Shopify vs Ecwid: Cila platformë është më e mira për ju?

Me gati 11% të tregut në një vertikal të industrisë jashtëzakonisht konkurruese, Shopify është një emër për të cilin shumë do të kishin dëgjuar. Duke pasur parasysh që, në një kokë më kokë të Shopify vs Ecwid, ekziston mundësia që kjo e fundit të dalë në krye?


Ecwid gjithashtu ka tipare shumë produktive dhe është i orientuar drejt atyre që duan të krijojnë një dyqan tregtie me lehtësi më të madhe. Ai gjithashtu ka një plan falas të cilin Shopify nuk e bën. Për madje edhe gjërat, do t’i hedhim një sy planeve me çmime të ngjashme midis Shopify dhe Ecwid.

Shopify vs Ecwid: Me një vështrim

Në rast se ju jeni me nxitim, më poshtë është tabela e krahasimit Shopify vs Ecwid;

Features
Shopify
Ecwid
planthemelorbiznes
Mimi (bazë vjetore)$ 26.10 / mo$ 29.17 / mo
Plani falas në dispozicionjopo
Dyqan onlinepopo
Multi-channelpopo
Mbështetje POSi kufizuarjo
Numri i produktevei pakufizuar2,500
Tarifa e transaksionit bazëjojo
Vizitoni OnlineVizitoni ShopifyVizitoni Ecwid

Krahasoni Ecwid dhe Shopify në:

 • Lehtësia e përdorimit
 • Shtimi dhe administrimi i produkteve
 • Kufijtë e produkteve
 • Mbështetje për produktet dixhitale
 • Pika e shitjes
 • Përpunimi i pagesave
 • Trajtimi i braktisur i karrocave
 • Mbështetja e klientit

Shopify vs Ecwid: Shefi-Krahasimi i kokës

Shopify dhe Ecwid janë të dy krijues të faqeve në eCommerce dhe të krahasueshme në shumë mënyra. Le të hedhim një vështrim në disa nga tiparet jetësore që ofruesit si kjo duhet të drejtojnë:

1. Lehtësia e përdorimit

Shopify ndërfaqen ndërtuese Shopify ndërfaqen ndërtuese

Ndërfaqja e ndërtuesit EcwidNdërfaqja e ndërtuesit Ecwid

Një nga arsyet kryesore që dikush do të paguante mbi 20 dollarë në muaj për të pritur një faqe në internet është se Shopify dhe Ecwid janë zhvilluar rreth krijuesve të faqeve të internetit. Kjo do të thotë që pothuajse kushdo që ka disa aftësi themelore në Internet mund të ndërtojë një faqe funksionale të tregtisë elektronike – nuk kërkohet kodim.

Për shkak të kësaj, rëndësia e përdorimit të sistemeve të tyre nuk mund të nënvlerësohet. Të dy këta krijues të faqeve u ofrojnë përdoruesve një përvojë tërheqëse dhe tërheqëse. Premisa është e thjeshtë – nga njëra anë keni një shirit navigimi me mjete dhe nga ana tjetër, një kanavacë për të punuar në të.

Për sa i përket pamjes dhe ndjenjës, ndërtuesi i faqes së Shopify ka një ndjesi shumë të mprehtë dhe profesionale. Kjo bie ndesh shumë me kontrollet e mëdha seksionale që ka Ecwid. Sidoqoftë, për përdorueshmërinë, kjo e fundit ndihet shumë më e lehtë për t’u përdorur për fillestarët.

Shopify gjithashtu tenton të përdorë disa nga zhargon e vet, siç janë ‘koleksionet’ të cilat mund të mësohen.

Meqenëse të dy këta ndërtues janë menduar për zhvillim të shpejtë, ata nuk lejojnë një gamë të madhe të personalizimeve në krahasim me ndërtimin e një siti vetë nga e para. Sidoqoftë, të dy ofrojnë fleksibilitet të mjaftueshëm për ju për të rregulluar pamjet themelore.

Natyrisht, sfondet dhe të ngjashme mund të zëvendësohen me imazhet tuaja personale për t’i bërë faqet tuaja unike në mënyrë të veçantë. Për fushën e personalizimit, Shopify skajet e Ecwid-it pak nga pak – vetëm një grimë e vogël.

Cila është më e mirë?

Shopify është pak më e vështirë për të lundruar dhe përdorur, por ofron më shumë mundësi në dizajn. Ecwid, nga ana tjetër, është më miqësor, posaçërisht për ata të rinj për ndërtuesit e faqeve në internet.

Mësoni më shumë rreth rishikimit tonë të plotë të Shopify këtu.

2. Menaxhimi i produktit

Modifikoni cilësimet e SEO në produktet individuale në Ecwid

2a. Shtimi dhe Menaxhimi

Trajtimi i produkteve është një pjesë integrale e krijuesve të dyqaneve online dhe për fat të mirë, Shopify dhe Ecwid kanë sisteme shumë të afta.

Në rastin e Shopify, faqet e produkteve janë të gjitha lineare, që do të thotë se çdo mundësi e vetme që mund të modifikoni në lidhje me to është në një faqe të vetme të vazhdueshme. Sigurisht, kjo është e ndarë në segmente logjike siç janë detajet e produktit, inventari, çmimi, transporti, dhe më shumë.

Për Ecwid, faqet e produkteve janë të ndara në skedarë me secilën skedë që trajton një zonë shqetësuese individuale. Disa nga skedat emërtohen pak çuditërisht edhe pse të tilla si atributet dhe skedarët. E para është për menaxhimin e shitësve, e dyta për trajtimin e produkteve digjitale.

Një fushë ku Ecwid del përpara në menaxhimin e produktit është aftësia për të trajtuar gjithashtu SEO drejtpërdrejt për produktin e lidhur. Mund të vendosni (dhe madje edhe të shikoni paraprakisht) disa fusha si pamja e kërkimit dhe përshkrimet e meta. Këto karakteristika janë në dispozicion në të gjitha planet e paguara.

Cila është më mirë?

Megjithëse menaxhimi i produktit të Shopify është pak më i lehtë (dhe më i qartë) për tu trajtuar, unë do të thosha që opsionet e SEO të ofruara nga Ecwid, megjithëse të pakta mund të jenë, nuk më çojnë në këtë mënyrë.

2b. Kufijtë e produkteve

Nuk ka dyshim për atë që Shopify është më bujar për sa produkte mund të luani mikpritës – është i pakufizuar për të gjitha planet. Ecwid ju kufizon bazuar në planin në të cilin jeni, me planin falas që mbështesin vetëm 10 produkte.

Në një krahasim të barabartë midis Planit Themelor të Shopify dhe planit të biznesit të Ecwid, kjo e fundit e rrit antenën në një nivel shumë bujar dhe ju lejon të ruani deri në 2.500 produkte. Kjo mund të duket si shumë, por mos harroni se secili produkt është një SKU e vetme.

Për produkte të pakufizuar në Ecwid, do t’ju duhet të përpiloni planin tuaj në Pafund, i cili shkon për $ 82.50 në muaj në bazë pagese vjetore.

Cila është më mirë?

Duart poshtë Shopify për këtë.

2C. Mbështetje për Produkte Dixhitale

Të dy planet që ne po shohim lejojnë shitjen e mallrave dixhitale siç janë muzika, video dhe më shumë. Për të menaxhuar këtë, ju duhet të përdorni një aplikacion shtesash në Shopify dhe ju kufizon në madhësitë e produkteve digjitale prej 5 GB.

Ecwid ju lejon të trajtoni produkte dixhitale në vendlindje plus është më bujare me madhësi skedarësh, duke lejuar deri në 25 GB.

Cila është më mirë?

Në drejtim të trajtimit, një sistem amtare zakonisht do të fitonte, por Shopify ka një stabilitet të fortë të shtesave shtesë që janë të shkëlqyera. Kjo do t’i shihte ata pak a shumë qafë dhe qafë në menaxhimin e produkteve digjitale.

3. Pika e Shitjes (POS)

Shopify ka një sistem POS të frikshëm që ju lejon të integroni dixhital me shitjet fizike.

Nëse keni një dyqan fizik dhe një dixhital, të keni një sistem të integruar mund të jetë i paçmueshëm për biznesin. Ky segment është një nga pikat kryesore të Shopify dhe ajo që e bën atë zakonisht të dalë nga ndërtuesit e tjerë të faqeve në eCommerce.

Shopify ofron një funksionalitet të madh në lidhje me POS-in dhe madje edhe plani i tyre Shopify Basic mund të shfrytëzojë aplikacionin e tyre POS. Aplikacioni ju lejon të bëni shitje nga çdo vend dhe madje integron një lexues letrash për të pranuar pagesa.

Inventari dhe porositë janë të efektshme, megjithëse në planin themelor mungojnë karakteristika të përparuara siç janë mbështetja për pajisjen POS të dedikuar. Sidoqoftë, ju mund të bëni shitje nga një grup i produkteve të kombinuara pa probleme dhe të mbani gjurmët e sakta të inventarit tuaj.

Cila është më mirë?

Ecwid ka integrim POS por kjo është vetëm për planet e tyre të Pafund. Për shkak të kësaj dhe përsosmërisë së sistemit Shopify POS, ajo fiton duart poshtë.

4. Pagesat

Ecwid integron regjistrimin e pagesave të palëve të treta nën ombrellën e markës së vet.

4a. Përpunimi i pagesave

Të dy Shopify dhe Ecwid punojnë me një gamë të gjerë të përpunuesve të pagesave, por vetëm Shopify ka një version vendas që mund të përdorni – Shop Pay. Përveç kësaj, gjithçka tjetër funksionon me procesorë të pagesave të jashtme si shirit, PayPal, etj.

Pagesa e Shopify’s Shop është në dispozicion vetëm në një grusht vendesh kështu që ka shumë të ngjarë që në fund të fundit duhet të përdorni një procesor tjetër pagese. Bërja e kësaj është mjaft e drejtpërdrejtë edhe pse do t’ju duhet të krijoni një llogari me ata ofrues për t’i përdorur ato. Kjo duhet të bëhet vetë, megjithëse informacioni nga ata ofrues të pagesave duhet të futet në Shopify.

Aty ku Ecwid ndryshon është se ai nuk ka një procesor të pagesave amtare si Shop Pay dhe përpiqet ta bëjë më të lehtë integrimin e pagesave të palëve të treta. Zgjedhja e një procesori pagese do të hapë një lidhje të drejtpërdrejtë me atë sit, me një faqe regjistrimi nën markën Ecwid.

Cila është më mirë?

Megjithëse Shopify ka avantazhin me procesorin e tij të pagesave amtare, unë preferoj integrimin e thjeshtë që ka Ecwid me ofruesit e palëve të treta.

4b. Trajtimi i Braktisur i Shportave

Nëse keni përdorur ndonjëherë një sistem eCommerce dhe e keni lënë blerjen tuaj të papërfunduar – ka të ngjarë të keni marrë email kujtese prej tyre. Kjo është trajtimi i braktisur i karrocave dhe diçka që do të dëshironi për dyqanin tuaj.

Kjo metodë e thjeshtë për të arritur të provoni dhe të rikuperoni një shitje të humbur ndoshta është e paçmueshme për tregtarët e e-commerce dhe mund t’ju ndihmojë të bëni një ndryshim në fundin tuaj. Të dy planet e Shopify dhe Ecwid që po shohim përfshijnë karakteristika të braktisura të rikuperimit të karrocave si pjesë e marrëveshjes.

Të dy shitësit ofrojnë gjithashtu funksionalitete të ngjashme, me mundësinë të krijoni kujtesë (për veten tuaj), të rregulloni dhe dërgoni postë elektronike me dorë, ose të vendosni postë elektronike automatike bazuar në shabllone.

Cila është më mirë?

Këto janë pothuajse të njëjta dhe ofrojnë një veçori shumë të nevojshme. Sidoqoftë, Shopify bën rikuperimin e braktisur të shportës në dispozicion për të gjitha planet, ndërsa planet më të ulëta se biznesi në Ecwid nuk e marrin këtë.

Të dy Shopify dhe Ecwid ju lejojnë të dërgoni email të braktisur të rikuperimit të karrocave, por Shopify mund të ketë një avantazh këtu, thjesht sepse siguron funksionin në një pikë çmimi më të ulët – si me POS, kjo veçori përfshihet në të gjitha planet e Shopify, edhe plani 9 Lite ’prej 9 dollarësh. Përdoruesit e Ecwid duhet të jenë në një plan 35 $ + ose më të lartë për ta shfrytëzuar atë.

5. Ndihma për klientët

Të dy Shopify dhe Ecwid ofrojnë mbështetje gjithëpërfshirëse të klientit ose përmes emailit ose bisedës live. Ecwid ju lejon juve kontaktoni përmes një telefonate por mënyra se si e kanë zbatuar këtë është e ndërlikuar dhe për mendimin tim, thjesht nuk ia vlen sherr.

Cila është më mirë?

Anshtë një bast i barabartë për të dy.

Përfundim: Kush fiton në Shopify vs Ecwid?

Siç mund ta shihni, shumë nga tiparet me të cilat këto dy krenohen janë në natyrë shumë të ngjashme. Në fund, ajo mbështetet në një çështje të preferencës individuale se si dëshironi që ata të ofrojnë funksionalitetin, jo nëse përfshihen apo jo.

Personalisht, preferoj përvojën e përdoruesit të Ecwid por Shopify ka disa zona shumë tërheqëse gjithashtu, veçanërisht në sistemin e tyre të integrimit POS. Për tregun e sotëm, kjo urë që lejon shitësit të trajtojnë si dixhitale ashtu edhe fizike mund të jetë e paçmueshme.

Gjykimet Falas

 • Shopify – Klikoni këtu për të provuar Shopify falas për 14 ditë (pa kartë krediti)
 • Ecwid – Klikoni këtu për të provuar Ecwid
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map