10 zgjidhjet më të mira të tregtisë elektronike B2B për vitin 2020

Tregtia elektronike B2B në SH.B.A. do të arrijë në 1.8 trilion dollarë deri në vitin 2023 dhe do të rritet me 10% në vit për 5 vitet e ardhshme, sipas Forrester.


Dhe është absolutisht e dukshme: biznesmenët modernë duan të blejnë produkte për kompanitë e tyre pa telashe dhe të paguajnë çmime të drejta. Dyqanet e e-tregtisë B2B janë vende të shkëlqyera për sipërmarrësit për të blerë dyqane, pasi dyqanet moderne në internet ofrojnë përvojë të madhe në blerje.

Në këtë artikull, ne do t’ju japim një përmbledhje të shkurtër të platformave më të njohura B2B eCommerce për zhvillimin e një dyqani në internet B2B. Nëse po planifikoni të filloni një webshop B2B, ruajeni këtë listë të shkurtër për të provuar çdo platformë me shumicë eCommerce dhe zgjidhni atë që i përshtatet nevojave tuaja saktësisht.

Platformat popullore të e-tregtisë B2B

1. CS-Shporta B2B & B2C

CS-Shporta B2B & B2C është një softuer i vetëm e-komerciale B2B eCommerce për shitësit me shumicë dhe prodhuesit e bizneseve të vogla dhe të mëdha. Mbi 35,000 faqet e internetit të e-commerce të B2C dhe B2B e përdorin këtë platformë në të gjithë botën. Disavantazhet kryesore të CS-Cart janë pasuri dhe thjeshtësi tipar.

CS-Cart B2B është një platformë me shumicë eCommerce. Ai ka të gjitha funksionet e lartpërmendura, plus më shumë për të ofruar blerësve B2B një përvojë të vërtetë blerjeje B2C. CS-Cart është gati për t’u integruar me çdo sistem të CRM, ERP, kontabilitetit dhe analitikës të palëve të treta falë API-it të tij të fuqishëm.

CS-Cart është një skenar i vetë-tregtare B2B eCommerce – ju duhet ta instaloni atë në serverin tuaj. Do të thotë që procesi i instalimit mund të kërkojë disa njohuri teknike të vogla, për këtë arsye CS-Cart ofron udhëzime të hollësishme se si ta instaloni, përdorni dhe mirëmbani. Natyra e vetë-pritur e CS-Cart ju jep kontroll të plotë mbi dyqanin tuaj të e-commerce në B2B. Ju mund të aktivizoni dhe çaktivizoni çdo funksion, të luani me cilësimet, shkulni serverin dhe ndryshoni kodin.

Përdoruesit e CS-Cart e duan thjeshtësinë e softuerit dhe çmimin e tij të drejtë. Ata vlerësojnë arkitekturën e tij të pastër dhe kodin me burim të hapur.

Një bonus i shkëlqyeshëm i CS-Cart B2B & B2C është një numër i pakufizuar i dyqaneve që mund të vendosen në mënyrë të pavarur. Ju jeni i lirë të hapni dyqane B2B dhe B2C dyqane që do të funksionojnë dhe duken ndryshe, dhe t’i menaxhoni ato përmes një paneli të vetëm administratori.

Në downside:

Ka disa ankesa në lidhje me një proces të ndërlikuar azhurnimi nëse dyqani është modifikuar shumë ose serveri nuk i plotëson kërkesat. Përdoruesit gjithashtu thonë se dizajni i paracaktuar i dyqanit është i vjetëruar.

2. 3DCart

3Dcart është një zgjidhje eCommerce me bazë cloud. Shtë me të vërtetë e lehtë të fillosh një faqe në internet eCommerce, por mund të jetë e vështirë për tu modifikuar dhe përshtatur me qëllimet e biznesit. Kompania ofron zgjidhje B2C dhe B2B.

Për shkak se 3Dcart është një zgjidhje me bazë cloud, është e lehtë të fillosh një dyqan dhe ta vendosësh atë. Nuk ka nevojë të shqetësoheni për instalimin dhe serverin. Por ka të njëjtat kufizime si të tjerët Platformat SaaS: nuk mund t’ju ofrojë të njëjtën liri dhe shkallëzim si zgjidhjet e qerreve të vetë-mbajtura.

3Dcart është mjaft i pasur me karakteristika: ka pothuajse të gjitha tiparet për klientët B2B të përmendur në fillim të artikullit, përveç për dyqane të shumta dhe funksione të përparuara të menaxhimit të listës së çmimeve.

Në downside:

Atje jane shumë ankesa në lidhje me shërbimin e klientit 3Dcart dhe disa përdorues thonë se ata madje humbën para për shkak të stafit të pakualifikuar të ndihmës 3Dcart.

3. X-Shporta

X-Cart programin e parë për blerje PHP në treg. Kompania ofron zgjidhje cloud dhe të vetë-pritura.

X-Cart është i përshtatshëm për të dy bizneset B2C dhe B2B. Fatkeqësisht, nuk ka ndarje të qartë në funksionalitetin B2C dhe B2B. Zgjidhja ka një sistem të fuqishëm të menaxhimit të shitësve, promovime, një sistem rishikimi, shpërndarje pagese dhe karakteristika të tjera të një dyqani të duhur online.

Konkluzioni kryesor i X-Cart është se nuk ka mjaft karakteristika specifike për B2B dhe disa dyqane për faqet e internetit të pavarura B2C dhe B2B. Ky program duhet të personalizohet në mënyrë që të mund të përdoret për një faqe komplekse B2B eCommerce.

Në downside:

Shqyrtimet e përdoruesve janë të mira por disa klientë nuk e pëlqejnë atë mbështetje teknike nganjëherë nuk mund të ndihmojnë në zgjidhjen e çështjeve, kompleksitetin e softuerit dhe mungesën e funksioneve të rëndësishme.

4. Magento

Magento është një nga sistemet më të njohura të shportave të blerjeve në botë, megjithatë një nga më të ndërlikuarit për sa i përket përdorimit dhe zhvillimit.

Magento është një softuer shumë i gjithanshëm – mund ta rregulloni ashtu siç dëshironi. Ju mund ta bëni dyqanin tuaj të bazuar në Magento B2B jashtëzakonisht fleksibël dhe të pasur me karakteristika. Fatkeqësisht, për të filluar dhe mirëmbajtur një dyqan Magento B2B, do të duhet merrni një pritje të mirë Magento, një ekip koderesh që kuptojnë Magento dhe dinë të punojnë me arkitekturën e saj. Kjo do të thotë më shumë shpenzime.

Në downside:

Magento për B2B pothuajse të gjitha ato që u përmendën më lart duhet të kenë karakteristika, por për fat të keq, ka ankesa të përdoruesve për ndërlikimin e ndërfaqes. Njerëzit thonë Magento kërkon ca kohë për tu konfiguruar përpara se ta përdorni direkt.

5. TregtiaGecko

TradeGecko është një skenar eCommerce e B2B që përqendrohet në thjeshtësinë dhe automatizimin e shitjeve të B2B. Ajo është menduar për tregtarët me shumicë, shpërndarës, marka eCommerce dhe prodhuesit me rritje të lartë. TradeGecko është një produkt i Saas: më pak shqetësime teknike por edhe më pak kontroll.

TradeGecko i ka të gjitha: çmimet individuale, aftësinë për të fshehur produktet dhe çmimet nga përdoruesit e paautorizuar, listat e çmimeve me porosi, depot, promovimet, porositjen dhe riorganizimin e lehtë, dhe çfarëdo. Përdoruesit janë të kënaqur me TradeGecko dhe e duan lehtësinë e përdorimit dhe mbështetjen e mirë të klientit.

Kjo zgjidhje ka mjete të integruara raportimi dhe analitike që ju lejojnë të kuptoni më mirë proceset tuaja dhe t’i rregulloni ato kur është e nevojshme. E vetmja gjë që duket se nuk është e përfshirë është një tipar shumë-funksional shumë-dyqan për drejtimin e faqeve të internetit B2B dhe B2C në mënyrë të pavarur.

Në downside:

disa përdoruesit ankohen në lidhje me ngadalësimet, mungesën e karakteristikave specifike, ndryshimet e shpeshta në paraqitjen e panelit të administratës dhe çmimet e larta.

6. Kontabël

Contalog ka për qëllim shitje me shumë kanale: ju lehtë mund të përshtatni bizneset tuaja B2B dhe B2C në kanalet në internet dhe celular. Contalog ka shumë karakteristika B2B siç janë: inventarizimi i centralizuar, administrimi i porosisë dhe informacionit të produkteve në shitje të shumëfishta, dhe mjete të tjera për t’i shitur në mënyrë efektive kompanive..

Platforma kontabël B2B eCommerce është një zgjidhje e bazuar në cloud — mund të hyni në dyqanin tuaj nga çdo kompjuter ose pajisje mobile. Ky program B2B eCommerce ju lejon të shtoni produkte me dorë, të ngarkoni nga një spreadsheet ose të importoni nga faqja juaj ekzistuese e blerjeve. Fatkeqësisht, nuk mund të futni me numër serik ose të skanoni barkodet.

Ka disa plane për të zgjedhur, secila me një çmim të ndryshëm. Plani më themelor është falas dhe është i përshtatshëm për bizneset e vogla që kanë vetëm 100 porosi në muaj. Plane të ndryshme mund të përpunojnë më shumë urdhra dhe gjithashtu t’ju lejojnë të shtoni programin bazë. Softueri kontabël B2B eCommerce integron me platformën tuaj eCommerce në mënyrë që inventari juaj të mund të azhurnohet automatikisht ndërsa klientët blejnë nga ju. Ju gjithashtu mund të merrni njoftime me inventar të ulët nga ky program.

Në downside:

Edhe pse Contalog ka mbështetje të madhe dhe është i lehtë për t’u përdorur, përdoruesit thonë se u desh një kohë për të mësuar në ndërfaqen e saj.

7. InsiteCommerce

InsiteCommerce është një softuer i e-commerce B2B për prodhuesit dhe shpërndarësit me madhësi të mesme. Kjo është një platformë cloud: është e thjeshtë të vendoset dhe mirëmbahet. Kompania ju ofron serverin e tyre dhe instalon dyqanin për ju. Por mund të jetë e vështirë të personalizohet dhe të shkallëzohet sepse nuk do të kesh kurrë kontrollin e plotë mbi cloud.

InsiteCommerce mbështetet në një API fleksibël për integrime me sistemet CRM dhe ERP të palëve të treta. Ky skript i BomB eCommerce përmban disa funksione të dobishme B2B siç është sistemi i avancuar i menaxhimit të porosive me gjenerimin e faturave, statuset e riorganizimit të shpejtë dhe të porosisë, funksionaliteti “Quotes” dhe funksionet e veçanta të transportit të brendshëm.

Fatkeqësisht, kjo platformë nuk ka të gjitha funksionet kryesore të B2B të përmendura në fillim të këtij artikulli, kështu që ju mund të keni nevojë ta rregulloni atë duke shtuar funksionalitetin personal. Shpresojmë, “arkitektura e saj e integrimit” lejon disa shkallëzime.

Në downside:

Nuk ka aq shumë komente për përdoruesit për InsiteCommerce në internet. Dëshmitë janë në rregull, por përdoruesit ankohem në lidhje me një kurbë mësimi shumë të gjatë, përmirësime të kushtueshme dhe varësi nga partnerët e palëve të treta.

8. Pepperi

Pepperi është një platformë shitje B2B për bizneset e mëdha dhe ndërmarrjet. Shtë një sistem eCommerce SaaS B2B. Siç e përmendëm më lart, faqja e internetit e SaaC eCommerce është gjithmonë më e lehtë për t’u vendosur dhe mbështetur, por kurrë nuk është nën kontrollin tuaj të plotë.

Pepperi ofron aplikacione celular vendase për Android dhe iOS me mbështetjen e të dhënave offline. Do të thotë që ju do të jeni në gjendje të menaxhoni katalogun tuaj kur tani ka lidhje interneti. Përdoruesit i pëlqejnë ndërfaqet në internet dhe celular të Pepperit.

Pepperi është një zgjidhje omnichannel B2B që integron lehtësisht me sistemet CRM dhe ERP përmes një API të fuqishme. Ka shumë karakteristika të integruara për të ofruar përvojë të ngjashme me B2C për klientët me shumicë: dizajn të shkëlqyeshëm të katalogut, pagesa dhe mënyra të përshtatshme transporti, çmime individuale për grupet e përdoruesve, menaxhimi i listës së çmimeve, njoftimet dhe më shumë.

Në downside:

Përdoruesit janë të kënaqur me Pepperi në përgjithësi, por disa raport mbështetje e tmerrshme e klientit që nuk është në dispozicion të Premten dhe të Shtunën dhe ndërfaqe e lagësht (megjithëse e bukur).

9. Rrëshqitje dore

Dorëzimi i dorës është për prodhuesit dhe shpërndarësit të cilët po shesin në dyqane me pakicë ose klientë të tjerë të biznesit. Shtë një platformë e fuqishme, e lehtë për t’u përdorur për të ndërtuar një faqe në internet dhe një aplikacion mobil për klientët tuaj B2B.

Për porositjen e klientit, Punimi i Dorës ju ndihmon të ofroni një përvojë moderne të tregtisë me postë elektronike B2B për porositje të lehtë në internet dhe një aplikacion mobil për porositë nga rafti kur klientët tuaj janë jashtë në dysheme.

Për porositjen e shitjeve, Handshake ofron një aplikacion të dedikuar për shitjet që u jep atyre klientit, produktit, çmimeve dhe informacionit për inventarin që u nevojiten. Porositë mund të formohen shpejt dhe të dorëzohen menjëherë.

Në downside:

Përdoruesit janë të kënaqur me shtrëngimin e dorës, por disa të themi që aplikacioni rrëzohet herë pas here. Gjithashtu, përdoruesit raportojnë disa gabime në sinkronizim.

10. OROCommerce

OROCommerce është një skenar tregtie elektronike B2B që mbështet të dy modelet e biznesit B2B dhe B2C. Ai gjithashtu mbështet skenarët B2X. Ky program ka për qëllim ndërmarrje dhe ndërmarrje të mëdha me shumicë.

OROCommerce natyrisht integron me sistemin e tyre CRM OROCRM që ju lejon të organizoni kontaktet e klientëve dhe të rregulloni rrjedhën e punës së ndërveprimit me klientët.

OROCommerce është një nga zgjidhjet më fleksibile të tregtisë elektronike B2B në treg sot. Kjo zgjidhje përfshin llogaritë e korporatave, rolet e administratës, listat e çmimeve të shumëfishta, një API të mirë për integrimin me sistemet e biznesit, një sistem të fuqishëm promovimi, katalogë dhe çmime specifike për blerësit..

Në downside:

Përdoruesit thonë që ndoshta do të keni nevojë për trajnime për t’u mësuar në OROCommerce dhe zhvilluesit ankohen për mungesën e dokumentacionit të zhvillimit. Platforma është jashtëzakonisht fleksibile dhe komplekse, që do të thotë se mund të jetë sfiduese për ta operuar atë në fillim.

Featuresfarë karakteristikash duhet të ketë Script B2B eCommerce

B2B e-shop duhet të ketë funksione të veçanta për të automatizuar procesin e blerjes për kompanitë. Do të thotë që një zgjidhje e tregtisë me tregti B2B duhet të ketë veçori specifike që softveri i blerjeve B2C nuk i ka. Sigurohuni që një platformë eCommerce B2B që po zgjidhni ka këto karakteristika:

Lehtë për tu porositur produktet me shumicë

Një program i vërtetë i tregtisë elektronike B2B duhet të ofrojë një ndërfaqe të përshtatshme për porositjen e produkteve me shumicë. Vetëm imagjinoni: ju duhet të shtoni 50 komplete TV dhe 20 kaldaja për ngrohje të 3 llojeve të ndryshme në karrocë. Nëse një dyqan nuk ofron një ndërfaqe të përshtatshme për këtë, do të shpenzoni orë të tëra vetëm për të mbushur karrocën. Askush nuk i pëlqen të harxhojë kohën, sidomos biznesmenët.

Organizatat brenda një dyqani B2B eCommerce

Normalisht, procesi i blerjes në kompani përfshin më shumë se një person. Ju duhet një veçori që lejon bashkimin e përdoruesve në organizata. Në këtë mënyrë, pronari i organizatës mund të shtojë më shumë përdorues të organizatës në dyqan: menaxherë, tregtarë, llogaritarë. Dhe të gjithë mund të punonin në një llogari si përdorues të ndryshëm.

Mjete fleksibël për formimin e çmimeve

Skripti B2B eCommerce duhet të mbështesë grupet e përdoruesve me zbritje të ndryshme dhe privilegje dhe zbritje që varen nga sa ka blerë një blerës tashmë në dyqanin tuaj. Kompanitë zakonisht blejnë një numër të madh të produkteve menjëherë, dhe ata blejnë rregullisht. Shtë e rëndësishme të ofroni blerësve tuaj ulje të sasisë dhe zbritje individuale bazuar në nivelet e tyre (nivelet).

Fabrone të shumëfishta dyqanesh

Nëse do të shesë si për kompani ashtu edhe për individë, veçoria shumë-dyqan është një domosdoshmëri për dyqanin tuaj online. Ju duhet të jeni në gjendje të konfiguroni dyqanet tuaja në mënyrë të pavarur sikur të keni disa dyqane.

Integrimet me shërbimet e palëve të treta

Shërbimet moderne CRM, ERP, kontabiliteti dhe analitika mund të përmirësojnë shumë performancën e biznesit tuaj. Sigurohuni që skenari juaj i ardhshëm i tregtisë B2B të ketë një API të fuqishme dhe të integrohet me shërbimet e biznesit të palëve të treta.

Rirregullim i lehtë

Po sikur një kompani blen harxhime nga ju rregullisht? Mos i bëni ata të formojnë rendin sa herë që blenë në faqen tuaj në eCommerce. Kompania duhet të jetë në gjendje të riorganizojë të njëjtat produkte me të njëjtin numër artikujsh vetëm me një klik.

Shkarkim i thjeshtë i listës së çmimeve

Para se të porosisni, një menaxher duhet të marrë miratimin për listën e produkteve dhe çmimeve nga mbikëqyrësi. Pra, menaxheri duhet të jetë në gjendje të shkarkojë shpejt listën e çmimeve me çmimet aktuale.

Vendosja e përshtatshme e porosisë

Disa sipërmarrës thjesht nuk janë mësuar të blejnë produkte për kompanitë e tyre përmes ndërfaqes në webshop. Zakonisht telefonojnë dhe porosisin përmes telefonit. Në raste të tilla, menaxheri juaj krijon një urdhër në panelin e administratorit. Dhe është e rëndësishme që ai ose ajo mund ta bëjë këtë duke folur shpejt me klientin në telefon.

Mbyllni pjesën e përparme të dyqaneve për përdoruesit e paautorizuar

Ju duhet të jeni në gjendje të fshehni katalogun nga sytë e çmendur dhe të kontrolloni çdo blerës të regjistruar me dorë. Kjo do t’ju mbrojë nga aktivitetet e pafavorshme të konkurrentëve tuaj dhe do të forcojë moderimin e blerësve të rinj.

Në përfundim

Nuk ka asnjë platformë të përsosur për faqen tuaj në eCommerce B2B. Ju do të duhet të rregulloni çdo softuer pak a shumë në mënyrë që të përshtatet me proceset dhe qëllimet e biznesit tuaj. Kështu që, para se të vendosni për CMS B2B, kontaktoni secilin shitës nga kjo listë, kërkoni një demonstrim dhe sigurohuni që do të jeni në gjendje të rregulloni dhe shkallëzoni platformën.

Yan Kulakov është specialist i përmbajtjes dhe marketingut në një kompani të zhvillimit të softuerit eCommerce CS-Cart. Ai është i apasionuar pas krijimit të përmbajtjes vizuale dhe pëlqen ta ndajë atë me botën. Yan mund të shpjegojë gjëra të ndërlikuara me fjalë të thjeshta për këtë arsye ai drejton blogun e kompanisë dhe krijon përmbajtje për bloget e tjera të tregtisë elektronike dhe marketingut. Lidhu me Yan Facebook dhe Instagram.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map