13 mënyrat më të lehta për të rritur ndërgjegjësimin e markës (dhe pse ka rëndësi)

Ndërgjegjësimi i markës mund të përkufizohet se sa është i dallueshëm një markë – sa lehtë konsumatorët mund ta dallojnë atë nga konkurrentët. Crucialshtë thelbësore që marka juaj të rrisë ndërgjegjësimin e markës, sepse njerëzit nuk do ta blejnë me lehtësi markën tuaj në vend të një konkurrenti nëse nuk e dinë se çfarë ju veçon. Por nëse ata e njohin atë që ju bën të ndryshëm dhe ju vlerësojnë për të, atëherë do të keni një ngritje të konkurrencës.


Google është me siguri mbreti i vetëdijes për markën. Sshtë një markë kaq e njohur që ne e përdorim atë si folje: kur kërkojmë diçka në internet, ne zakonisht themi se do të “Google it”.

Por mos u frikësoni. Megjithëse bërja e një emri shtëpiak është vlerësimi i shenjtë për vetëdijen e markës, nuk është e nevojshme të arrini nivelin e Google për të rritur vetëdijen tuaj për markën.

Në fakt, njerëzit nuk duhet të mbajnë mend emrin e markës tuaj për ju për të arritur një nivel themelor të vetëdijes për markën. Për sa kohë që ata mbajnë mend disa faktorë që e veçojnë markën tuaj, siç janë paketimi, ngjyrat tuaja, slogani juaj ose ndonjë pjesë e tregimit tuaj, ato posedojnë vetëdije për markën tuaj. Ata e dinë se çfarë ju bën të dalloheni, dhe kjo u jep atyre një arsye për të zgjedhur ju.

Lexoni – 13 Mënyrat më të Lehta për të rritur ndërgjegjësimin e markës (Dhe pse ka rëndësi) nga Jessica përmes @ReferralRock #brandawareness tregoni një shoku

Theelësat për të rritur ndërgjegjësimin e markës

Ka mjaft strategji të thjeshta të ndërgjegjësimit të markës që çdo markë mund të zbatojë. 91% e markave me pakicë përdorin 2 ose më shumë kanale të mediave sociale, sipas statistikave. Sot, ne do të mbulojmë mënyrat më të lehta për të rritur vetëdijen tuaj për markën.

1. Kultivoni fjalë-për-gojë

Marka juaj mund të kultivojë vetëdijen e markës në dy mënyra themelore: përmes veprimeve të drejtpërdrejta që ndërmerrni për të promovuar markën tuaj, dhe përmes fjalëve pozitive.

Marketingu me fjalë ndodh në çdo kohë kur njerëzit ndajnë pozitivisht markën tuaj me miqtë, familjen ose bashkëmoshatarët e tyre. Kjo ndarje është thelbësore për suksesin e markës tuaj. Njerëzit u besojnë mendimeve dhe rekomandimeve të bashkëmoshatarëve të tyre shumë më tepër sesa u besojnë reklamave dhe mesazheve të tjera që vijnë drejtpërdrejt nga marka juaj. Pra, nëse dikush dëgjon për ju nga një mik, ka shumë të ngjarë që t’ju kujtojnë “dhe përfundimisht të blejnë produktet ose shërbimet tuaja.

Pothuajse të gjitha strategjitë e tjera të ndërgjegjësimit të markës që ne do të mbulojmë varen, ose lehtësohen lehtësisht, nga termocentrali që është me fjalë. Pra, inkurajimi i njerëzve të tjerë për të ndarë markën tuaj është mënyra më me ndikim për të rritur ndërgjegjësimin e markës.

2. Përdorni Media Sociale në Përparësinë tuaj

Njerëzit po kalojnë sasi në rritje të kohës në mediat sociale, ku ata natyrisht ndajnë përmbajtje me shumë bashkëmoshatarë njëherësh. Pra, krijimi i postimeve të markave që njerëzit nuk mund të ndihmojnë por e ndajnë është një mënyrë e fortë për të rritur vetëdijen tuaj për markën. Mashtrim është që postimet tuaja të duken dhe të ndjehen si njerëz që e ndajnë natyrisht, dhe jo si reklama.

Wendy-së është një qendër energjetike në krijimin e postimeve ikonike, të përbashkëta – Tweets e tyre kanë shkuar virale disa herë, duke shkaktuar ndërgjegjësimin e markës së tyre për t’u rritur. Edhe pse nuk mund të garantoni nëse një postim do të bëhet viral (interneti është shumë i paparashikueshëm), prapë mund të merrni me lehtësi disa sugjerime nga Wendy për të krijuar postime të markës që ia vlen të ndahen.

A. Dijeni se çfarë dëshiron audienca juaj, më pas jepni

Wendy e di se audienca e saj do përmbajtje me humor, të mençur dhe djalë, a e ka dorëzuar atë. Postdo postim i tyre i zanatit është i përqendruar në argëtim. Një shembull kryesor? “Pjekjet” e tyre, ose të buta dhe të shijshme përgjigjet në tweet duke përmendur markën e tyre dhe / ose konkurentët e tyre, si dhe tweet-et nga markat e tjera. Shikoni këtë shembull më poshtë:

Shembull i një cicërimë nga Wendy

Tani, merrni parasysh audiencën tuaj. A duan ata me përmbajtje humoristike, argëtuese ose informacione më serioze? A dëshirojnë të arsimohen, frymëzohen apo diçka tjetër? Farëdo që ata dëshirojnë – dhe çfarëdo që ata natyrisht të ndajnë – duhet të udhëheqin llojin e postimeve në mediat sociale që ju lëshoni.

B. Mbani një ton të qëndrueshëm të markës

Wendy injekton humor të mençur dhe të markës në çdo postim – qoftë ai i pjekur, meme, apo i tyre vet loje me role me referenca të shumta brenda, gjithmonë do ta gjesh atë ton të nënshkrimit në përmbajtjen e tyre.

Gjeni zërin tuaj të markës, pavarësisht nëse është i zymtë, serioz, apo diku në mes, dhe rrini në të me çdo postim që bëni. Kjo qëndrueshmëri është thelbësore për gjenerimin e vetëdijes për markën sepse u jep njerëzve një pjesë tjetër të markës për t’ju kujtuar.

C. Përqendrohuni në platformat e preferuara të audiencës tuaj

Wendy di të përqëndrohet në Twitter (dhe së dyti), Instagram) sepse kjo është aty ku audienca e tyre kalon kohën më të madhe. Përpjekja për të kultivuar një prezencë në çdo rrjet social është shumë kohë dhe zakonisht do të rezultojë në përpjekje të humbur, pasi do t’i vendos postimet tuaja përpara njerëzve që nuk janë kandidatë për të blerë produktin tuaj. Përkundrazi, përqendrohuni në platformat që audienca juaj frekuenton më së shumti.

D. Në qendër të vëmendjes tendencat

Wendy ka vazhdimisht cicërimë me vëmendjen e tendencave. Në këtë cicërimë të fundit, ata luajnë me përdorimin e aktorit Emma Watson të “vetë-partnerit” si një alternativë më fuqizuese për “beqaren”.

Këshilla për vetëdijen e markës - Në qendër të vëmendjes tendencat

Për sa kohë që nuk përpiqeni të hidhni një vështrim nga një temë e diskutueshme, luajtja e asaj që bie në sy mund t’ju ndihmojë të rritni vetëdijen tuaj për markën. Dhe edhe nëse toni juaj është më serioz, ju prapë mund të rrisni vetëdijen për markën duke theksuar tendencat në industrinë tuaj.

Mësoni më shumë rreth këshillave të marketingut në mediat sociale për fillestarët.

3. Promovoni dhe Ripublikoni Përmbajtjen e gjeneruar nga Përdoruesi

Strategjia juaj e mediave sociale nuk duhet të përfshijë vetëm prodhimin e përmbajtjes tuaj cilësore.

Inkurajimi dhe përdorimi i përmbajtjeve të krijuara nga përdoruesi – përdoruesit e postimeve në mediat sociale në lidhje me markën tuaj, dhe imazhet dhe videot që paraqesin klientët që përdorin produktet tuaja në jetën e tyre të përditshme – është po aq thelbësore për gjenerimin e vetëdijes për markën..

Ashtu si gjithë marketing-fjalë për gojë, përmbajtja e krijuar nga përdoruesi është e fuqishme sepse miqtë dhe ndjekësit e klientëve tuaj besojnë atë që klientët tuaj vendosin të ndajnë. Si rezultat, njerëzit kanë më shumë të ngjarë të mbajnë mend markën tuaj kur ai përmban përmbajtjen origjinale të miqve të tyre. Inkurajoni përmbajtjen e krijuar nga përdoruesi me këto strategji:

 • Krijoni një hashtag të markës që klientët të përdorin kur ato postojnë për produktin tuaj. Për shembull, marka e këpucëve Jack Rogers ka krijuar hashtag #lovemyjacks, të cilin e përdor për të mobilizuar tifozët.

Ndërgjegjësimi i markës - Krijoni një hastag të markës për klientët@ thecarolinagirl67 në Instagram

 • Shpesh shfaqni përmbajtjen më të mirë të gjeneruar nga përdoruesi në faqen tuaj (gjithnjë mos harroni të etiketoni dhe kreditoni krijuesit e çdo përmbajtje që ju repostoni, kështu që ata marrin njohjen që meritojnë). Aerie Amerikane Eagle e bën këtë si pjesë të angazhimit të tyre për të treguar trupa autentikë, të pandryshuar nga Photoshop. Konsumatorët etiketojnë pamjen e tyre Aerie me #aeriereal, dhe këto pamje janë një pjesë e rregullt e ushqimit të vetë Instagram-it të markës.

@lagrossequifaitdesvideos, nëpërmjet @aerie, në Instagram

 • Filloni një konkurs ku njerëzit duhet të paraqesin përmbajtje të markës së krijuar nga përdoruesi për të hyrë dhe të ofrojnë çmime tërheqëse për fituesit.
 • Krijoni një “sfidë” të markës ku njerëzit përfundojnë një detyrë të caktuar të lidhur me markën tuaj, përdorni një hashtag specifik dhe etiketoni llogarinë tuaj. (Mund ta shndërroni këtë edhe në një konkurs, ose edhe të bëni një dhurim bamirës për secilin pjesëmarrës.) Edhe nëse njerëzit nuk marrin pjesë në sfidë, ata prapë do t’i etiketojnë miqtë e tyre nëse u pëlqen ato që shohin, duke gjeneruar më shumë markë vetëdijes për ju.

4. Filloni një Program të Ambasadorit të Markave

Në mesin e njerëzve që krijojnë përmbajtje të krijuar nga përdoruesi, ju jeni të detyruar të gjeni disa klientë të shquar që ndajnë postime të ndezura dhe komente për markën tuaj pa nxitur.

Mendoni për rekrutimin e këtyre klientëve për të shërbyer si ambasadorë të markës– përfaqësues afatgjatë të markës tuaj, të cilët ju promovojnë rregullisht në platformat e tyre dhe me zërin e tyre origjinal. Ata janë të motivuar të përhapin fjalën në lidhje me markën tuaj, sepse ata janë të apasionuar pas jush dhe duan të shohin se keni sukses, dhe sepse mendojnë se audienca e tyre do të përfitonte nga produktet ose shërbimet tuaja.

Ju mund të keni dëgjuar termin “ambasador i markës” në lidhje me përfaqësuesin e famshëm të një marke. Sidoqoftë, ambasadorët nuk duhet të jenë njerëz të famshëm ose njerëz me një ndjekje të madhe, për sa kohë që ata mbajnë autoritetin në ngrohtë tuaj ose në mesin e anëtarëve të audiencës tuaj të synuar. Do gjë ka të bëjë me zgjedhjen e përfaqësuesve që i besojnë audiencës suaj, të cilët janë të kënaqur me mbajtjen e bisedave një për një në lidhje me markën tuaj dhe produktet e saj.

Për shembull, shumë marka që synojnë studentët e kolegjit drejtojnë programe ambasadash në kampus, për të shfrytëzuar lidhjet që studentët kanë bërë tashmë me bashkëmoshatarët e tyre. Aplikacioni Bumble është një shembull – ata drejtojnë një program të detajuar “Mjalti” të ambasadorëve studentorë.

Louisa (@louisavons) shërben si një menaxher i shtrirjes së kampusit Bumble Honey në Universitetin Loyola Chicago.

5. Ndihmoni Shkaqet kuptimplotë

Nëse ka një shkak që e apasionon pas markës suaj, bërja e një donacioni do të tregojë empatinë tuaj dhe do të rrisë qëndrimin tuaj në sytë e publikut.

Donacionet e vendosura monetare janë të dobishme, por gjithashtu merrni parasysh këto mënyra më të paharrueshme për t’u kthyer.

 • Ju mund të krijoni një kravatë bamirësie me produkte të caktuara, siç bën TOMS (për çdo palë këpucë të shitura, një palë i dhurohet një fëmije në nevojë).
 • Ose, ju mund të krijoni një fushatë për ndarjen sociale, ku çdo postim me një hashtag të markës shkakton një dhurim për një bamirësi të preferuar. Kjo do të rrisë shpejt ndërgjegjësimin – si për çështjen tuaj ashtu edhe për markën tuaj – me çdo aksion!

#Shareyourears e Disney është një shembull i një fushate bamirësie hashtag. Për çdo postim që përmbante veshët Mickey dhe hashtagun që u nda në një kornizë kohore të caktuar, Disney i dhuroi fondacionit Make-A-Wish.

 • Punonjësit tuaj mund të vullnetarizojnë kohën e tyre në një ngjarje komunitare ose jofitimprurëse, ose marka juaj mund të fillojë ditën e vet të vullnetarizmit në mbarë kompaninë..
 • Edhe më mirë, nëse produktet tuaja do të përfitonin drejtpërdrejt nga një organizatë komunitare, pse jo t’i dhuroni ato? Për shembull, një kompani me ujë në shishe mund të dhurojë ujë në një turne futbolli ose konkurs në bandë, ose një dyqan për përmirësimin e shtëpive mund të dhurojë furnizime në Habitat për njerëzimin.

Sigurisht, çdo filantropi duhet të bëhet sepse vërtet dëshironi të ndihmoni një kauzë. Nëse dhurimi është bërë thjesht për publicitet, audienca juaj do të jetë në gjendje të tregojë, dhe kjo do të ndikojë.

6. Tregoni tregimet prapa markës suaj

Shkëmbimi i tregimeve autentike për markën tuaj ju lehtëson njerëzit t’ju kujtojnë dhe t’ju ndajnë me të tjerët. Pra, sigurohuni që të angazhoheni në tregime të treguara të markave të menduara.

A e filluat markën tuaj për të përmbushur një nevojë që askush tjetër nuk e plotëson? A janë ndërtuar produktet tuaja për të zgjidhur një problem specifik? Njoftojeni botën, sepse histori si kjo janë shumë të ndara.

Por mos u shqetësoni nëse nuk futeni në njërën nga këto kategori. Marka juaj akoma mund të shkruajë një “histori nënshkrimi” në zërin dhe tonin tuaj unik. Kjo histori autentike dhe e paharrueshme tregon misionin dhe vlerat e markës suaj, si dhe pse ato origjinën, dhe si ju angazhoheni për këto vlera në gjithçka që marka juaj bën dhe thotë, përfshirë marrëdhëniet tuaja me klientët.

Fytyra e Veriut ndan historinë e tyre të nënshkrimit.

Tregimet e klientëve tuaj janë një pjesë thelbësore e tregimit tuaj të markës suaj, kështu që konsideroni të ndani përvojat e tyre me ju në blogun tuaj, në një faqe “dëshmitë” ose në formë video. Kjo do të jetë edhe më efektive nëse lejoni që klientët tuaj të tregojnë tregimet e tyre!

Shikoni rekomandimet e mësipërme të klientit Zendesk për Zoom, ku ata ndajnë pse e duan platformën e konferencës video.

7. Zgjedhni me kujdes Paketimin, Sloganet dhe Markat e tjera

Në këtë epokë dixhitale, përvoja e “mosbërjes” po bëhet edhe më e spikatur. Në mediat sociale (veçanërisht platformat dixhitale të videove), njerëzit përqendrohen në të gjitha aspektet e zbulimit të një produkti, duke filluar nga paketimi. Kjo vërteton se, nëse paketimi juaj është i paharrueshëm, njerëzit kanë edhe më shumë të ngjarë të mbajnë mend markën tuaj. Kështu që, konsideroni vendosjen e markës suaj në kutitë e transportit, për të ridizajnuar paketimin tuaj për të dalë jashtë, apo edhe për të krijuar një përvojë të hapjes së produktit tuaj.

Linja e lodrave virale LOL Surprise ka zotëruar këtë përvojë: hapja e “shtresave” të lodrës për të zbuluar se çfarë surprizash janë brenda është po aq e rëndësishme sa vetë lodra që rezulton, dhe kjo “mosbërje” e veçantë është ajo që e ka bërë lodrën kaq popullore.

Simplemost

Ju nuk duhet të shkoni aq larg sa topi LOL, por rivendosja me kujdes e paketimit tuaj është një mënyrë e thjeshtë për të rritur ndërgjegjësimin e markës. Por, çfarë nëse shisni softuer, një shërbim ose një produkt tjetër që nuk ka asnjë “paketë” të vërtetë? Pavarësisht nga ajo që shisni, ka shumë elementë të tjerë të markës që mund të përqendroheni në bërjen e paharrueshme, siç janë parullën, ngjyrat dhe misionin tuaj.

Në rast se ju kërkoni logot për qëllime marke, këtu janë logot falas që mund të shkarkoni – nuk kërkohet regjistrim.

8. Krijoni Postime Informative të Blogut

Hartimi i postimeve informuese të blogut është një strategji që do të funksionojë mirë për të gjitha markat, pavarësisht nga ajo që shesni. Nëse shkruani për tema në kamare tuaj, që plotësojnë nevojat e audiencës tuaj, kjo do të rrisë autoritetin tuaj në sytë e klientëve tuaj të mundshëm. Dhe pasi të keni ndihmuar njerëzit jashtë, do të jetë e vështirë për ta t’ju harrojnë, veçanërisht nëse ata mendojnë të përfitojnë nga produktet tuaja. Ata ka të ngjarë të kthehen për të blerë, sepse ata besojnë në përmbajtjen tuaj Kështu që, kuptoni pyetjet që njerëzit po bëjnë në kamare tuaj, dhe shkruani postime në blog që u përgjigjen këtyre pyetjeve.

Ja se si mund të krijoni zakonet e duhura për suksesin e blogezimit.

9. Blog Vizitor në Sitet e tjera

Mos e kufizoni blog-un tuaj në faqen tuaj të internetit. Dorëzimi i posteve të miqve me cilësi të lartë në faqet e internetit të tjera që lidhen me ngrohtësinë tuaj, por që nuk konkurrojnë drejtpërdrejt me faqen tuaj të internetit, është një mënyrë solide për të vendosur markën tuaj përpara një audiencë të re, përkatëse. Në mënyrë ideale, faqja në të cilën po e postoni të ftuarin do t’ju lejojë të përfshini një bio të autorit me një lidhje dhe përshkrim me një fjali të markës tuaj. Nëse nuk e bëjnë këtë, ju mund të vendosni të paktën disa lidhje me përmbajtjen e faqes tuaj, e cila shpresojmë se do të ndihmojë në rritjen e trafikut tuaj.

Gjithashtu, mendoni për Blogging në LinkedIn ose medium. Këto site tashmë kanë një audiencë të madhe të ngritur, dhe gjithmonë do të jeni në gjendje të përfshini një prizë të shkurtër për kompaninë tuaj në fund të këtyre postimeve. Tag përmbajtjen tuaj në mënyrë që ajo do të grupohet me postime të tjera në ngrohtë tuaj.

10. Ndani imazhe dhe video bindëse

Sipas McKnight Kurland, njerëzit mbajnë mend vetëm midis 10-20% të asaj që lexojnë ose dëgjojnë, por ata mbajnë mend rreth 65% të asaj që shohin. Shtë e qartë, nëse krijoni bloge dhe përmbajtje të tjera tekstuale, nuk është gjithmonë e mjaftueshme për të rritur vetëdijen për markën. Do të rrisni shanset tuaja për t’u mbajtur mend nëse krijoni infografikë imponuese me përmbajtje vizuale, si dhe imazhe dhe video të tjera të markës.

Infographics janë të mrekullueshme për komunikimin e statistikave dhe kafshimet e lidhura me informacionin; për të zbuluar se sa të dobishëm dhe të fuqishëm janë ata, shikoni infografik më poshtë nga visual.ly.

Ju gjithashtu mund ta ktheni përmbajtjen nga postimet e njohura të blogjeve në video të shkurtra, kështu që përmbajtja është më e lehtë për tu tretur. Ashtu si imazhet, videot shpërndahen lehtësisht, ato do të ndihmojnë në rritjen e vetëdijes për markën tuaj me shpejtësi.

11. Përfitoni nga Podcast

Nëse tashmë nuk keni një podcast në vendndodhjen tuaj specifike, krijimi i një për t’iu përgjigjur pyetjeve dhe vëmendja e të tjerëve në industrinë tuaj është një strategji e shkëlqyer për vetëdijen e markës. Sidoqoftë, ka të ngjarë që kamareja juaj tashmë është e mbushur me podcast, veçanërisht nëse shisni një lloj lloji Softuer me shumë shitës B2B. Në atë rast, duhet të keni themeluesin tuaj, CEO ose ndonjë person tjetër të shquar në shoqërinë tuaj të shfaqen në podcast-et e lidhura me të tjerët. Ashtu si me postimet e miqve, kjo është një mënyrë e dobishme për të marrë markën tuaj para një audiencë të re, të rëndësishme.

12. Forconi SEO tuaj

Kur klientët Google një temë, ata zakonisht nuk shohin përtej faqes së parë të rezultateve të kërkimit. Por nëse marka juaj renditet shumë në këtë faqe të parë, mbi konkurrencën tuaj, marka juaj do të duket më autoritare — dhe njerëzit natyrisht do të mësojnë për markën tuaj para konkursit.

Dhe SEO është një zgjedhje e përballueshme për ndërtimin e vetëdijes për markën. Sipas 59% të tregtarëve të anketuar në një studim i Referral Rock, SEO është një nga metodat më kosto-efektive për ndërtimin e vetëdijes për markën.

Pra, sigurohuni që të zgjedh faqen tuaj të internetit për fjalë kyçe të lidhura ngushtë me markën tuaj, që audienca juaj po kërkon. Në mënyrë ideale, ju do të zgjedhni për tre lloje fjalësh kyçe: fjalët e përgjithshme të fjalëve që përshkruajnë kategorinë e produktit ose shërbimit tuaj, fjalët kyçe specifike që janë më të përqendruara në llojin e produktit tuaj dhe fjalët kyçe specifike që shtrojnë pyetje në lidhje me ngrohtësinë tuaj.

Gjithashtu, hulumtoni konkurrencën tuaj në Google— faqet me të cilat po luftoni për vendin tuaj në faqen një – kështu që do të dini se çfarë do të duhet të bëni për të luftuar për renditjen që dëshironi. Zakonisht do të zbuloni që fjalë kyçe më të gjata, më specifike, kanë konkurrencë të ulët dhe tërheqin njerëz që kanë më shumë të ngjarë të blejnë nga ju, edhe pse zakonisht nuk kërkohen aq shpesh.

13. Jepni Lirë Lirë

Kush nuk e do diçka për asgjë? Të japësh një lëvrim të lirë me emrin e markës suaj mbi to, ose kuponë të vlefshëm, mund të bëjnë një përshtypje të qëndrueshme. Pra, gjeni një ngjarje në komunitetin tuaj, të tilla si një lojë sportive, koncert, ekspozitë, konferencë ose ditë në komunitet, ku ka të ngjarë të takoni shumë njerëz në audiencën e dëshiruar të markës suaj. Rezervoni një hapësirë ​​dhe shpërndani freebies!

Sallie Tomato, një kompani e modeleve të qepjes, dha lapsa të shtypura me logon e tyre.

Nëse vendosni të jepni fryrje, zgjedhjet tuaja më të mira janë artikujt që njerëzit mund t’i veshin ose t’i mbajnë me vete (mendoni këmisha, kapele, shishe uji ose çanta shtesë). Kjo do t’i shndërrojë njerëzit që përdorin mashtrimet në tabela në këmbë, duke i dhënë vetëdije markës suaj një nxitje tjetër!

Mos harroni për të dhënë përvoja falas “me madhësi të kafshuar” me produktin ose shërbimin tuaj. Nëse njerëzit që e provojnë atë të shijojnë përvojën e tyre, ata kanë edhe më shumë të ngjarë të kujtojnë ty dhe të kthehen për të blerë, dhe ata gjithashtu mund t’u tregojnë miqve të tyre. Dhënia e versioneve provë të produkteve tuaja, ose mostrave falas, është një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse marka juaj e lejon atë.

Po sikur produkti juaj të mos jetë fizik? Ende keni mundësi. Nëse shisni një program kompjuterik ose abonim dixhital, një demonstrim demo ose një provë falas është një “freebie” e fortë që mund të jepni. Dhe nëse siguroni një shërbim të përsëritur, mund të ofroni një shërbim të parë falas ose kredi ndaj këtij shërbimi.

13. Filloni një Program Referimi

Ne nuk mund të theksojmë sa e rëndësishme është fjala për gojë në krijimin e vetëdijes për markën. Por fjala për gojë mund të jetë e vështirë për tu ndjekur dhe kontrolluar. Mos u shqetësoni, megjithëqë fillimi i një programi referimi ju lejon të promovoni dhe gjurmoni me lehtësi fjalët e gojës, duke e kthyer fuqinë përsëri në duart e biznesit tuaj.

Programet e referimit ju lejojnë të ofroni shpërblime emocionuese për klientët ekzistues të cilët direkt ndajnë markën tuaj me miqtë e tyre. Ju mund të zgjidhni stimuj që do të motivojnë më së miri klientët tuaj për të shkëmbyer, të tilla si produkte falas, kredi për dyqan, zbritje, përmirësime të shërbimit ose fryrje të markës.

Gjithashtu, programet e referimit e bëjnë më të lehtë për klientët të ndajnë duke përdorur metodat që ata preferojnë, në vetëm disa klikime. Dhe nëse zgjidhni një program programi referimi, është e thjeshtë të gjurmosh këto referime.

Programi i referimit i Lime Crime ofron një kupon 20% zbritje për klientët që referojnë miqtë e tyre dhe lejon që klientët të ndajnë me lehtësi përmes postës elektronike, Facebook, Messenger, ose duke kopjuar dhe ngjitur një lidhje referimi.

Kur miqtë e tyre ose anëtarët e familjes iu referohen atyre personalisht në biznesin tuaj, klientët e mundshëm i kushtojnë vëmendje të madhe, sepse ata besojnë atë që duhet të thonë bashkëmoshatarët e tyre. Si rezultat, këto drejtime të referuara kanë më shumë të ngjarë të bëhen klientët tuaj, dhe ka më shumë të ngjarë që të rri besnik te marka juaj për periudha më të gjata.

Në përfundim

Ndërgjegjësimi i markës është gjithçka për ta bërë markën tuaj më të paharrueshme dhe duke i treguar audiencës suaj se si ndryshon nga konkurrentët tuaj.

Ju mund të rrisni vetëdijen për markën në dy mënyra themelore – përmes veprimeve të drejtpërdrejta që merr marka juaj dhe përmes shkëmbimit të fjalëve të të tjerëve. Sigurohuni që të kombinoni të dyja këto qasje, sepse njerëzit mbajnë mend dhe besojnë mendimet e bashkëmoshatarëve të tyre.

Cila nga strategjitë e mësipërme mendoni se do të funksionojë më mirë për të rritur biznesin tuaj në internet? Filloni t’i zbatoni ato dhe rritni vetëdijen tuaj për markën.

Jessica Huhn është një shkruese e përmbajtjes së marketingut në Referral Rock, ku ata besojnë se çdo biznes ka potencialin për të rritur marketingun e tyre me fjalë. Kur Xhesika nuk po shkruan, ka një shans të mirë që ajo është duke kënduar, rregulluar këngë ose duke ndarë dhe shijuar përmbajtje në mediat sociale. Lidhu me Jessica në LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map