5 Këshilla për Optimizimin e Përmbajtjes për Uebfaqen tuaj të marketingut të aksioneve

Marketingu i aksioneve lulëzon te besimi dhe reputacioni. Trajtimi i përmbajtjes tuaj në mënyrë sipërfaqësore do të ketë shumë të ngjarë të rezultojë në konvertim të dobët dhe trafik të ulët. Arsyeja kryesore për këtë është fakti që njerëzit janë duke kërkuar për dikë të ditur që do t’u sigurojë atyre një informacion domethënës dhe në të vërtetë të dobishëm.


Por e vërteta është se ne rritemi ndërsa ecim përpara. Me kalimin e kohës, ne marrim më shumë njohuri dhe përvojë në lidhje me atë që përbën shkrim të mirë dhe përmbajtje të besueshme. Ka shumë mënyra se si shkrimi i mirë dhe optimizimi i përmbajtjes përkatëse mund të përmirësojnë performancën e faqes tuaj të Filialit. Mund të zbatohet për artikujt e ardhshëm dhe udhëzues për blerje dhe rindërtimin e përmbajtjes më të vjetër gjithashtu.

Sipas 99 firma, programet e marketingut të filialeve gjenerojnë 15-30% të të gjitha shitjeve për reklamuesit, me 81% të markave dhe 84% të botuesve që tashmë zbatojnë marketing të filialeve në përpjekjet e tyre për përmbajtjen dixhitale. Në këtë artikull, ne po kërkojmë t’ju ofrojmë këshilla thelbësore që do t’ju ndihmojnë të përmirësoni konvertimet dhe të rrisni trafikun tuaj në mënyrë të konsiderueshme.

Këshilla për optimizimin e përmbajtjes për uebfaqen e marketingut të aksioneve

1. Thellësia mbi varg

Kjo do të ritheksojë që njerëzit janë në kërkim të përmbajtjes së vlefshme që u sjell përfitime atyre drejtpërdrejt. Farëdo demografike për të cilën synoni, është thelbësore të adresoni së pari nevojat e audiencës tuaj.

Njerëzit nuk kujdesen për përmbajtjen e lagur. Sipas Punë 2 Gëzim, 38% e tregtarëve pretendojnë se marketingu i filialeve është metoda e tyre më e mirë e blerjes së klientëve, me 57% që pretendojnë se blogezimi dhe krijimi i përmbajtjes është metoda e tyre e preferuar e drejtimit të trafikut.

Për të qenë bindës, një faqe interneti e marketingut të filialeve duhet të jetë e plotë dhe informuese. A e konsideroni blerjen e një produkti të reklamuar nga një sit që nuk duket i ditur? Optimizimi i përmbajtjes duhet të kërkojë jo vetëm për t’i bërë artikujt më të gjatë dhe më të gjerë, por përkundrazi më të plotë dhe të përpiktë.

2. Përmirësimi i lexueshmërisë

Ekzistojnë një larmi faktorësh që përcaktojnë lehtësinë e leximit të kopjes. Mënyra më e popullarizuar e matjes së tij është Flesch-Kincaid Score.

“Mbajtja e një rezultati të lartë të lexueshmërisë do të përfitojë shumë në faqen tuaj të internetit nga shumë këndvështrime. Së pari – e dukshme. Një kopje e shtruar mirë nuk duket e padepërtueshme. Lexohet pa probleme dhe nuk kërkon shumë llogaritje. Së dyti, lexueshmëria është thelbësore për SEO. ”

– Christopher K. Mercer, sipërmarrës dixhital dhe krijues i Citatior.

Nuk ka asnjë garanci që Google llogarit rezultatin e përmbajtjes së faqes në internet Flesch-Kincaid. Sidoqoftë, përmbajtja që është e lehtë për t’u lexuar ka tendencë të renditet më e lartë në rezultatet e kërkimit. Arsyeja për të qëndron edhe në faktorin njerëzor. Njerëzit thjesht nuk duan të lexojnë tekst shumë të komplikuar kur nuk është i diskutueshëm. Nëse njerëzit klikuan në lidhjen tuaj në Google dhe e lanë faqen tuaj menjëherë pas kësaj, Google do të “ndëshkojë” faqen e internetit, pasi që nuk i siguroi përdoruesit vlerën që ai po kërkonte. Prandaj, ajo nuk duhet të renditet e lartë në rezultatet e kërkimit.

Mjet analizimi i lexueshmërisë nga YoastMjet analizimi i lexueshmërisë nga Yoast (burim)

Pra, si e optimizoni tekstin tuaj për lexueshmëri më të mirë? Këtu janë disa sugjerime:

 • Mbajini fjalitë tuaja të shkurtra. Sa më të shkurtër të jenë, aq më e lehtë është përgjithësisht të ndiqni pikën e tekstit. Mbajtja e fjalive nën 15 fjalë duhet të bëhet.
 • Mbani paragrafët tuaj të shkurtër. Blloqe të mëdha teksti janë frikësuese dhe shpesh do t’i largojnë lexuesit nga leximi. Mbajtja e paragrafëve tuaj nën 5-6 rreshta do t’i ruajë ato miqësore me përdoruesit.
 • Përdorni lidhës si “megjithatë”, “për më tepër”, “më tej”, dhe kështu me radhë. Ato ndihmojnë në krijimin e një lidhje logjike midis ideve, gjë që e bën tekstin më të lehtë për tu lexuar.
 • Përdorni listat e plumbave për ta bërë artikullin më të skanueshëm.
 • Shmangni zërin pasiv kur është e mundur.

Ju gjithashtu mund të kufizoni numrin e ndajfoljeve që përdorni. Në vend që të zgjedhni ndajfoljet, është më mirë të shkoni me folje më përshkruese. E mban tekstin më tërheqës. Këtu është një shembull i shkurtër:

 • Xhenifer eci shpejt
 • Xhenifer nxitoi

Versioni i dytë është shumë më përshkrues dhe konciz, gjë që e bën më të lehtë leximin dhe më tërheqës.

3. Përdorni Multimedia

Suksesi i një uebsajti të marketingut të filialeve përcaktohet pjesërisht nga mënyra se si është angazhimi i përmbajtjes së tij. Duke marrë parasysh ekosistemin modern të teknologjisë, ne duket se kemi hapësira më të vogla të vëmendjes dhe duket se nuk pëlqejnë të lexojnë paragrafë të gjatë ose tekste të gjata në përgjithësi. Kjo është arsyeja pse ne duhet të plotësojmë herë pas here artikujt tanë me imazhe dhe video.

Këtu janë disa mënyra se si mund të rrisni në mënyrë të konsiderueshme angazhimin e lexuesit me përmbajtjen tuaj:

 • Përdorni imazhe me fytyra. Ne jemi drejtuar evolucionarisht drejt fytyrave. ata rrëmbej vëmendjen tonë dhe na angazhoni, të cilat mund t’ju ndihmojnë të theksoni pjesët e rëndësishme të tekstit tuaj dhe thirrjet për veprim.
 • Përdorni imazhe dhe infografikë që lehtësojnë të kuptuarit e tekstit tuaj.
 • Rekomandimi i zakonshëm është të përdorni një imazh në 200 fjalë teksti. Sidoqoftë, Blog Pro ka analizuar 100 hyrjet më të njohura në blog në internet dhe kanë arritur në përfundimin se ato paraqesin një imazh në afërsisht 350 fjalë.

4. UX mbi fjalët kyçe

Standardet e SEO ndryshojnë shumë me kalimin e kohës dhe shpesh ajo që priren të jetë elementi kryesor i një optimizimi me cilësi të lartë, bëhet i vjetëruar brenda disa muajsh. Kjo është ajo që ndodhi me fjalët kyçe, të cilat mbeten një temë e debatuar intensivisht në optimizimin në faqe.

James Daily, Shef i departamentit të përmbajtjes në Flashessay.com e ndau atë

Disa vjet më parë, shkrimtarët duhej të kalonin nëpër gurët më të çuditshëm për të integruar me mjeshtëri fjalët kyçe në tekstin e tyre. Ata shpesh u ngjanin fragmenteve të shkurtra dhe të panatyrshme të tekstit, të cilat asnjë person i shëndoshë nuk do t’i shqiptonte kurrë.

Sidoqoftë, standardet e SEO janë zhvendosur në mënyrë të konsiderueshme, dhe tani mbushja me fjalë kyçe konsiderohet një gabim i gabuar, sesa një praktikë më e mirë ”.

Një përvojë e mirë-krijuar e përdoruesit (UX) është bërë tashmë një komponent thelbësor për renditje të lartë në motorët e kërkimit, i cili në fakt, u siguron faqeve të internetit një fluks të shëndetshëm të trafikut. Sipas Top Tal, 88% e klientëve nuk ka shumë të ngjarë të kthehen në një faqe me UX të dobët, me 62% që pretendojnë se kanë filluar të shmangin në mënyrë aktive atë markë të veçantë për shkak të UX të papërshtatshëm.

Kjo nuk do të thotë që fjalët kyçe tani nuk janë të rëndësishme, ato mbesin një nga sinjalet kritike që motorët e kërkimit marrin në konsideratë për renditjen e faqeve në internet në rezultatet e kërkimit. Sidoqoftë, UX tani është një komponent thelbësor i një Strategjia e optimizimit të SEO.

Por çfarë do të thotë kjo për pronarët e faqes?

E thënë thjesht, ne duhet të përqëndrohemi në plotësimin e nevojave të klientëve para çdo gjëje. Prandaj, bombardimi i klientëve tuaj të mundshëm me sinteza të përsëritura dhe të panatyrshme është një praktikë e keqe. Përqendrohuni në përgjigjen e besueshme të pyetjeve të klientit, vetëm atëherë përpiquni të aplikoni fjalë kyçe në tekstin tuaj.

5. Tregoni një histori

Një nga qëllimet thelbësore të një faqe interneti të marketingut të filialeve është të krijojë një marrëdhënie besimi me audiencën e saj. Një numër i madh biznesesh përdorin tregimet për të krijuar një lidhje domethënëse me klientët e tyre. Lloji i tregimit që do të punësonit kur shkrimi i një letre të një llogarie personale.

Le të fillojmë me shkencën që qëndron pas saj.

Pruditërisht, sipas hulumtimet e botuara së fundmi, rrëfimi i niveleve rrit nivelin e oksitocinës në trup – një nga hormonet “ndjehem mirë”. Njerëzit priren të kenë nivele të larta të oksitocinës gjatë ndërveprimeve fizike dhe sociale si përqafime, shtrëngime duarsh, etj..

300% rritjeRezultatet e rezultatit tregojnë se prezantimi narrativ pati një ndikim të madh si në lexuesit me faqe të plota ashtu edhe në kohën mesatare në faqe (zbutës)

Si rezultat, nuk është për t’u habitur që artikujt që paraqesin tregime, në krahasim me raportime të thjeshta, sigurojnë një angazhim më të madh dhe një audiencë shumë më të madhe. Në fakt, injektimi i një artikulli me disa elementë të tregimit e rrit numrin e lexuesve të tij i trefishtë, sipas testit të vet Buffer.

Për të përmirësuar cilësitë e tregimit të tekstit tuaj, konsideroni konsultimin Shkruan Shaelin, Diane Callahan, dhe shërbime si Furnizimi me ese.

Gabimet për të shmangur

Tani që kemi një kuptim më të mirë se si të zgjedhim përmbajtjen në një uebfaqe të marketingut të anëtarëve, le t’i hedhim një sy disa gabimeve që ia vlen të shmangen. Mbani në mend se këto mund të dëmtojnë seriozisht përpjekjet tuaja për krijimin dhe udhëheqjen e shitjeve, prandaj sigurohuni t’i shmangni ato në çdo kohë:

Mungesa e specializimit

Shtë e vështirë të mbulosh çdo industri dhe kamare nën diell në faqen e internetit të marketingut të bashkëpunëtorëve tuaj. Sipas Tribunali i Pritjes, nicat më të njohura të marketingut të filialeve përfshijnë modën (18.7%), shëndetin (11.1%) dhe udhëtimin (8.6%) për të përmendur disa. Pavarësisht nëse është IT, shëndeti, moda apo diçka ndryshe, tërësisht, sigurohuni që të ngadalësoni të specializoni shërbimet tuaja në një drejtim ose në një tjetër. Kjo do t’ju lejojë të rritni çmimet tuaja, të tërheqni klientë më ekskluzivë dhe të zhvilloni njohuri të thelluara në lidhje me niches të caktuara të marketingut të anëtarëve.

Mungesa e SEO

Qoftë për të tërhequr klientë apo thjesht për t’u renditur më lartë në motorët globale të kërkimit siç janë Google dhe Bing, duhet të siguroheni që loja juaj SEO të jetë në përputhje me detyrën. Mjete të tilla si Planifikues i fjalëve Google, SEMrush dhe Ahrefs mund t’ju ndihmojnë të identifikoni fjalë kyçe, fraza dhe sisteme optimizimi të cilat funksionojnë mirë në ngrohtësinë tuaj të marketingut.

Mungesa e inovacionit të vazhdueshëm

Në fund të fundit, marketingu i filialeve ka të bëjë me dhënien gjithnjë e më shumë mundësi për këdo që partnerët e keni. Sigurohuni që të krijoni lloje të ndryshme të përmbajtjes, zgjeroni portofolin tuaj të shërbimit dhe angazhoni audiencën tuaj në mënyrë të vazhdueshme. Mos u vendos në një rutinë dhe përpiqu të bësh diçka të re dhe emocionuese në mënyrë periodike për ta mbajtur tërheqës faqen e internetit të marketingut të Filialeve.

përfundim

Koncepti i optimizmit të përmbajtjes ka ndryshuar në mënyrë dramatike gjatë pesë viteve të fundit. Sigurohuni që të kuroni faqen e internetit të marketingut të filialeve dhe përmbajtjen në mënyrë që të tërheqni sa më shumë udhëheqës dhe klientë të jetë e mundur. Pasi të gjeni një sistem të optimizimit të përmbajtjes që i përshtatet markës tuaj, audienca e duhur do të gjejë rrugën e duhur drejt jush përmes motorëve të kërkimit dhe fjalës për gojë..

Rreth Leona Henryson – shkrimtar i pavarur dhe projektuesi UX. Gjithashtu, ajo është një shkruese kontribuese për bloge të ndryshme. Kur ajo nuk është duke shkruar ose dizenjuar, ajo po noton, bën shëtitje dhe, duke lejuar motin, dëborë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map