Shopify vs Volusion: Rishikimi dhe Krahasimi i Paanshëm

Me kalimin e kohës, Shopify dhe Volusion mund të jenë dukur të synuara në segmente të ndryshme të tregut. Në një rreshtim të yjeve (ose ndoshta menaxherët e marketingut), këta dy ndërtues të faqeve të e-commerce tani janë çmuar të përplasen pothuajse drejtpërdrejt.


Në të kaluarën, Volusion është drejtuar drejt mesit të fundit të tregut, por kohët kanë ndryshuar. Revolucioni dixhital ka parë një ngritje në e-Tailers në shkallë të vogël. Me Shopify që ka një epërsi tashmë të shëndetshme në këtë segment mjaft konkurrues të tregut, është Volusion i pajisur me setin e duhur të tipareve?

Shopify vs Volusion: Me një shikim

Këtu është tabela e krahasimit e Shopify vs Volusion;

Features
Shopify
Volusion
planthemelorpersonal
Mimi (bazë vjetore)$ 26.10 / mo$ 26.10 / mo
Plani falas në dispozicionjojo
Dyqan onlinepopo
Multi-channelpopo
Mbështetje POSi kufizuarpo
Numri i produktevei pakufizuar100
Tarifa e transaksionit bazëjojo
Vizitoni OnlineVizitoni ShopifyVizitoni Volusion

Krahasoni Shopify dhe Volusion në

 • Lehtësinë e përdorimit
 • Shtimi i produkteve
 • Kontrolli i inventarit
 • Trajtimi i produkteve digjitale
 • Pika e shitjes (POS)
 • Përpunimi i pagesave
 • Mbështetja e klientit
 • Karakteristika te tjera

Shopify vs Volusion: Krahasimi kryesor

1. Lehtësinë e përdorimit

Paneli i Përdoruesve të Vullioneteve Voluzioni nuk është i lehtë për t’u përdorur dhe në shumë raste, i pamundur për përdoruesit e rinj pa ndihmë.

Duke përdorur Shopify shumë herë në të kaluarën, gjithmonë e kam ndjerë sistemin që është i disponueshëm atje të jetë gjithëpërfshirës. Më e rëndësishmja, gjithçka nga toka lart është jashtëzakonisht miqësore dhe intuitive.

Në fakt, përdoruesit e rinj nuk duhet të kenë asnjë vështirësi të punojnë përreth Shopify nëse nuk kanë përdorur kurrë një ndërfaqe grafike të përdoruesit (GUI) më parë. Duke pasur parasysh mundësinë e ulët të kësaj, paraqitja e Shopify është pothuajse afër idealit.

Voluzioni nga ana tjetër më kujton një model modern, të futur në një sistem lundrimi në shkollë shumë të vjetër. Në vetvete, nuk është një problem i madh. Për fat të keq, paraqitja është gjithashtu pak e menduar mirë.

Volusion gjithashtu mbetet shumë larg Shopify në aftësinë e aftësive të tij për krijimin e faqeve, me shabllone të ofruara, por pak rrugë në drejtim të përshtatshmërisë. Edhe përpjekja për të ndryshuar logon tuaj kërkon që ju të drejtoheni në një faqe të ndryshme.

Duke pasur parasysh që kjo është kryesisht një krahasim i krijuesve të dyqaneve në internet midis Shopify dhe Volusion, nuk do të marr më detaje më të mëdha lidhur me lehtësinë e përdorimit. Sidoqoftë, unë i bëj thirrje kujtdo që po konsideron Vullnetin të regjistrohet në gjyqin e tyre 14-ditor dhe të kontrollojë sistemin për veten tuaj përpara se të marrë një vendim blerjeje.

Cila është më mirë?

Unë nuk e ndiej se Volusioni është i lehtë për t’u përdorur, as nuk është i përshtatshëm për t’u përdorur pa kaluar kohë të gjërë duke lexuar dokumentacionin e tyre dhe duke kërkuar ndihmë. Shopify është një fitues i qartë përsa i përket Lehtësisë së Përdorimit.

Shikoni shqyrtimin tonë të hollësishëm të Shopify këtu.

2. Menaxhimi i produktit

Menaxhimi i artikujve për dyqanin tuaj online është një nga aspektet më kritike të krijuesve të faqeve në eCommerce. Për pronarët e mundshëm të dyqaneve, këtu do të shpenzoni sasi të konsiderueshme kohe në fillim.

2a. Shtimi i produkteve

Shtimi i kategorive të produkteve në vigjilje Menutë pop-up shtojnë nivele të panevojshme në atë që duhet të jetë një ushtrim i thjeshtë në shtimin e një produkti.

Shopify ka një proces shumë të drejtpërdrejtë për të shtuar produkte, me pothuajse gjithçka që duhet të shtoni për të renditur diçka të drejtë në majë të gishtave. Do grup i të dhënave të lidhura organizohet mjeshtërisht në zonat e tyre në të njëjtën faqe.

Trajtimi i produktit të Volusion është pak i ngjashëm, përveç se ai prezanton etiketat dropdown në grupe të veçanta të të dhënave të lidhura (p.sh. Informacioni Themelor, Menaxhimi i Imazhit, Kontrolli i Inventarit). Sidoqoftë, nëse i kushtoni vëmendje më të madhe, disa nga variablat e përzgjedhur do të krijojnë menunë pop-up për detaje më të mëdha. Kjo tenton të ngadalësojë procesin dhe ndonjëherë mund të jetë paksa e bezdisshme.

Ndërsa po eksperimentoja me shtimin e produkteve dhe ndryshimin e cilësimeve, u përballa me jo më pak se 3 pop-ups dhe dy skedat e menusë shtesë të shfletuesve të krijuar! Ndërkohë Shopify më transferoi pa probleme brenda segmenteve në varësi të asaj që po redaktoja.

Ajo gjithashtu ka disa etiketa të pazakonta me të cilat jo të gjithë mund të jenë të njohur (duke kërkuar që të ktheheni përsëri në bazën e tyre të njohurive për ndihmë përsëri). Disa nga këto etiketa përfshijnë rregullat e shitësit dhe rrjetin e kontrollit të inventarit.

Cila është më mirë?

Menaxhimi i produktit është shumë më i thjeshtë dhe i thjeshtë në Shopify në krahasim me Volusion. Uditërisht, kjo e fundit lejon vetëm imazhe GIF për përdorim në faqe, duke rezultuar potencialisht në përdorimin e imazheve me cilësi të ulët.

2b. Kontrolli i inventarit

Kontrolli i inventarit në vjedhje

Në pakicë, marrëdhëniet midis produktit dhe inventarit janë të qarta dhe të përcaktuara mirë. Produktet janë artikuj që i shesni, dhe inventari menaxhohet bazuar në shitje. Procesi i menaxhimit duhet të jetë i thjeshtë.

Secila prej këtyre seksioneve është përcaktuar mirë në Shopify dhe Volusion, por kjo e fundit ka shtuar atë që e quan një Grid Control Inventari brenda një segmenti në faqen e produktit. Kjo shton një nivel krejt tjetër të ndërlikueshmërisë në vend të komoditetit.

Unë sigurisht që mund ta shoh potencialin e idesë, por ashtu si ndodh me shumë gjëra, Volusion e ka implementuar atë në një mënyrë shumë të vështirë për shumicën e njerëzve jo-teknikë të kursyer për të menaxhuar.

Cila është më e mirë?

Edhe pse sistemi i Volusion është më kompleks, rrjeti i inventarit mund të jetë i dobishëm për dyqanet e mëdha që merren me vëllime të mëdha. Megjithatë, kompleksiteti i madh i detyrave që duhet të jenë pa probleme mbetet një kuriozitet.

2C. Trajtimi i produkteve digjitale

Bleni përshkrimin e produktit Shtimi i një shkarkimi dixhital për një produkt është i lehtë në Shopify.

Natyrisht, Shopify nuk merret me produkte dixhitale por ka një shtesë që mund ta përdorni falas për të menaxhuar këtë. Pas instalimit të tij, shtimi i një produkti dixhital është pothuajse i njëjtë me atë fizik – me disa hapa shtesë. Ju duhet të ngarkoni në të vërtetë produktin dixhital për t’u shitur në faqen e produktit.

A do të duhet t’i referoheni kësaj faqeje të ndihmës çdo herë që të shtoni një produkt dixhital në Volusion?

Këtu përsëri, Volusion ka krijuar një mënyrë befasuese komplekse për të menaxhuar diçka që nuk duhet të jetë ndryshe nga norma. Në vend që thjesht të keni një mundësi për ta shtuar atë, Volusion kërkon që ju të mbani mend një rrjet komplekse të cilësimeve ju duhet të menaxhoni për ta klasifikuar një produkt si dixhital.

Cila është më e mirë?

Unë nuk kam asnjë ide pse Volusion menaxhon shkarkimet dixhitale në këtë mënyrë dhe nuk kam dëshirë të pyes. Mjafton të them, thjesht do të klikoja vetëm për të shtuar sesa të kujtoja një bandë fushash për të shtuar ‘0’ në.

3. Pika e shitjes (POS)

Volus POS Sistemi POS i Volusion-it është i lehtë për t’u përdorur dhe funksionon pothuajse menjëherë jashtë kutisë.

Sistemi POS është ndoshta një nga hiret më të mëdha të kursimit të Volusion. Integratedshtë shumë i integruar dhe kërkon vetëm cilësime një herë, në mënyrë që ju të vraponi. Cilësimet përfshijnë ose aktivizimin e modalitetit të pastër POS ose një hibrid.

Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të përdorni një skaner POS në një prizë me pakicë për hyrjen e porosive, ose mund të keni një ndërfaqe të dyqanit atje, si dhe për të njëjtin qëllim. Sido që të jetë, ajo lidhet me dyqanin tuaj Volusion dhe inventarin vendas.

Edhe në këtë fushë, Shopify POS i jep Volusion një kandidim për paratë e saj. Përveç integrimit standard POS ndërmjet fizikës dhe dixhitalit, Shopify shton një element shtesë në celular.

Kjo i lejon pronarët e dyqaneve të përdorin një aplikacion mobil, si për shënimet e blerjeve ashtu edhe për pranimin e pagesës. Ndërsa implementimi i përgjithshëm mbetet pak larg Volusion, elementi celular është më i rëndësishëm në këtë ditë dhe moshë.

Cila është më e mirë?

Do ta quaja një barazim midis Shopify dhe Volusion për sa i përket mbështetjes POS.

4. Përpunimi i Pagesave

Pagesat e Shopify menaxhohen në pjesën e cilësimeve të tyre; e përshtatshme pasi që kjo nuk ka të ngjarë të jetë një zonë e modifikuar shpesh. Bëhuni parazgjedhur, PayPal është i disponueshëm plus që mund të përdorni një gamë të ofruesve të pagesave të palëve të treta si psh shirit. Ekzistojnë gjithashtu mundësi që ju të përdorni metodat e pagesës manuale si depozitat bankare dhe urdhrat e parave.

Sidoqoftë, nëse vendosni të përdorni një procesor të pagesave të palëve të treta, do t’ju ngarkohet një tarifë transaksioni në varësi të së cilës vendosni të përdorni.

Volusion nuk ju ngarkon një tarifë bazë të transaksionit, por duhet të regjistroheni me procesorin e tyre të pagesave për ta përdorur atë. Kjo tarifon një tarifë për transaksion duke filluar nga 2.15% sa herë që bëhet një urdhër. Nëse dëshironi, gjithashtu mund të vendosni të përdorni një procesor pagese të palëve të treta si Stripe ose Skrill.

Cila është më mirë?

Për sa i përket përdorueshmërisë, Shopify përsëri i bën gjërat pa stres për përdoruesit, por kur janë të lidhur pagesa, ato ngarkojnë për atë privilegj. Nëse keni një vëllim të lartë të shitjeve në faqen tuaj, kostot mund të grumbullohen shpejt në pagesa të Shopify. Në këtë fushë, unë do të them se pronarët e dyqaneve në internet duhet të shikojnë drejt një linje shumë më të mirë me Volusion.

5. Ndihma për klientët

Të dy Shopify dhe Volusion kanë kanale gjithëpërfshirëse për mbështetjen e klientit. Ju mund t’i kontaktoni ata përmes kanaleve të ndryshme dhe ata të dy kanë shumë gjëra bazat dhe udhëzuesit në internet të njohurive për t’ju ndihmuar së bashku.

Në fakt, Vëllimi madje ka një artikulli i bazës së njohurive se si të kontaktoni me ta, nëse keni nevojë për mbështetje.

Cila është më e mirë?

Shtë një shkëmbim zjarri mes të dyve sa i përket mbështetjes.

6. Karakteristika të tjera

Voluzioni mund të jetë i vështirë për tu trajtuar por sigurisht që është gjithëpërfshirës. Ekzistojnë një numër shtesë që e bëjnë atë të dallohet në krahasim me Shopify, siç është aftësia për të trajtuar porositë e telefonit dhe kthimet e produkteve (RMA).

Nëse faqja juaj është mjaft e madhe për të marrë parasysh këto zona, atëherë Volusion është një hap para Shopify. Sidoqoftë, unë mendoj se këto lehtësira nuk janë diçka që dyqanet më të reja ose ato të vogla në internet do të interesoheshin shumë për shkak të vëllimeve potencialisht më të ulët.

Përfundim: A është ende vlen të shkojë volus?

Deri më tani me siguri keni vendosur që e urrej Voluzionin dhe po i shkel ata. Unë mund t’ju siguroj se kjo nuk është e vërtetë. Në fakt, në shumë fusha, unë mendoj se Volusion është krijuar për të trajtuar dyqanet në internet që posaçërisht janë me vëllim më të lartë në trafik për shkak të mënyrës në të cilën kanë konfiguruar opsionet e tyre.

Sidoqoftë, duke parë planet e nivelit të hyrjes së këtyre dy anëve dhe duke marrë parasysh segmentin e tregut në këto nivele që të dyja synojnë, duhet të konsideroj audiencën. Në nivelin e hyrjes, Volusion ofron shumë kompleksitet dhe pak miqësi ndaj përdoruesit për të mbështetur pronarin e ri të dyqaneve në internet.

Krijimi i dyqaneve të tyre në internet duhet të jetë diçka për të cilën harxhojnë pak përpjekje – dhe një bazë e të dhënave gjithëpërfshirëse thjesht nuk do ta shkurtojë atë. Nga një këndvështrim i nivelit të hyrjes, do të shkoja me Shopify, pa asnjë hezitim fare.

Gjykimet Falas

 • Shopify – Klikoni këtu për të provuar Shopify falas për 14 ditë (pa kartë krediti)
 • Volusion – Klikoni këtu për të provuar Volusion falas për 14 ditë (nuk ka nevojë për kartë krediti)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map