12 fakte të forta dhe statistika rreth marketingut me email që duhet të dini

Përkundër statusit tuaj të punës, moshës ose gjinisë, shanset janë gjatë ditëve të javës që lexoni një email para se të dilni nga shtrati. Ju me siguri e keni bërë këtë mëngjes.


Tani, tregtarët e përmbajtjes duhet të dinë se të paturit e një strategjie të marketingut me email është thelbësore për çdo markë. Prandaj, nëse nuk jeni të gatshëm ta bëni këtë, këtu janë disa fakte dhe numra të kohëve të fundit që mund t’ju ndihmojnë të merrni ju dhe ekipin tuaj të punoni në fushatat e postës elektronike dhe ta mbani atë në rrugën e duhur.

Para kësaj, këtu janë disa prej artikujve të fakteve dhe statistikave që kemi bërë më parë:

  • Blerja Online, Tregtia elektronike dhe Statistikat e Interne
  • Sa është në internet WordPress

Shënojini ata nëse jeni të interesuar. Tani, le të bëjmë rrugën!

Statistikat dhe faktet e marketingut me email

1. Email-i ka arritjen më të madhe

Numri i postave elektronike të dërguara dhe të pranuara në ditë në të gjithë botën nga 2017 deri në 2023 (në miliarda).

A e dini se emaili është kanali më i gjerë i marketingut ndonjëherë? Në 2018, ka mbaruar 3.8 miliardë përdorues të postës elektronike në të gjithë botën dhe numri pritet të rritet në 4.4 miliardë përdorues në 2023.

Nëse kjo nuk është mjaft e habitshme për ju që të filloni të planifikoni të arrini klientët tuaj përmes emailit, Analistët e HTF vlerësojnë se deri në vitin 2022, marketingu me email do të vazhdojë të rritet dhe madhësia e tregut do të arrijë në 694 milion dollarë.

Madhësia e tregut për marketing me email do të arrijë në 694 milion dollarë deri në vitin 2022 përmes @placeitapp tregoni një miku

2. Marketingu me email ka nivelin më të lartë të ROI

Hulumtimi ka treguar se një fushatë e marketingut me email ka një kthim më të lartë të normës së investimit (ROI) sesa çdo kanal tjetër i marketingut dixhital.

Një raport nga Shoqata e të dhënave dhe marketingut deklaroi se ROI e marketingut me email është mbi 42 for për çdo paund që harxhoni, një numër që u rrit në krahasim me raportin e mëparshëm në 2017. Email-i ROI i emailit ka rritur nga 32 ((2017) në 42 £ (2018).

Përveç kësaj, një Regjistrimi i ekonultancës nga 2018 thekson se 74% e kompanive vlerësojnë kanalin e marketingut me email dhe e pranojnë këtë strategji i sjell biznesit të tyre një ROI të mirë ose të shkëlqyeshëm.

3. Gjenerali Z do të rritë përdorimin e postës elektronike për biznes

Millennials dhe Generation X kanë përdorim të ngopur të postës elektronike, të gjithë e dinë këtë, por ekziston një gjeneratë që pritet të rritet kjo strategji e marketingut për vitet e ardhshme, ndërsa ato rriten. Markat tani po bëjnë bast për Gjeneratën Z.

Kjo nuk është thjesht një zgjatje e rastësishme. Sipas një studimi nga Strategjia SendGrid dhe Vezë 85% e gjeneralit Z përdorin email së paku në muaj, ky numër rritet me moshën si mijëvjecarë dhe përdorimi i emailit Gen X të paktën një herë në muaj në 89% dhe 92%, përkatësisht.

Megjithëse Gen Z ka më pak të ngjarë të përdorë email për punë (shumica prej tyre nuk janë pjesë e fuqisë punëtore ende) ata do të kenë zakone me email pothuajse ashtu siç bëjnë mijëra vjeç tani. Pritet që 68% e tyre do të lexojnë email nga kompani që dërgojnë reklama, kuponë ose faturë.

68% e Gjeneral Z do të lexojnë email nga kompani që dërgojnë reklama, kuponë ose faturë përmes @placeitapp i tregojnë një shoku

4. Njerëzit mbështeten në Email për të komunikuar drejtpërdrejt

Një nga arsyet që strategjitë e marketingut me email kanë qenë të suksesshme për kaq shumë vjet është se konsumatorët ende dëshirojnë dhe besojnë një lidhje të drejtpërdrejtë me markat dhe, në skenarin më të mirë, ata pajtohen vullnetarisht për të marrë përmbajtje të vlefshme përmes këtij kanali.

Tendencat e tregut sugjerojnë që shërbimet bankare, financiare dhe të sigurimeve, si dhe mallrat me pakicë dhe ato të konsumit, dhe udhëtimi dhe mikpritja janë industria kryesore kryesore që miraton zgjidhje të marketingut me email..

5. Ka nivelet më të larta të mbajtjes së klientit

Për shumë vite, tregtarët kanë renditur emailin si kanalin më efektiv për ndërgjegjësimin, blerjen, konvertimin dhe mbajtjen. Tani, posta elektronike ka nivelin më të lartë të ruajtjes së klientit. Sipas Emarsys, 81% e SMB-ve ende mbështeten në email si kanali i tyre kryesor i blerjes së klientëve. Dhe, emaili ka nivele të ruajtjes së klientit në 80%.

Për vitet e ardhshme, sipas Trendeve të Salesforce në Trustin e Konsumatorëve, 75% e mijëvjecarëve dhe Gjeneral Zers pritet të mbajnë angazhimin e tyre në markë bazuar në ndërveprimet e mëparshme.

Mendoni se jo vetëm që mund të mbani klientët tuaj, por gjithashtu mund t’i merrni përsëri nëse ata lënë fushatën tuaj të marketingut për ndonjë arsye.

Bëni një përpjekje për të rritur dhe shtuar vlerën e përmbajtjes së postës elektronike në pushime, dhe veçanërisht gjatë Black Friday. Shtë deklaruar se Marrëveshjet e së Premtes së Zezë kanë normat më të larta të kthimit, të quajtur edhe riaktivizim të klientit; numrat tregojnë se porositë e rikthimit rriten me 106% gjatë kësaj date, krahasuar me pjesën tjetër të vitit.

Email-i vazhdon të jetë shtytësi kryesor i ruajtjes së klientit (80%) dhe blerjes (81%) për SMB-të, për Emarsys tregoni një shoku

6. Email-i rrit shitjet në internet

Email-e OmnisendGjithashtu nga Omnisend – Dita absolute më e mirë (për normat e hapura dhe të klikimeve) për të dërguar email është e para e muajit.

Dërgimi i 3 postave elektronike automatike mund të çojë në 90% më shumë porosi online krahasuar me postat elektronike të vetme, siç pretendohet nga Omnisend, një platformë automatizimi për marketing në e-commerce.

Estimatedshtë vlerësuar se 81% e blerësve amerikanë në internet kanë më shumë të ngjarë të bëjnë blerje -qoftë në internet ose në dyqane – si rezultat i asaj që lexojnë në një email. Konsumatorëve u pëlqen shpërblimi përmes postës elektronike si marrja e një oferte speciale, kuponi që ata mund të riblerin ose një çmim ekskluziv online.

7. Email-i lejon kontakt të menjëhershëm me Tregun Amerikan

Statistikat tregojnë se 28% e të rriturve amerikanë pranoni se janë online vazhdimisht.

Sipas kësaj Njoftim për shtyp i Market Watch, Amerika ka pjesën më të madhe të tregut në tregun global të marketingut me email. Ky është çelësi për strategjitë e suksesshme të marketingut me email.

Në të vërtetë, të dhënat e parashikimit të eMarketer 2019 sugjerojnë se 37.2% e tregut të reklamave digjitale të Shteteve të Bashkuara do t’i përkasin Google, 22.1% në Facebook dhe 8% në Amazon deri në fund të vitit 2019.

Amerika e Veriut supozohet të ketë pjesën më të madhe të tregut në tregun global të marketingut me email, sipas Tregut për Tregimin e një shoku

8. Marketingu përmes postës elektronike është i gjithanshëm dhe i lëvizshëm

Kur bëhet mirë dhe optimizohet për reagim, një fushatë e marketingut me email është tërheqëse dhe tërheqëse dhe ka reagime pozitive që përfundimisht bëhen shitje.

Në varësi të përmbajtjes që po administroni dhe nevojave të markës suaj, 53% e postave elektronike janë hapur në pajisjet mobile. Ju mund të përfshini foto, video të shfaqura ose video të krijuara në marketingun tuaj me email duke përdorur mjete të tilla si prodhuesi i slideshave.

Kushtojini vëmendje të veçantë përgjegjësisë dhe që videot janë optimizuar për tu shfaqur saktë në pajisjet mobile sepse. Nëse jo, vizitorët do të kërkojnë diku tjetër. Sipas Scientia Mobile dhe Google Study, 53% e konsumatorëve braktisin përmbajtjen duke mos shfaqur mjaft shpejt, dhe të gjitha përpjekjet tuaja të mëparshme do të dënohen.

Duke qenë e thënë, shkathtësia grafike duhet të jetë në sinkron me kopje të shkruara mirë dhe linjat e lëndës. Paige Arnof-Fenn, pronar i firmës së marketingut në Masaçusets Mavens & Moguls, thekson linjat e subjektit për email duhet të jenë të shkurtra sepse shumë njerëz lexojnë në telefonët ose tabletët e tyre.

9. Email-i është platforma më e preferuar për marketing dixhital

Sipas eTargetMedia, marketing me email po shkon drejt personalizimit dhe krijimit të përmbajtjes interaktive.

Kjo do të thotë që informacioni nuk do të shkojë vetëm në një mënyrë, por do të arrijë në kohën e duhur dhe konsumatorët do të kenë mundësinë të rezervojnë diçka, të bëjnë sondazhe, të shikojnë video ose të ndjekin markat në mediat sociale. Hulumtimi i theksit tregon se 91% e konsumatorëve preferojnë markat që mbajnë mend kush janë, njohin interesat e tyre dhe ofrojnë rekomandime që janë të rëndësishme për ta personalisht.

Nga ana tjetër, ju duhet të jeni të vetëdijshëm, siç thuhet nga një e fundit Sondazhi i përmbajtjeve të markës Adobe 2019, se 25% e konsumatorëve janë mërzitur nga përmbajtja që është shumë e personalizuar, kështu që duhet të jetë diçka në mes dhe me të vërtetë e menduar mirë për një objektiv specifik.

10. Emaili ka CPA-në më të ulët

emaili ka koston më të ulët për blerjeEmailet kanë CPA mesatare më të ulët; posta direkte, nga ana tjetër, ka CPA më të lartë me një mesatare prej $ 26,40.

Emailet kanë koston mesatare më të ulët të blerjes (CPA) të rreth 10 dollarë, krahasuar me median sociale – 20 dollarë, postë direkte – 31 dollarë, kërkim të paguar – 16 dollarë, dhe reklama në internet – 25 dollarë.

Pse është e rëndësishme kjo për strategjinë tuaj? Epo, kjo është një e lehtë, shumica e markave duan të arrijnë në numrat më të mëdhenj duke përdorur sa më pak burime të jetë e mundur.

Emailet kanë koston mesatare më të ulët të blerjes (CPA) prej rreth $ 10 përmes @placeitapp tregoni një shoku

11. Njerëzit në të vërtetë lexojnë postat e tyre elektronike

Sipas Internetlivestats, rreth 936,740 email të ligjshëm dërgohen çdo sekondë në të gjithë globin.

Për të patur sukses, duhet të përqendroheni në një dizajn të marketingut me email të realizuar mirë. Nëse jeni akoma duke punuar në të dhe keni nevojë për logot falas ose të shpejta hartimin e logos, së bashku me pamjet e tjera të markës, hidhni një sy modeleve dhe mjeteve të projektimit që ofrojnë shërbimet e marketingut me email, ose përdorni krijuesit në internet si ato në Placeit. Në këtë mënyrë ju mund të kurseni shumë kohë që mund të përdoren për hulumtime në vend.

Thuhet se njerëzit lexojnë emailet e tyre, por kjo nuk do të thotë se ata lexojnë gjithçka ose se ata kanë kohën për të lexuar një gazetë me madhësi romane.

Sa i përket përmbajtjes së shkruar në vetvete, duhet ta mbani atë biseduese dhe midis 300 dhe 500 fjalë për t’i bërë njerëzit të lexojnë mesazhin tuaj në vend që të lëvizin poshtë për të arritur tek ato që janë të rëndësishme.

Nëse shkruani postë elektronike të gjata, ato me siguri do të përfundojnë në koshin e plehrave.

12. Gazetat rrisin angazhimin e klientëve

Nëse mësoni të zotëroni mjetet e marketingut me email, do të rritni shitjet dhe normat e konvertimit, dhe numrat tregojnë se duhet të përqendroheni në krijimin e një gazete të shkëlqyer, veçanërisht nëse filloni një markë të re.

Siç shprehet autori Dave Pell, edhe pse ata kanë vdekur dhe kthehen nja dy herë në dekadat e fundit, gazetat janë të pavdekshme. Pse? Ai thekson disa arsye, dhe më e rëndësishmja është që emaili është personal, ju po hyni në hapësirën e kufizuar mirë të dikujt tjetër: kutia e tyre personale.

Shtë me të vërtetë e rëndësishme që çdo email të reflektojë se keni bërë detyrat e shtëpisë tuaj, kjo do të thotë që ju të merrni kohë për të shkruar përmbajtje të zhytur në mendime dhe për të shpjeguar shkurtimisht përfitimet e blerjes së produkteve tuaja dhe, nëse është e mundur, të jepni përfitime shtesë për pajtimtarët me email.

Marketingu me email nuk është larg nga të qenit i vdekur! Këtu janë 12 fakte dhe statistika në lidhje me marketingun me email përmes @placeitapp tregoni një miku

Përfundime

Mbani në mend se kutia e postës elektronike është ajo që përdoruesit e ushqimit mund të kontrollojnë 100% dhe pasi të çabonoheni ose të shënojnë emailet tuaj si spam, ju nuk jeni jashtë.

Titujt me “emaili ka vdekur” vijnë dhe shkojnë kur përdoruesit janë të ngazëllyer nga teknologjitë e reja ose nga platformat e modës së mediave sociale, por mbani mend që emaili gjithashtu ka mbijetuar shumë prej tyre. Mendoni kur krijuat për herë të parë adresën tuaj të emailit. Pas gjithë këtyre viteve ju akoma kontrolloni, pajtohuni në shërbime të reja dhe do të vazhdoni ta bëni këtë për vitet në vazhdim.

Si specialistë të marketingut, sfida tani varet nga përshtatja e një fushate të marketingut me email në trendet e vazhdueshme dhe përdoruesit e rinj.

Karina Ramos është përfaqësuesja nga Placeit. Një platformë ku të gjithë mund të bëjnë pasuritë e tyre vizuale për markën e tyre, pavarësisht aftësive teknike ose artistike. Lidhu me Placeit në Facebook dhe LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map