Shopify vs Volusion: The Unbiated Review and Comparison

Med tiden kan Shopify och Volusion ha verkat vara riktade mot olika marknadssegment. I en anpassning av stjärnorna (eller kanske marknadschefer) har dessa två eCommerce-webbplatsbyggare nu prissatt att kollidera nästan direkt.


Tidigare har Volusion inriktats på mitten av marknaden, men tiderna har förändrats. Den digitala revolutionen har ökat i småskaliga e-Tailers. Med att Shopify har en redan hälsosam ledning inom detta mycket konkurrenskraftiga marknadssegment är Volusion utrustad med rätt funktionsuppsättning?

Shopify vs Volusion: In A Glance

Här är jämförelsetabellen Shopify vs Volusion;

Funktioner
Shopify
Volusion
PlanenGrundläggandePersonlig
Pris (årlig basis)$ 26,10 / mo$ 26,10 / mo
Gratis plan tillgängligNejNej
WebbutikJaJa
FlerkanaligJaJa
POS SupportBegränsadJa
Antal produkterObegränsat100
BastransaktionsavgiftNejNej
Besök onlineBesök ShopifyBesök Volusion

Jämför Shopify och Volusion i

 • Enkel användning
 • Lägga till produkter
 • Lagerstyrning
 • Hantering av digitala produkter
 • Försäljningspunkt (POS)
 • Betalningar bearbetning
 • Kundsupport
 • Andra funktioner

Shopify vs Volusion: The Key Comparison

1. Enkel användning

Volusion User Dashboard Volusion är inte lätt att använda och i många fall omöjligt för nya användare utan hjälp.

Efter att ha använt Shopify många gånger tidigare har jag alltid känt att systemet som finns tillgängligt där är heltäckande. Ännu viktigare är att allt från grunden är extremt användarvänligt och intuitivt.

Faktum är att nya användare inte skulle ha några svårigheter alls att arbeta sig runt Shopify om de kanske aldrig har använt ett grafiskt användargränssnitt (GUI) förut. Med tanke på den låga sannolikheten för detta är Shopifys layout nästan nära ideal.

Volusion å andra sidan påminner mig om en modern design som släpps på ett väldigt navigationssystem i gamla skolan. I sig självt är det inte ett stort problem. Tyvärr är layouten också lite dåligt genomtänkt.

Volusion ligger också långt efter Shopify när det gäller dess sitebuilderfunktioner, med mallar som erbjuds, men litet handlingsutrymme när det gäller anpassningsbarhet. Även om du försöker ändra din logotyp krävs att du går till en annan sida.

Med tanke på att detta främst är en jämförelse av onlinebutikbyggare mellan Shopify och Volusion, kommer jag inte att gå in i mer detaljer om användarvänlighet. Jag uppmanar emellertid alla som överväger Volusion att registrera sig för sin 14-dagars rättegång och kolla in systemet själv innan du fattar ett köpbeslut.

Vilket är bättre?

Jag känner inte att Volusion är lätt att använda alls, och det är inte heller lämpligt att använda utan lång tid att läsa dokumentationen och be om hjälp. Shopify är en tydlig vinnare när det gäller användarvänlighet.

Kolla in vår detaljerade Shopify-recension här.

2. Produktledning

Att hantera artiklarna för din onlinebutik är en av de mest kritiska aspekterna av eCommerce-webbplatsbyggare. För potentiella butiksägare är det här du sannolikt kommer att spendera betydande tid i början.

2a. Lägga till produkter

Lägga till produktkategorier i volusion Pop-up-menyer lägger onödiga nivåer till vad som borde vara en enkel övning för att lägga till en produkt.

Shopify har en mycket strömlinjeformad process för att lägga till produkter, med nästan allt du behöver lägga till för att lista något direkt till hands. Varje uppsättning relaterade data organiseras snyggt i sina egna zoner på samma sida.

Volutions produkthantering är lite likadan, förutom att den introducerar dropdown-etiketter för separata uppsättningar relaterade data (t.ex. Basic Info, Image Management, Inventory Control). Men om du ägnar dig närmare kommer några av de valbara variablerna att skapa popup-menyer för mer detaljerad information. Detta tenderar att bromsa processen och kan ibland vara lite irriterande.

När jag experimenterade med att lägga till produkter och ändra inställningar konfronterades jag med inte mindre än tre popup-fönster och ytterligare två extra webbläsar-menyflikar skapade! Shopify överförde mig under tiden sömlöst inom segment beroende på vad jag redigerade.

Den har också några ovanliga etiketter som inte alla kanske känner till (kräver att du går tillbaka till sin kunskapsbas för hjälp ännu en gång). Vissa av dessa etiketter inkluderar leverantörsregler och lager för kontroll av lager.

Vilket är bättre?

Produkthantering är mycket enklare och effektiviserad i Shopify jämfört med Volusion. Märkligt nog tillåter det senare bara GIF-bilder att användas på webbplatsen, vilket kan resultera i användning av bilder av låg kvalitet.

2b. Lagerstyrning

Behållningskontroll i volusion

I detaljhandeln är förhållandet mellan produkt och lager tydligt och väl definierat. Produkter är artiklar som du säljer och lagret hanteras baserat på försäljning. Hanteringsprocessen bör vara sömlös.

Var och en av dessa sektioner definieras väl i Shopify och Volusion men den senare har lagt till vad den kallar ett Inventory Control Grid inom ett segment på produktsidan. Detta tillför en helt annan nivå av komplexitet istället för bekvämlighet.

Jag kan säkert se idéens potential, men som det gör med många saker har Volusion implementerat den på ett sätt som är för svårt för de flesta icke-tekniska kunniga att hantera.

Vilket är bättre?

Även om Volusions system är mer komplicerat kan lagernätet vara användbart för stora butiker som hanterar stora volymer. Ändå är den komplicerade uppgiften som bör vara sömlös fortfarande en nyfikenhet.

2c. Hantering av digitala produkter

Shopify produktbeskrivning Att lägga till en digital nedladdning för en produkt är enkelt i Shopify.

Naturligtvis hanterar Shopify inte digitala produkter men det finns ett tillägg du kan använda gratis för att hantera detta. När du har installerat den är att lägga till en digital produkt nästan samma som en fysisk – med några extra steg. Du måste faktiskt ladda upp den digitala produkten som ska säljas på produktsidan.

Skulle du behöva hänvisa till detta hjälpsidavsnitt varje gång du lägger till en digital produkt till Volusion?

Här igen har Volusion skapat ett häpnadsväckande komplicerat sätt att hantera något som inte borde vara annorlunda än normen. Istället för att helt enkelt ha ett alternativ att lägga till det, kräver Volusion att du kommer ihåg ett komplext nätverk med inställningar du behöver för att hantera en produkt som digital.

Vilket är bättre?

Jag har ingen aning om varför Volusion hanterar digitala nedladdningar på detta sätt och har ingen önskan att fråga. Det räcker med att säga, jag skulle hellre bara klicka för att lägga till än att komma ihåg ett gäng fält för att lägga till ‘0’ till.

3. Försäljningspunkt (POS)

Volusion POS Volusions POS-system är enkelt att använda och fungerar nästan direkt ur lådan.

POS-systemet är kanske en av de största sparande graderna för Volusion. Den är väldigt tätt integrerad och kräver endast engångsinställningar för att du ska kunna köra. Inställningarna innebär att antingen aktivera rent POS-läge eller en hybrid.

När detta är gjort kan du använda en POS-skanner i ett detaljhandelsföretag för orderingång eller så kan du ha ett butiksgränssnitt där också för samma ändamål. Hursomhelst, det binder till din Volusion-butik och inventering naturligt.

Men även inom detta område ger Shopify POS Volusion en körning för sina pengar. Förutom standard POS-integrationen mellan fysiska och digitala, lägger Shopify till ett extra element i mobilen.

Det gör det möjligt för butiksägare att använda en mobilapp såväl för köpsposter som för betalningsaccept. Medan den övergripande implementeringen ligger lite bakom Volusion, är det mobila elementet mer relevant i denna dag och ålder.

Vilket är bättre?

Jag skulle kalla det oavgjort mellan Shopify och Volusion när det gäller POS-stöd.

4. Betalningsbearbetning

Shopify-betalningar hanteras i inställningsavsnittet. lämpligt eftersom det troligen inte kommer att bli ett område som ofta ändras. Som standard är PayPal tillgängligt plus att du kan använda dig av en rad tredjeparts betalningsleverantörer som t.ex. Rand. Det finns också alternativ för dig att använda manuella betalningsmetoder som bankinsättningar och postanvisningar.

Men om du bestämmer dig för att använda en betalningsprocessor från tredje part debiteras du en transaktionsavgift beroende på vilken du väljer att använda.

Volusion debiterar inte en bastransaktionsavgift men du måste registrera dig med sin egen betalningsprocessor för att använda den. Detta tar ut en avgift per transaktion från 2,15% varje gång en beställning görs. Om du vill kan du också välja att använda en tredjeparts betalningsprocessor som Stripe eller Skrill.

Vilket är bättre?

När det gäller användbarhet gör Shopify igen saker stressfria för användare, men när det gäller betalningar tar de ut det privilegiet. Om du har en hög försäljningsvolym på din webbplats kan kostnaderna snabbt staplas på Shopify-betalningar. På det här området skulle jag säga att ägare av onlinebutiker måste tänka sig mot en mycket bättre botten med Volusion.

5. Kundsupport

Både Shopify och Volusion har omfattande kundsupportkanaler. Du kan kontakta dem via olika kanaler och de har båda mycket omfattande online kunskapsbaser och guider för att hjälpa dig.

I själva verket har Volusion till och med en kunskapsbasartikel om hur du kommer i kontakt med dem om du behöver support.

Vilket är bättre?

Det är en jämn shootout mellan de två när det gäller stöd.

6. Andra funktioner

Volusion kan vara svårt att hantera men det är verkligen omfattande. Det finns ett antal extrafunktioner som gör att den sticker ut i jämförelse med Shopify, till exempel förmågan att hantera telefonorder och produktåterlämningar (RMA).

Om din webbplats är tillräckligt stor för att överväga dessa områden är Volusion ett steg före Shopify. Jag anser dock att dessa anläggningar inte är något som de flesta nya eller mindre tidiga onlinebutiker skulle vara mycket intresserade av på grund av potentiellt lägre volymer.

Slutsats: Är Volusion fortfarande värt att gå?

Vid det här laget har du antagligen bestämt att jag hatar Volusion och jag pratar om dem. Jag kan försäkra er att detta inte stämmer. I många områden känner jag faktiskt att Volusion är utformad för att hantera onlinebutiker som är särskilt högre i trafik på grund av hur de har konfigurerat sina alternativ.

Men när jag tittar på ingångsplanerna för dessa två sida vid sida och överväger marknadssegmentet på dessa nivåer som båda riktar sig, måste jag ta hänsyn till publiken. På en startnivå erbjuder Volusion för mycket komplexitet och lite användarvänlighet för att stödja den nya ägaren online.

Att skapa sina onlinebutiker bör vara något de spenderar lite på – och en heltäckande databas bara kommer inte att skära ner den. Från ett startnivåperspektiv skulle jag gå med Shopify, utan tvekan alls.

Gratis försök

 • Shopify – Klicka här för att prova Shopify gratis i 14 dagar (inget kreditkort)
 • Volusion – Klicka här för att prova Volusion gratis i 14 dagar (inget kreditkort behövs)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map