Marketingu i përmbajtjes është bërë i thjeshtë: 5 hapa të thjeshtë për sukses

Më bëhen shpesh pyetje me pyetje që lidhen me marketingun e përmbajtjes. Ajo që kam mësuar nga përvoja ime është se njerëzit kanë shumë konfuzion në lidhje me marketingun e përmbajtjes.


Sot, në këtë udhëzues, unë do t’ju zbuloj truket e marketingut të përmbajtjes që në të vërtetë funksionojnë. E gjitha që duhet është 5 hapa të thjeshtë për ta bërë një strategji të marketingut të përmbajtjes të suksesshëm.

Gjatë gjithë karrierës time, kam dëgjuar shpesh njerëz që shqetësohen për faktin se nuk po marrin rezultate të mjaftueshme. Shumë prej tyre madje janë shqetësuar për të mos marrë rezultatet e dëshiruara.

Problemi kryesor që ju mungon është mungesa e strategjisë. vetëm krijimin e një prani në internet dhe përmbajtja e dendur nuk është e mjaftueshme nëse nuk mbështeteni nga një strategji e plotë provë. Nuk mund të presësh të arrish rezultate me përmbajtje jo të synuar.

Në mënyrë që të keni sukses në marketing me përmbajtje, së pari duhet të përcaktoni qëllimet tuaja, pas së cilës duhet të krijoni strategjinë.

Pa ndonjë vonesë të mëtejshme, tani le ta përdorim strategjinë tuaj të marketingut të përmbajtjes me ndihmën e udhëzimeve të dhëna më poshtë.

Farë është Marketingu i përmbajtjes?

Para se të kalojmë në hapat, le të shohim së pari përkufizimin e marketingut të përmbajtjes. Në mënyrë që të planifikoni përpara, së pari duhet të dini se çfarë është marketingu i përmbajtjes.

Marketingu i përmbajtjes në thelb ka të bëjë me krijimin e përmbajtjes me cilësi të lartë që ka si synim një grup të veçantë të audiencës. Ai përfshin botim të rregullt dhe të shpeshtë të përmbajtjes që edukon, frymëzon dhe argëton lexuesit ose klientët.

Pjesa kryesore e marketingut të përmbajtjes është shndërrimi i të huajve në klientë. Kjo është ajo ku ju nevojitet një plan marketing i përmbajtjes me prova të plota. Nëse shqetësoheni nëse keni nevojë për shumë burime, mos u bëni. Ju madje mund të arrini qëllimet tuaja me një ekip i vogël apo edhe si solopreneur.

Unë kam një ekip të vogël prej 5 personash dhe ne jemi prova e gjallë që marketingut të përmbajtjes nuk i duhen shumë burime. Me punën tonë të vështirë, ne kemi qenë në gjendje të përmirësojmë marketing dixhital.

Më së shumti krijojmë postime dhe reklama argëtuese për Facebook. Qëllimi ynë kryesor është t’u sigurojmë klientëve tanë përmbajtje vizuale me cilësi të lartë.

Më poshtë është një shembull i një përmbajtje vizuale që kemi krijuar një kohë mbrapa:

shembuj të marketingut të përmbajtjes

Dhe për shkak se ishte shumë mirë, u nda nga Larry Kim.

Jo keq.

Një gjë tjetër është të keni një strategji efektive të SEO. Ju nuk mund të bëni një strategji të marketingut të përmbajtjes pa u përqëndruar në tuaj strategjia e marketingut dixhital dhe SEO.

Nëse mund ta dini, ata të dy punojnë së bashku. Duke thënë këtë, tani le të kalojmë në udhëzuesin përfundimtar të strategjisë së marketingut të përmbajtjes.

Farë është marketing përmbajtja? Këtu është procesi për të krijuar një plan të marketingut me përmbajtje. tregoni një shoku

Procesi për të krijuar një plan marketing të përmbajtjes

Për lehtësinë tuaj, unë kam përgatitur një udhëzues hap pas hapi i cili mund t’ju ndihmojë të krijoni një strategji efektive të marketingut të përmbajtjes. Të kesh një strategji të plotë provë do të thotë që madje mund të përmirësosh renditjen e faqes suaj të internetit.

Unë kam listuar më poshtë 5 hapat e thjeshtë, të cilave ju duhet t’i kushtoni vëmendje. Përqendrimi në strategjinë tuaj të marketingut dixhital, në fund të fundit, do t’ju sjellë përfitime të mira.

Këtu janë hapat që duhet të ndiqni:

1. Hulumtimi i fjalëve

Nëse jeni në fushën e përmbajtjes, duhet të dini tashmë rëndësinë e fjalëve kyçe. Përmbajtja bëhet gjithmonë rreth një grupi të veçantë fjalësh ose frazash.

Por pyetja kryesore këtu është se si e dini se cilën fjalë kyçe ose frazë duhet të punoni?

Kjo është ajo ku ju duhet të bëni hulumtim fjalen.

Hulumtimi i fjalëve kyç është padyshim hapi më thelbësor në krijimin e përmbajtjes cilësore. Prandaj, nuk ka asnjë mënyrë që të mund ta lini pas dore nevojën për të.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të kuptoni fjalët kyçe ose frazat që mund të interesojnë audiencën tuaj të synuar. Kjo është gjëja që do të udhëheqë përpara tërë procesin tuaj të krijimit të përmbajtjes.

Ajo që unë bëj është të filloj të mendoj për fjalë kyçe që kanë të bëjnë me ngrohtësinë time dhe dua që ju të bëni të njëjtën gjë.

Tani ju duhet të vendosni fjalët kyçe në ndonjë nga mjetet e kërkimit të fjalëve dhe të merrni listën e fjalëve kyçe për të cilat mund të punoni. Epo, kjo duhet të jetë e lehtë për ju.

Këtu është një shembull:

Vendosni një fjalen të gjerë në shiritin e veglave të sugjerimit dhe klikoni në kërkimin. Le të përdorim “si të fitojmë para në internet” si shembull:

Ubersuggest - Mjet kërkimor për fjalë kyçe për marketingun tuaj të përmbajtjesShkoni në Ubersuggest > Kërkoni “Bëni Para Online”.

Këtu janë rezultatet:

Merrni ide fjalen.

Në total, unë kam rreth 6 fjalë kyçe për të zgjedhur.

fantastik!

Për më tepër, një nga strategjitë e mia të kërkimit të fjalëve kyçe është të spiunoj konkurrentët e mi. Ajo që dua të them është që ju gjithashtu mund të shikoni fjalët kyçe dhe frazat që përdoren nga rivalët tuaj.

Ju mund të përdorni artikujt kryesorë të konkurentëve tuaj dhe të merrni listën e fjalëve kyçe që ju nevojiten.

2. Krijoni përmbajtjen tuaj

Tani që dini se si të dilni nga fjalët kyçe dhe tashmë keni një listë të fjalëve kyçe për të synuar, koha e saj për të krijuar përmbajtjen.

Krijimi i përmbajtjes ka të bëjë me ruajtjen e ekuilibrit midis cilësisë dhe shpejtësisë së prodhimit. Mjerisht, nuk do të mund t’ju ndihmoj shumë me këtë. Varet nga krijimtaria dhe aftësitë tuaja prodhojnë përmbajtje cilësore.

Sidoqoftë, unë mund t’ju jap disa këshilla pas të cilave ju mund të krijoni përmbajtje cilësore.

Le të themi, ju jeni gati të shkruani një eBook informativ për faqen tuaj të internetit. Ju mund të kërkoni në temë në Internet dhe të merrni një ide të subtopikës që mund të përfshini në librin tuaj dixhital. Këto janë disa këshilla dhe truket i dobishëm që unë ndjek.

Ju mund ta ndiqni këtë mashtrim për çdo lloj përmbajtje që shkruani. Jo gjithmonë duhet të jetë një libër dixhital ose një postim në blog. Mund të jetë çdo shkrim që shkon lart në faqen tuaj të internetit.

Nga përvoja ime, mund të them që krijimi i përmbajtjes cilësore nuk është një detyrë e lehtë. Kërkon shumë kohë dhe përkushtim për të kuruar përmbajtjen për audiencën tuaj të synuar.

Ju gjithashtu duhet të mbani një sy në listë kontrolli për strategjinë tuaj SEO. Në fund të fundit, përmbajtja nuk është asgjë pa një plan SEO efektiv.

3. Promovoni përmbajtjen tuaj

Pasi të keni krijuar përmbajtjen tuaj, promovimi është hapi më i rëndësishëm që duhet të shikoni.

Promovimi i përmbajtjes tuaj mund të jetë pjesa më e egër e procesit tuaj të marketingut të përmbajtjes.

Cila është vlera e përmbajtjes tuaj nëse lexohet ose shikohet nga asnjë?

Sipas mendimit tim, optimizimi i motorëve të kërkimit është mënyra më e mirë për të promovuar përmbajtjen tuaj.

Cili është qëllimi ynë kryesor këtu? Sigurisht që të merrni më shumë vëmendje në përmbajtjen tuaj. Kur përmbajtja juaj është optimizuar në SEO, nuk keni më nevojë ta promovoni atë. Njerëzit natyrisht mund ta shohin kur e kërkojnë atë.

Këtu është një shembull i mirë:

Së pari, shkruani fjalen kryesore të faqes suaj në Google Images.

Pastaj, shikoni fjalët dhe frazat që shfaqen sipër rezultateve të figurës.

zgjidhni fjalët e duhura për marketing për përmbajtjen tuaj

Pas kësaj zgjeroni përmbajtjen tuaj duke shtuar rezultatet e mësipërme si subtopikë. Përzierni fjalët ose frazat përkatëse natyrisht në përmbajtjen tuaj. Dhe, kur Google sheh terma subtopikë në faqen tuaj, ata ka shumë më shumë të ngjarë t’i konsiderojnë ato gjithëpërfshirëse dhe mund të presësh renditje më të larta dhe më shumë trafik nga Google.

Pjesa më e mirë janë këto janë temat për të cilat interesohen njerëzit. Nëse i keni përfshirë ato në përmbajtjen tuaj, kjo do t’i japë më shumë vlerë biznesit tuaj ose startupeve.

Duke marrë parasysh natyrën e SEO, mund të thuhet se kjo është një taktikë afatgjatë. Me secilën përmbajtje, mund të vazhdoni të merrni drejtime pasive.

Mënyra të tjera për të promovuar përmbajtjen tuaj janë përmes përsëritjes inteligjente, listës së postës elektronike dhe reklamave të paguara

Më lejoni t’ju them pak edhe për teknikat e tjera.

Rifreskimi i zgjuar ka të bëjë me ndarjen e përmbajtjes tuaj në platformat e mediave sociale. Kjo mund të jetë një metodë efektive për të promovuar përmbajtjen tuaj në internet. Në mënyrë që të merrni rezultatet më të mira, duhet të eksperimentoni pak me këtë.

Për shembull:

Shndërroni përmbajtjen në një Infographic tërheqës duke përdorur një prodhuesi i infografisë.

Nuk është e nevojshme të jesh një stilist grafik për të krijuar një infografi në ditët e sotme. Ka shumë mjete në internet që ofrojnë modele të integruara dhe redaktues të lehtë tërheqje – dhe kjo e bën procesin e krijimit mjaft të thjeshtë. Imazhi më sipër është fotografi nga ekrani Biblioteka e shablloneve të hakmarrjeve.

Njerëzve u pëlqen përmbajtja vizuale. Sipas Visualteachingalliance.com, 90% e informacionit transmetohet në tru vizualisht.

Ky postim nga Dailyinfographic.com është një shembull i shkëlqyeshëm. Në cicërimë, Dailyinfographic e mban tekstin si një postim standard në blog, por paraqitet në një format shumë më tërheqës vizual.

shndërroni përmbajtjen tuaj në infografikë

Tjetra është listat me email që është mashtrimi më i vjetër në libër.

Sa herë që krijoni përmbajtje, duhet t’ia dërgoni atë njerëzve që mund të jenë të interesuar për të. Mund të gjenerojë klientë maksimalë për ju.

Dhe atëherë keni paguar reklama të cilat konsiderohen si mënyra më e shpejtë e gjenerimit të klientëve.

Pavarësisht sa e urreni, ju e dini rëndësinë e reklamave të paguara. Kur tashmë e dini se kush është audienca juaj e synuar, reklamat me pagesë mund të bëjnë çudi për ju.

4. Monitoroni rezultatet tuaja

Krijimi dhe promovimi i përmbajtjes nuk është i mjaftueshëm. Ju gjithashtu duhet të monitoroni rezultatet. Kjo do t’ju ndihmojë të njihni statusin e përmbajtjes tuaj.

Kjo mund të jetë një detyrë e frikshme, por lajmi i mirë është që ju mund të përdorni shumë mënyra për ta bërë më të lehtë këtë detyrë.

Mënyra më e mirë për të ndjekur rezultatet tuaja është përmes Google Analytics. Unë personalisht mbështetem plotësisht në Google për të parë përparimin e punës sime.

Më poshtë janë disa nga metodat e rëndësishme për të parë:

 • trafik
 • Renditja e SERP
 • Faqet për vizitë
 • Shkalla e fryrjes
 • Autoriteti i domenit

Përveç Google Analytics, ka edhe mjete që mund të përdorni. Ahrefs është një nga mjetet e njohura që mund të përdorni për të monitoruar përparimin tuaj.

përdorni gjurmuesin e gradave për të ndjekur rezultatet e marketingut të përmbajtjes suaj

Mjeti zakonisht përdor Renditësi i rangut për të ndjekur renditjen e fjalëve kyçe me kalimin e kohës. Kështu që ju mund të mbani një vëmendje në lëvizjen e fjalëve kyçe.

Edhe pse ka mjete të ndryshme në dispozicion, disa mund të mos jenë aq efektive ose mungesa e shumë karakteristikave. Por unë do të lë që ju të vendosni.

5. Shpëlarje dhe përsëris

Tani që kemi arritur në fundin e procesit të marketingut tuaj të përmbajtjes, shpresojmë që ju të keni varur gjërat.

Në kohën e krijimit të përmbajtjes, duhet të jepni përparësi për qëllimet e biznesit tuaj. Ju duhet të siguroheni që përmbajtja juaj të jetë në gjendje të krijojë një shumë të çon pasive për ju në planin afatgjatë.

Pasi të keni mbaruar me të gjitha hapat e mësipërm, është koha ta bëni përsëri. Po, e dëgjuat ashtu! Sa herë që krijoni përmbajtje të re për biznesin tuaj, duhet të ndiqni të njëjtat hapa më lart.

Kjo do t’ju ndihmojë të jeni konsistent në punën tuaj.

Lexoni këshilla nga @billachola – 5 hapa të thjeshtë për të krijuar një plan të marketingut me përmbajtje. tregoni një shoku

Mbi ty

Mos harroni, marketingu i përmbajtjes ka të bëjë me krijimin e përmbajtjes cilësore të mbështetur nga një strategji efektive e SEO. Nëse mund ta tërhiqni këtë, ju e dini që marketingu juaj i përmbajtjes është i suksesshëm.

Ndiqni hapat që përmenda më lart dhe do të jeni mirë të shkoni. Unë ndjek të njëjtën gjë dhe jam duke bërë mjaft mirë në fushën time.

Nëse e shihni këtë artikull të dobishëm sigurohuni që ta ndani atë për të ndihmuar në përhapjen e njohurive.

Ky artikull është shkruar për herë të parë nga Bill Acholla dhe redaktuar nga ekipi editorial i BuildThis.io. Bill Acholla është një tregtar dixhital që ndihmon pronarët e bizneseve të vogla të ndërtojnë markën e tyre përmes krijimit dhe promovimit të përmbajtjes vizuale. Lidhu me Bill në Cicëroj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map