Rishikimi Gramatikor: A ia vlen Gramatika?

Kur Grammarly për herë të parë hasi në radarin tim, ajo ishte me pak gjëra të tjera në mënyrën e shoqërimit të informacionit. Kur mësova se për çfarë ishte menduar, tmerri më kaloi mendjen ndërsa imagjinoja një figurë drakoniane-si shkollë-polic, që policonte çdo fjalë time.


Sidoqoftë, duke qenë një shkrimtar dhe redaktues sigurisht që mund të shoh avantazhin që sjell në tryezë në shumë raste. Përderisa nuk jam plotësisht i sigurt se kjo do t’iu përshtatet të gjitha nevojave të mia, unë mendoj se ekziston patjetër një treg për diçka të tillë.

Përmbledhje Rishikimi Gramatikor

Mjet mjetesh shkrimi të mbushura për të rritur dhe studentë profesionalë.

Emri: Grammarly

Përshkrim: Gramatika është një mjet i dobishëm i cili mund të përdoret nga çdokush për të përmirësuar me lehtësi shkrimet e tyre. Shtë në dispozicion si në internet ashtu edhe si një format i instalueshëm, duke punuar pa probleme ndërsa shkruani.

Sistemi Operativ: Windows, macOS

Kategoria e Aplikimit: shkrim

[Më shumë]

 • Lehtësinë e përdorimit

 • Features

 • Vlera e parase

 • Ndihma për përdoruesit

 • Saktësia / Besueshmëria

i përgjithshëm

4.7

përmbledhje

Grammarly ofron zgjidhje fleksibël për të gjetur dhe rregulluar gabimet në shkrimin tuaj shpejt. Grammarly Free ofron korrigjime themelore të shkrimit me kosto 0 $; Grammarly Premium, i cili vjen me një tërësi shumë më tepër karakteristika, është relativisht i përballueshëm me 11,66 dollarë në muaj.

Me pak fjalë, Grammarly është shumë i gjithanshëm dhe mund të përshtatet me një gamë të gjerë të audiencës. Disa nga kryesorët do të përfshijnë drejtuesit e biznesit, blogerët, studentët (madje deri në postimin e studentëve të diplomuar), shkrimtarët e rinj, stafin e shitjeve, dhe më shumë.

Mëso më shumë

 • Planet dhe çmimet
 • Falas vs Premium
 • Filloni: Si të përdorni?

rekuizitë

 • Gramatika është në dispozicion kudo
 • Autoriteti është interesant
 • Punon për më shumë sesa drejtshkrim
 • Rregulloni fjalorin tuaj
 • Sugjerime të lehta për korrigjim
 • Version i kufizuar falas në dispozicion

Cons

 • Zgjatja e Chrome në beta
 • Jo i përshtatshëm për punë të specializuar
 • Mungon korrigjimet ndonjëherë
 • planet & Çmimeve
 • Provoni Grammarly Falas

{
"@kontekst": "http://schema.org",
"@type": "rishikim",
"itemReviewed":
"@type": "SoftwareApplication",
"emër": "Grammarly",
"përshkrim": "Gramatika është një mjet i dobishëm i cili mund të përdoret nga çdokush për të përmirësuar me lehtësi shkrimet e tyre. Shtë në dispozicion si në internet ashtu edhe si një format i instalueshëm, duke punuar pa probleme siç shkruani. \ R \ n",
"imazh": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/grammarly-review-home.jpg",
"url": "/ Go / grammarly",
"operatingSystem": "Windows, macOS",
"applicationCategory": "shkrim"
},
"reviewRating":
"@type": "vlerësim",
"ratingValue": 4.70000000000000017763568394002504646778106689453125,
"bestRating": 5,
"worstRating": 0
},
"autor":
"@type": "person",
"emër": "Timothy Shim"
},
"reviewBody": "

Grammarly ofron zgjidhje fleksibël për të gjetur dhe rregulluar gabimet në shkrimin tuaj shpejt. Grammarly Free ofron korrigjime themelore të shkrimit me kosto 0 $; Grammarly Premium, i cili vjen me një tërësi shumë më tepër karakteristika, është relativisht i përballueshëm me 11,66 dollarë në muaj.

\ R \ n

Me pak fjalë, Grammarly është shumë i gjithanshëm dhe mund të përshtatet me një gamë të gjerë të audiencës. Disa nga kryesorët do të përfshijnë drejtuesit e biznesit, blogerët, studentët (madje deri në postimin e studentëve të diplomuar), shkrimtarët e rinj, stafin e shitjeve, dhe më shumë.

\ R \ n

Mëso më shumë

\ R \ n \ r \ n

  \ R \ n
 • Planet dhe çmimet
 • \ R \ n

 • Falas vs Premium
 • \ R \ n

 • Filloni: Si të përdorni?
 • \ R \ n

\ R \ n"
}

Pro: Ajo që më pëlqeu në lidhje me gramatikën

1. Gramatika është e disponueshme (pothuajse) kudo

Duke përdorur Grammarly në Chrome Punoi me gramatikë me shumë mjete të palëve të treta, të cilave u arrita përmes Chrome, si Writebox

Grammarly nuk është vetëm një mjet në internet që ju lejon të ngarkoni një dokument për t’u kontrolluar. Ajo ofron një fleksibilitet të madh falë aftësisë së tij për t’u integruar me aplikacione të tjera. Në thelb të Grammarly është versioni origjinal në internet. Këtu mund të ngarkoni një dokument që të kontrollohet ose thjesht të krijoni një në internet dhe ta kontrolloni atë në fluturim ndërsa shtypni. Përveç kësaj, ekziston edhe Grammarly për Windows, Microsoft Office dhe Chrome.

Versioni Windows (ose Mac) është një format i lokalizuar i Grammarly në internet. Kjo do të thotë që në thelb është e njëjta gjë, por mund të shkarkohet në desktopin tuaj. Ju pastaj e drejtoni atë si çdo program tjetër në kompjuterin tuaj. Në thelb, është si një alternative për MS Word.

Shtesa Grammarly’s Office lejon që ajo të funksionojë brenda Microsoft Word dhe Outlook. Unë mendoj se kjo është një veprim i shkëlqyeshëm pasi ka shumë prej nesh që nuk mund të marrin pjesë me këto aplikacione ose mbi baza personale ose për arsye pune.

Më në fund, ju keni Zgjatje gramatikore e Chrome e cila e lejon atë të punojë në site të ndryshme në internet. Edhe pse të tilla si me Google Docs dhe aplikacione të tjera të palëve të treta.

Ky është deri tani një nga qëllimet më të gjera që një mjet për korrigjimin e tekstit ka shikuar deri më tani që unë kam hasur. Shumica do të kenë një aplikacion që jeni i detyruar të përdorni dhe do të funksionojë vetëm në atë hapësirë ​​të vogël të kufizuar.

2. Autokorrekte është interesante

Me shumicën e programeve për korrigjimin e tekstit që kërkojnë nga ju të kontrolloni se çfarë ata kanë shënuar si të pasaktë, veçoria automatike në Grammarly është freskuese. Likeshtë si një version i përshkallëzuar në mënyrë masive i tekstit automatik i saktë.

Ndërsa kjo vjen me disa gabime (për mungesë të një fjale më të mirë), megjithatë është një portë i ri i një implementimi celular me kohë të gjatë.

3. Punon për më shumë se Drejtshkrim

Korrigjimi i tekstit në gramatikore - pamja e panelit të përdoruesit Ndërsa shkruani, lista e sugjerimeve për korrigjime në tekstin tuaj do të rritet

Një nga përfitimet thelbësore që shoh në Grammarly është se funksionon jo vetëm për drejtshkrim, por edhe me shumë fusha të tjera. Grammarly vlerëson tekstin tuaj të shkruar bazuar në disa fusha – Korrektësia, Qartësia, Angazhimi dhe Dorëzimi.

korrektësi & qartësi

Korrektësia është më shumë në anën teknike, do të thotë se është vlera e Grammarly për gjëra të tilla si drejtshkrimi, gramatika dhe të ngjashme. Qartësia ka të bëjë më shumë me ndihmën për të siguruar që nuk bien pre e zakoneve siç është supozimi se audienca juaj e di se çfarë ju referoheni.

angazhim

Angazhimi merret më shumë me përvojën e përdoruesit. Për shembull, nëse do të përsërisit përdorimin e një fjale shpesh, Grammarly ka të ngjarë të flamurit që për vëmendje nën klauzolën e saj të Angazhimit. Arsyeja është se për të mbajtur të angazhuar audiencën tuaj, duhet të përdorni një larmi fjalësh, edhe nëse ato kanë kuptime të ngjashme.

dorëzim

Dorëzimi ju ndihmon me lustrim. Ky është faktori dallues midis shkrimtarëve dhe shkrimtarëve të mirë. Një shkrimtar i mirë e di se si të vendosë tonin e duhur në artikuj nga instinkti, dhe Grammarly imiton atë në Dorëzim.

Gramatikore për Plagjiaturën kontrolloni

Shumë prej nesh kanë qenë fajtorë për këtë më parë – ne kopjojmë copa teksti dhe pastaj e modifikojmë atë me fjalët tona. Sidoqoftë, gabime janë bërë në të kaluarën dhe ndonjëherë, ne madje nuk kemi ide se si ta ndryshojmë tekstin dhe të përfundojmë duke lënë shumë origjinalin në.

Mbrojtja ndaj plagjiaturës është një nga gjërat më të rëndësishme që çdo shkrimtar duhet të bëjë – pa marrë parasysh punën tuaj aktuale. Ajo që bën Grammarly është skanimi i tekstit tuaj kundër ton përmbajtjes së bazuar në internet dhe ju lejon të dini nëse kopjoni shumë.

Konsideroni atë një mbrojtje të integruar.

4. Rregulloni fjalorin tuaj

Për ata që mund të kenë nevojë të përdorin shpesh fjalë jo standarde në tekstin e tyre, Grammarly gjithashtu jep mundësinë e krijimit të një fjalori shtesë. E thënë të vërtetën, kjo veçori është e disponueshme në shumë përpunues të aftë të fjalëve si Fjala MS, kështu që nuk është diçka për të vërtetë të bërtas.

Akoma, tipari është atje dhe unë tashmë mund të dëgjoj inxhinierët dhe programuesit midis nesh të marrin frymë një psherëtimë.

5. Sugjerime të Lehta për Korrigjim

Nëse mund të kujtoni, në fillim të këtij artikulli unë parashikoja një shërbim të korrigjimit të gjuhës si një shkollë e ashpër shkollore. Fatmirësisht, Grammarly nuk është kështu. Në fakt, unë u mrekullova shumë nga sugjerimet shumë të thjeshtuara që bëri.

Për përdoruesin mesatar, kjo do të ishte shumë e lehtë për t’u ndjekur së bashku dhe madje edhe të kuptohet. Kjo është një nga arsyet kryesore pse unë mendoj se Grammarly mund të jetë e mirë për aplikime të ndryshme. Nëse keni qenë profesionist i punës, le të themi, ju mund ta përdorni atë për të përmirësuar shkrimet tuaja në fluturim duke përdorur ato rregullime që korrigjohen shpejt.

Personalisht, unë mendoj se shkalla e korrektësisë dhe thjeshtësia e shpjegimeve të saj e bëjnë Grammarly gjithashtu të përshtatshme si një mjet trajnimi gjuhësor. Konsideroni këtë për një student i cili mbase mund të përballet me vështirësi në gjuhë;

Duke përdorur Grammarly për të shtypur detyra të tjera (histori, letërsi, etj.), Ju mund të përmirësonit njëkohësisht aftësitë tuaja në anglisht. Sigurisht, nuk është një zgjidhje perfekte, por është një mundësi nëse metodat e tjera kanë rezultuar më pak të suksesshme.

6. Ekziston një Version i Kufizuar i Lirë

Grammarly për Chrome është në një farë mase, falas. Kjo është e shkëlqyeshme për ata që janë në kërkim të një shtese të vetme që mund të trajtojë korrigjimet themelore në një gamë të gjerë të platformave të redaktimit të tekstit me bazë në internet. Edhe pse versioni falas është shumë i kufizuar, funksionaliteti është akoma atje me kosto zero.

Planet gramatikore dhe plani pa çmim në dispozicionProvoni Grammarly me $ 0 kosto.

Kundërvajtjet: Ajo që nuk më pëlqeu në lidhje me gramatikën

1. Zgjatja e Chrome akoma në Beta

Uisng gramatikore në dokumentin Google Grammarly nuk është me të vërtetë duke luajtur mirë me Google Docs akoma që të dy luftojnë për të trajtuar korrigjimet.

Kjo pikë duhet të pranoj nuk është me të vërtetë diçka për vetë Grammarly, por më shumë si një kontroll për ata që regjistrohen dhe duhet të paguajnë për të tani. Modaliteti beta do të thotë që ka të ngjarë që ka ende probleme që fshihen rreth mjetit Grammarly Chrome.

Sinqerisht, që një plugin si Grammarly të punojë në një mjedis aq të gjerë sa Chrome (në thelb po shikon përputhshmërinë me të gjithë Internetin) nuk është e lehtë. Duke marrë parasysh këtë sfidë, Grammarly për Chrome tashmë funksionon mjaft mirë.

Gjatë vlerësimit tim për shtrirjen Chome, unë vërejta tre çështje kryesore që unë dëshiroj janë zgjidhur tashmë. E para është se nuk është ende WordPress gati, do të thotë që për blogerët, duhet të përdorni aplikacionin vendas.

E dyta është se Beta duket se ka probleme që punojnë në bashkëpunim me Google Docs. GDOC ka kontrolluesin e vet të drejtshkrimit dhe e shoh që të përplaset me Grammarly kur bën korrigjime. Kjo nuk është asgjë serioze, por sigurisht që u tregua e bezdisshme si dreq.

Më në fund, shumica e korrigjimeve të bazuara nga palë të treta për të cilat Grammarly është aktive ka përdorim të kufizuar. Funksionon në një modalitet shumë themelor dhe nëse doni fuqinë e plotë të sugjerimeve Grammarly, do t’ju duhet t’i riktheheni asaj në një mjedis amtare, siç është në aplikacion.

2. Nuk është i përshtatshëm për punë të specializuar

Kur them punë të specializuar nuk po i referohem roleve të tilla si Inxhinierët ose të ngjashme, por më shumë në kontekstin e një redaktori të vërtetë. Ka më shumë për të shkruar dhe redaktuar atë që ofron Grammarly në këtë pikë të kohës.

Po, është e vërtetë që mbi baza teknike Grammarly mund të ndihmojë, veçanërisht nëse një shkrimtar është i ri dhe i papërvojë. Sidoqoftë, ndërsa rriteni, Grammarly humbet përvojën dhe aftësia për të ndihmuar shkrimtarët e saj është më e kufizuar.

Disa ide të asaj që i mungojnë mund të jenë aftësia për të kornizuar çështjet e temës, të trajtosh një kënd mbi një histori, etj. Kjo nuk është aspak një negative serioze pasi që ka të ngjarë fusha të tilla janë jashtë sferës së zhvilluesve të Grammarly, por thjesht një vëzhgim i dallimeve në rol.

3. Ndonjëherë mungojnë korrigjimet

Ka raste kur Grammarly disi humbet shenjën

Ndoshta çështja ime më e madhe me Grammarly është se mund të jetë një rrahje në kundërshtim me rastet. Përmes provave të mia në platforma të ndryshme, unë e shoh atë formë herë pas here thjesht nuk funksionon. Ndërsa këto raste janë të rralla nga ato që unë kam parë, ato që mungon mund të jenë marramendës.

Nëse do të vendosni besimin tuaj në një mjet si Grammarly, mund të ketë pasoja duke e lënë atë të bëjë punën e vet pa e kontrolluar. Mund të imazhoni një email të dërguar shefit tuaj në një projekt të rëndësishëm duke u mbushur me gabime?

Si të përdoret Gramatika?

Faqja kryesore e gramatikës Ju mund të përdorni Grammarly në Chrome. Është falas! (Vizitë)

Si të përdorni Grammarly - Shtimi i mjetit në platforma të ndryshmeGrammarly Addon punon në platformat kryesore SaaS, rrjetet e mediave sociale dhe shërbimet e postës elektronike.

Grammarly punon në dy mënyra kryesore – si një shtesë në ose përmes faqes së saj amtare në internet. Të gjithë punojnë në mënyra të ngjashme edhe pse:

 1. Krijoni një dokument të ri dhe filloni të shtoni tekst
 2. Ndërsa vazhdoni, Grammarly do të nënvizojë fjalët ose frazat që kanë nevojë për korrigjim
 3. Nënvizimet e ngjyrave të ndryshme paraqesin kategori të ndryshme korrigjimesh
 4. Udhëzuesit për sugjerimet e bëra do të shfaqen në një menu në anën e djathtë të dokumentit
 5. Për të bërë korrigjime, mund të rri pezull mbi frazën e nënvizuar për të parë se çfarë dëshiron Grammarly ta ndryshojë atë.
 6. Nëse doni të pranoni ndryshimin, thjesht klikoni mbi të.

Provoni falas: Vizitoni Grammarly në internet

Planet Grammarly dhe icingmimet

Karakteristikat / planet
falas
prim
biznes
përdorimPër individëtPër individëtPër ekipin
gramatikëpopopo
konsistencëpopo
lexueshmëripopo
fjalorpopo
Zbulimi i Tonitpopo
Numri i licencavepopo
Paneli i Administratoritpopo
Faturimi i centralizuarpopo
çmimfalas$ 11.66 / mo$ 12.50 / mo

Për pajtimet vjetore, Grammarly është relativisht e përballueshme me 11.66 $ / muaj. Nëse do të regjistroheshit për kushte më të shkurtra, çmimet janë mjaft më të larta. Unë do të thosha që nëse do ta përdorni me të vërtetë si mjet, çmimi është lehtësisht i justifikueshëm për angazhimin afatgjatë.

Konsideroni atë si një përvojë shtesë të vlerës që mund t’ju ndihmojë jo vetëm në punën tuaj, por edhe në baza individuale për vetë-zhvillim. Në atë kontekst, pajtimi vjetor nuk duket se e bën atë të kushtueshme?

Grammarly Free vs Premium

Grammarly falas ofron kontrollin themelor të shqiptimit dhe një formë të policimit në fusha si qartësia, angazhimi dhe shpërndarja. Modaliteti Premium mbulon atë por përfshin edhe fusha të tjera. Për shembull, në korrektësinë teknike, përveç drejtshkrimit dhe gramatikës, Grammarly do të shikojë gjithashtu rrjedhshmërinë dhe konsistencën në pikësim. Më e rëndësishmja, Grammarly Premium përfshin një damë Plagjiature.

Përfundim: A është e drejtë gramatikore për ju?

Deri tani me siguri keni kuptuar se megjithëse Grammarly është mjaft i mbushur me tipare, nuk është domosdoshmërisht zgjidhja e duhur për të gjithë. Nëse vështirë se komunikoni për punë, në të vërtetë nuk ka shumë pikë larg vetë-përmirësimit të mundshëm.

Megjithatë, sa prej nesh vërtet janë kaq të izoluar sa nuk mund të përdorim diçka si Grammarly? Unë do të thoja që kjo është një mjet i fortë jo vetëm për të rriturit profesional që punojnë, por siç u përmend edhe më herët, në një kontekst arsimor.

Kush është Grammarly Good For?

Si një udhëzues për përdoruesit që nuk duan të kalojnë shumë kohë në ngritjen e aftësive të tyre gjuhësore, Grammarly mund të dëshmojë një pasuri të paçmueshme. Në të njëjtën mënyrë, për ata që duan të përmirësojnë gjuhën e tyre, Grammarly është mjaft e drejtpërdrejtë për të mos qenë bezdisës ndërsa jep udhëzime të kuptueshme lehtë.

E mësipërm vlen edhe për ata që e kanë bërë shkrimin e karrierës së tyre, veçanërisht shkrimtarët e rinj. Sidoqoftë, shkrimtarët më të vjetër si unë kanë tendencë të jenë pak më kokëfortë, kështu që ju mund të gjeni ndryshimet që Grammarly dëshiron të bëjë mjaft të bezdisshme në kohë.

Me pak fjalë, Grammarly është shumë i gjithanshëm dhe mund të përshtatet me një gamë të gjerë të audiencës. Disa nga kryesorët do të përfshijnë drejtuesit e biznesit, blogerët, studentët (madje deri në postimin e studentëve të diplomuar), shkrimtarët e rinj, stafin e shitjeve, dhe më shumë.

Provoni falas: Vizitoni Grammarly në internet

Zbulimi: BuildThis merr tarifa referimi nga mjetet e listuara në këtë uebfaqe. Por, opinionet bazohen në përvojën tonë dhe jo në sa paguajnë ato. Ne përqëndrohemi të ndihmojmë bizneset e vogla dhe individët për të krijuar faqe interneti si biznes. Ju lutemi mbështesni punën tonë dhe mësoni më shumë në zbulimin tonë të fituar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map