Fuqia e bisedës live në ndërtimin e marrëdhënieve pozitive të klientit

Shumica e kompanive lulëzojnë komunikimin pozitiv që ata krijojnë me klientët e tyre. Especiallyshtë veçanërisht e rëndësishme nëse ata shesin produktet dhe shërbimet e tyre. Gama e klientëve të tyre përfshin të dy ata blerës besnikë që pëlqejnë dhe blejnë produktin, blerësit e dritareve që janë vetëm në udhëkryqin e marrjes së një vendimi pozitiv, dhe ata që sapo kanë dëgjuar për kompaninë për herë të parë dhe nuk kanë formuar ndonjë ide akoma.


Qëllimi i çdo biznesi, në këtë rast, është të krijojë marrëdhënie ofrues-klient në bazën e përfitimeve të ndërsjella. Për ta bërë këtë, ata duhet të tregojnë se nevojat e blerësve janë kuptuar, se ata janë të gatshëm të ndihmojnë në bërjen e një zgjedhje, dhe se ata gjithmonë reagojnë me empati nëse diçka nuk është e qartë ose shkon keq. Bizneset mund të arrijnë të gjitha këto qëllime përmes bisedës live që duhet të përdoret për të gjitha këto qëllime.

Karakteristika më e dobishme e bisedave të drejtpërdrejta është se ato ofrojnë një adresë të menjëhershme për klientët. Këtu janë disa këshilla dhe metodat e përdorimit të mjeteve të bisedës live për një përmirësim kaq të rëndësishëm.

Përfitimet e bisedave të gjalla

Detyra më e rëndësishme për të përmbushur përmes bisedave të drejtpërdrejta është duke i bërë klientët të ndiejnë se ju jeni atje për t’i ndihmuar ata, t’iu shërbeni atyre dhe t’i zgjidhni menjëherë të gjitha problemet e tyre specifike. Nëse e mendojnë këtë, ka të ngjarë të bëhen jo vetëm klientë besnikë, por edhe avokatët tuaj më të etur.

Interneti u siguron bizneseve këtë angazhim pozitiv, dhe ju duhet të bëni çmos për të përdorur këtë mundësi të fuqishme për promovimin dhe prosperitetin e kompanisë suaj.

Ndër më të dukshmet përfitimet e bisedës live ato që vijojnë mund të theksohen:

 • ulja e shpenzimeve krahasuar me kanalet tradicionale
 • rritja e shitjeve
 • përmirësimi i shërbimit ndaj klientit dhe besnikëria
 • zbulimi i pikave të dhimbjes së klientit
 • zgjidhje e shpejtë dhe e qëndrueshme e problemit
 • lehtësi për klientët
 • avantazhet në konkurrencë
 • arritja e tregut dhe mundësitë e zgjeruara
 • planifikimi dhe afrimi proaktiv
 • analiza dhe raportim i plotë

Sidoqoftë, mbani në mend se ky feat vetëm tingëllon kaq lehtë. Mund të dalë shumë më vështirë sesa besoni fillimisht. Duke perdorur mjetet më të fundit të shërbimit ndaj klientit dhe taktikat e azhurnuara do të ndihmojnë shumë për të pasur sukses.

Pse Klientët Preferojnë Bisedën Live

Eksperti amerikan i marketingut dhe themeluesi i firmës së marketingut me të njëjtin emër J. D. Fuqia, argumenton se biseda live është shndërruar në metodën kryesore të kontaktit në internet për blerësit sepse 42% e tyre preferojnë biseda live në email (23%) dhe media sociale (16%).

Arsyeja qëndron në mendjen e njeriut. Ka më shumë të ngjarë t’i drejtoheni dikujt menjëherë kur bleni diçka në internet. Kjo është arsyeja pse njerëzit zgjedhin të blejnë nga faqet e internetit me një tipar chat live në to. Kjo mbështetje e shpejtë gjatë fazës së marrjes së vendimeve rrit zgjedhjet pozitive dhe normat e konvertimit.

Sa i përket kompanisë, është gjithashtu shumë i përshtatshëm kur menjëherë mund të komunikoni me vizitorët tuaj duke zgjidhur hezitimin e tyre, perceptimet e mundshme negative dhe zhgënjimin.

Këshilla taktike për përdorimin e bisedës live në krijimin e lidhjeve pozitive të klientit

Për rritjen e pjesës së bisedës live në bërjen e biznesit, mbani mend dhe zbatoni parimet kryesore të CRM (Menaxhimi i Marrëdhënieve me Klientin) të kombinuara me përparimet teknologjike.

1. Personalizoni shërbimet tuaja me kombinimin e bisedës live dhe CRM

Ky mjet mund t’ju ndihmojë në zhvillimin e strategjive afatgjata të kompanisë suaj. Duke biseduar drejtpërdrejt, do të mësoni shumë për klientët tuaj potencialë dhe të vërtetë, nevojat dhe problemet e tyre dhe mënyrën se si ata preferojnë të trajtohen.

Ruajtja e të dhënave të bazuara në re për klientët dhe preferencat e tyre në të kaluarën, ju do të jeni në gjendje të analizoni përvojat e tyre në chat live dhe t’i bëni ato më të përshtatshëm. Nga ana e tij, kjo mund t’ju ndihmojë të parashikoni nevojat, problemet dhe sjelljen e tyre në të ardhmen.

Për shembull, nëse ata janë duke kontaktuar me ju në lidhje me disa specifikime të produktit që ata duan të blejnë, ju mund të zhvilloni algoritmin më të mirë për t’iu përgjigjur kërkesave të tilla.

2. Përfundoni një bazë të plotë të njohurive për chat live për të siguruar informacionin që klientët tuaj kanë nevojë

Operatori juaj duhet të marrë një njohuri të përsosur të shërbimeve dhe produkteve që të jetë në gjendje të japë më shumë informacione për zgjidhjen e dyshimeve të tyre, për të siguruar që të gjitha çështjet me transportin ose zëvendësimin dhe rinovimin do të zgjidhen brenda një kohe.

Bërja e një baze të të dhënave të tillë do të kërkojë komunikim të mirë midis departamenteve në kompaninë tuaj. Shtë gjithashtu një ide e mirë të kesh disa operatorë për bisedë live të cilët specializohen në zgjidhjen e çështjeve të ndryshme. Klientët tuaj do të braktisin faqen tuaj plotësisht të kënaqur dhe dëshirojnë të kthehen përsëri.

3. Trajnoni agjentët tuaj të bisedës për të krijuar një bashkëveprim miqësor, edhe pse profesional

Nga njëra anë, agjentët e bisedave duhet t’i bëjnë klientët të ndjehen të mirëpritur. Të respektuarit është një përvojë pozitive që çdo klient do të transferojë në rrethinat e tij. Nga ana tjetër, shikimi shumë miqësor mund ta bëjë një klient të mendojë që ky komunikim nuk është me një profesionist.

Cila është më e mirë? Për të zgjedhur diçka në mes. Shumë formalitet funksionojnë në të njëjtën mënyrë duke mbajtur distancën e panevojshme midis klientit dhe kompanisë.

Biseda live nuk do të thotë të flasësh si një robot. Qëllimi është t’u tregojmë blerësve që ata po flasin me njerëz të vërtetë që marrin kohën e tyre për t’u kujdesur për çdo çështje që mund të dalë. Pra, alternativa më e mirë është miqësia dhe empatia, megjithatë me një qasje respektuese dhe mirëkuptuese.

4. Premtoni dhe jepni rezultate në kohë

Pa dyshim që agjenti i bisedës duhet të jetë në gjendje të punojë nën presion. Nëse informacioni që një klient po pyet për ka nevojë për kontakte shtesë me departamentet e tjera, një konsulent duhet të përcaktojë afate adekuate për t’u rikthyer te një klient me një zgjidhje të gatshme.

Nëse kërkesa e klientit nuk është përgjigjur sa më shpejt që të jetë e mundur, një blerës mund të ndjehet i fyer dhe reputacioni i kompanisë mund të dëmtohet. Dhënia e informacionit në lidhje me rimbursimet, gjurmimin e produkteve ose transportit duhet të jetë një përparësi.

Një tjetër pikë për tu marrë në konsideratë është të kërkoni reagime nga klientët. Një studim i shpejtë do të ndihmojë në përcaktimin nëse gjithçka funksionon mirë.

5. Përballja me përgjigjet e zakonshme, përdorni shkurtore të tastierës

Pavarësisht se sa njerëz janë të punësuar për pozicionin e një agjenti chat, ata kurrë nuk do të jenë të mjaftueshëm, veçanërisht nëse kompania juaj është mjaft e madhe. Kjo është arsyeja pse mendoni për disa automatizime Pyetni operatorët tuaj të përdorin mesazhe të konservuara që mund të duket se është një mënyrë e dobishme për të kursyer kohë.

Disa shkurtore të tastierës do t’ju ndihmojnë t’u tregoni klientëve tuaj gatishmërinë tuaj për të ndihmuar menjëherë pavarësisht nga orari i zënë. Për shembull, gjithmonë automatizoni përshëndetjet dhe përgjigjet e tjera zyrtare.

6. Bëni opsionin e bisedës live në dispozicion në pajisjet e tjera

Konsideroni se shumica e klientëve në ditët e sotme bëjnë blerjet e tyre në internet nga celularët e tyre. Prandaj, mendoni ta bëni faqen tuaj miqësore në internet. Kjo është arsyeja pse ju duhet të bëni bisedën tuaj live në dispozicion në çdo platformë të lëvizshme.

Një tjetër rezultat pozitiv i një përmirësimi të tillë është se duke përdorur këtë platformë ka të ngjarë të ndihmoni ndjekësit tuaj të bëhen klientët tuaj në të ardhmen.

7. Bëni shpjegime me terma të thjeshtë

Konsumatorët kryesisht nuk e kuptojnë terminologjinë. Do të thotë që një agjent chat duhet të jetë i durueshëm duke u përpjekur të shpjegojë termat teknikë ose faturat në internet me fjalë më të thjeshta, si dhe mënyrën e përdorimit të faqes në internet.

Për ta bërë këtë situatë akoma më të lehtë për agjentin dhe klientin, hartoni një udhëzues të vogël se si të shpjegoni termat teknike ose të merreni me klientë teknikisht të paditur.

Zgjidhjet më të mira të softuerit të bisedave të drejtpërdrejta

Për të rritur rezultatet e bisedave të suksesshme të drejtpërdrejta, zgjidhni siç duhet softuerin. Kjo mund të rrisë ndjeshëm normat tuaja të konvertimit. Një mjet efektiv duhet të jetë mjaft intuitiv si për operatorët ashtu edhe për vizitorët ose klientët që duhet të përdorin. Për më tepër, me përparimin e teknologjisë, klientët në ditët e sotme kërkojnë përgjigje akoma më të shpejtë dhe mundësi më miqësore për celularin.

Mund të zgjedhni disa zgjidhje për biseda live sipas nevojave tuaja nga ato që vijojnë:

Ka akoma më shumë aplikacione dhe platforma për bisedë live siç mund ta shihni këtu. Pavarësisht se cilën nga këto mundësi, do të preferonit, më parë të bëni provën falas për të siguruar që zgjedhja juaj të korrespondojë me nevojat e kompanisë tuaj.

Si përfundim, vlen të përmendet se shumë njerëz nuk besojnë shumë në blerjet në internet. Pra, është shumë e rëndësishme t’i bëni ata të perceptojnë kompaninë tuaj si një të vërtetë, dhe chat live mund të luajnë një rol thelbësor në këtë. Kur klientët e mundshëm shohin se ata mund të flasin me njerëz të vërtetë dhe të diskutojnë për çdo problem që shfaqet, ata janë më të detyruar t’i besojnë markës tuaj dhe faqes tuaj vetëm për provat e para për produktet tuaja.

Biseda live është një mënyrë e shkëlqyeshme e komunikimit ndërmjet kompanive dhe klientëve të tyre. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme të sigurohet që komunikimi të mbahet në një mënyrë të përgatitur, profesional dhe respektues, në mënyrë që të dy palët të mund të përfitojnë prej tij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map