15 këshilla të thjeshta të marketingut në mediat sociale për fillestarët absolut (dhe, këshilla nga ekspertët)

A keni azhurnimet e mediave sociale shumë aksione, komente dhe klikime? Dhe a i drejtojnë ata shumë trafik në blogun tuaj?


Ndoshta jo…

Ndoshta ju merrni shumë pak ndërveprime dhe trafik të referimit nga media sociale. Akoma më keq, mbase postimet tuaja sociale kalojnë plotësisht pa u vënë re.

Nëse thjesht po filloni me mediat sociale ose nëse keni luftuar me performancën e përmbajtjes suaj sociale, atëherë ky postim është për ju.

Këtu, do të mësoni se si të zgjedhni profilet dhe përmbajtjet tuaja në Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest dhe LinkedIn për të marrë rezultate të dukshme. Jo vetëm kaq, do të mësoni gjithashtu se si t’i përdorni këto rrjete më të mira sociale drejtoni më shumë trafik në blogun tuaj.

Ready? Le të fillojmë!

Pjesa I – Këshilla për marketing në Facebook

 • Shkruaj një postim të mirë në Facebook
 • Fiksoni faqen tuaj
 • Drejtoni teste

Pjesa II – Këshilla për marketing në Twitter

 • Shkruaj një cicërimë të mirë
 • Përdorni hashtags të duhur
 • Zanat një bio e shkëlqyeshme (si pro)

Pjesa III – Këshilla për marketing në Instagram

 • Përdorni hashtags (shumë!)
 • Krijoni një udhëzues të markës
 • Forconi marrëdhëniet me klientët

Pjesa IV – Këshilla të marketingut të Pinterest

 • Shkruajini përshkrime të shkëlqyera
 • Krijoni një udhëzues stili
 • Ofroni freebies

Pjesa V- Këshilla të marketingut në lidhje

 • Krijoni një profil profesional
 • Bashkohuni grupeve të synuara
 • Botimi (ose ribotimi)

Këshilla nga ekspertët

 • Meghan Monaghan, Smart Bird Social
 • Maddy Osman, The-blogsmith
 • Marina Barayeva, MarinaBarayeva.com
 • Ivana Taylor, DIYMarketer
 • Dev Sharma, DesignBombs
 • Andreea Sauciuc, BrandMentions

Lexoni -15 këshilla të marketingut në mediat sociale (dhe këshilla të ekspertëve) për fillestarët absolut! tregoni një shoku

15 këshilla për marketing social në media për fillestarët

Pjesa I: Këshilla për marketing në Facebook

Facebook = Mbret i mediave sociale?Facebook = Mbret i mediave sociale?

Facebook ka 1,870 milion përdorues aktivë, duke e bërë atë platformën më të njohur të mediave sociale. Falë arritjes së tij të madhe, Facebook ju lejon të futni një pjesë të madhe të audiencës tuaj të synuar.

Dhe nuk ka rëndësi nëse drejtoni një biznes të mjeteve të kopshtarisë ose një blog të thjeshtë për kopshtarinë, mund të përdorni Facebook për të drejtuar trafikun dhe të çon në faqen tuaj të internetit.

Këtu janë 3 strategji vepruese për të turbo-ngarkuar marketingun tuaj në Facebook:

Këshillë # 1. Mësoni si të shkruani një postim të mirë në Facebook

Kjo mund të duket si një tip vërtet themelor, por shumë njerëz nuk marrin si të shkruajnë një postim tërheqës në Facebook. Një postim ‘perfekt’ në Facebook – si Buffer e vendos atë – është:

 • një lidhje
 • të shkurtër 40 karaktere ose më pak, nëse mund t’i lëkundni
 • publikohet në kohë jo të pikut
 • ndjek postimet e tjera në një program të rregullt
 • në kohë dhe lajmesh

Siç mund ta shihni, shkrimi i një postimi në Facebook që lidh nevojat e mendimit dhe punës në përmbajtjen, kohën dhe gjatësinë e tij.

Por nëse përpiqeni, do të vini re që postimet tuaja të marrin më shumë klikime, pëlqime dhe aksione.

Nëse jeni duke kërkuar në mënyrë specifike të gjeneroni më shumë komente, përdorni më poshtë Formatet e postimeve në Facebook nga HubSpot (duke cituar HubSpot):

 • Duke bërë një pyetje. Mund të jetë e rëndësishme për produktin tuaj, profesionin e audiencës tuaj ose stilin e jetës së tyre (siç është “Blu / e zezë ose e bardhë / ari?”)
 • Plotësoni deklaratat e zbrazëta. Postimi i një deklarate duke kërkuar një përgjigje specifike (siç është, “Një gjë që nuk mund të jetoj pa në punë është ________.”)
 • Titulli i fotografive. Postimi i një fotografie (ose video) dhe kërkimi i një titulli qesharak (ose relevant) është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë angazhimin e përdoruesit. (#captionthis #photocaption)
 • Opsione A, B, ose C. Postimi i një deklarate ose fotografie dhe pyetja e njerëzve me cilin opsion pajtohen. (“Nëse bashkëpunëtori juaj humbet një afat që ndikon në dorëzimin tuaj, a do të dëshironit më mirë: A) kapni butonin B) thirrni atë në atë C) tregoni nënës tuaj).

Siç mund ta shihni, këto postime kanë për qëllim tërheqjen e më shumë komenteve.

Kështu që do të thotë të shkruash një postim të shkëlqyeshëm në Facebook. Por nuk janë të gjitha. Kur postoni në Facebook, sigurohuni që nuk do të vazhdoni të postoni dhe ri-postoni histori vetëm nga blogu juaj.

Nëse e bëni këtë, së shpejti do të mbaroni me histori dhe kur një përdorues kontrollon faqen tuaj, ata do të vini re shumë përmbajtje të përsëritura, të cilat mund t’i çaktivizojnë ato.

Për të shmangur këtë, ju duhet të ndani një rrjedhë të freskët të tregimeve jo vetëm nga blogu juaj, por nga bloge të ndryshme të lidhura.

Për të zhvilluar një rrjedhë të tillë idesh të freskëta:

 • Bëni një listë të vendeve në kamare që publikojnë përmbajtje të shkëlqyeshme
 • Ndiqni ato në Facebook
 • Rishikoni përmbajtjen e tyre me ndjekësit tuaj (i cili e di madje ata mund të fillojnë të ndajnë disa nga përmbajtjet tuaja)

Në këtë mënyrë, ndjekësit tuaj në Facebook do t’ju pëlqejnë edhe më shumë për kurimin dhe ndarjen e dobishme, duke përfshirë histori nga burimet më të mira.

Tani, tregimet ndihmuese mund të tingëllojnë si shumë punë, por ka ndihmë. Mund të përdorni një mjet falas si DrumUp për të kuruar histori interesante për ju. DrumUp përdor fjalë kyçe tuaj për të gjetur histori të rëndësishme që mund t’i ndani.

por:

Mos harroni të moderoni tregimet e kuruara nga mjete të tilla sepse ato mbështeten në algoritme për gjetjen e artikujve, të cilat mund të mos jenë 100% të sakta. Ndërsa shumë histori do të ishin të rëndësishme, disa përfundime gjithashtu mund të sugjerohen.

Këshillë # 2. Fiksoni faqen tuaj

whsr-facebook-check

Një gabim rishtar që njerëzit bëjnë me marketing në Facebook NUK është duke e vendosur si duhet faqen e tyre në Facebook.

Një faqe biznesi në Facebook është njësoj si faqja fillestare e faqes suaj të internetit në Facebook. Pra, mos e mbani të zhveshur me përmbajtje. Përdoreni atë për të frymëzuar njerëzit për t’ju ndjekur.

Për të filluar, do t’ju duhet:

 • Një fotografi e shkëlqyer e profilit dhe një foto e mbuluar
 • Një thirrje për veprim
 • Një seksion interesant
 • Një postim i varur

Nëse nuk i keni këto në vend, shtojini ato tani.

Më tej, për të diagnostikuar disa nga çështjet e nivelit të lartë me faqen tuaj në Facebook, analizojeni atë me një mjet falas si Likealyzer. Likealyzer analizon një faqe në Facebook dhe jep njohuri vepruese për përmirësim.

Kur bëra analizën e faqes në Facebook një nga projektet e mia të tjera (Zbulohet Sekreti i Web Hosting-ut) përmes Likealyzer, kam marrë sugjerime për optimizim siç mund ta shihni në imazhin në të djathtën tuaj.

Siç mund ta shihni, këto janë të dy sugjerimet për të cilat mund të punoj.

Për të marrë rekomandime të ngjashme për përmirësim për faqen tuaj në Facebook, drejtojeni përmes Likealyzer. Dhe pastaj veproni në sugjerime.

Këshillë # 3. Test. Test. provë.

Mënyra më e mirë për të optimizuar rezultatet e marketingut tuaj në Facebook është të ekzekutoni teste.

Dhe jo – nuk po ju kërkoj të blini mjete të kushtueshme për ta bërë këtë.

Thjesht provoni të gjithë përbërësit e postit tuaj.

Për shembull, ju mund të eksperimentoni me kopjen e postit tuaj dhe është toni dhe koha.

Facebook Insights siguron të dhëna të tilla si Pamjet e faqeve, Pëlqimet e faqeve, Postimi, etj. Këto metrikë janë të dobishme kur matni rezultatet e testimit tuaj.

Ju madje mund të provoni një frekuencë krejtësisht të ndryshme botuese. Pra, nëse postoni aktualisht 3 herë në javë, mund të provoni ta rimarrni atë deri në 6 herë dhe të shihni nëse merrni më shumë pëlqime, komente ose klikime.

Ose, provoni një stil të ndryshëm të imazheve.

Nëse keni nevojë për frymëzim për idetë e provës, kontrolloni teste të ndryshme që Buffer kreu me marketingun e saj në Facebook.

Pjesa II: Këshilla për marketing në Twitter

me 319 milion përdorues aktivë mujorë, Twitter kap vendin e tretë kur bëhet fjalë për mediat sociale.

Twitter mund të mos jetë i mençur për krijimin e trafikut, por është i sigurt që është një platformë e shkëlqyeshme për fillimin e bisedave me lexuesit tuaj dhe për t’u lidhur me ndikuesit.

Këshillë # 4. Mësoni si të shkruani një cicërimë të mirë

Suksesi juaj në Twitter varet nga sa mirë ju cicëroni, d.m.th., se si e shkruani cicëronin tuaj, sa shpesh ju cicëroni dhe nga koha në të cilën postoni tweet-in tuaj.

Një cicërimë themelore është e thjeshtë për tu shkruar.

[TITULLI ARTIKU]: http://url.com #hashtag nga @TwitterHandle

Në postimin e saj që jep 12 modele tweet, HubSpot përshkruan cicërimin e mëposhtëm si modelin më të lehtë për tweeting:

Prettyshtë goxha sqaruese. Por ju mund të dëshironi të kujdeset për sa vijon:

 • Gjithmonë mbani mend të shkurtoni një URL para se të ndani – kjo do t’ju kursejë disa karaktere. Përdorni një mjet si Bitly.
 • Përdorni 2 hashtags në vend të 1; zgjidhni hashtags me kujdes

Pasi të keni mësuar bazat e shkrimit të një cicërimë, duhet të mendoni të merrni më shumë retweet.

Fatkeqësisht, nuk ka asnjë shabllon për të shkruar cicërimat që marrin retweet, por ka disa ndryshime të thjeshta që mund të bëni.

Për shembull, Adweek zbuloi se shtimi i një pikëçuditëse në një cicërimë i mori ato dyfishoni retweet se ato pa pikëçuditëse!

Dhe sipas Twitter, shtimi i fotografive në tweet rezulton në një rritje mesatare prej 35% në retweet.

Për shkak se nuk ka përgjigje përfundimtare, duhet eksperimentoni me tweet-et tuaja dhe shihni se si reagojnë ndjekësit tuaj. Nëse vëreni një stil të caktuar të imazheve ose cicërimave që bëjnë mirë për ta, atëherë postoni më shumë nga ato. Ju mund ta zbuloni vetëm duke provuar.

Gjithashtu, për çdo postim që shkruani, shkruani të paktën 5 variante të tweet-ve dhe caktoni secilën për kohë të ndryshme. Në këtë mënyrë, tweet-et tuaja do të arrijnë më shumë njerëz dhe do të drejtojnë më shumë trafik në blogun tuaj. Do të mësoni përfundimisht se çfarë lloje të tweet-ve bëjnë mirë.

Këshillë # 5. Përdorni hashtags të duhur

Mendoni për hashtags si fjalë kyçe të mediave sociale.

Mesatarisht, tweet-et me hashtags marrin 2X më shumë angazhim sesa tweet-et pa hashtags.

Pra, përdorni hashtags në të gjitha cicërimet tuaja. Por mos e teproni sepse i njëjti hulumtim thotë se përdorimi i më shumë se 2 hashtags në një cicërimë ul nivelin e fejesës me 17%. Pra, rrinë në 2 hashtags / cicërimë.

Por kjo ende na lë me pyetjen për të gjetur hashtags e duhur për t’u përdorur në një cicërimë (ose në ndonjë rrjet tjetër të mediave sociale për këtë çështje!). Por Ben Teo ka shkruar një udhëzues i shkëlqyeshëm për identifikimin e hashtags të duhur. Në thelb, ai sugjeron:

 1. Identifikoni hashtagët e ndikuesve
 2. Përdorni listën fillestare të Hashtags për të identifikuar Hashtags të lidhura
 3. Vlerësoni rëndësinë e Hashtags tuaj

(Lexoni udhëzuesin e plotë për hapat e detajuar të zbatimit.)

Këshillë # 6. Zanat një Twitter Bio i shkëlqyeshëm

Siç thashë më parë, Twitter është një platformë e shkëlqyeshme për t’u lidhur me influencues. Kështu që kur ata fillojnë të vërejnë se po i rikthehen ato ose do të përfshiheni me ta, gjëja e parë që ata do të shohin është profili juaj në Twitter. Edhe pasuesit tuaj të mundshëm do të kontrollojnë profilin tuaj para se të vendosin të ju ndjekin.

Kështu që punoni në profilin tuaj në Twitter dhe bëjeni të mahnitshme.

Ashtu si Facebook, edhe këtu do të të duhen dy imazhe të shkëlqyera: një fotografi profili dhe një foto me kopertinë.

Pas imazheve, gjëja tjetër më e rëndësishme në profilin tuaj në Twitter është bio juaj i autorit.

Kur bëhet fjalë për bio, taktika më e mirë është ta mbash atë të thjeshtë dhe të pikës. Thjesht tregoni se çfarë bën biznesi juaj ose blogu juaj. Dhe kjo do të bëjë. Mos ngurroni të përdorni një fjalë kyçe përkatëse si një hashtag nëse ka kuptim.

Syed Balkhi në Twitter (@syedbalkhi)Syed Balkhi në Twitter (@syedbalkhi)

Michael Pozdnev në Twitter (@Mpozdnev)Michael Pozdnev në Twitter (@Mpozdnev)

Këshillë: Shmangni përdorimin e një varg hashtags. Mund të lexojë bukur, por nuk ia tregon historinë tuaj personit që lexon bio-në tuaj.

Gjithashtu, nëse keni një burim shumë të rëndësishëm, provoni ta vendosni lart në profilin e Twitter tuaj. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i drejtuar vizitorët në përmbajtjen tuaj më të mirë dhe t’i motivoni ata t’ju ndjekin.

Për të marrë ide për të shfrytëzuar sa më shumë nga bio me 160 karaktere në Twitter, përdorni këto Shembuj dhe këshilla bio në Twitter që Christina Newberry nga aksionet Hootsuite.

Pjesa III: Këshillat e marketingut në Instagram

Platforma e mediave për ndarjen e fotografive në Facebook, në Instagram ka më shumë sesa 600 milion përdorues aktivë.

Marketingu në Instagram është veçanërisht i popullarizuar në dyqanet në internet dhe kompanitë B2C sepse ata e përdorin atë për t’i tërhequr klientët / konsumatorët / ndjekësit e tyre që të tërheqin fotografi ose selfie me produktet e tyre dhe të ndajnë. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të gjeneruar disa përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesi.

Por edhe ju mund të ndani fotografi dhe grafika të blogut tuaj për të ndërtuar një vijim në Instagram. Këtu janë 3 mënyra se si mund të mbingarkoni marketingun tuaj në Instagram:

Këshillë # 7. Përdorni shumë hashtags

Për dallim nga Twitter, nuk është e nevojshme të shfrytëzoni hashtags në vetëm 2 për postim.

Hulumtimet tregojnë se sa më shumë hashtags përdorni, aq më shumë pëlqime merrni. Në fakt, Inxhinieri QA Software, Max Woolf, gjetur që:

“Fotografitë në Instagram që kanë maksimum 30 #tags marrin, mesatarisht, rreth tre herë më shumë Pëlqime sesa fotot me vetëm disa etiketa.”

Burimi: Maktografiaburimi: Maxtography

TrackMaven gjithashtu e mbështet këtë konstatim. Sipas TrackMaven, Postimet në Instagram me 9 hashtags marrin angazhimin më të mirë.

Tani unë mund të kuptoj nëse ju interesoni idenë e përdorimit të kaq shumë hashtags. Sidoqoftë, lehtë mund të provosh për asgjë midis 5-10, apo jo.

Për të gjetur hashtags për të përdorur, kthehuni te metoda për kërkimin e hashtagut në Twitter. Shumica e taktikave dhe mjeteve të zbulimit të hashtagut funksionojnë në mënyrë të ngjashme për të gjitha platformat e mediave sociale.

Këshillë # 8. Krijoni një udhëzues të markës (ose postoni imazhe të qëndrueshme)

Për shkak se Instagram është një medium vizual, ju lejon të shprehni personalitetin tuaj të markës me postimet tuaja. Prandaj sigurohuni që të dërgoni një mesazh të qëndrueshëm.

Specialisti në Instagram, Ariel Rule ka dhënë disa këshilla të shkëlqyera për krijimin e një udhëzuesi praktik të imazhit për Instagram në këtë veprimtari post. Kontrolloni atë dhe krijoni një sistem të ngjashëm për blogun tuaj.

Ju madje mund të përdorni një mjet për të gjeni dhe lidheni me influencuesit në Instagram në kamare tuaj.

Këshillë # 9. Edhe nëse keni një biznes B2B, mos dilni në Instagram

Markat B2B që po tërheqin në Instagram.Boeing dhe UBS – të dy markat B2B që po tërheqin në Instagram.

Shumë kompani të B2B hedhin poshtë Instagram-it. Ata mendojnë se është tepër B2C të jetë e dobishme për ta. Por Margot da Cunha e WordStream bën një rast të shkëlqyeshëm që kompanitë B2B të futen në Instagram.

Ajo tregon se të qenit në Instagram dhe të postosh fotografi nga puna ndihmon në:

“[] … forcimin e marrëdhënieve me klientin e tyre, duke treguar se klienti i tyre është me të vërtetë një klient i lumtur (dëgjoni drejtime!) Dhe duke i dhënë një kontakt të personalizuar njerëzor biznesit të tyre (po, ka njerëz të vërtetë pas makinerisë së tyre të marketingut).”

Ajo citon shembullin e një kompanie SaaS, HubSpot, dhe tregon se si ofron fejesë në Instagram pavarësisht se është një firmë B2B.

Pjesa IV: Këshilla të marketingut të Pinterest

me 150 milion përdorues aktivë – me shumicën që janë gra ndjekëse – Pinterest është një platformë e mediave sociale për adhuruesit e mediumit vizual.

Shumë bloge tani përdorin mjete si Canva për të krijuar grafikë në blog dhe posterë dhe për t’i shtuar ato në postimet e tyre. Më tej, ata i bëjnë këto grafikë të dallueshëm, kështu që lexuesit e tyre të blogut mund ta ndajnë atë në Pinterest. Grafikat e bukura dhe të mundshme janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur gjurmën e Pinterestit të një blogu. Pasi të filloni të rritni një vijim, profili juaj Pinterest do të fillojë të shfaqet në krye kur njerëzit të kërkojnë fjalët tuaja kryesore në Pinterest.

Për të marrë më shumë shikueshmëri në Pinterest, provoni këto 3 këshilla të marra për marketing Pinterest.

Këshillë # 10. Mësoni si të shkruani përshkrime të shkëlqyera të pinit

Ndërsa Pinterest është kryesisht një medium vizual, ju duhet të shtoni tekst për të përshkruar kunjat tuaja për t’i bërë ato miqësore me kërkimin.

Pinterest sugjeron:

Përshkrimet më të mira janë pozitive, duke ndihmuar njerëzit të imagjinojnë se çfarë mund të bëjnë me Pin ndërsa gjithashtu sigurojnë informacion shtesë.

Nëse është duke shkruar një përshkrim të pasur me fjalë kyçe për kunjat tuaja individuale ose bordet tuaja pin, merrni pak kohë për të gjetur dhe përdorur fjalët që njerëzit mund të përdorin për të kërkuar përmbajtjen tuaj në Pinterest.

Gjithashtu, kini kujdes se si i kategorizoni kunjat, d.m.th., përdorni bordet e pinit me mend. Specialisti i markave Lindsay Goldner kategorizon kunjat e saj në një mënyrë shumë sistematike, në mënyrë që ndjekësit e saj të shohin një kampionim të mirë të asaj që ajo ndan në Pinterest:

lindsay

Këshillë # 11. Krijoni një udhëzues stili

Ashtu si Instagram, edhe Pinterest, ndihmon markën tuaj të shkëlqejë përmes pamjeve vizuale ose imazheve që i ndani. Cila e bën të rëndësishme të hartoni pamjet konsistente – ose marka juaj mund të humbasë personalitetin e saj.

Mjeti i marketingut Pinterest Tailwind jep si më poshtë 4 këshilla për ta bërë vizualitetin tuaj Pinterest në përputhje:

 • Shtoni logon tuaj dhe / markën tuaj në imazhe në mënyrë që njerëzit të njohin kunjat tuaja
 • Ngjiteni me një gamë të ngushtë ngjyrash me dy ose tre ngjyra kryesore të markës
 • Përdorni të njëjtat shkronja çdo herë
 • Gjeni një stil fotografish që i përshtatet markës tuaj

Këshillë # 12. Ofroni një freebie (për të përzënë regjistrimet me email)

Melanie Duncan i Akademisë së Sipërmarrësve përdor Pinterest për të marrë pajtimtarët me email. Duncan sugjeron një metodë të thjeshtë për të krijuar një freebie, duke e fiksuar atë, dhe pastaj të çojë njerëzit nga ajo kunj në një faqe shtrydhëse.

Duncan gjithashtu shkon përpara dhe sugjeron disa ide freebie:

Kodet e kuponit

ebooks

Listat e kontrollit – Duncan thotë se listat e kontrollit janë veçanërisht efektive në Pinterest.

Guides

Seritë e videos – Nëse jeni të ndrojtur nga kamera, Duncan thotë të përdorni ScreenFlow për një Mac ose Camtasia për një PC

Trajnim online

Google Hangouts – Nuk është e nevojshme të regjistroheni në një Hangout Google, por krijoni një faqe regjistrohuni për të sidoqoftë!

Webinars

Pra, shikoni nëse mund të krijoni një nga këto freebies dhe t’ia tregoni atë të gjithë njerëzve që ju zbulojnë në Pinterest. Nëse ju pëlqen, ata ka të ngjarë të zbresin në blogun tuaj, dhe ka një shans të mirë që ata do të regjistroheni.

Leximi i lidhur: Udhëzuesi i marketingut Pinterest për të rritur trafikun në blog.

Pjesa V: Këshilla të marketingut të lidhura

LinkedIn – platforma më e madhe e mediave sociale B2B (biznesi në biznes) – ka 467 milion përdorues aktivë.

Në përgjithësi, nuk do të flisni për LinkedIn në kontekstin e rritjes së blogut tuaj. LinkedIn është më shumë rreth rritjes së biznesit tuaj (sesa blog). Kjo ndodh sepse LinkedIn ju jep platformën për t’u lidhur direkt me perspektivat tuaja.

Pra, nëse po ofroni zgjidhje B2B, shërbime ose një produkt dhe lexuesit tuaj të synuar janë pozicione specifike në kompani, për shembull, drejtori i marketingut të një kompanie ose VP i shitjeve, atëherë mund të përdorni LinkedIn për t’iu drejtuar atyre.

Ekonsultancy raportoi që LinkedIn sjell në “64% e të gjitha vizitave nga kanalet e mediave sociale në faqet e internetit të korporatave,”Studimi i tij u bazua në trafikun e referimit në 2 milion faqe interneti të korporatave.

Vini re se ne nuk po flasim për një ‘blog’ por një uebfaqe ‘korporative’.

Vizita e-corp-blog

Nëse keni një biznes ose blog të B2B, provoni këto 3 taktika për të forcuar marketingun tuaj në LinkedIn:

Këshillë # 13. Krijoni një profil të shkëlqyeshëm LinkedIn

Kur filloni me LinkedIn, kushtojini vëmendje të veçantë profilin tuaj sepse është aseti juaj më i rëndësishëm në platformë.

Për të tërhequr më shumë njerëz për të vizituar faqen tuaj të internetit, ndiqni praktikat më të mira për të përfunduar profilin tuaj në LinkedIn. Ky infografik nga Konvertimi i Vërtetë është një fletë mashtruese e shkëlqyeshme për të shkruar një profil fitues të LinkedIn (’shtë më e mira që kam parë!).

LinkedIn-profile-guideCredit: TruConversion

Prandaj kontrolloni dhe ndiqni çdo udhëzim për të krijuar një profil të plotë.

Këshillë # 14. Bashkohuni grupeve të synuara

Me njohuri të trafikut, grupet e LinkedIn nuk janë aq efektive tani. Por, edhe pse pjesëmarrja në to nuk sjell shumë trafik, ato janë akoma mjete të shkëlqyera për t’u lidhur me audiencën tuaj të synuar.

Bashkohuni me grupin e LinkedInJa se si të bashkoheni me Grupet e LinkedIn – Shkoni në menunë e punës > Klikoni në ikonën e Grupeve, ose mund të shtypni fjalen në shiritin e kërkimit për grupet e ngrohtë tuaj (burim).

Pra, nëse keni një mjet të shpejtësisë së faqes së internetit për analizues / optimizues, mund të shikoni grupe të ndryshme të LinkedIn që kujdesen për shpejtësinë dhe optimizimin e faqes në internet. Të gjithë anëtarët e grupeve të tilla mund të jenë klientët tuaj të mundshëm.

Pasi të bashkoheni në një grup, mund të dërgoni mesazhe direkte për (rreth 15) njerëz në të. Kush e di se njëri prej këtyre personave mund të konvertohet!

Përveç kësaj, nëse jeni të lidhur me dikë përmes një grupi të zakonshëm, ju jeni parë si një lidhje e dytë me atë person, i cili mund të forcojë shikueshmërinë tuaj.

Viveka von Rosen (autor i “LinkedIn Marketingu: Hour A Day”) tregon disa kërkime të shkëlqyeshme për të gjetur perspektivë në grupet e LinkedIn në këtë post.

Këshillë # 15. Botimi (ose ribotimi) në LinkedIn

Me platformën e botimit të LinkedIn, tani mund të postoni përmbajtjen tuaj direkt në LinkedIn. Ju gjithashtu mund të rishikoni përmbajtjen që postoni në blogun tuaj në LinkedIn. Nëse shikoni ndikuesit në kamare tuaj, me siguri do të zbuloni se ata tashmë janë duke botuar në LinkedIn. Kjo është për shkak se LinkedIn i ndihmon njerëzit të pozicionohen si udhëheqës të mendimit në rrjetat e tyre.

Por jo të gjitha postimet i bëjnë po aq mirë. Në fakt, tregtari i kërkimit, Paul Shapiro analizoi 3000 postimet më të mira të Linked dhe dekonstruktoi karakteristikat e një postimi të suksesshëm në LinkedIn. Ai gjeti që ata kishin:

 • Tituj midis 40 dhe 49 personazhe të gjatë
 • Shumë imazhe (postimet më të shpërndara kishin 8 imazhe!)
 • Formati klasik “Si-te”
 • 1,900 deri në 2,000 fjalë (me rreth 5 seksione)

Para se të filloni të shkruani, lexoni të plotë gjetjet e hulumtimit për të mësuar se si mund të shkruani një postim të LinkedIn që do të lidhet me audiencën tuaj të synuar.

Whatfarë thonë ekspertët

Meghan Monaghan, një përmbajtje dhe këshilltar për marketing tregon çelësin e marketingut në mediat sociale, “Marketingu i mediave sociale është efektiv në ndërtimin e marrëdhënieve në internet dhe në ushqimin e faktorit të njohur, si, dhe besim me audiencën tuaj.”

Monaghan, gjithashtu CEO dhe bashkëthemelues në Zog i zgjuar Social, ndan me ne këshilla që ajo dëshiron të dinte kur filloi së pari,

meghan-monaghan

Këto janë këshilla që dëshiroj të dija kur fillova së pari:

 • Mos u mundo të jesh kudo. Filloni me një platformë për të mos u mbingarkuar.
 • Media sociale është me të vërtetë një rrugë tjetër për marketing me përmbajtje. Krijoni përmbajtje të rëndësishme dhe të vlefshme që tërheq avatarin tuaj ideal.
 • Njerëzit duan origjinalitetin. Merrni pak personale tani dhe më pas! Në fund të fundit, është menduar të jesh “social”.
 • Mesazhet e shtyra, të drejtpërdrejta të shitjes, largojnë njerëzit. Në vend të kësaj, drejtoni trafikun nga media sociale në faqen tuaj të internetit dhe në gypat e shitjeve.
 • Ndikimi më i madh i marketingut në media sociale vjen nga konsistenca, përmbajtja e mrekullueshme dhe angazhimi. Bërja e njërës nga këto tre gjëra funksionon; bërja e të treve maksimizon rezultatet tuaja!

Nëse prisni që media sociale të jetë graja e shenjtë për biznesin tuaj, Monaghan ndan mendimet e saj e vërteta në lidhje me marketingun e mediave sociale. Ju duhet të keni një vështrim.

Maddy Osman, një tregëtare e përmbajtjeve në mediat sociale, dhe blogerja ndajnë me ne këshillat e saj të marketingut në mediat sociale për fillestarët,

maddy-osman

Nëse sapo jeni duke filluar me marketingun në mediat sociale, e mëposhtme mund të jetë e dobishme për të zbritur në këmbën e djathtë:

 • Zgjidh 2-3 rrjete sociale për tu postuar derisa të merrni gjërat siç duhet. Mbajeni thjeshtë, në mënyrë që të krijoni zakone të mira. Thënë kështu, shkoni përpara dhe pretendoni profile në rrjetet e tjera që përfundimisht dëshironi të jeni aktiv, përpara kujtdo tjetër!
 • Postoni vazhdimisht. Një herë në ditë ose disa herë në javë është e mjaftueshme për t’u treguar njerëzve që në të vërtetë po përdorni profilet tuaja të zgjedhura. Sigurohuni që gjithashtu të përgjigjeni vazhdimisht nëse njerëzit janë duke përdorur profilet tuaja për të komunikuar me ju. Një mjet i caktimit të mediave sociale si Buffer, Hootsuite, ose Sprout Social mund t’ju ndihmojë të grumbulloni krijimin e përmbajtjes dhe ndihmën në përputhje.
 • Nëse nuk keni kohë ose energji për të bërë përmbajtje origjinale, kurajo atë. Ndani artikujt përkatës me udhëheqësit e mendimit në industrinë tuaj. Sigurohuni që t’i etiketoni ato dhe mund të keni arritje shtesë nëse ata vendosin të ndajnë postimet tuaja!

Mund ta gjeni Maddy në www.the-blogsmith.com

Unë ia kam arritur me vëmendje Marina Barayeva, themeluesit të MarinaBarayeva.com, ajo përmendi se “Kur sapo po filloni dhe dëshironi të merrni menjëherë rezultatet nga media sociale, atëherë krijoni reklamat. Por atëherë ata do të jenë më shumë si thirrjet e ftohta për njerëzit. “

Marina, gjithashtu një ekspert në marketing për sipërmarrësit, shtoi “Nëse mendoni për përdorimin afatgjatë të mediave sociale, atëherë përqendrohuni në ndërtimin e komunitetit. Thelbi juaj është të bëheni burim i informacionit të dobishëm rreth temës suaj. Gjithashtu, shikoni për mënyrat për të pasur kontakte me njerëzit. ” Ajo sugjeron,

marina-barayeva

 • Angazhohuni me ta me disa krijimtari:
  • Filloni bisedat duke bërë pyetjen e mbaruar.
  • Jepni dy mundësi dhe kërkoni që të zgjidhni atë që ju pëlqen.
  • Pyetni mendimin e tyre, etj
 • Një mënyrë tjetër e mirë për t’u lidhur me njerëzit është t’i etiketoni kur t’i ndani përmbajtjen e tyre. Jini të hapur për bashkëpunim dhe jepni para se të kërkoni diçka.
 • Përsëritni përmbajtjen midis rrjeteve të mediave sociale dhe përdorni më shumë vizuale.

Bëni atë në llogarinë tuaj, si dhe në llogari të tjera që kanë të njëjtin audiencë. Mos bëni spam duke provuar të shesni gjërat tuaja, shikoni për mënyrat për t’ju ndihmuar.

Pika kryesore në median sociale është në të vërtetë të qenit social dhe i dobishëm për njerëzit atje. Ajo zhvillon autoritetin tuaj dhe besimin tek ju dhe biznesi juaj.

Ivana Taylor, themeluesi i DIYMarketer, ka ndarë me ne këshillat thelbësore për të filluar marketingun tuaj të mediave sociale, “Pavarësisht nëse jeni fillestar i mediave sociale apo thjesht fillestar në një platformë që nuk keni përdorur kurrë për biznesin tuaj, merrni 30 ditët e para për të vizituar platformën të paktën 15 minuta në ditë. “

Shtoi edhe Ivana,

ivana-taylor

 • Përgatitni përshkrimin e profilit tuaj në mënyrë që të flasë me klientin tuaj të synuar në një mënyrë të ngrohtë, tërheqëse dhe miqësore.
 • Bëhuni profesionist ndërsa lejoni që personaliteti juaj të shkëlqejë.
 • Pastaj merr kohë për të “Dëgjuar”. Të dëgjuarit do të thotë të lexoni postimet, t’i kushtoni vëmendje asaj që postojnë të tjerët dhe cilat postime janë më të suksesshmit.
 • Kërkoni mundësi për t’u përfshirë në bisedë dhe filloni të kërkoni njerëz që të ndjekin ngrohtë tuaj.
 • Përqendrohuni në biseda dhe konvertimin e marrëdhënieve tuaja dixhitale në një email, telefonatë ose takim ballë për ballë.

Ju mund ta gjeni Ivana Taylor në diymarketers.com

Dev Sharma, themeluesi i DesignBombs është një tregtar dixhital i suksesshëm i njohur për krijimin e biznesit të lulëzuar në internet. Sipas tij, media sociale ka qenë shumë strategjike në sukseset e tij në internet. Por shumë newbies gabojnë dhe e marrin atë plotësisht gabim nga shkopi.

Këtu janë disa nga sugjerimet e tij që mund të ndihmojnë fillestarët të kenë sukses në përpjekjen e tyre për marketing në media sociale:

Dev-sharma

Ka mijëra platforma të ndryshme të mediave sociale. Një herë e re po vijnë me azhurnim dhe kjo përbën një burim të madh shpërqendrimi. Përqendrohuni në disa dhe krijoni një ndikim.

 • Mos prisni rezultate të menjëhershme. Duhet kohë për të ndërtuar dhe për të filluar marrjen e rezultatit. Ajo që dua të them këtu është se ju duhet të jeni të qëndrueshëm dhe të qëndrueshëm. Mos u largo aq herët.
 • Lexoni dhe zbatoni ato që funksionojnë. Ajo që duhet të dini është se pronarët e platformave të mediave sociale ndryshojnë vazhdimisht. Disa strategji që kanë punuar në Facebook vite të tëra janë një turp i madh sot. Ndiqni ndryshimet pozitive dhe azhurnoni sa më shpejt që të jetë e mundur.
 • Vazhdoni në rolet e platformës së mediave sociale. Për të mos ndërprerë fushatat dhe llogaritë tuaja, lexoni rolet e platformës dhe ngjituni atyre.
 • Angazhohuni me ndjekësit tuaj në mediat sociale. Përgjigju komenteve, pëlqimeve dhe kontribuoni pozitivisht. Mos lejoni që ndjekësit tuaj të ndiejnë se jeni një bot ose një tregtar që nuk kujdeset për aktivitetet e tyre.
 • Mos u mbështetni vetëm në mediat sociale. Arsyeja është se platformat e mediave sociale u përkasin njerëzve të biznesit që mund të ndryshojnë kushtet e tyre dhe të shkaktojnë ndikime serioze në biznesin tuaj. Nxirrni angazhimin në blogun tuaj dhe nxirrni ndjekësit tuaj në listën tuaj të postës elektronike. Në atë mënyrë, nëse Facebook (për shembull) bën disa ndryshime që ndikojnë negativisht në fushatat tuaja të marketingut, blogu dhe lista e emailit do t’ju bëjnë të vazhdoni.

Mund ta gjeni Dev Sharma më Designbombs.com

Ka disa gjëra që duhet të dijë çdo tregtar i mediave sociale, pavarësisht nëse është fillestar apo ekspert. Këtu janë rekomandimet më të mira të marketingut në mediat sociale nga Andreea Sauciuc, menaxher i avancuar i marketingut dixhital të BrandMentions:

Andreea Sauciuc

Shtë thelbësore që çdo biznes të ketë një program planifikimi të përfshirë në strategjinë e tyre të mediave sociale. Hartoni planin tuaj javor ose mujor dhe shtoni postime në kohën kur keni angazhim më të lartë.

 • Zgjidhni platformat e duhura për të shkëmbyer përmbajtje sociale. Mos e merrni me mend se ku mund të kaloni kohën e audiencës, por kontrolloni statistikat dhe analizën tuaj të internetit. Një nga sfidat më të mëdha është krijimi i përmbajtjes përkatëse në kanalin e duhur.
 • Përdorni mjete për të rritur thjesht biznesin tuaj të vogël. Sauceshtë salca sekrete e çdo tregtari. Përdorni mjete dëgjimi sociale siç janë BrandMentions për të zbuluar se çfarë flasin njerëzit për ju. Merrni të gjitha përmendjet dhe mesazhet në lidhje me markën tuaj në një vend dhe nxirrni njohuri se çfarë lloj përvojash kanë, si pozitive ashtu edhe negative.
 • Ndërtoni një komunitet. Nëse keni arritur të ofroni një nivel të lartë besimi, njerëzit do t’ju vlerësojnë. Filloni duke krijuar një marrëdhënie në mediat sociale dhe tregohuni të sinqertë në fushatat tuaja sociale dhe në ato që premtoni.
 • Gjithmonë gjurmoni rezultatet për të zbuluar se si të arrini ROI të lartë në përpjekjet tuaja sociale. Shtë e rëndësishme të monitoroni performancën dhe të vlerësoni biznesin tuaj në çdo strategji të marketingut në internet që zbatoni.

Ju mund ta gjeni Andreea Sauciuc më tej BrandMentions.com

Jacob Whitmore ka një këndvështrim unik në këshillat e marketingut në mediat sociale, “Këshilli im më i mirë do të ishte vetëm provimi i teknikave të ndryshme të marketingut në mediat sociale!”

Jakobi, gjithashtu pronari i BloggingTitan dhe WhitoMedia, beson,

Nëse eksperimentoni dhe provoni, keni më shumë sesa mund të gjeni një teknikë që do të funksionojë shumë mirë për ju. Gjithashtu, lexoni dhe shikoni shumë, ju jeni ato që konsumoni.

WhitoMedia – Një marketing i influencuesit dhe agjensia e prodhimit të videos.

Shikoni këto këshilla vepruese të marketingut nga ekspertët e mediave sociale! tregoni një shoku

Duke e mbështetur atë

Kështu që ju keni ‘em. Të gjitha këshillat që ju nevojiten për të nisur ose marrë lojë e marketingut në mediat sociale në nivelin tjetër.

Por me siguri po pyesni…

Cila është platforma sociale me të cilën duhet të filloj? ” Ose “Cila është e vetmja platformë e mediave sociale ku duhet të përqendrohem?

Pyetje të shkëlqyera.

Dhe përgjigjja (për të dy) është:

Filloni me (ose përqendrohuni në) platformën e mediave sociale ku audienca juaj është më aktive.

Pra… Nëse keni një biznes B2B, filloni me LinkedIn sepse këtu janë klientët tuaj të mundshëm të drejtuesve të C-suite. Po kështu, nëse keni një biznes bizhuteri të bërë me dorë, shkoni për të Pinterest, sepse Pinterest ka një vijim të mbizotëruar nga gratë..

Të kuptuarit demografik të audiencës tuaj mund të jetë shumë e dobishme këtu. kjo burime rendit disa informacione të shkëlqyera demografike të audiencës në mediat sociale dhe i tregon kush përdor rrjete të ndryshme të mediave sociale. Thjesht përputheni me profilin tuaj të përdoruesit kundër profileve të përdoruesve të mediave sociale dhe zgjidhni platformën me mbivendosjen më të mirë.

Ju mund të merrni rezultate të jashtëzakonshme nga media sociale nëse mësoni të shkruani postime më të mira sociale, të ndani histori angazhuese me ndjekësit tuaj dhe të rregulloni frekuencën / kohën e postimit.

por:

Mos harroni se gjëja më e rëndësishme kur bëhet fjalë për mediat sociale është rrjeti. Pra, mendoni për rrjetëzimin dhe jo shitjet. Shitjet do të pasojnë përfundimisht.

Për të postuar gjëra të mira në mënyrë të vazhdueshme, zhvilloni një kalendar të mediave sociale për ndarjen e përmbajtjes. HubSpot po i dhuron një falas këtu. Plus, regjistrohuni për një mjet falas të caktimit të mediave sociale si zbutës dhe HootSuite. Gjithashtu, shtoni një shtesë të shfletuesit të këtyre kur regjistroheni. Kjo do t’ju ndihmojë të ndani histori interesante me një klik të vetëm.

Epo, është kështu.

Tani keni të gjitha këshillat, mjetet dhe burimet për të filluar me mediat sociale. Kështu që vazhdo! Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me ndonjë platformë të mediave sociale, vetëm më tregoni në komente, dhe do të jem i lumtur për t’ju ndihmuar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map