5 Këshilla për Zgjedhjen e Ofruesit të duhur të Shërbimit Email për biznesin tuaj

Për disa vitet e fundit, shumica e bizneseve janë mbështetur në marketing përmes postës elektronike për të rritur biznesin tuaj dhe për të nxitur të ardhurat e tyre.


Marketingu me email ka një ROI të 4,400%. Për çdo biznes të dollarit që shpenzojnë në marketing me email, ata shohin 44 dollarë si kthim. Të dhënat gjithashtu tregojnë se posta elektronike është burimi më i madh i konvertimeve me një normë konvertimi prej 4.38%.

Për të krahasuar, bizneset bëjnë një mesatare prej 2 $ në të ardhura për çdo 1 $ ata shpenzojnë për reklama të paguara. Ndërkohë, ROI i mediave sociale mund të jetë jashtëzakonisht e vështirë për t’u matur. Në fakt, 52% e tregtarëve pranojnë se ata përjetojnë sfida kur shqyrtojnë të ardhurat e tyre në mediat sociale.

Numrat nuk gënjejnë. Marketingu me email është një nxitës i besueshëm dhe i provuar i të ardhurave për marka të çdo madhësie, nga bizneset e vogla familjare ose dyqanet globale të e-commerce.

Ndërsa është e vërtetë që efektiviteti i marketingut me email varet nga një sërë faktorësh, një nga më të rëndësishmit është zgjedhja e ofruesit të duhur të shërbimit të postës elektronike (ESP), i cili shpesh thuhet shumë më lehtë sesa bëhet.

Bëni një kërkim në Google për termin “marketing i postës elektronike” dhe do të shihni mjete të panumërta të marketingut me email që mund t’i përdorni – secila me karakteristikat e tyre, përdoruesit e synuar dhe pikat e çmimeve. Kjo mund të bëjë që zgjedhja e ESP më e mirë për biznesin tuaj të jetë një vendim shumë i vështirë.

Në këtë postim, ne do t’ju ndjekim të gjitha hapat që duhet të ndërmerrni për të zgjedhur ofruesin e duhur të shërbimit të postës elektronike biznesin tuaj, pavarësisht nëse jeni duke provuar për herë të parë marketing në email, ose po kërkoni alternativa më të mira për ofruesin tuaj të shërbimit aktual email.

Lexoni – 5 këshilla të rëndësishme për të zgjedhur ofruesin e duhur të postës elektronike për biznesin përmes @campaignmonitor tregoni një shoku

Këshilla për të zgjedhur Ofruesin e Shërbimit të duhur për Email

1. Skiconi strategjinë tuaj

Hapi i parë në zgjedhjen e ESP të duhur është të kuptoni se si do të përshtatet në strategjinë tuaj të përgjithshme të marketingut me email. Ju mund të përshkruani strategjinë tuaj duke i bërë vetes pyetje që përfshijnë (por nuk kufizohen vetëm në):

 • Whatfarë synimesh dua të arrij me marketing me email?
 • Si do të përdor ESP-në time të zgjedhur për të arritur këto qëllime?
 • A do të dërgoj gazeta? E-mail reklamues? Ftesat e ngjarjeve?
 • Dëshiroj të krijoj postë elektronike duke përdorur modele të personalizuara të optimizuara me celular? Apo dua të bëj krijoni email nga e para dhe i kodoj vetë?
 • Cilat metrikë të postës elektronike janë vendimtare për mua?
 • Cilat lloje të funksionaliteteve do ta bëjnë më të lehtë për mua arritjen e qëllimit tim? A është automatizimi? Segmentimi? Ose disa funksionalitete të tjera?

Ka mijëra mjete të marketingut me email në dispozicion për ju. Secila prej këtyre mjeteve ka veçoritë e veta unike, planet e çmimeve, integrimet dhe përdoruesit e synuar. Bërja e vetes pyetje si ato të listuara më sipër do t’ju lejojë të ngushtoni listën tuaj të opsioneve dhe ta bëni më të lehtë për ju që të vendosni.

2. Konsideroni se cilat tipare ju duhen

Ky është një aspekt thelbësor i zgjedhjes së një PSV-je. Bizneset do t’i japin përparësi tipareve të ndryshme në varësi të objektivave të tyre, por këto janë tiparet që përdorin tregtarët me postë elektronike më shpesh.

templates

Kjo është një veçori kryesore për shumë tregtarë të postës elektronike. Modelet ndihmojnë tregtarët me postë elektronike të krijojnë email me cilësi profesionale brenda disa minutash. Nëse të qenit në gjendje të krijoni postë elektronike shpejt është një përparësi, atëherë duhet të kërkoni një ESP që ka një gamë të gjerë të modeleve që mund të personalizohen për t’iu përshtatur kërkesave tuaja të postës elektronike, pavarësisht nëse është një gazetë, një email i mirëpritur ose një email transaksional.

burimi: Me të vërtetë email të mira

Optimizimi i celularit

Sot, rreth 53% e të gjitha hapjeve të postës elektronike ndodhin në celular. Si i tillë, është e rëndësishme për tregtarët e postës elektronike të dërgojnë postë elektronike që shfaqin në mënyrë të përsosur si në desktop ashtu edhe në pajisjet e lëvizshme. Përdorimi i një ESP me shabllone që janë përgjigjur drejtpërdrejt në lëvizje, do t’ju ndalojë të tjetërsoni një pjesë të konsiderueshme të audiencës suaj dhe të mos humbni në konvertime të vlefshme.

analitikë

Mënyra e vetme për të matur me saktësi performancën e marketingut tuaj në email është përmes analitikës. Shikoni për një ESP që ka një pult analitik që tregon të gjitha matjet e marketingut me email që ju nevojiten për të monitoruar, siç janë hapjet e postës elektronike, klikimet, abonimet, angazhimet dhe natyrisht ROI. Në këtë mënyrë, ju mund të gjurmoni performancën tuaj të përgjithshme si dhe performancën e fushatave specifike.

burimi: Monitoruesi i fushatës

automatizim

Si çdo tregtar dixhital, ju ndoshta keni shumë në pjatën tuaj. Ju jeni një person i zënë, i cili nuk mund të përballojë të shpenzojë një sasi të madhe kohe çdo ditë vetëm duke dërguar email. Kjo është arsyeja pse zgjedhja e një ESP me aftësi të fuqishme automatizimi është thelbësore. Ju mund të vendosni flukset e punës një herë dhe ESP juaj do të kujdeset për pjesën tjetër. Për shembull, ju mund të vendosni të gjitha emailet tuaja të festave në fillim të vitit dhe pastaj vetëm të prisni që hyrjet e konvertimeve.

Për një strategji efektive të marketingut me email, të pasurit kombinimin e duhur të veçorive në ESP tuaj është thelbësore.

3. Përcaktoni buxhetin tuaj

Gjëja e shkëlqyeshme për ESP-të është se ekziston një ESP në dispozicion për pothuajse çdo madhësi buxheti dhe biznesi. Ekzistojnë mjete falas që ofrojnë veçori të barebones dhe ka ESP më të shtrenjta, të nivelit të ndërmarrjes me funksione më të sofistikuara.

Ju keni ESP që kujdesen për bizneset e vogla me buxhet të kufizuar, biznese të mesme që kanë buxhete pak më të mëdha, dhe Fortune 500 kompani që nuk kanë problem të shpenzojnë dhjetëra mijëra dollarë çdo muaj në një ESP.

Nëse jeni një tregtar i postës elektronike për një dyqan të vogël me tulla dhe llaç, nuk do të ishte praktike për ju të përdorni një ESP që kushton një shumë parashumësore parash.

Ju duhet të mbani mend se marketingu me email nuk ka të bëjë me shpenzime të mëdha. Përkundrazi, bëhet fjalë për marrjen e funksionaliteteve që ju duhen në të vërtetë dhe mbajtjen e kostove tuaja relativisht të ulëta. ESP më e shtrenjtë nuk mund të jetë domosdoshmërisht më e mira për biznesin tuaj dhe qëllimet tuaja specifike.

Ndërsa mund të joshni për të përdorur dhe paguar për një ESP në nivel ndërmarrjeje, do të përfundoni duke humbur burime të vlefshme nëse nuk përdorni përfitimet e veçorive shtesë.

markë
Çmimi fillestar
Për 2,000 kontakte
Më e mira për
Uebfaqja e kompanisë
Monitoruesi i fushatës$ 9 / month$ 29 / monthBlogje, biznese dhe agjensi të vogla deri në të mëdha.Vizitoni në internet
GetResponse$ 15 / month$ 25 / monthBizneset e vogla dhe të mëdhaVizitoni në internet
Kontakt i vazhdueshëm$ 20 / month$ 45 / monthBizneset e vogla dhe të mëdha dhe ndërmarrjet me kërkesa të tilla si menaxhimi i ngjarjeveVizitoni në internet
MailChimp$ 9.99 / month$ 29.99 / monthBlogjet, Sipërmarrësit dhe bizneset e voglaVizitoni në internet
AWeber$ 19 / month$ 29 / monthBlogjet, bizneset e vogla dhe sipërmarrësitVizitoni në internet
Sendinblue$ 81 / monthNuk tarifon për kontaktBlogjet, Sipërmarrësit, bizneset e voglaVizitoni në internet

Kur vendosni për një PSV, thelbësore është që të rishikoni plotësisht skemat e tyre të çmimeve. Shumica e ESP-ve sot kanë planifikime mujore ku rritja e çmimit është drejtpërdrejt proporcionale me tiparet dhe përfshirjet që merrni. Nëse nuk dërgoni postë elektronike rregullisht, mund të zgjidhni një ESP që ofron plane të parapaguara ose plane të “pagimit për fushatë”.

Disa ESP madje ofrojnë çmime me porosi në varësi të kërkesave tuaja unike. Pra, nëse konstatoni se nevojat tuaja nuk përfshihen në ndonjë plan të paravendosur, atëherë do të jeni më mirë të kërkoni këto lloje të ofruesve.

4. Kontrolloni mbështetjen e klientit

Shërbimi ndaj klientit nuk duhet të jetë asnjëherë pasues. Do të ketë raste kur do t’ju duhet një udhëzim i vogël in Dhe në raste të tilla, është kritike që të jeni në gjendje t’i drejtoheni lehtësisht nga përfaqësuesit e ditur dhe të dobishëm të mbështetjes së klientëve, të cilët mund t’ju ndihmojnë për çdo çështje që mund të keni.

Këtu janë disa mënyra për të provuar cilësinë e mbështetjes së klientit të një ESP.

 • Vizitoni faqen e internetit të ESP dhe kontrolloni nëse ofruesi ofron mbështetje 24/7 në të gjithë botën.
 • Thirrni numrin e ndihmës së klientit ose dërgojini atyre një email dhe shihni se sa kohë ju duhet të merrni një përgjigje.
 • Shfletoni faqen e internetit të ESP dhe shihni nëse ata kanë udhëzues ose burime të tjera që detajojnë se si funksionojnë tiparet e ESP. Shumë ESP ngarkojnë video tutoriale, kështu që kërkoni edhe ato.
 • Kontrolloni nëse faqja e internetit e ESP ka një seksion të dedikuar FAQ.

Më shpesh sesa jo, ndryshimi midis një mjeti falas dhe një ESP të paguar qëndron në mbështetjen e klientit. Po, po kurseni para duke përdorur një ESP falas. Kujdes këtu është që ju nuk do të merrni mbështetje në rast se diçka shkon keq. Nga ana tjetër, nëse paguani për të përdorur një PSP, një gjë që përfshihet gjithmonë në planin tuaj është mbështetja e klientit.

Përfundoni

Shpresojmë, pasi të keni lexuar këtë udhëzues, do të keni një panoramë më të qartë se çfarë saktësisht ju nevojitet nga ESP-ja juaj. Vetëm mbani në mend se nuk ka diçka të tillë si “ESP më e mirë”. Do PSH ka avantazhet dhe disavantazhet e saj. Ju mund të zgjidhni vetëm PSV-në që është më e mira për ju, qëllimet tuaja dhe buxhetin tuaj.

Ash Salleh është Drejtori i SEO në Campaign Monitor, ku bashkëpunon ngushtë me ekipet e përmbajtjes, kopjimit dhe analitikës për të përmirësuar optimizimin në të gjithë sitet. Para kohës së tij në Campaign Monitor, ai gjithashtu ofroi SEO dhe ekspertizë të marketingut dixhital në Zappos dhe Axiata Digital. Lidhu me Monitor Campaign në Facebook dhe LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map