Blogimi për fillimin – Pse Blogimi duhet të jetë pjesë e Planit tuaj të Rritjes

Nëse sapo filloni me një biznes, ka shumë arsye për të cilat keni nevojë për një prani në internet. Vendi më i mirë për të filluar është me një blog. Sipas KISSmetrics, marketing fillimi kërkon qëllime dhe plane të ndryshme sesa marketingu tipik. Një pjesë e këtij plani duhet të përfshijë “hedhjen e një themeli të duhur”.


Si mund të vendosni një themel të duhur? Ka shumë elementë që hyjnë në fazën e fillimit të biznesit tuaj. Sidoqoftë, një gjë është e sigurt, të kesh një blog ju lejon një platformë të filloni të shkëmbeni informacione me lexuesit / klientët e mundshëm. Kjo gjithashtu ju jep një vend për t’u lidhur me ndikuesit në industrinë tuaj.

Këshillë: Nuk jam i sigurt se nga filloni? Lexoni udhëzuesin A-to-Z të Jerry-së për të filluar një blog.

1. Ndërtimi i audiencës tuaj

Siç u përmend më lart, një themel i fortë është çelësi i një ndërtese të fortë. Para se të filloni të promovoni në internet, keni nevojë për një audiencë për të promovuar. Sidoqoftë, nuk mund të hedhësh vetëm një faqe në blog dhe të presësh që njerëzit të vijnë të lexojnë ato që shkruajnë.

Së pari, duhet të kuptoni arsyet që njerëzit vizitojnë një faqe në internet.

Për hulumtime

Sipas Uebfaqe Intuitive, arsyeja kryesore që njerëzit vizitojnë një sit është sepse ata po përdorin Internetin si një mjet hulumtimi. Sidoqoftë, duhet të siguroheni që jeni burimi numër një i autorizimit për këtë temë.

 • A i keni mbështetur idetë tuaja duke cituar udhëheqësit e mendimit?
 • A i hulumtove statistikat?
 • A është postimi juaj i plotë? A mundet që vizitori i faqes të marrë gjithçka që duhet të dijë për temën nga faqja juaj?

Përfshirja e konkursit

Kjo arsye nuk duhet të të trondisë pasi ka të ngjarë të bësh të njëjtën gjë para se të fillosh biznesin tënd. Shtë e zgjuar që të përfshini konkursin dhe të shikoni se çfarë duhet të ofrojnë ata që nuk e bëni dhe pastaj ta ofroni atë, por më mirë.

Kur një konkurrent viziton faqen tuaj, ai duhet të mendojë:

 • Si do të konkurroj ndonjëherë me këtë djalë?
 • Ky biznes është konkurrencë solide?
 • Ai ka shumë ide unike dhe nuk vjedh materiale nga konkurrentët.

Si një shtesë e shtuar, nëse i përmbushni ato pika, klientët tuaj do të vërenin gjithashtu.

Konsumatorët e mundshëm që kërkojnë informacion

Një arsye tjetër që njerëzit vizitojnë faqet e internetit janë sepse kërkojnë informacion mbi një produkt ose shërbim. Faqja juaj shfaqet në pyetjen e tyre të kërkimit. Nëse jeni duke praktikuar taktika solide të SEO, faqja juaj duhet të renditet pranë kërkimeve të caktuara të fjalëve. Pasi të merrni klientët në faqen tuaj, ju duhet t’i angazhoni ata.

 • Shikoni artikullin e Luana Spinetti që mbulon 37 Elementet e Angazhimit të Përdoruesit.
 • Bëni që ata të regjistrohen në një listë poste. Ofroni një libër falas, konsultim falas ose diçka tjetër për të tërhequr vizitorët për t’u regjistruar.
 • Sigurohuni që informacioni mbi shërbimin ose biznesin tuaj është i thjeshtë për t’u gjetur dhe ofron detaje të plota.

Sepse një shok i tha për të

Sipas Forbes, 1 në 3 vizitorë të faqes në internet shkojnë në një sit sepse një nga miqtë e tyre e rekomandoi. Farë do të thotë kjo për ju?

2. Bëhuni Drejtues

Shembull - Peep Laja krijoi Blog Conversion XL në 2011 dhe tani është një nga udhëheqësitShembull – Peep Laja krijoi Blog Conversion XL në 2011 dhe tani është një nga “markat” kryesore në hartimin UX dhe optimizimin e uebit.

Nëse do të zgjidhni një riparues HVAC, dikush që të detajojë makinën tuaj, ose madje të gjeni një instruktor për mësimet e golfit, do të dëshironit dikë me shumë përvojë dhe njohuri ose dikush që sapo fillon pa asnjë kredencial?

Një nga gjërat më të shkëlqyera për fillimin e një blog është se ju mund të filloni të krijoni veten si një udhëheqës në industri.

Një blog është vendi i përsosur për:

 • Theksoni njohuritë që keni se të tjerët jo. Dhe, tregoni personalitetin tuaj.
 • Ndani këshilla të brendshme nga vetja, punonjësit tuaj dhe madje edhe drejtuesit e tjerë në industrinë tuaj. Duke shfaqur emra të tjerë që janë të njohur, ju tregoni se nuk keni frikë të kërkoni informacione nga të tjerët nëse ka diçka me të cilën nuk jeni të njohur.
 • Shkruajini udhëzues të thelluar që janë të dobishëm për klientët e mundshëm dhe tregojuni atyre se keni interesin e tyre më të mirë me zemër dhe dini njohjet për të cilat shqetësohen.
 • Përgjigju pyetjeve përmes komenteve ose forumeve.

Le të themi se po filloni një biznes duke ndihmuar në organizimin e dollapëve. Ytdo herë që dikush në zonën tuaj tre-shtetesh Googles “organizator i dollapit në tre shtet”, emri juaj duhet të shfaqet. Shfletuesi duhet të shohë artikuj nga ju për temën, imazhet e dollapëve që keni organizuar, profilet e mediave sociale, videot në YouTube me këshilla. Ju e emëroni atë dhe emri juaj duhet të shfaqet nën këtë term kërkimi. Përsëri, praktikat e mira të SEO do t’ju ndihmojnë të renditeni në krye të rezultateve të motorit të kërkimit. Mënyra më e mirë për të marrë renditje të larta është duke krijuar përmbajtje të rregullt dhe të vlefshme.

3. Arrijnë ndikues të tjerë

Një arsye tjetër për të filluar një blog është të arrijnë ndikuesit e tjerë me bizneset plotësuese.

Për shembull, unë drejtoj një blog mbi temat e shtëpisë dhe kopshtit. Unë kam pasur lidhje me një shkrimtar tjetër që shkruan për tema artizanale. Kohët e fundit ajo përmendi një artikull që shkrova në lidhje me buffets karamele dhe trafiku i faqes sime u rrit për disa ditë. Unë planifikoj të kthej favorin dhe të rekomandoj një nga artikujt e saj me një shkrim të vogël.

Sidoqoftë, për tu lidhur në këtë mënyrë, së pari duhet të filloni një blog dhe të shkruani disa përmbajtje me vlerë që të tjerët do të duan të ndajnë. Ju gjithashtu duhet të mbani në mend se bashkësia e blogeve është një atmosferë shumë “e mprehtë shpinën time, unë do të gërvishtem tuajin” në disa mënyra. Nëse dikush ju retweet, ndan postimin tuaj, ju përmend, a ju ka si mysafir në blogun e tyre, duhet të bëni çmos për të rikthyer favorin. Sigurisht, do të dëshironi të siguroheni që përmbajtja / inputi i tyre është i vlefshëm për lexuesit tuaj së pari. Së paku, ju duhet t’i falënderoni publikisht ata për përmendjen.

Gërmoni më thellë: Udhëzuesi fillestar për të filluar një blog ushqimi.

4. Tema e bisedës

Kur jeni jashtë dhe rreth komunitetit, të keni një blog e lehtëson lidhjen me të tjerët dhe t’i interesoni ata për biznesin tuaj.

Këtu është një skenar shembulli:

Sapo keni filluar një biznes këshillimi duke ndihmuar zyrat mjekësore të bëhen më të efektshme në kohë. Ju vendosni të merrni pjesë në dy darka lokale që do të marrin pjesë shumë mjekë dhe menaxherë të zyrave mjekësore. Ndërsa jeni ulur në tryezë me dhjetë figura kryesore në komunitetin mjekësor, njëri nga mjekët ju drejtohet dhe pyet se çfarë bëni për të jetuar.

Ky është shansi juaj për të ndarë biznesin tuaj të ri. Sigurisht, do t’ia dorëzoni kartën tuaj dhe, megjithatë, duhet të keni adresën tuaj në atë kartelë. Në vend që ta thuani vetëm se mund ta bëni stafin e tij të funksionojë më mirë, ju do t’i thoni atij që sapo keni postuar një artikull se si mjekët mund të kursejnë 20,000 dollarë në vit me një ndryshim të thjeshtë në mbajtjen e tyre të rekordeve.

Ju më mirë besoni se ai do të vizitojë blogun tuaj kur të marrë një shans. Ai gjithashtu ka të ngjarë të flasë me njerëzit e tjerë për këtë. Ky kontakt mund të çojë në disa thirrje për shërbimet tuaja këshilluese. Në fund të fundit, nëse mund ta shpëtoni atë mijëra me një artikull me 800 fjalë, sa mund ta kurseni atë si këshilltarin e tij?

5. Blogjet gjithashtu Optimizojnë Faqen Tuaj

Në krye të vendosjes së vetvetes si autoritet dhe arritjes së klientëve të rinj, duke filluar një blog mund ta mbajë faqen tënde të freskët, aktuale dhe plot me përmbajtje të shkëlqyera.

Kjo do t’ju ndihmojë të renditeni më lartë në motorët e kërkimit. Megjithëse Google ndryshon algoritmin e tyre vazhdimisht, një gjë nuk ndryshon kurrë – Google dëshiron përmbajtje të rregullt, të fortë, të vlefshme për lexuesit.

Whatfarë thonë ekspertët

Sharon Hurley Hall, shkrimtar profesionist dhe tregtar i përmbajtjes, beson, “Kur bëhet fjalë që të bëni prezencën tuaj të ndjeheni në internet, bloget mbeten një mjet i vlefshëm për fillestarët dhe të gjitha bizneset. Ka përfitime të shumta ”

Ajo shtjellon më tej,

sharonhh

Për shembull, kur krijoni përmbajtje të shkëlqyeshme që është optimizuar për t’i ndihmuar njerëzit ta gjejnë atë lehtë, biznesi juaj mund të shfaqet në rezultatet e kërkimit për të drejtuar trafikun dhe për të rritur audiencën tuaj.

Dhe kur njerëzit ju gjejnë, të keni përmbajtje më të shkëlqyeshme në blog mund t’ju ndihmojë të formoni një lidhje me vizitorët tuaj, duke theksuar ekspertizën tuaj dhe duke ju dhënë një platformë për të treguar historinë e fillimit tuaj në mënyrën tuaj.

Sharon, i cili është gjithashtu themeluesi i Sharonhh.com mendon se bizneset e reja nuk duhet të bëjnë të gjitha përpjekjet në platformat e mediave sociale,

Shumë biznese të reja janë tunduar të përqendrohen vetëm në disa site të mediave sociale.

Por, ndërsa ata kanë numër të madh të përdoruesve, platformat e mediave sociale kanë rregullat e tyre për përmbajtjen që duhet të postoni dhe sa i dukshëm do të jetë.

Dhe nëse mbështeteni në një platformë të vetme shoqërore dhe ata tërheqin prizën në përmbajtjen tuaj, çdo përfitim që keni fituar do të zhduket në një çast. Kur kontrolloni platformën, ju mund ta ndërtoni audiencën tuaj në mënyrën tuaj dhe të keni paqe mendjeje ashtu si bëni.

Këtu, Sharon ka ndarë me ne se çfarë mund të bëjë një biznes me Blogging,

Sigurisht, Blogging këto ditë nuk ka të bëjë vetëm me shkrimin e fjalëve.

Mund të arrini akoma më shumë duke përdorur përmbajtjen tuaj të blogut si pikë fillestare për të biseduar me klientët tuaj thelbësorë në më shumë formate dhe më shumë vende.

Pasi të keni përmbajtje në blog, është e lehtë ta përdorni për të krijuar video, prezantime, podcast, infografikë dhe më shumë.

Në fund të fundit: Blogging është ende një mjet i rëndësishëm dhe i rëndësishëm për çdo fillim.

Mund ta gjeni Sharon Hurley Hall në Sharonhh.com

Artikulli origjinal është botuar për herë të parë më Blog WHSR; tani menaxhohet dhe azhurnohet nga stafi i BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map