Shopify vs Ecwid: Vilken plattform är bäst för dig?

Med nästan 11% marknadsandel i en extremt konkurrenskraftig branschvertikal är Shopify ett namn som många skulle ha hört talas om. Med tanke på att det i ett head-to-head av Shopify vs Ecwid finns det en chans att den senare kan komma ut på toppen?


Ecwid har också mycket omfattande produktfunktioner och är inriktad på de som vill etablera en e-handel butik med större lätthet. Det har också en gratis plan som Shopify inte gör. För att jämna upp saker, tittar vi på liknande priser mellan Shopify och Ecwid.

Shopify vs Ecwid: I ett ögonkast

Om du har bråttom nedan är jämförelsetabellen Shopify vs Ecwid;

Funktioner
Shopify
Ecwid
PlanenGrundläggandeFöretag
Pris (årlig basis)$ 26,10 / mo$ 29,17 / mo
Gratis plan tillgängligNejJa
WebbutikJaJa
FlerkanaligJaJa
POS SupportBegränsadNej
Antal produkterObegränsat2500
BastransaktionsavgiftNejNej
Besök onlineBesök ShopifyBesök Ecwid

Jämför Ecwid och Shopify på:

 • Användarvänligheten
 • Lägga till och hantera produkter
 • Produktgränser
 • Support för digitala produkter
 • Försäljningsstället
 • Betalningar bearbetning
 • Övergivna vagnshantering
 • Kundsupport

Shopify vs Ecwid: The Head-mot jämförelse

Shopify och Ecwid är båda e-handelsbyggare och jämförbara på många sätt. Låt oss ta en titt på några av de viktigaste funktionerna som leverantörer som detta borde effektivisera:

1. Användarvänlighet

Shopify byggmästargränssnitt Shopify byggmästargränssnitt

Ecwid builder gränssnittEcwid builder gränssnitt

En av de främsta orsakerna till att någon skulle betala över $ 20 per månad för att vara värd för en webbplats är att Shopify och Ecwid utvecklas kring webbplatsbyggare. Detta innebär att nästan alla med vissa grundläggande internetfärdigheter kan bygga en funktionell e-handelswebbplats snabbt – ingen kodning krävs.

Därför kan vikten av hur enkla deras system är att använda inte underskattas. Båda dessa webbplatsbyggare erbjuder användare en dra-och-släpp-upplevelse. Förutsättningen är enkel – på ena sidan har du en navigeringsfält med verktyg och å andra sidan en duk att arbeta med.

När det gäller utseende och känsla har Shopifys webbplatsbyggare en mycket skarp, professionell känsla. Detta står i kontrast till de stora sektionskontrollerna som Ecwid har. Men för användbarhet känns den senare mycket lättare att använda för nybörjare.

Shopify tenderar också att använda en del av sin egen jargon, till exempel ‘samlingar’ som kan ta lite att vänja sig vid.

Eftersom båda dessa byggare är avsedda för snabb utveckling, tillåter de inte ett stort antal anpassningar jämfört med att bygga en webbplats från grunden. Men båda erbjuder precis tillräckligt med flexibilitet för att du kan anpassa grundläggande utseende.

Naturligtvis kan bakgrunder och liknande ersättas med dina egna personliga bilder för att göra dina webbplatser unikt till dig. För omfattningen av anpassning ger Shopify ut Ecwid med lite – bara en liten bit.

Vilket är bättre?

Shopify är lite svårare att navigera och använda men erbjuder fler alternativ i design. Ecwid är å andra sidan mer användarvänlig, speciellt för de som är nya för webbplatsbyggare.

Läs mer om vår omfattande Shopify-recension här.

2. Produkthantering

Ändra SEO-inställningar för enskilda produkter i Ecwid

2a. Lägga till och hantera

Hantering av produkter är en integrerad del av byggare av onlinebutiker och tack och lov har både Shopify och Ecwid mycket kapabla system.

När det gäller Shopify är produktsidor alla linjära, vilket innebär att varje enskilt alternativ du kan ändra om dem finns på en enda kontinuerlig sida. Naturligtvis är detta uppdelat i logiska segment som produktdetaljer, lager, prissättning, frakt och mer.

För Ecwid delas produktsidor upp i flikar där varje flik hanterar ett enskilt problemområde. Vissa av flikarna heter lite konstigt men till exempel attribut och filer. Den förra är för leverantörshantering, den senare för hantering av digitala produkter.

Ett område där Ecwid kommer framåt inom produkthantering är förmågan att också hantera SEO direkt för den relaterade produkten. Du kan ställa in (och till och med förhandsgranska) vissa områden som sökutseende och metabeskrivningar. Dessa funktioner är tillgängliga på alla betalade planer.

Vilket är bättre?

Även om Shopifys produkthantering är lite enklare (och tydligare) att hantera, skulle jag säga att SEO-alternativen som erbjuds av Ecwid, dumma även om de kan vara, leder mina preferenser på det sättet.

2b. Produktgränser

Det råder ingen tvekan om att Shopify är mer generös med hur många produkter du kan spela värd för – det är obegränsat för alla planer. Ecwid begränsar dig baserat på planen du har, med gratisplanen som endast stöder 10 produkter.

I en jämlik jämförelse mellan Shopifys grundläggande plan och Ecwids affärsplan höjer den senare ante till en mycket generös nivå och låter dig lagra upp till 2500 produkter. Det kan låta som mycket, men kom ihåg att varje produkt är en enda SKU.

För obegränsade produkter på Ecwid måste du planera upp till Unlimited vilket går för $ 82,50 per månad på en årlig betalningsbasis.

Vilket är bättre?

Händer ner Shopify på den här.

2c. Support för digitala produkter

Både planerna vi tittar på möjliggör försäljning av digitala varor som musik, video och mer. För att hantera detta måste du använda en tilläggsapp på Shopify och den begränsar dig till digitala produktstorlekar på 5 GB.

Med Ecwid kan du hantera digitala produkter naturligt plus är mer generöst med filstorlekar, vilket ger upp till 25 GB.

Vilket är bättre?

När det gäller hantering skulle ett inbyggt system vanligtvis vinna men Shopify har en stark stall av tilläggsappar som är utmärkta. Detta skulle se dem mer eller mindre nacke och nacke på digital produkthantering.

3. Försäljningspunkt (POS)

Shopify har ett formidabelt POS-system som låter dig integrera digital med fysisk försäljning.

Om du har både en fysisk butik och en digital kan ett system som är integrerat vara ovärderligt för företaget. Detta segment är en av höjdpunkterna i Shopify och det som gör att det vanligtvis sticker ut från andra e-handelsbyggare.

Shopify erbjuder en hel del funktioner med avseende på POS och till och med deras Shopify Basic-plan kan använda sin POS-app. Med appen kan du sälja från vilken plats som helst och till och med integrera en kortläsare för att acceptera betalningar.

Inventarier och beställningar strömlinjeformas, även om basplanen saknar avancerade funktioner som stöd för dedicerad POS-hårdvara. Ändå kan du göra försäljning från en kombinerad pool av produkter sömlöst och hålla noggrant koll på ditt lager.

Vilket är bättre?

Ecwid har POS-integration men det är bara för deras obegränsade planer. På grund av detta och excellensen med Shopify POS-system vinner det händerna ner.

4. Betalningar

Ecwid integrerar tredjepartsbetalningar under sitt eget varumärkesparaply.

4a. Betalningsbearbetning

Både Shopify och Ecwid arbetar med ett brett utbud av betalningsprocessorer men bara Shopify har en ursprunglig version som du kan använda – Shop Pay. Annars fungerar allt annat med externa betalningsprocessorer som Rand, PayPal, och så vidare.

Shopifys Shop Pay är endast tillgängligt i en handfull länder så det är ganska troligt att du i slutändan kommer att behöva använda en annan betalningsprocessor. Att göra det är ganska enkelt men du måste skapa ett konto med dessa leverantörer för att använda dem. Detta måste dock göras på egen hand och informationen från dessa betalningsleverantörer måste sedan anges i Shopify.

Där Ecwid skiljer sig från är att den inte har en inhemsk betalningsprocessor som Shop Pay och den försöker göra integrationen från tredje part enklare. Att välja en betalningsprocessor öppnar en direktlänk till den webbplatsen med en registreringssida under varumärket Ecwid.

Vilket är bättre?

Även om Shopify har kanten med sin egen ursprungliga betalningsprocessor föredrar jag den sömlösa integration som Ecwid har med tredjepartsleverantörer.

4b. Övergiven vagnshantering

Om du någonsin har använt ett e-handelssystem och lämnat ditt köp oavslutat – har du troligtvis fått påminnelsemail från dem. Det är övergivna vagnshantering och något du vill ha för din egen butik.

Denna enkla metod för att nå ut för att försöka återfå en eventuellt förlorad försäljning är ovärderlig för e-handelshandlare och kan hjälpa dig att göra en skillnad i din slutlinje. Både Shopify- och Ecwid-planerna som vi tittar på inkluderar övergivna funktioner för återhämtning av vagnar som en del av affären.

Båda leverantörerna erbjuder också liknande funktioner, där du kan ställa in påminnelser (för dig själv), anpassa och skicka e-post manuellt eller ställa in automatiska e-postmeddelanden baserade på mallar.

Vilket är bättre?

Dessa är ungefär densamma och ger en efterfrågad funktion. Men Shopify gör återhämtning av övergivna vagnar tillgängliga för alla planer, medan planer som är lägre än Business on Ecwid inte får detta.

Både Shopify och Ecwid låter dig enkelt skicka övergivna e-postmeddelanden om övergivna vagnar, men Shopify har utan tvekan en bit av kanten här, helt enkelt för att den ger funktionen till en lägre prispunkt – som med POS ingår denna funktion i alla Shopify-planer, till och med $ Lite-planen. Ecwid-användare måste ha en $ 35 + -plan eller högre för att kunna utnyttja det.

5. Kundsupport

Både Shopify och Ecwid erbjuder omfattande kundsupport antingen via e-post eller livechatt. Ecwid tillåter det ta kontakt via ett telefonsamtal men hur de har implementerat detta är komplicerat och enligt min mening helt enkelt inte värt besväret.

Vilket är bättre?

Det är en jämn insats på båda.

Slutsats: Vem vinner i Shopify vs Ecwid?

Som ni ser är många av de funktioner som dessa två skryter av faktiskt väldigt lika. I slutändan handlar det om en fråga om individuell preferens för hur du vill att de ska erbjuda funktionaliteten, inte om den ingår eller inte.

Personligen föredrar jag användarupplevelsen för Ecwid men Shopify har några mycket attraktiva områden också, särskilt i deras POS-integrationssystem. För dagens marknad kan denna bro som gör det möjligt för detaljhandlare att hantera både digitala och fysiska vara ovärderlig.

Gratis försök

 • Shopify – Klicka här för att prova Shopify gratis i 14 dagar (inget kreditkort)
 • Ecwid– Klicka här för att prova Ecwid
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map