Sites Like Fiverr (Për Freelancer dhe Punë me Qira)

Fiverr është një sit që lejon që freelancer të tregtojnë shërbimet e tyre. Gjatë viteve të fundit ka pasur një rritje të jashtëzakonshme në industrinë e pavarur. Modelet dhe mundësitë e reja të biznesit kanë dhënë shkas në ekonominë e koncerteve.


Për shkak të kësaj rritje, të dy profesionistët e pavarur dhe pronarët e biznesit që kërkojnë shërbime tani kanë shumë më tepër zgjedhje. Megjithatë, zgjedhja do të thotë që duhet të merren vendime. Pavarësisht nëse jeni një profesionist i pavarur i dikujt që kërkon shërbime – për cilën platformë duhet të zgjidhni?

Farë është Fiverr dhe si funksionon ajo??

Faqja kryesore e FiverrFaqja e parë e Fiverr (Vizitoni këtu)

Fiverr.com është rritur në një nga tregu më i madh në botë për shërbime dixhitale. Ajo lidh blerësit dhe shitësit për gjithçka, nga kodimi në art. Shitësit vijnë me aftësi dhe nivele të ndryshme ekspertize.

Freelancer që përdorin platformën Fiverr mund të ofrojnë pothuajse gjithçka që mund të imagjinohet, për sa kohë që është e ofrueshme përmes Internetit. Portofolet e tyre, çmimet e cituara dhe vlerësimet nga klientët e mëparshëm ndihmojnë shitjen e tyre tek të reja.

Regjistrimi këtu është falas, por duhet të regjistroheni me ta për të kërkuar punë ose për t’u angazhuar në punën e pavarur të tyre. Faqja është e rregulluar nga kategori pune dhe mund ta shfletoni atë si një katalog në internet.

Për Shitësit (Freelancer)

Nëse po kërkoni të renditni shërbimet tuaja në Fiverr, sigurohuni që profili i shitësit tuaj të jetë i plotë. Një ofertë e koncerteve me shkrim të mirë, që përshkruan qartë shërbimet tuaja, nuk mund t’ju ndihmojë vetëm të shisni koncert, por gjithashtu të shmangni mosmarrëveshjet e mundshme.

Marrja e vlerësimeve të mira pas shërbimeve të ofruara është një plus, siç është e dukshme në profilin tuaj. Fiverr paguan menjëherë për koncertet e përfunduara, por heq një tarifë nga tarifa juaj. Sigurohuni që faktoni që kur listoni çmimet tuaja. Platforma ju paguan 80% (që do të thotë Fiverr të prerë 20%) e asaj për të cilën shitet koncerti juaj.

Përfitimet përfshijnë:

 • Lista e lirë për shërbimet tuaja
 • Nuk ka nevojë të bëni oferta për punë
 • Këshilla mbi çmimet e koncerteve

Për blerësit (marrësit e qirave)

Me dhjetëra mijëra koncerte të listuara në Fiverr ai është me të vërtetë një treg i blerësit. Ata gjithashtu kanë një gamë shumë të gjerë të koncerteve në dispozicion, kështu që ju mund të gjeni pothuajse asgjë këtu. Mimet janë transparente, dhe ajo që shihni është në thelb ajo që do të paguani pa shpenzime të fshehura.

Gjërat për të qenë të vetëdijshëm për:

 • Veshjet e lira mund të vijnë me një kosto në cilësi
 • Koncertet e njohura mund të kenë afate të çmendura të gjata
 • Punë e rastësishme kon

5 Alternativa Fiverr Për Freelancer dhe Punëdhënës

Sidoqoftë, siç e përmenda edhe më parë, ekonomia e koncerteve do të thotë edhe më shumë zgjedhje. Freelancing nuk fillon dhe mbaron me Fiverr, ka alternativa të panumërta Fiverr përreth. Këtu janë 5 faqet si Fiverr për t’u marrë parasysh:

1. Punë në punë

Punë në punë - Alternativa për FiverrFaqja Kryesore e Punës

Upwork është një treg i ngjashëm si Fiverr, por është më i përqendruar në disa fusha. Këtu do të gjeni oferta si dizajni grafik, letërsia dhe zhvillimi i uebit. Në të njëjtën mënyrë, kjo faqe u ofron profesionistëve që kërkojnë punë shtesë mjetet për të gjetur projekte, për të komunikuar me klientë të mundshëm dhe një mënyrë të sigurt për t’u paguar.

Profili juaj shërben si i njëjti qëllim si një portofol i përgjithshëm për punëdhënësit e ardhshëm, kështu që është thelbësore që të ndërtoni një që është i përshtatshëm. Mbi të gjitha, reklamoni veten dhe punën tuaj si duhet.

Si funksionon puna upwork?

Plotësoni kategorinë e punës në të cilën po kërkoni të përshtateni dhe sigurohuni të përmendni cilat aftësi keni dhe nivelin tuaj të ekspertizës. Shtë gjithashtu e rëndësishme që puna juaj të bëhet në maksimum, sikur të mos mund të dorëzoni punë, llogaria juaj mund të mbyllet.

Jini të vetëdijshëm edhe pse ka disa kosto të larta që lidhen me vendet e punës këtu. Upwork ngarkon rreth 25% të tarifave tuaja dhe kryeson që me një tarifë përpunimi 2,75% + TVSH + FX norma. Me fjalë të tjera, mund të jetë e vështirë të sigurosh jetesën këtu për shkak të atyre komisioneve.

Nëse doni të dini më shumë, këtu është krahasimi kokë më kokë midis Upwork dhe Fiverr.

Përfitimet e punës në vend të Fiverr

Për Freelancer:

 • Anëtarësim falas
 • Perspektivat anësore të të ardhurave
 • Paguaj më pak komisione për klientë afatgjatë

Për Hirer:

 • Kërkim dhe vlerësime efektive
 • Mjete të integruara për bashkëpunim
 • Faturime të drejta

2. Toptal

ToptalFaqja kryesore e Toptal

Toptal është një rrjet ekskluziv i zhvilluesve më të mirë të pavarur të programeve, stilistëve, ekspertëve të financave, menaxherëve të produkteve në botë. Kompanitë e larta punësojnë freelancer të Toptal si opsioni i tyre ideal për shumë projekte të rëndësishme.

Thjesht shkoni në faqen e tyre të internetit dhe duke klikuar “Punoni talentin e lartë”, dhe nënshkrimi me detajet tuaja do t’ju fillojë. Kur shtoni aftësitë dhe shërbimet tuaja, ekipi i Toptal shqyrton profilin tuaj të punës dhe më pas ju përputhet me kandidatët më të mirë. Pasi të keni bërë rishikimin tuaj, mund të filloni me punë.

Si i bën para Toptal?

Toptal fiton para duke i ngarkuar ata që kërkojnë të angazhohen në profesionistët e pavarur të saj. Vetë anëtarët e pavarur nuk paguajnë asgjë për shërbimin. Shuma që ju ngarkoni është saktësisht ajo që do të merrni (ndoshta më pak tarifa transferimi bankare).

Konsumatorët paguajnë një tarifë në orë, që është afërsisht dyfishi i asaj që kërkojnë nga freelancer. Kjo mund të përfundojë në fatura mjaft të ashpra në varësi të tarifave të përfshira. Për shembull, nëse profesionistët e pavarur kërkojnë 20 dollarë në orë, qiradhënësve u ngarkohet 40 dollarë në orë.

Përfitimet e Toptal në vend të Fiverr

Për Freelancer:

 • Profilizimi i punëve të personalizuara
 • Ndërfaqe e thjeshtë e përdoruesit
 • Punoni për një audiencë globale

Për Hirer:

 • Pishinë e kufizuar e aftësive të përcaktuara
 • Përgjithësisht freelancer të lirë

3. Freelancer.com

Freelancer.comFaqja Kryesore e Freelancer.com

Freelancer.com është një faqe interneti tregtie që ka ndihmuar miliona biznese të gjejnë punë të pavarur. Nëse dëshironi punë me cilësi të lartë brenda një buxheti të arsyeshëm (për blerësit dhe shitësit), atëherë Freelancer.com është për ju.

Doesfarë ofron Freelancer.com?

Uebfaqja ofron një gamë të gjerë të mundësive për punë, siç janë projektet e shkrimit të kopjimit, deri te dizenjimi në internet, dhe më shumë. Freelancer, filloni duke bërë profilet tuaja. Rendisni aftësitë dhe ekspertizën tuaj dhe ndani përvojat tuaja me publikun e gjerë. Pastaj, gjeni punë që ju përshtaten më së miri aftësive dhe ekspertizës suaj. Shkruani ofertën tuaj më të mirë, merrni shpërblim dhe fitoni.

Përfitimet e Freelancer.com Në vend të Fiverr

Për Freelancer:

 • Projekte të panumërta në dispozicion
 • Ndërveprimi në kohë reale me klientët
 • Plani i lirë i pajtimit

Për Hirer:

 • Mbështetje teknologjike e përgjegjshme
 • Ndërveprim i lehtë me profesionistët e pavarur

4. NjerëzitPerHour

PeopleperhourFaqja e internetit e njerëzvePerHour

PeoplePerHour është një tjetër treg pune i pavarur i bazuar në internet që përputhet me nevojat e biznesit me talentet. Isshtë një platformë ideale për bizneset e vogla dhe individët. Ndërsa platforma ju jep një pishinë talentesh globale në vend, gjithashtu ju ndihmon të përcaktoni përparësi të talenteve lokale sipas specifikave tuaja.

Si funksionon PeoplePerHour?

Kjo platformë gjithashtu ofron fleksibilitet të buxhetit, duke ju lejuar të vendosni një çmim fiks ose tarifë të pagës për orë, duke u përshtatur me dëshirat dhe nevojat tuaja..

Përfitimet e njerëzvePerHour Në vend të Fiverr

Për Freelancer:

 • Metodat e sigurta të pagesës
 • Ndërveprim i lehtë me klientët
 • Ndani skedarë dhe dokumente

Për Hirer:

 • Lehtë për të gjetur talent
 • Shumë kandidatë të kualifikuar
 • Ndërfaqe e lehtë për t’u përdorur

5. Guru.com

Guru.comFaqe Hyrëse e Guru.com

Guru.com është një platformë që të pavarur dhe punëdhënës të bashkëpunojnë në projekte. Me një shtrirje globale, një punëdhënës mund të ketë qasje në një gamë të gjerë portofolesh nga një grup i gjerë i kandidatëve. E gjitha kjo mund të bëhet duke përdorur një tryezë të thjeshtë dhe një ndërfaqe të pastër, duke e bërë më të lehtë për të pavarur dhe punëdhënës.

Doesfarë ofron Guru.com?

Guru ofron punë nga programimi & zhvillimi tek shkrimi & shërbimet e përkthimit. Shtrirja e saj e punës ofron gjithashtu shumë grupe aftësish të ndryshme nga shërbimet juridike deri te inxhinieria dhe arkitektura. Thjesht bashkohuni falas, postoni punë dhe filloni të merrni kuotat.

Përfitimet e Guru.com Në vend të Fiverr

Për Freelancer:

 • Ekip i mirë mbështetës
 • Sistemi i thjeshtë i pagesave

Për Hirer:

 • Grup global i talenteve
 • Ndërfaqe e thjeshtë e përdoruesit
 • Zgjidhni nga metodat e pagesave të shumëfishta

Pse të përdorni Portale Pune Si Fiverr?

Kjo është një pyetje që më është bërë nga shumë njerëz, si të pavarur, ashtu edhe nga bizneset. Motivimi për secilin mund të jetë i ndryshëm, por ka arsye bindëse për të zgjedhur portalet e punës si Fiverr ose ndonjë prej konkurrentëve të Fiverr të listuar më lart.

Për punëkërkuesit, thjesht sepse kjo është ekonomia e koncerteve nuk do të thotë se është tregu i një shitësi. Mos harroni, ju jeni duke garuar me pjesën tjetër të punëkërkuesve në ekonomi koncert gjithashtu.

Ju gjithashtu duhet të merrni në konsideratë nëse do të keni kohën të kërkoni klientët vetë. Nëse thjesht po filloni punën e pavarur, ndoshta nuk mund të dini se ku të gjeni punët tuaja të rradhës! (Nëse keni nevojë për ndihmë, ne kemi renditur 10 vende ku mund të gjeni punë të ligjshme në internet.) Ndërsa pavarësit me përvojë shpesh mund të mbijetojnë vetë, nuk është aq e lehtë në fillim.

Për bizneset, ka të bëjë kryesisht me atë që ka kuptim monetar. Ka kaq shumë biznese të vogla rreth e rrotull që punojnë me një buxhet më të madh. Problemi më i madh është zakonisht një pagë e pagueshme, prandaj përqendrohuni në biznesin tuaj thelbësor dhe transferoni burime të tjera të zhvillimit të internetit ose punë mbështetëse.

Kjo mund të ju ndihmojë të zgjidhni problemet ndërsa njëkohësisht të menaxhoni më lehtë linjën tuaj fundore.

Alternativa e Fiverr – Mendimet përfundimtare

Ekonomia e koncerteve paraqet një mundësi, por nuk ka shtrat me trëndafila. Punët e pavarura luftojnë kryesisht një betejë përpjetë, edhe nëse ata janë të gatshëm të ofrojnë shërbime të shkëlqyera me ritme të arsyeshme. Ështja më e madhe midis blerësve dhe shitësve është ajo e besimit – dhe këtu janë faqet e internetit si Fiverr.

Duke vepruar si ndërmjetës, platformat e punës ndihmojnë në nxitjen e ekonomisë së koncerteve, duke siguruar që freelancer të paguhen gjatë hapjes së një rruge mosmarrëveshjeje për bizneset. Megjithatë, e gjithë kjo shpesh vjen me një çmim – ndonjëherë, një shumë i pjerrët.

Këshilla ime për profesionistët e pavarur është që të punoni shumë në koncertet tuaja, por përpiquni të ndërtoni faqen tuaj të internetit të portofolit. Mendoni si duke planifikuar për të ardhmen. Mësoni nga faqet si Fiverr dhe shfrytëzoni përvojën tuaj në lidhje me klientët atje për të menaxhuar tuajin në të ardhmen.

Për bizneset, platformat e punës janë më së shumti të sigurta për t’u përdorur, por freelancer të stinës shpesh i tremben për shkak të tarifave të ngarkuara nga këto platforma. Konsideroni atë fakt, kështu që nëse jeni duke kërkuar një ekspert të vërtetë, kontraktorët e pavarur mund të jenë çelësi i problemit tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map