10 Këshilla për Optimizimin e Motorit të Kërkimit të Faktshëm për Newbies

Optimizimi i SEO ose motori i kërkimit është një term ombrellë që përfshin të gjitha përpjekjet e marra nga një ekip për të siguruar që biznesi i tyre në internet ose faqja e internetit të ketë dukshmëri më të lartë në faqet e rezultateve të kërkimit (SERPs). Ka shumë mënyra që ju ndihmojnë të merrni një renditje më të lartë në SERP. Qëllimi kryesor i një SEO është të gjejë një mënyrë që ndihmon në optimizimin e faqes në mënyrë organike.


Në rast se keni qenë i ri, këtu janë 10 gjërat SEO që duhet të dini (dhe bëni) kur optimizoni faqen tuaj për renditjen më të mirë të kërkimit.

1. Përmirësoni shpejtësinë e ngarkesës së faqes tuaj

Farë bëni nëse zbarkoni në një faqe që kërkon shumë kohë për t’u ngarkuar?

Ju do të godisni butonin e pasmë dhe do të hapni një faqe interneti të ndryshme. Nëse kjo po ndodh për faqen tuaj të internetit, atëherë është një shkak alarmi, si shpejtësia e faqes është një nga faktorët e rangut të Google.

Faqja e ngadaltë e ngarkimit është një numër i madh. Edhe nëse mendoni se shpejtësia e faqes nuk ka rëndësi në renditje, duhet të mendoni për përvojën e përdoruesit. Në fund, ju dëshironi një përdorues të kënaqur dhe një faqe e ngadaltë e ngarkimit nuk është diçka që një përdorues do të dëshironte.

Pra, rritja e shpejtësisë së ngarkesës së faqes duke dekompetuar është e rëndësishme.

SEO Basic - Përmirësoni ngarkesën tuaj të faqesGoogle PageSpeed ​​Insights analizon përmbajtjen e faqes tuaj të internetit dhe jep sugjerime për ta përmirësuar atë.

Për të kontrolluar shpejtësinë e faqes tuaj, mund të përdorni Google PageSpeed ​​Insight. Kjo do t’ju ndihmojë të kontrolloni shpejtësinë e faqes tuaj, një e nga një, dhe të jepni përshtypje për punën e faqes tuaj. Të dyja versionet e desktopit dhe ato celular. Ky informacion është i dobishëm për ju kur zgjedhni faqen tuaj.

Këtu janë disa mënyra që mund t’ju ndihmojnë të rritni shpejtësinë e faqes suaj:

 • Ulja e madhësisë së figurës: Kompresoni imazhet tuaja, në mënyrë që ata të mos marrin shumë hapësirë. Mos e ulni cilësinë, vetëm pakësoni madhësinë e saj. Ju mund të përdorni Mjet kanavacë për redaktimin dhe kompresimin e imazheve tuaja. Për përdoruesit e WordPress, disa shtojcë mund të kompresojnë dhe optimizojnë automatikisht imazhet tuaja.
 • Hiq HTML të padobishëm: Ulur kodin e kotë të HTML mund të ndihmojë për të përmirësuar shpejtësinë e ngarkesës së faqes suaj. Mjete të tilla si Rrip HTML dhe StripHTML mund t’ju ndihmojë të pastroni etiketën dhe formatimin e çrregullt HTML.
 • Merrni një hostim më të mirë në internet: Kalimi në një pritje të biznesit me performancë të lartë është mënyra më e shpejtë për të rritur shpejtësinë e faqeve. TTFB dhe kohëzgjatja e serverit janë dy faktorë kryesorë që duhet të kontrollohen kur shikoni punën e serverit.

Nëse faqja juaj funksionon në WordPress, këtu janë më shumë këshilla për optimizimin e shpejtësisë.

2. Gjeneroni përmbajtje të dobishme

Kur shkruani përmbajtje për faqen tuaj, përqëndrimi vetëm në motorët e kërkimit është një gabim i madh. Në fund të ditës, përdoruesit janë personat që paguajnë faturat tuaja. Pra, duhet të shkruani përmbajtje që janë relevante dhe me rëndësi për ta.

Google dhe motorët e tjerë të kërkimit e kuptojnë këtë rëndësia e përmbajtjes cilësore. Ata duan përmbajtje që ka një vizion afatgjatë dhe e kupton nevojën e përdoruesve. Në vend që të përqëndrohen në fjalë kyçe, ata duan përmbajtje që përputhet qëllimi i përdoruesit.

Kjo nuk do të thotë që përdorimi i fjalëve kyçe nuk është i rëndësishëm. Ju duhet të shkruani për njerëzit dhe të zgjedhni motorin e kërkimit duke përdorur fjalë kyçe që tregojnë qëllimin e përdoruesit.

Motorët e kërkimit sot janë mjaft inteligjentë për të kuptuar se çfarë dëshiron një përdorues kur kërkon. Duke përdorur fjalët kyçe LSI, ai i jep më shumë kontekst përmbajtjes tuaj.

SEO Basic - përdorni fjalë kyçe LSI në përmbajtjen tuajFjalët kyçe të LSI (Latent Semantic Indexing) janë fjalë që gjenden zakonisht së bashku brenda një teme të vetme dhe të lidhura semantikisht me njëri-tjetrin.

Termat e kërkimit të lidhur me Google që shfaqen në fund të SERP janë një burim shumë i mirë për të gjetur këto fjalë kyçe LSI. Gjeneratori i fjalëve kyçe është një mjet më i dobishëm për të zbuluar fjalë kyçe LSI, si dhe fjalë kyçe të Bishtit të gjata.

Me fjalët kyçe LSI, ju keni një shans për të rritur shikueshmërinë tuaj të përmbajtjes në motorin e kërkimit.

3. Optimizoni për celular

Në ditët e sotme, shumë njerëz po përdorin celular për të vizituar faqet e internetit ose bloget, kështu Google ka bërë optimizimin e celularit një nga faktorët e renditjes. Do të thotë që ju duhet të siguroheni që faqja juaj e internetit të ketë një dizajn të përgjegjshëm për celular dhe ngarkesa të shpejta në të.

Për të përmirësuar SEO dhe përvojën e përdoruesit, është e rëndësishme të optimizoni faqet tuaja për celular, si dhe shfletues të ndryshëm (këtu është një lista e kontrollit të dobishëm për të filluar).

Këtu janë tre mënyra të thjeshta për të ditur nëse faqja juaj është e optimizuar për celular apo jo:

 • Google Chrome: Hapni uebfaqen tuaj në Chrome dhe klikoni me të djathtën në faqe. Zgjidhni Inspektoni dhe gjeni ikonën e Shiritit të Veglave të Pajisjes Toggle. Klikoni në ikonën për të parë përgjigjen e faqes suaj të internetit. Ju mund të tërhiqni kufirin për të parë nëse faqja e internetit duket e përshtatshme në madhësi të ndryshme. Nëse përmbajtja duket e ngatërruar ose imazhet e pixelated, ajo nuk është miqësore me celularin.
 • Mjet Webmasteri: Mjeti webmaster i Google mund të tregojë raporti i shfrytëzueshmërisë së celularit në lidhje me faqen tuaj. Do t’ju tregojë se cila faqe ka probleme të përdorshmërisë kur shikohet në pajisjet e lëvizshme. Ju duhet të verifikoni pronësinë e faqes suaj të internetit me tastierë Google para se ta përdorni këtë.
 • Test Google: Google ofron një faqe në internet ku mund të kontrolloni mirëdashësi për një faqe madje nuk keni qasje në tastierën Google. Thjesht kopjoni dhe ngjitni URL-në e faqes tuaj dhe klikoni në URL-në e Testit. Do t’ju tregojë nëse faqja e veçantë është miqësore me celularin apo jo dhe pse.

Për të bërë një sit miqësor me celularin, këtu janë këshillat që mund të ndiqni:

 • Përdorni skedarët e lëngjeve që dizajni i faqes suaj të internetit mund t’i përshtatet të gjitha madhësive dhe llojeve të ekranit.
 • Përdorni imazhe të ngjeshura në mënyrë që faqja të rritet shpejt në celular.
 • Ulni ose hiqni të gjithë kodin e padëshiruar nga faqja juaj e internetit.
 • Mos përdorni flash për faqet tuaja pasi përdoruesit e lëvizshëm nuk mund të shohin elementë flash në telefonat e tyre.
 • Kufizoni përdorimin e pop-ups në celular.
 • Përdorni më shumë hapësirë ​​të bardhë në hartimin tuaj pasi përdoruesit mund të përqendrohen në leximin e përmbajtjes tuaj.

4. Mbani URL të shkurtër

Ekzistojnë dy lloje të URL-ve, një diçka si https://www.xyz.com/articles/322345.php dhe e dyta si https://www.xyz.com/how-to-lose-weight.

Tani, më thuaj cili nga të dy URL-të është lehtë për tu kuptuar? E dyta sepse qartë shprehet se ka të bëjë me atë se si të humbni peshë, por e para ju mban me mend.

SEO Basic - Mbani URL tuaj të shkurtërURL-të më të shkurtra kanë tendencë të renditen më mirë në krahasim me URL të gjata.

Nga këndvështrimi i një SEO, është e rëndësishme të përdorni një URL si ajo e dyta – diçka që është e shkurtër dhe përshkruese. Pse? Për shkak se:

Nëse një sit është ndërtuar mbi WordPress, atëherë ndryshimi i një strukture URL është shumë e lehtë. Thjesht shkoni në faqet dhe redaktoni permalidhjet e faqeve me URL-në e dëshiruar. Kjo është gjithçka që duhet të bëni për të ndryshuar strukturën e URL-së.

Nëse e keni modifikuar URL-në, sigurohuni që të shtoni 301-ridrejtues në URL-në tuaj të vjetër. Pra, nuk ka trafik të humbur dhe vizitorët tuaj nuk do të përplasen në një faqe gabimesh 404 kur vizitojnë URL-në e vjetër. Ju mund ose shtoni kodin në .htaccess për të ridrejtuar faqen ose duke përdorur një shtojcë të tillë si Ri-drejtimi SEO ose Rregullimet e WP 301.

Këshillë vepruese SEO # 4 – Mbani URL tuaj të shkurtër! – URL-të më të shkurtra përshkruese priren të renditen më mirë në SERP. #SEOtips tregoni një shoku

5. Bëni navigacionin në internet të thjeshtë

Lundrimi në uebfaqe mban ato që janë argumentet lidhjet më të rëndësishme në sit. Lidhjet e navigimit ndihmojnë përdoruesit të gjejnë përmbajtje në faqen tuaj. Në të njëjtën kohë, lidhjet tregojnë gjithashtu zvarritës të motorit të kërkimit se cilat faqe janë të rëndësishme për ju.

Me pak fjalë, është një praktikë e rëndësishme SEO për të thjeshtuar navigimin e faqes tuaj për përvojën e të dy përdoruesve, si dhe zvarritësit e motorit të kërkimit. Prioritizoni përmbajtjen tuaj duke u thënë përdoruesve dhe crawler për faqet tuaja të rëndësishme. Jepni një mënyrë të thjeshtë për të arritur në ato faqe.

Këtu janë disa të zakonshme llojet e lundrimit në sit:

 • Lundrimi me një bar
 • Lundrimi me dy shirita
 • Lundrimi i lëshimit
 • Navigacioni i lëshimit me fluturime

Navigimi më i mirë në uebfaqe është gjithçka që është më e mira për përvojën e përdoruesit.

Kjo pasi, nëse përdoruesit nuk mund të gjejnë gjëra lehtësisht në faqen tuaj, ata do të largohen menjëherë. Kjo do të rrisë nivelin e fryrjes, e cila është e keqe për SEO.

6. Shtoni imazhin përshkrues alt

Përveç ndihmës përdoruesve me dëmtim të shikimit, duke shtuar teksti alternative (etiketat alt) mund të sigurojë imazhe me kontekst më të mirë. Etiketat alt në figurë mund të ndihmojnë zvarritësit e motorit të kërkimit të indeksojnë një imazh si duhet.

Nëse një imazh nuk arrin të ngarkojë, etiketa përshkruese alt do t’i ndihmojë përdoruesit të kuptojnë se për çfarë imazhi bëhet fjalë. Ajo që ju duhet është të siguroheni që përshkrimi dhe emri i skedarit të figurës është i rëndësishëm dhe i saktë.

SEO Basic - përdorni tekstin altTeksti i theksuar tregon tekstin alt (atribut alt) të figurës.

Edhe pse motorët e kërkimit janë përmirësuar me kalimin e viteve, zvarritësit e kërkimit ende nuk mund t’i “kuptojnë” imazhet në një uebfaqe. Ju mund të humbisni mundësinë që të renditni për imazhet tuaja nëse motorët e kërkimit nuk e interpretojnë saktë imazhin tuaj.

Këtu janë disa këshilla për të shkruar një tekst të mirë alt:

 • Jini sa më specifik të jetë e mundur kur përshkruani imazhet
 • Përdorni fjalët kyçe në imazhin tuaj
 • Mbani përshkrimin e duhur
 • Shmangni përdorimin e imazheve si tekst

Shkrimi i një etiketë përshkruese alt është baza SEO që i ndihmon motorët e kërkimit të kuptojnë imazhin tuaj dhe ta bëjnë atë në përputhje me rrethanat. Nëse dëshironi që Google dhe motorët e tjerë të kërkimit ta rendisin imazhin tuaj më të lartë, duhet ta optimizoni atë.

7. Përdorni shënimin e skemës

Shënimi i skemës ndihmon Google të kuptojë se çfarë përfshin faqja juaj. Një faqe në rezultatet e kërkimit në Google me imazhe, rishikime dhe yje është një shembull i shënjimit të skemës.

Njerëzit priren të kontrollojnë lidhjen me imazhe ose yje, dhe kështu CTR e atyre faqeve do të rritet me një skemë.

SEO Basic - Përdorni shënimin e skemësShembull i shënjimit të skemës në SERP.

Sipas studimet e rasteve, firmat e shitjes me pakicë mund të arrijnë deri në një rritje prej 30% të trafikut organik duke përdorur markup të strukturuar.

Me përdorimin e duhur të skemës, mund të tregoni shumë më tepër për faqen tuaj, si autori, vendndodhja, kostoja, ISBN, etj. Edhe pse nuk ndikon në renditjen e drejtpërdrejtë, ai mund të ketë një ndikim pozitiv në faqen që është një ide e mirë.

SEO themelore - përdorni ndihmësin për shënjimin e strukturuar të të dhënave të googlePërdorimi i Ndihmuesit të Markupit të Strukturuar të të dhënave të Google për të gjeneruar skemë.

Ja se si mund të implementoni shënjimin e skemës në faqen tuaj:

 • Shkoni në Google ndihmës i strukturuar për shënimin e të dhënave.
 • Zgjidhni llojin e të dhënave që dëshironi të shënjoni nga opsionet e gjera që shihni.
 • Ngjitni URL-në e blog-ut / artikullit për të shënuar dhe më pas klikoni në etiketimin e fillimit.
 • Theksoni elementet që dëshironi të shënjoni si emri i artikullit.
 • Shtoni sa më shumë shënime elementesh siç mund të keni, siç janë emri, autori, data e publikuar, etj
 • Klikoni mbi krijimin HTML të bërë një herë.
 • Shkoni në CMS ose kodin burimor, dhe pastaj shtoni pjesën e theksuar në pika të përshtatshme.

Përveç Helper Helper Markup strukturuar të të dhënave të Google, ka edhe mjete të tjera alternative:

Për të zbuluar se cilat faqe kanë nevojë për shënjimin e skemës, shikoni për faqet kryesore për të njëjtat fjalë kyçe që po synoni. Mos harroni qëllimi juaj është të performoni më mirë në SERP dhe para përdoruesve.

Këshillë vepruese SEO # 7 – Përdorni shënjimin e skemës! – Duke përdorur shënjimin e strukturuar, ju keni një shans për të rritur 30% në trafikun organik. #SEOtips tregoni një shoku

8. Rritni lexueshmërinë e përmbajtjes

Google ka filluar renditjen e faqeve bazuar në sinjalet e përdoruesve si koha e kaluar në faqe. Nëse shkrimi juaj është shumë i vështirë për tu kuptuar, atëherë përdoruesi do të largohet nga faqja juaj dhe kjo ndikon në renditjen tuaj.

Për të siguruar që nuk do të ndodhë, përdorni gjuhë të thjeshtë. Shumica e përdoruesve dëshirojnë të lexojnë përmbajtje që është e lehtë për tu kuptuar, kështu që mos e teproni me fjalë të mëdha ose zhargone teknike në artikullin tuaj. Këtu janë disa këshilla për ta mbajtur shkrimin të thjeshtë:

 • Përdorni gjuhë të thjeshtë. Për shembull, nëse mund të përdorni fjalën “afër”, atëherë shkruani që në vend që të përdorni “afërsinë”.
 • Mbajini fjalitë e shkurtra.
 • Shkruaj jozyrtarisht, ashtu siç po i flet audiencës. Mos e bëni përmbajtjen tuaj si të shkruani një ese.
 • Gjithmonë përdorni zërin aktiv në përmbajtjen tuaj.

Tani merrni parasysh dy fjalitë e mëposhtme dhe më thoni cili është më konciz dhe do ju interesonte? Për shembull, unë kam shumë libra. Ose, unë kam 20 libra në bibliotekën time personale.

Preferoj më vonë atë.

Shkrimi në fjali të qarta dhe koncize sigurisht që do të ndihmojë në rritjen e lexueshmërisë së përmbajtjes.

Këtu janë disa mjete që mund t’ju ndihmojnë për të shkruar përmbajtje më të mirë:

 • Aplikacioni i Hemingwayit: Ju jep një ide për tuajin stili i shkrimit. Sa e lehtë është të lexosh kopjen tënde. Fjalitë komplekse që keni që e bëjnë shkrimin tuaj të vështirë për tu kuptuar. Gjithashtu, shmangni përdorimin e fjalive pasive në shkrimin tuaj.
 • Grammarly: Për redaktimin e artikullit tuaj për drejtshkrimore dhe gramatikore gabime.

9. Shkruani etiketat e përshkrimit të titullit të mirë dhe meta

përshkrimet e meta dhe etiketat e titullit mos ndikoni në renditjen e SERP-ve tuaj drejtpërdrejt. Por etiketat e shkruara mirë mund të ndihmojnë në rritjen e përdoruesve të klikimit përmes normës (CTR) – e cila është e rëndësishme. Google do t’ju konsiderojë si një rezultat të mirë nëse më shumë njerëz klikoni në lidhjet tuaja në SERP. Si rezultat, faqja juaj do të renditet më e lartë.

Studimi tregon se përqindja e CTR ka rëndësi të drejtpërdrejtë me pozicionin (burim).

Një përshkrim meta është përshkrimi i shkurtër (maksimum 156 fjalë) të faqes tuaj. Përshkrimet do të shfaqen si një paragraf nën URL tuaj në rezultatet e kërkimit. Përshkrimi juaj i meta duhet të jetë i qartë dhe i rëndësishëm për përmbajtjen tuaj. Ju gjithashtu mund të përfshini fjalë kyçe dhe një thirrje për veprim, të tilla si Gjeni më shumë! për të inkurajuar përdoruesit të ndërmarrin veprime.

Etiketat e titullit, nga ana tjetër, shfaqen në rezultatet e motorit të kërkimit si titulli i klikueshëm. Ato janë një faktor kryesor që ndihmon motorët e kërkimit të kuptojnë faqen tuaj. Shpesh, etiketat e titujve janë përshtypja e parë që përdoruesit kanë në faqen tuaj.

Mbani etiketat e titullit tuaj të shkurtër (rekomandohet nën 60 karaktere) dhe përfshini fjalë kyçe kryesore. Fjalët kyçe që përdorni do të theksohen në rezultatet e kërkimit. Pra, zgjidhni fjalët kyçe tuaj me mençuri, por mos i teprojini ato. Ndërsa Google nuk penalizoi për përdorimin e titujve të gjatë, ju krijoni një përvojë të keqe të përdoruesit për mbushjen e titullit tuaj me fjalë kyçe.

Këtu janë disa mjete të dobishme që mund të eksploroni:

10. Moderoni komentet tuaja

Mos i fikni komentet e tua; në vend të kësaj, mbajini ato pasi ndihmon në ndërtimin e një komuniteti. Kur njerëzit komentojnë postimin tuaj, kjo tregon se ata kujdesen për këtë dhe po e lexojnë atë. Thjesht ju duhet të filtroni komentet e spamit.

Komuniteti SEO pajtohet me faktin se komentet kanë një ndikim në SEO. Komente janë në thelb përmbajtje e gjeneruar nga përdoruesi në faqen tuaj të internetit. Standsshtë një shans për të rritur cilësinë e faqes.

Këtu është pjesë e paraqitur që tërhoqi nga komenti i përdoruesit.

Disa komente janë me cilësi të mjaftueshme që Google kaloi përmbajtjen kryesore në faqe dhe tërhiqeni nga komentet për një copëz të paraqitur. Biseda në vazhdim në faqen tuaj në internet është gjithashtu ajo që mban përmbajtjen tuaj të azhurnuar. Duke lejuar komente në blogun tuaj, ajo tregon se ju vlerësoni mendimet e lexuesit tuaj.

Për më tepër, a shërbimi i komentimit të blogut ju jep një mundësi për lidhje të brendshme gjithashtu.

Nga ana tjetër, ju mund të përdorni strategjinë e komentimit të blogut për të rikthyer trafikun në faqen tuaj. Shkruaj një koment inteligjent dhe lësho një lidhje përsëri në faqen tënde në internet nëse ekziston një shans. Përdorimi i komentit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar një marrëdhënie midis faqeve të internetit.

Lexoni – 10 Këshilla për Optimizimin e Motorit të Kërkimit të Faktshëm për Newbies nga Kavita @dreamerkavita nga @canva #SEOtipet tregoni një shoku

Përfundime

Për të përmbledhur, këtu janë 10 këshillat themelore të SEO që do t’ju ndihmojnë të përmirësoni lojën tuaj SEO:

 • Përmirësoni shpejtësinë e ngarkesës së faqes tuaj
 • Gjeneroni përmbajtje të dobishme
 • Optimizoni për celular
 • Mbani URL tuaj të shkurtër
 • Bëni navigacionin në internet të thjeshtë
 • Shtoni një imazh përshkrues alt
 • Përdorni shënimin e skemës
 • Rritni lexueshmërinë e përmbajtjes
 • Shkruaj një etiketë të mirë meta
 • Moderoni komentet tuaja

Kur bëhet fjalë për SEO ka me teknikë që mund të përdorni. Por, këshillat e mësipërme janë mjaft të mira për të filluar.

Kavita Paliwal është Shkrimtarja me përmbajtje speciale në terren në Canva. Kur nuk është ngjitur në laptop, ajo mund të gjendet duke bërë plane udhëtimi që rrallë ndodhin. Lidhu me Kavita në Cicëroj dhe LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map