Cila është përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit (dhe pse është e rëndësishme për marketingun tuaj)

Imagjinoni një marrëdhënie që ju jep edhe eksitim dhe stabilitet. Nuk do ta duash?


Epo, nëse jeni një tregtar dixhital, atëherë Përmbajtja e krijuar nga Përdoruesi (UGC) është bashkëpunëtori juaj i përsosur. Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit ofron një marrëdhënie afatgjatë që nuk do të skadojë kurrë më parë.

Cila është përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesi?

UGC, e shkurtër për përmbajtjen e gjeneruar nga përdoruesit, është çdo përmbajtje mediatike e krijuar nga përdoruesit që përmendin ose iu referohen markës suaj dhe të postuar në një sferë publike duke shpërndarë në faqet e internetit, platformat e mediave sociale, faqet e blogjeve, faqet e rishikimit ose vlerësimit, etj..

Shtë thjesht çdo përmbajtje e krijuar nga njerëz që nuk janë zyrtarë të markës tuaj, që ndajnë përvojat e tyre të markës me familjen, miqtë dhe ndjekësit e tyre. Përmbajtja mund të jetë çdo gjë, duke filluar nga materialet e shkruara, shënimet në blog, postimet në forum, rishikimet ose vizualitetet siç janë imazhet, GIF, videot ose regjistrimet audio..

Pse Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit është e rëndësishme për marketingun tuaj?

UGC rregullon botën e marketingut. Arsyeja për faktin se futet në dëshirën e pashprehur të klientit për tu njohur dhe pranuar. Një njohje e jashtme ose një fjalë vlerësimi për markën tuaj, dhe kjo gjithashtu, nga klientët tuaj origjinal, i shton vlerë besimit dhe afrimitetit që përdoruesit kanë në markën tuaj.

Kjo më tej i inkurajon ata të ndajnë përmbajtjen tuaj të markës me familjen dhe miqtë e tyre përmes platformave të mediave sociale (dhe kjo i sjell përfitime markës tuaj në mënyrë të duhur).

93% e përdoruesve e shohin të dobishëm UGC ndërsa marrin një vendim për blerje ndërsa 86% mijëvjeçarë e gjejnë UGC si një matës kryesor të një cilësie të shkëlqyeshme të markës (burim). UGC nuk është një zëvendësim i tërë i ndonjë strategjie të marketingut, por është salca e fshehtë që rrit efektivitetin e tërë arsenalit tuaj të marketingut..

Duke thënë këtë, ka shumë përfitime të tjera që i përgjigjen pyetjes së mësipërme – Pse përmbajtje e krijuar nga përdoruesi?

Le t’i hedhim një vështrim disa prej këtyre arsyeve.

1. Autenticiteti

Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit është ambasadori i objektivitetit. Ky objektivitet vjen nga fakti se UGC është krijuar nga përdoruesit e vërtetë dhe origjinalë të markës tuaj. Ata nuk po e mbështesin markën tuaj sepse paguhen për ta bërë këtë, por thjesht sepse janë të kënaqur me produktin dhe shërbimet e markës suaj.

60% e konsumatorëve thonë se UGC është forma më autentike e përmbajtjes (burim).

Prandaj, kur përfshini rishikimet e klientëve të krijuara nga përdoruesit në faqet e internetit tuaj ose i shfaqni ato si sinjalistikë tuaj dixhitale, ju paraqisni vërtetësinë e markës tuaj dhe shfaqni pranueshmërinë e saj sociale midis bazës së përdoruesit tuaj. Prandaj, besimi i përgjithshëm i përdoruesit në markën tuaj është përshkallëzuar.

2. Angazhimi

Përmbajtja e krijuar nga përdoruesi është natyrshëm tërheqëse. Burimi kryesor i përmbajtjes së krijuar nga përdoruesit është media sociale. Ne të gjithë e dimë se sa është media sociale Addictive. Shtë një nga truket më të përdorura për të rritur angazhimin e përdoruesit.

Bazuar në studimin e Meltwater, UGC ka 73% CTR më të lartë (burim).

Kështu që, kur ju shfaqni përmbajtjen e mediave sociale të krijuara nga përdoruesit para audiencës suaj, përmes faqes tuaj të internetit ose përmes mureve sociale në ngjarje dhe sinjalistikë dixhitale, përdoruesit tuaj intrigohen automatikisht nga ajo dhe inkurajohen të postojnë në mediat sociale duke përdorur hashtagun tuaj në mënyrë që të bëhen një pjesë e ekranit tuaj të murit shoqëror.

Një shembull i shkëlqyeshëm i një muri social efektiv ishte në fushatën e hashtagut të punonjësve Cisco. Ajo bëri një përdorim të madh të një temë unifikuese me një hartë botërore dhe tërhoqi tweet-et nga e gjithë bota duke demonstruar angazhim të mirë.

E.g.- Taggbox është një shitës i mahnitshëm i mureve sociale që tregon përmbajtje të gjeneruar nga përdoruesi nga platforma të shumta të mediave sociale dhe ju ndihmon të përfshini audiencën në ngjarjet tuaja ose në faqet e internetit tuaj. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të inkurajuar pjesëmarrjen e përdoruesit dhe bashkëveprimin me markën tuaj, duke përmirësuar kështu ROI-in e përgjithshëm të fushatës suaj të marketingut. Ju i merrni superfuqitë për të përhapur marketing në fjalë edhe përtej qarqeve tuaja të synuara.

3. Konvertimet

Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesi është nxitësi kryesor i konvertimeve për biznesin tuaj. UGC paraqet prova sociale, duke ndërtuar kështu besimin e përdoruesit dhe duke i bindur ata të bëjnë blerjen përfundimtare. Kjo ju ndihmon të rritni përqindjen e vizitorëve në internet dhe audiencës së ngjarjeve, duke u shndërruar përfundimisht në klientë.

Krahasimi i konvertimeve midis UGC vs UGC.
UGC ndihmon në rritjen e konvertimeve me 161% nëpër industri. Ky është një ndikim kaq i madh! tregoni një shoku

Vrapimi i Konkurrencave UGC është një nga mënyrat më të provuara dhe të testuara për të drejtuar konvertime për markën tuaj. Ajo hap përmbytjet e angazhimit të përdoruesve për markën tuaj.

Fushata #MyCalvins lidh të famshëm me konsumatorë tipikë si ne. Kur shikojnë galeritë e figurave në faqen e internetit, vizitorët mund të shohin konsumatorët që paraqitën fotografitë. Pastaj vizitorët mund ta bëjnë blerjen duke klikuar në foto.

Një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për të përmirësuar shkallën tuaj të konvertimit është duke ngulitur përmbajtjen e mediave sociale të krijuara nga përdoruesi në pikën e shitjes e cila vepron si pikë frymëzimi shumë njëkohësisht. Kështu, normat tuaja të konvertimit janë përmirësuar jashtëzakonisht.

4. Ndërtimi i komunitetit

Përmbajtja e krijuar nga përdoruesit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar një komunitet të fortë dhe besnik rreth markës tuaj. Ky komunitet jo vetëm që ju ndihmon të rriteni, por gjithashtu mbroni që marka juaj të jetë klientët tuaj besnikë.

Fushatat UGC veprojnë si një platformë e shkëlqyeshme për ushtrimet e ndërtimit të komunitetit tuaj. Kjo ju ndihmon të ndërtoni një lidhje të thellë me klientët tuaj.

Fushata UGC = mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar një komunitet të fortë rreth një marke (burim).

UGC është si përmbajtja e padëshiruar që vjen direkt nga klientët tuaj. Përdoruesit tuaj vlerësojnë UGC pozitiv që shfaqni në faqen tuaj të internetit ose në ngjarjet tuaja ose si sinjalistikë tuaj dixhitale. Ndihmon për të ndërtuar besimin e përdoruesit në markën tuaj. Ky besim, nga ana tjetër, lidh klientët tuaj me markën tuaj si një komunitet, duke i bërë kështu ata një klient afatgjatë të markës tuaj.

5. SEO Perks

88% e klientëve u besojnë rishikimeve të krijuara nga përdoruesit po aq sa besojnë në rekomandimet nga familja dhe miqtë e tyre. Tani thjesht imagjinoni ndikimin që ngulitni ushqimin e mediave sociale në një faqe në internet (krijuar nga përdoruesit tuaj) në normat e konvertimit, kohën e banimit, rëndësinë e faqes së internetit dhe renditjen e përgjithshme të faqes tuaj të internetit për tregti elektronike..

Studimi tregon se vizitat në faqen e trafikut organik u rritën brenda 9 muajve duke shtuar vlerësimet e klientëve në faqet e internetit.

Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesi ka aftësinë t’u shërbejë klientëve tuaj me prova sociale në çdo hap të udhëtimit të tyre të blerjes. Në të njëjtën kohë, ai u jep tregtarëve një mundësi të mahnitshme për të drejtuar trafikun e mundshëm në faqen tuaj të internetit. Kjo ju ndihmon të përmirësoni renditjen tuaj në listën e kërkimit në Google. Në fakt, Raporti tregon se ato uebfaqe që përfshijnë vlerësimet e përdoruesve si pjesë e përmbajtjes së tyre në uebfaqe, pësuan një rritje në renditjen e motorëve të tyre të kërkimit. Nuk është aq e shkëlqyeshme?

6. Ndërgjegjësimi i markës

Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesi fillon një reagim zinxhir kur kur një përdorues poston diçka në mediat sociale në lidhje me markën tuaj dhe duke ndjekur që përdoruesit e tjerë gjithashtu fillojnë të postojnë përmbajtje të ngjashme për markën tuaj. Kjo përmbajtje e krijuar nga përdoruesi është në dispozicion për qarqet e shumta sociale të klientëve tuaj besnikë, duke përhapur kështu vetëdijen për markën.

Fushata Share-a-Coke mbetet një shembull i shkëlqyeshëm i një fushate shumë të suksesshme të krijuar nga përdoruesit për të rritur ndërgjegjësimin e markës. Fushata u lejon njerëzve të personalizojnë kanaçe të Coke.

Përmbajtja e mediave sociale të krijuara nga përdoruesit është një nga lëvizjet më të njohura dhe më të preferuara të tregtarëve për të shfrytëzuar shtrirjet e mëdha të mediave sociale për të përhapur një fjalë të gojës për marketing për markën tuaj dhe përhapjen e informacionit përkatës në lidhje me të. 84% mijëvjecarë dhe 70% boomers për fëmijë pajtohen me faktin se përmbajtja e krijuar nga përdoruesi ka të paktën njëfarë ndikimi në vendimin e tyre të blerjes.

Përmbajtja e krijuar nga përdoruesi mund të ndikojë në vendimet e blerjes – 84% mijëvjeçarë dhe 70% boomers për fëmijë. Tregoj një shoku

7. Kursen burimet

Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit është një minierë ari informacioni dhe të dhëna që shpesh nënvlerësohen. Dhe nëse e konsiderojmë mediat sociale si një burim për përmbajtjen e gjeneruar nga përdoruesit, është si një pishinë pafundësie. Ju mund të mbani zhytjet në thellësi dhe nuk do të dështojë kurrë t’ju shërbejë me përmbajtje të re dhe të pazbuluar. Prandaj, ju kursen shumë kohë, para dhe përpjekje në përgjithësi, të cilat mund të investohen me efikasitet diku tjetër duke e bërë fushatën tuaj të marketingut më të fortë.

Në vend që të lejoni që përmbajtja të qëndrojë e ftohtë në mediat sociale, mund të përdorni përmbajtjen e gjeneruar nga përdoruesi në fushatën tuaj të marketingut me email. Për shembull, Foot Locker dërgoi postë elektronike të rregullt që përmbante imazhe të postimeve të klientëve për të rritur shndërrimet.

Gjithashtu, përfshirja e përmbajtjes së krijuar nga përdoruesi në strategjinë tuaj të marketingut, të tilla si marketing me email, ju kursen nga detyra marramendëse për krijimin e përmbajtjeve të reja vazhdimisht. Kjo liron burimet tuaja që të përdoren për të arritur qëllime të tjera të marketingut. Gjithashtu, pasi të keni filluar me sukses një fushatë hashtag UGC mbi mediat sociale, në thelb keni vendosur një burim të vazhdueshëm për përmbajtje të reja dhe të freskëta për qëllimin tuaj të marketingut, që gjithashtu, përmbajtja e krijuar nga përdoruesi, forma më e mirë e përmbajtjes reklamuese. E tëra çfarë duhet të bësh tani është thjesht një përmbledhje dhe e moderuar e përmbajtjes së krijuar nga përdoruesi.

8. Fitoni njohuri të audiencës

Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesi është si një reagim i drejtpërdrejtë nga audienca dhe përdoruesit tuaj. Asgjë nuk mund të jetë një formë më e mirë e depërtimeve sesa përmbajtja e krijuar nga përdoruesi për të përmirësuar strategjinë tuaj të marketingut. Tani, kjo njohuri e audiencës / përdoruesit mund të vijë në forma dhe lloje të ndryshme.

Qofshin ato kritikat, komentet, imazhet, videot, tweet-et, apo ndonjë formë tjetër e postimit në mediat sociale.

Ky depërtim i audiencës mund të jetë pozitiv dhe negativ. Reagimet pozitive dëshirohen gjithmonë, por reagimet negative janë po aq të rëndësishme. Ju gjithmonë mund të shfaqni reagimet tuaja pozitive dhe të mësoni të përmirësoni të metat tuaja nga reagimet negative. Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesit në këtë mënyrë ju ndihmon të fitoni njohuri të audiencës që mund t’ju ndihmojnë më mirë fushatën tuaj të marketingut, duke e bërë atë më të fortë.

Së fundi…

Zbuloni se çfarë lloj përmbajtje audienca juaj është e ngazëllyer për të krijuar për markën tuaj / ngjarjen dhe angazhoni ato duke u dhënë atyre një mundësi për të krijuar përmbajtje të krijuar nga përdoruesi për ngjarjen / markën tuaj. Rezultatet do t’ju trondisin vërtet. Përfitimet e mahnitshme të krijuara nga përdoruesi të cilat sjellin për fushatën tuaj të marketingut janë vërtet të jashtëzakonshme.

Përmbajtja e krijuar nga përdoruesi është një zgjedhje e shkëlqyeshme për ngjarje. Audienca në ngjarje është gjithmonë e ngazëllyer për bashkëveprimin me përmbajtjen e krijuar nga përdoruesi, e shfaqur në një mur shoqëror ose si sinjalistikë dixhitale. Ata postojnë me lehtësi në median sociale për t’u bërë një pjesë e përmbajtjes tuaj të shfaqur të krijuar nga përdoruesi. UGC për faqet e internetit është gjithashtu një mënyrë e mahnitshme për të përmirësuar performancën e përgjithshme të faqes suaj të internetit dhe drejtimin e trafikut të mundshëm drejt tij duke rritur kështu biznesin tuaj në internet.

Atëherë, çfarë jeni duke pritur akoma? Filloni të përfshini përmbajtjen e krijuar nga përdoruesi dhe filloni të provoni përfitimet e mahnitshme për fushatën tuaj të marketingut.

Unë jam Anne Griffin dhe jam një tregtar dixhital dhe shkrimtar teknik. Unë jam i apasionuar pas kërkimit dhe shkrimit për inovacionin, teknologjinë dhe trendet e marketingut dixhital.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map