Shopify vs Ecwid: Care platformă este cea mai potrivită pentru tine?

Cu o cotă de piață de aproape 11% într-o verticală extrem de competitivă, Shopify este un nume despre care mulți ar fi auzit. Având în vedere că, într-un cap de cap al Shopify și Ecwid, există șanse ca acesta din urmă să iasă în vârf?


Ecwid are, de asemenea, caracteristici foarte complete ale produsului și este orientat către cei care doresc să înființeze un magazin de comerț electronic cu o mai mare ușurință. De asemenea, are un plan gratuit pe care Shopify nu îl are. Pentru a îmbunătăți lucrurile, vom arunca o privire asupra planurilor la prețuri similare între Shopify și Ecwid.

Shopify vs Ecwid: Într-o privire

În cazul în care vă grăbiți, mai jos este tabelul de comparație Shopify vs Ecwid;

Caracteristici
Shopify
Ecwid
PlanDe bazăAfaceri
Preț (bază anuală)$ 26.10 / mo$ 29.17 / mo
Plan gratuit disponibilNuda
Magazin onlinedada
Multi-canaldada
Suport POSLimitatNu
Număr de produseNelimitat2.500
Taxa de tranzacție de bazăNuNu
Accesați onlineAccesați ShopifyAccesați Ecwid

Comparați Ecwid și Shopify în:

 • Ușurința de utilizare
 • Adăugarea și gestionarea produselor
 • Limitele produsului
 • Suport pentru produse digitale
 • Punct de vânzare
 • Prelucrarea plăților
 • Manevrarea căruțelor abandonate
 • Relații Clienți

Shopify vs Ecwid: The Head-Comparație dintre capete

Shopify și Ecwid sunt atât constructori de site-uri de comerț electronic și comparabile în multe moduri. Să aruncăm o privire la unele dintre caracteristicile vitale pe care furnizorii de acest tip ar trebui să le eficientizeze:

1. Ușoritatea de utilizare

Interfață de constructor Shopify Interfață de constructor Shopify

Interfață constructor EcwidInterfață constructor Ecwid

Unul dintre principalele motive pentru care oricine ar plăti peste 20 de dolari pe lună pentru a găzdui un site web este că Shopify și Ecwid sunt dezvoltate în jurul constructorilor de site-uri web. Aceasta înseamnă că aproape oricine are anumite abilități de bază pe Internet poate construi rapid un site funcțional de comerț electronic – nu este necesară codificarea.

Din această cauză, nu poate fi subestimată importanța cât de ușor de utilizat sunt sistemele lor. Ambii construitori de site-uri oferă utilizatorilor o experiență drag and drop. Premisa este simplă – pe o parte ai o bară de navigare cu instrumente, iar pe cealaltă, o pânză pe care să lucrezi.

În ceea ce privește aspectul și aspectul, constructorul de site-uri Shopify are un aspect foarte clar, profesional. Acest lucru contrastează foarte mult cu controalele secționale mari pe care le are Ecwid. Cu toate acestea, pentru utilizare, acesta din urmă se simte mult mai ușor de utilizat pentru începători.

De asemenea, Shopify tinde să folosească o parte din propriul său jargon, cum ar fi „colecțiile”, care ar putea fi obișnuite.

Deoarece ambii construitori sunt destinați dezvoltării rapide, ei nu permit o gamă uriașă de personalizări în comparație cu construirea unui site singur de la zero. Cu toate acestea, ambele oferă o flexibilitate suficientă pentru a personaliza aspectul de bază.

Desigur, fundalurile și altele asemenea pot fi înlocuite cu propriile imagini personale pentru a face site-urile dvs. unice. Pentru obiectul de personalizare, Shopify marginează Ecwid puțin – doar un pic.

Care e mai bun?

Shopify este ușor mai greu de navigat și de utilizat, dar oferă mai multe opțiuni în materie de design. Ecwid, pe de altă parte, este mai ușor de utilizat, în special pentru cei nou construitori de site-uri.

Aflați mai multe despre recenzia noastră completă Shopify aici.

2. Managementul produsului

Modificați setările SEO pentru produsele individuale din Ecwid

2a. Adăugarea și gestionarea

Manipularea produselor este o parte integrantă a producătorilor de magazine online și, din fericire, atât Shopify cât și Ecwid au sisteme foarte capabile.

În cazul Shopify, paginile de produs sunt liniare, ceea ce înseamnă că fiecare opțiune pe care o puteți modifica despre ele se află într-o singură pagină continuă. Desigur, aceasta este divizată în segmente logice, cum ar fi detaliile produsului, inventarul, prețurile, transportul și multe altele.

Pentru Ecwid, paginile de produs sunt împărțite în file cu fiecare filă care tratează o zonă de îngrijorare individuală. Unele dintre filele sunt numite puțin ciudat, cum ar fi Atribute și Fișiere. Prima este pentru managementul vânzătorilor, a doua pentru manipularea produselor digitale.

Un domeniu în care Ecwid iese în evidență în gestionarea produsului este capacitatea de a trata, de asemenea, SEO direct pentru produsul aferent. Puteți seta (și chiar previzualiza) anumite zone precum aspectul căutării și meta descrieri. Aceste caracteristici sunt disponibile pe toate planurile plătite.

Care e mai bun?

Deși managementul produselor Shopify este un pic mai ușor (și mai clar) de gestionat, aș spune că opțiunile SEO oferite de Ecwid, chiar dacă ar putea fi, îmi conduc preferințele în acest fel..

2b. Limitele produsului

Nu există nici o îndoială în legătură cu faptul că Shopify este mai generos în legătură cu câte produse poți juca gazdă – este nelimitat pentru toate planurile. Ecwid vă limitează în funcție de planul pe care îl aveți, cu planul gratuit care acceptă doar 10 produse.

Cu toate acestea, într-o comparație egală între Planul de bază al Shopify și Planul de afaceri al Ecwid, acesta din urmă ridică ante la un nivel foarte generos și vă permite să stocați până la 2.500 de produse. Acest lucru poate părea foarte mult, dar amintiți-vă că fiecare produs este un singur SKU.

Pentru produsele nelimitate de pe Ecwid, va trebui să vă îmbunătățiți planul la Unlimited, care se ridică la 82,50 USD pe lună pe o bază de plată anuală.

Care e mai bun?

Mâini în jos Shopify pe acesta.

2c. Asistență pentru produse digitale

Ambele planuri pe care le analizăm permit vânzarea de bunuri digitale, cum ar fi muzică, videoclipuri și multe altele. Pentru a gestiona acest lucru, trebuie să utilizați o aplicație suplimentară de pe Shopify și vă limitează la dimensiuni de produs digital de 5 GB.

Ecwid vă permite să gestionați produsele digitale nativ plus este mai generos cu dimensiuni de fișiere, permițând până la 25 GB.

Care e mai bun?

În ceea ce privește gestionarea, un sistem nativ ar câștiga de obicei, dar Shopify are un stabil puternic de aplicații de completare care sunt excelente. Acest lucru le-ar vedea mai mult sau mai puțin gât și gât pe gestionarea digitală a produselor.

3. Punctul de vânzare (POS)

Shopify are un sistem POS formidabil care vă permite să integrați digitalul cu vânzările fizice.

Dacă aveți atât un magazin fizic cât și unul digital, un sistem integrat poate fi de neprețuit pentru afacere. Acest segment este unul dintre punctele culminante ale Shopify și ceea ce îl face, de obicei, să iasă în evidență de alți constructori de site-uri de comerț electronic.

Shopify oferă o gamă largă de funcționalități în ceea ce privește POS și chiar planul lor Shopify Basic poate folosi aplicația POS. Aplicația vă permite să faceți vânzări din orice locație și chiar integrează un cititor de carduri pentru a accepta plățile.

Inventarul și comenzile sunt simplificate, deși planul de bază nu are caracteristici avansate, cum ar fi suport pentru hardware POS dedicat. Cu toate acestea, puteți face vânzări dintr-un grup combinat de produse fără probleme și puteți urmări cu exactitate inventarul.

Care e mai bun?

Ecwid are integrare POS, dar aceasta este doar pentru planurile lor nelimitate. Din această cauză și prin excelența sistemului POS Shopify, câștigă mâinile în jos.

4. Plăți

Ecwid integrează înregistrarea plăților către terți sub propria sa umbrelă.

4a. Prelucrarea plăților

Atât Shopify, cât și Ecwid funcționează cu o gamă largă de procesoare de plată, dar numai Shopify are o versiune nativă pe care o puteți folosi – Shop Pay. În afară de asta, orice altceva funcționează cu procesoare de plată externe, cum ar fi Dunga, PayPal, si asa mai departe.

Plata magazinului Shopify este disponibilă numai într-un an mână de țări prin urmare, este foarte probabil ca în cele din urmă va trebui să folosești un alt procesor de plată. A face acest lucru este destul de simplu, deși va trebui să creați un cont cu acești furnizori pentru a le utiliza. Totuși, acest lucru trebuie făcut de unul singur, iar informațiile furnizorilor de plăți trebuie introduse apoi în Shopify.

În cazul în care Ecwid diferă, este faptul că nu are un procesor de plăți nativ precum Shop Pay și încearcă să faciliteze integrarea plăților către terți. Alegerea unui procesator de plăți va deschide un link direct către site-ul respectiv, cu o pagină de înregistrare sub marca Ecwid.

Care e mai bun?

Deși Shopify are avantajul cu propriul procesor de plăți autohton, prefer integrarea perfectă pe care Ecwid o are cu furnizorii terți.

4b. Manipularea căruțelor abandonate

Dacă ați folosit vreodată un sistem de comerț electronic și ați lăsat achiziția neterminată – probabil că veți primi e-mailuri de memento de la ei. Aceasta este manevrarea abandonată a coșurilor și ceva ce doriți pentru propriul dvs. magazin.

Această metodă simplă de depistare pentru a încerca să recupereze o vânzare posibil pierdută este de neprețuit pentru comercianții de comerț electronic și vă poate ajuta să faceți o diferență față de linia de jos. Atât planurile Shopify, cât și Ecwid pe care le analizăm includ funcții de recuperare a coșurilor abandonate ca parte a tranzacției.

Ambii furnizori oferă, de asemenea, funcționalități similare, cu posibilitatea de a configura memento-uri (pentru tine), personaliza și trimite e-mailuri manual sau configura e-mailuri automate pe baza de șabloane.

Care e mai bun?

Acestea sunt aproximativ aceleași și oferă o caracteristică foarte necesară. Cu toate acestea, Shopify face ca recuperarea coșurilor abandonate să fie disponibilă pentru toate planurile, în timp ce planurile mai mici decât Business on Ecwid nu obțin acest lucru.

Atât Shopify, cât și Ecwid vă permit să trimiteți cu ușurință e-mailuri de recuperare a coșurilor abandonate, însă Shopify are un avantaj aici, pur și simplu pentru că oferă funcția la un preț mai mic – ca în cazul POS, această caracteristică este inclusă în toate planurile Shopify, chiar și planul de 9 dolari „Lite”. Utilizatorii Ecwid trebuie să aibă un plan de 35 $ sau mai mare pentru a-l folosi.

5. Asistență pentru clienți

Atât Shopify, cât și Ecwid oferă asistență clienților cuprinzătoare fie prin e-mail, fie prin chat live. Ecwid vă permite luați legătura printr-un apel telefonic dar modul în care au pus în aplicare acest lucru este complicat și, în opinia mea, pur și simplu nu merită dificultatea.

Care e mai bun?

Este un pariu egal pentru ambele.

Concluzie: Cine câștigă în Shopify vs Ecwid?

După cum puteți vedea, multe dintre caracteristicile de care aceste două lăudări sunt de fapt foarte similare în natură. În cele din urmă, se rezumă la o preferință individuală a modului în care doriți ca acestea să ofere funcționalitatea, indiferent dacă este sau nu inclusă.

Personal, prefer experiența utilizatorului Ecwid, dar Shopify are și câteva zone foarte atractive, în special în sistemul lor de integrare POS. Pentru piața de astăzi, acest pod care permite retailerilor să se ocupe atât de digital cât și de fizic poate fi de neprețuit.

Probe gratuite

 • Shopify – Faceți clic aici pentru a încerca Shopify gratuit timp de 14 zile (fără card de credit)
 • Ecwid– Faceți clic aici pentru a încerca Ecwid
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map