Këshilla për SMM për Bloggerët: Marrja e mediave tuaja sociale në nivelin tjetër

Numrat e mediave sociale llogariten.


Nëse jeni një bloger që kërkon të krijoni një emër dhe të punoni me markat më të mëdha, por Google Analytics juaj nuk është aty ku dëshironi të jetë, një media e madhe sociale në vijim mund t’ju ndihmojë. Ekspertët në mediat sociale do t’ju thonë se angazhimi është kritik, natyrisht, por prirja tani është të kalojmë në një angazhim më “live”. Ndërsa mjetet e automatizuara kanë vendin e tyre, futja në “medium” është përdorimi juaj më i mirë i kohës. Ju nuk duhet të automatizoni gjithë kohën, por ndoshta nuk duhet të automatizoni përmbajtjen 50% të kohës.

Me kaq shumë mjete dhe kaq pak kohë, si mund të trajtoni një fushatë të suksesshme të marketingut në mediat sociale?

10-31-pinterestAnalizat e Pinterestit

Hapi 1: Zgjidh mjetet tuaja më të mira

Gjëja e parë që ju këshilloj është të punoni në një mjet në të njëjtën kohë, duke e marrë atë në një vend ku ju jeni të kënaqur, duke lëvizur në mjetin tjetër që ju dëshironi të përdorni, dhe pastaj rrotullimi përsëri për të përmirësuar të parën – dhe kështu me radhë . Ju nuk dëshironi të përdorni çdo mjet të vetëm në dispozicion, por zgjidhni rreth 5 për të përdorur rregullisht dhe të paktën një ose dy për të zotëruar. Puna për të zotëruar mjetet në të cilat tashmë po tërhiqeni për sa i përket ndjekësve ose Google Analytics ose, nëse nuk po merrni tërheqje, zgjedhni atë në të cilin jeni më shumë.

Hapi 2: Ndarja e mediave tuaja sociale

Përdorni kanalet tuaja të mediave sociale në mënyra të ndryshme dhe për audiencë të ndryshme të synuar. Kjo është një praktikë ideale për një bloger të stilit të jetesës pasi ato mbulojnë disa nuanca, por funksionon edhe për një bloger të bukur. Për shembull, blogeri që shkruan receta mund të ndajë ato në Facebook, mund të flasë për ushqimin në Google+, mund të bëjë tweet për dhuratat që lidhen me ushqimin, të pin recetat e njerëzve të tjerë (dhe disa prej tyre) dhe Instagramin që ha.

Ja se si i diversifikoj kanalet e mia si një bloger i mënyrës së jetesës:

 • Faqja e tifozëve në Facebook (këndvështrimi: serioz, profesional; fokus: i diskutueshëm)
  Për shkak se është kaq e vështirë të përfshihesh në Facebook, unë i mbaj të gjitha punët në këtë faqe – jo humor por shumë lajme të nxehta dhe polemika, aktivizëm ushqimor dhe toksina në lajme.
 • Faqja personale e Facebook (këndvështrimi: argëtim, dritë; fokus: personal)
  Në faqen time personale, unë angazhohem kryesisht me miqtë dhe blogerët por gjithashtu duke shkëmbyer punë të rëndësishme. Unë këtu marr më shumë një qasje “jetese”. Mund të postoj ose të rivendos humorin, gjëra të çmendura që ndodhin gjatë ditës sime ose postime alternative shëndetësore për të cilat unë mendoj se nuk janë aq serioze sa duhet për faqen time të tifozëve.
 • Google+ (këndvështrimi: miqësor, optimist; përqendrimi kryesor: jeta e gjelbër, familja, ushqimi)
  Unë aktualisht po ripozicionoj të përqendrohem kryesisht në jetesën e gjelbër dhe ushqimin e vërtetë, por këtu shmang polemikat dhe ndaja një vështrim më frymëzues për çështjet në niches time.
 • Pinterest (këndvështrimi: i rastësishëm; përqendrimi kryesor: ushqimi, mjedisi)
  Unë bëj shumë borde të ndryshme, por bordi im pa gluten është më i suksesshmi, kështu që unë e kaloj pjesën më të madhe të kohës time duke u hedhur gjumi atje, megjithëse bordi im “Argëtim për Kids” po bën mirë. Në thelb, unë përqendrohem në ushqim, familje, zanate dhe lodra.
 • Cicëroj (këndvështrimi: çdo ditë, personal, dritë; përqendrohuni: gjithçka që më intereson)
  Unë përdor Twitter për çdo gjë: hyrjen në konkurse, shkëmbimin e shkaqeve, marketing për klientët, retweeting mesazhe që i përshtaten blogut tim, ndarja e gjërave që më pëlqejnë që nuk diskutohen në blogun tim (si zgjedhjet live tweeting ose “The Walking Dead”). Më pëlqen të them “Unë jam unë në Twitter”. (Do ta mbuloj me thellësi angazhimin në Twitter në postimin tim të ardhshëm.)
 • Instagram (këndvështrimi: i rastësishëm; përqendrimi: familja)
  Kjo është rreptësisht për aksionet e fotografive familjare. Shumica e blogerëve që ndjek unë bëjnë të njëjtën gjë. Personalisht, më mirë do t’i shikoja ato lloj imazhesh sesa reklamim ose marketing, i cili ndjehet pa vend – si të gjithë ata “mbështjellës trupi” Instagrammers.

Tani, kaloni nëpër burimet tuaja dhe zgjidhni një perspektivë dhe përqendrohuni për secilën prej tyre. Përkushtoni një ose 2 kanale në jetën tuaj personale dhe mbajeni pjesën tjetër profesionale ose të përkushtuar në blogun tuaj të ushqimit. Ju ende mund të ndani pjesë të blogut tuaj në kanalet tuaja personale edhe nëse e mbani atë private – por bërja publike do t’ju ndihmojë të merrni emrin tuaj atje.

Hapi 3: Kuptoni ndjekësit tuaj

Tjetra, duhet të kuptoni se si audienca juaj përdor çdo kanal. Para se të vendosni se si t’i ndani ato, shikoni se çfarë po përdorin njerëzit që po ndiqni në ngrohtësinë tuaj dhe t’i përshtateni asaj. Ju duhet të mbani vërtet vëzhgim ato që reagojnë dhe reagojnë shumë. Ndiqni hashtags e tyre dhe ndalo nga palët në internet ose ngjarjet në të cilat marrin pjesë. Kthehuni përsëri në faqet e tyre për të marrë një përmbledhje të blogjeve të tyre. Ndani për shifrat e diskutueshme në fushën tuaj dhe nxirrni reagimet.

Këtu është një shembull se si funksionon kjo për mua: Unë bëj blog për aktivizmin e ushqimit, por unë jam gjithashtu një ambasador i markës për Silk. Ndërsa të dy mund të duket se janë të lidhur, audienca për njërën mund të kundërshtohet me tjetrën. Kështu që unë i mbaj shumicën e postimeve të mia për Silk në faqen time personale në Facebook, Pinterest dhe G +, dhe i ndaj ato në grupet e mia të rregullta të komenteve të blogerëve, duke i mbajtur ato larg grupeve të mia të komentuesve aktivistë. Ky lloj segmentimi ju lejon të diversifikoni në më shumë tema, madje edhe nën të njëjtën kamare.

Shkoni më thellë: Mësoni si ta kuptoni më mirë audiencën tuaj dhe të ofroni përmbajtje të shkëlqyeshme me këto 12 këshilla.

Hapi 4: Ramping Up Media juaj Sociale

Marrja tërheqje në faqet e tifozëve në Facebook

Jam i lumtur të them që angazhimi në Facebook ka zgjedhur për mua dhe jam rritur në rangun se sa shpesh shihen postimet e mia – pjesa më e rëndësishme. Arritja ime javore shkoi nga një grusht në javë në afro 1000 në javë, që është rreth 20% angazhim, nga 1% ose më pak – një numër i mirë për markat në këtë pikë. Ja çfarë kam bërë, në kombinim me dhuratat, për të marrë më shumë tërheqje në Facebook:

 • Postimi shumë i shpeshtë:
  Kjo është maja ime kryesore dhe ka punuar mrekulli me bërjen e postimeve të mia. Postoj sa më shumë njerëzore. Sa më shumë që postoj, aq më shumë shihet rryma ime – dhe ditët që nuk postoj shumë, aq më pak shihet.
 • Postimi më herët gjatë ditës:
  Sa më parë që postova, aq më mirë bëri një postim – edhe para se të shkoja në tryezën time, gjë që është interesante pasi jam në Bregun Lindor në SH.B.A., kështu që është shumë herët! Shikoni Insights tuaj për të parë se cilat orë funksionojnë më mirë për ju – gjithashtu do të tregojë se çfarë lloj azhurnimesh bëjnë më të mirët. Ju mund të automatizoni postin tuaj të hershëm një natë më parë, pastaj të përfshiheni live në komente ditën tjetër.
 • Postimi nga ekspertët:
  Përsëri, nuk është vetëm ajo që kam postuar, janë të dhënat e të cilave kam ndarë. Kur ndaj një artikull me hashtags dhe komentet e mia nga dikush i rëndësishëm, thonë Robyn O’Brien i “E vërteta jo e shëndetshme”, unë jam angazhim shumë i mirë. Po postoj rreth 70% të dhëna të rëndësishme nga ekspertë të zonës sime, dhe 25% të postimeve të mia me vetëm disa nga miqtë.
 • Komentoni për Postimet dhe Aksionet:
  Përpiqem të përfshihem këtu duke postuar diçka të diskutueshme dhe duke i pyetur lexuesit se çfarë mendojnë ose si reagojnë, ose si kjo ka ndikuar tek unë.
 • Përdorni vizualisht si duhet:
  Postimi që ka angazhimin më organik për mua kishte një video bashkangjitur asaj, kështu që unë rekomandoj të ndajmë video në temën tuaj. Gjithashtu, krijoni imazhet me madhësi të duhur. Në fakt, mund të ngarkoni një imazh me një madhësi tjetër nëse fotografia juaj në blog nuk është në rregull. Shih Dimensionet Thelbësore të Fotos në Facebook të Louise Myer 2014 për madhësi të sakta.
 • Nxit një postim:
  Ka kaq shumë polemika për këtë, por nëse doni të investoni 5 dollarë për të rritur një postim dhe të shihni se çfarë ndodh, unë them të shkoni për të paktën një herë. Sigurohuni që është një post me të vërtetë i vlefshëm! E fundit që rrita ishte një dhuratë dhe kam marrë 1000 vizita nga ai investim njëditor. Nuk është diçka që mund të bëni rregullisht nëse nuk keni një buxhet të madh, por nëse kurioziteti juaj ka më të mirën nga ju, rritni përmbajtjen që dëshironi të dilni atje, si këshilla të ekspertëve ose një eBook falas që keni shkruar. Padyshim që ia vlen të shtrihet. Kujdesuni të ndiqni udhëzimet e tyre për imazhe dhe sigurohuni që shtimi juaj ia vlen. 5 dollarë për 1000 shikime është një pazar i shkëlqyeshëm, por për 130 shikime – jo aq të shkëlqyera.
 • 10-31-facebooktargetingDuke etiketuar të tjerët:
  Sinqerisht nuk e bëj atë aq sa duhet, por funksionon mirë kur e njihja personin dhe ajo ishte një ekspert ose kishte një ndjekje të madhe. Nëse nuk e njihni personin, mund të rrezikoni të bllokoheni nga ai përdorues.
 • Përdorni synimin në Facebook:
  Tani Facebook gjithashtu ju jep mundësinë për të synuar audiencën tuaj, në vend që t’i dërgoni postimet tuaja për të gjithë. Ju mund të zgjidhni një objektiv bazuar në gjininë, marrëdhëniet ose statusin arsimor, të interesuar për (burra ose gra), Mosha, Vendndodhja dhe Gjuha. Për shembull, nëse kam një postim në lidhje me një ngjarje alternative shëndetësore ose një dhuratë të caktuar, ju mund të synoni vendndodhjen tuaj në një Vend të caktuar, Rajon ose Shtet, ose Qytet. Kjo është jashtëzakonisht e dobishme për promovimin e ngjarjeve dhe dhuratave me fokus lokal.

Shkoni më thellë: Këtu janë më shumë këshilla se si të përmirësoni performancën tuaj në Facebook.

Rishikohet Google+

Bloggerët ende kanë ndjenja të përziera nëse duhet të përdorin ose jo Google+. dhe sa kohë t’i kushtohet. G + është një nga ato mjetet që ju duhet vërtet të përfshini personalisht. Në Google+, ka më shumë njerëz dhe grupe që ndajnë informacione sesa kompani që e përdorin atë si një mjet marketing. Për shkak se G + është i vlefshëm për pozicionimin e motorit të kërkimit, ia vlen të investoni kohën.

Këtu janë disa hapa fillestar:

 • Merrni në G + dhe angazhohuni me blogerët në ngrohtë që dëshironi dhe krijoni një rreth të tyre. Bëni këtë duke i gjetur ato në forma të tjera të mediave sociale.
 • Përdorni G + si faqja e faqes tuaj të fragmenteve. Postoni përmbajtjen tuaj si duhet duke shkruar një fragment në lidhje me përmbajtjen tuaj që përfundon në një pyetje, duke vendosur hashtags relevante më poshtë, duke etiketuar lojtarët kryesorë dhe duke shtuar një imazh të mrekullueshëm.
 • Filloni duke dhënë anëtarëve + 1 dhe komentet brenda këtij rrethi. Përgjigjuni me diskutime kuptimplote dhe jo vetëm “të lezetshme!”
 • Tagojini ato individualisht me postime të dobishme. Ju lutemi mos e kufizoni në postimet tuaja, por artikujt që me të vërtetë do të kenë vlerë ose kuriozitet për ta.
 • Synoni aksionet tuaja. Avantazhi është që ju mund të synoni më shumë imët në krahasim me Facebook. Hapi juaj i parë është krijimi dhe bashkimi i qarqeve dhe caktimi i njerëzve në qarqet e duhura, duke ditur se kush janë lojtarët kryesorë dhe shoqërimi me ta. \ Nëse do të kisha një ngjarje lokale, unë thjesht mund të ndaja me Rrethin e Moms Philly Social Moms. Kur kam një recetë pa gluten, e ndaj këtë blogerët e mi pa gluten dhe alergji. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të renditur dhe synuar postimet për personat që kanë nuanca të shumta.

Shkoni më thellë: Këtu është një vështrim i thelluar në komunitetet e Google+ dhe si t’i përfshini ato.

Pinterest

Shtë e thjeshtë ta lini këtë bord vetëm, por mund të jetë burimi juaj më i lartë i trafikut edhe kur bëni shumë pak për ta mirëmbajtur, por mund të ndërtoni atë.

 • Sigurohuni që po pini përmbajtjen e njerëzve të tjerë, jo vetëm tuajin. Ndoshta duhet të jetë rreth 50/50.
 • Shkruaj komente kuptimore si dhe pëlqime. Ju mund të hapni një diskutim, i cili është një gjë e rrallë në Pinterest – por më ka vërejtur!
 • Bëni të paktën 15-20 kunja në ditë. Kjo PDF në White Gloves Social Media ka një listë të mjeteve të planifikimit për Pinterest, nëse keni nevojë për to, shumë prej të cilave paguhen ose kufizohen.
 • Shikoni analizat tuaja në kunjat. Kjo do të ndihmojë shumë! Do t’ju tregojë se çfarë bordesh janë duke punuar dhe cilat jo, kështu që ju mund ta përqendroni energjinë tuaj në bordet më të njohura.
 • Bëhuni të ftuar në bordet e grupit – ose krijoni tuajin. Pinning me një ekip në një temë të përbashkët është ide e shkëlqyer. Vini re se tani, bordet e festave dhe ato sezonale janë të nxehta. Mënyra më e mirë për ta arritur këtë është të jesh pjesë e një grupi blogerësh dhe të gjesh njerëz me interesa të përbashkëta.
 • Kërkoni një ftesë për Ahalogy. Ky është një mjet i shkëlqyer planifikimi për Pinterest, por lejon gjithashtu angazhimin dhe ju lejon të dini kur është koha për të ribërë një pin. Ai gjithashtu siguron statistika shtesë dhe mjete më të avancuara kur e përdorni.
 • Kontrolloni Google Analytics tuaj – duhet të merrni trafik edhe nga Pinterest. Nëse jo, sigurohuni që po merrni këto këshilla. (Supozoj se keni krijuar faqen tuaj të internetit që të lidhet me faqen tuaj të Pinterest.)
 • Vendosni bordin tuaj në postin përkatës të blogut për të ftuar njerëzit që të ndjekin.

Shkoni më thellë: Shikoni 10 bordet e Pinterest Everydo Blogger duhet të ndjekë.

Instagram

10-31-iconosquare

SOshtë shumë e lehtë: bëni një fotografi të shkëlqyeshme dhe shpërndajeni atë – ose bëni një foto të shtypur, filtrojeni, pastaj shpërndani! Së pari ju duhet të filloni të ndiqni njerëz.

Nëse mund të gjeni një grup për ndarjen e blogerëve, ndiqni dhe lërini njerëzit të ndiqen. Ështja kryesore është të shihni se çfarë po ndajnë njerëzit dhe po imitoni atë. Këshillat kryesore:

 • Hashtag shumë. Kohët e fundit një foto me kostumin e Halloween të vajzës sime, hashtagging atë “# ngrira” dhe llogari zyrtare Frozen më pëlqeu imazhi im. Nëse Frozen ose Disney do të ishin fokusi im, unë do t’i ndiqja ato dhe do të filloja t’i etiketoja artikujt e ngrirë sa më shumë që të jetë e mundur.
 • Ashtu si fotot e tjera, edhe ato që i gjeni në eksplorim.
 • Duke komentuar! Ashtu si Pinterest, kjo nuk përdoret aq sa në mediumet e tjera, kështu që ju vë re. Përsëri, filloni një bisedë kuptimplote dhe tregohuni lajkatare.
 • përdorim Iconosquare. Përveç statistikave të thella, ju merrni shtojca mjetesh dhe më shumë. Në fakt, ata kanë një plugin që të mund ta instaloni ushqimin tuaj në faqen tuaj të internetit. Duhen jo më shumë se 5 minuta!

Radha jote!

Shikoni ato rekomandime dhe filloni të kaloni nëpër kanalet tuaja të mediave sociale për të krijuar planin tuaj dhe filloni të gjeneroni më shumë ndjekës të mediave sociale tani!

Artikull i shkruar nga Gina Badalaty; fillimisht u shfaqën në Blog WHSR; tani menaxhohet dhe azhurnohet nga stafi i BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map