Sajter som Fiverr (för frilansare och anställda)

Fiverr är en webbplats som tillåter frilansare att marknadsföra sina tjänster. Under de senaste åren har det skett en enorm tillväxt i frilansingsindustrin. Nya affärsmodeller och möjligheter har gett upphov till spelningsekonomin.


På grund av denna tillväxt har både frilansare och företagare som söker tjänster nu mycket mer val. Ändå betyder val att beslut måste fattas. Oavsett om du är frilansare till någon som söker tjänster – vilken plattform bör du välja?

Vad är Fiverr och hur fungerar det?

Fiverrs hemsidaFiverrs hemsida (besök här)

Fiverr.com har vuxit till en av världens största marknadsplats för digitala tjänster. Det förbinder köpare och säljare för allt från kodning till konst. Säljare har olika färdigheter och kompetensnivåer.

Frilansare som använder Fiverr-plattformen kan erbjuda nästan allt man kan tänka sig, så länge den kan levereras via Internet. Deras portföljer, noterade priser och recensioner från tidigare kunder hjälper till att sälja dem till nya.

Att registrera sig här är gratis men du måste registrera dig hos dem för att leta efter jobb eller engagera sina frilansare. Webbplatsen är ordnad efter kategorier av arbete och du kan bläddra i den som en online-katalog.

För säljare (frilansare)

Om du försöker lista dina tjänster på Fiverr, se till att din säljarprofil är komplett. Ett välskrivet spelningsprogram som tydligt beskriver dina tjänster kan inte bara hjälpa dig att sälja spelningen utan också undvika potentiella tvister.

Att få bra betyg efter dina tjänster är ett plus, eftersom det syns i din profil. Fiverr betalar omedelbart för färdiga spelningar, men tar ut ett avdrag på din avgift. Se till att du faktorerar det när du anger dina priser. Plattformen betalar dig 80% (vilket betyder Fiverr tar 20% nedskärning) av vad din spelning säljer för.

Fördelarna inkluderar:

 • Gratis lista för dina tjänster
 • Du behöver inte bjuda på jobb
 • Tips på toppen av spelpriser

För köpare (anställda)

Med tiotusentals spelningar listade på Fiverr är det verkligen en köpers marknad. De har också ett mycket brett utbud av spelningar tillgängliga så att du hittar nästan vad som helst här. Priserna är transparenta, och vad du ser är i grund och botten vad du betalar utan dolda kostnader.

Saker att vara medvetna om:

 • Billiga spelningar kan komma till en kostnad i kvalitet
 • Populära spelningar kan ha galna långa tidsfrister
 • Enstaka con jobb

5 Fiverr-alternativ för frilansare och anställda

Men som jag nämnde tidigare betyder spelningsekonomin ännu mer val. Freelancing startar och slutar inte med Fiverr, det finns otaliga Fiverr-alternativ runt. Här är de 5 platserna som Fiverr att tänka på:

1. Upparbetning

Upparbetning - alternativ till FiverrUpparbetad hemsida

Upwork är en liknande marknad som Fiverr men är mer fokuserad på vissa områden. Här hittar du erbjudanden som grafisk design, litteratur och webbutveckling. På samma sätt erbjuder denna webbplats professionella som söker extra arbete medel för att hitta projekt, kommunicera med potentiella kunder och ett säkert sätt att få betalt.

Din profil fungerar som samma syfte som en allmän portfölj för framtida arbetsgivare, så det är viktigt att du bygger en som är lämplig. Framför allt annonsera dig själv och ditt arbete ordentligt.

Hur fungerar Upwork?

Fyll i den jobbkategori du vill passa in och se till vilka färdigheter du har och din kompetensnivå. Det är också viktigt att ditt arbete utförs på bästa sätt som om du inte kan leverera på jobb, ditt konto kan eventuellt stängas.

Var dock medveten om att det finns några höga kostnader i samband med jobb här. Upwork tar ut cirka 25% av dina avgifter och toppar det med en 2,75% bearbetningsavgift + moms + valutakurser. Med andra ord kan det vara svårt att tjäna pengar här på grund av dessa uppdrag.

Om du vill veta mer är här en jämförelse mellan Upwork och Fiverr.

Fördelarna med Upwork istället för Fiverr

För frilanser:

 • Gratis medlemskap
 • Utsikterna till sidoinkomster
 • Betala mindre provisioner för långsiktiga kunder

För Hirer:

 • Effektiv sökning och recensioner
 • Integrerade verktyg för samarbete
 • Rättvisa faktureringar

2. Toptal

ToptalToptal hemsida

Toptal är ett exklusivt nätverk av topp frilans mjukvaruutvecklare, designers, finans experter, produktchefer i världen. Toppföretag anställer Toptal frilansare som deras idealiska alternativ för många viktiga projekt.

Om du bara går till deras webbplats och klickar på “Hyr topptalent” och registrerar dig med dina detaljer kommer du igång. När du lägger till dina färdigheter och tjänster granskar Toptal-teamet din jobbprofil och matchar dig sedan till de bästa kandidaterna. När din granskning har gjorts kan du börja med arbetet.

Hur tjänar Toptal pengar?

Toptal tjänar pengar genom att debitera dem som vill engagera sina frilansare. Frilansare själva betalar inte något för tjänsten. Det belopp du debiterar är exakt vad du får (eventuellt mindre banköverföringsavgifter).

Kunderna betalar en timpris som är ungefär dubbelt så mycket som frilansarna begär. Detta kan hamna i ganska styva räkningar beroende på avgifterna. Till exempel, om frilansare begär $ 20 per timme, debiteras hyresgäster $ 40 per timme.

Fördelarna med Toptal istället för Fiverr

För frilanser:

 • Anpassad jobbprofilering
 • Enkelt användargränssnitt
 • Arbeta för en global publik

För Hirer:

 • Begränsad kompetensuppsättning pool
 • Generellt sett dyrare frilansare

3. Freelancer.com

Freelancer.comFreelancer.com hemsida

Freelancer.com är en webbplats för crowddsourcing-marknadsplats som har hjälpt miljontals företag att hitta frilansare. Om du vill ha högkvalitativt arbete inom en rimlig budget (för både köpare och säljare) är Freelancer.com något för dig.

Vad erbjuder Freelancer.com?

Webbplatsen erbjuder ett brett utbud av jobbmöjligheter som copywriting-projekt till webbdesign och mer. Frilansare, kom igång med att skapa dina egna profiler. Lista dina färdigheter och expertis och dela dina erfarenheter med allmänheten. Hitta sedan jobb som bäst passar dina kunskaper och kunskaper. Skriv ditt bästa bud, bli belönad och tjäna.

Fördelarna med Freelancer.com istället för Fiverr

För frilanser:

 • Otaliga projekt tillgängliga
 • I realtid interaktion med kunderna
 • Billig prenumerationsplan

För Hirer:

 • Responsivt teknisk support
 • Enkel interaktion med frilansare

4. PeoplePerHour

PeopleperhourPeoplePerHour-hemsidan

PeoplePerHour är en annan webbaserad marknadsplats för frilansjobb som matchar affärsbehov med talanger. Det är en idealisk plattform för småföretag och individer. Medan plattformen ger dig en global talangpool på plats hjälper den dig också att prioritera lokala talanger enligt dina specifikationer.

Hur fungerar PeoplePerHour?

Denna plattform ger också budgetflexibilitet, så att du kan ställa in ett fast pris eller betala per timme, anpassa efter dina önskemål och behov.

Fördelarna med PeoplePerHour istället för Fiverr

För frilanser:

 • Säkra betalningsmetoder
 • Enkel interaktion med klienter
 • Dela filer och dokument

För Hirer:

 • Lätt att hitta talang
 • Många kvalificerade kandidater
 • Enkel att använda gränssnitt

5. Guru.com

Guru.comGuru.com hemsida

Guru.com är en plattform för frilansare och arbetsgivare att samarbeta om projekt. Med en global räckvidd kan en arbetsgivare få tillgång till ett brett utbud av portföljer från en omfattande pool av kandidater. Allt detta kan göras med hjälp av en enkel instrumentbräda och ett rent gränssnitt, vilket gör det enklare för både frilansare och arbetsgivare.

Vad erbjuder Guru.com?

Guru erbjuder jobb från programmering & utveckling till skrivande & översättartjänster. Dess jobbomfång erbjuder också många olika kompetensuppsättningar från juridiska tjänster till teknik och arkitektur. Gå bara med gratis, publicera jobb och börja få offert.

Fördelarna med Guru.com istället för Fiverr

För frilanser:

 • Bra supportteam
 • Enkelt betalningssystem

För Hirer:

 • Global grupp av talanger
 • Enkelt användargränssnitt
 • Välj mellan flera betalningsmetoder

Varför använda arbetsportaler som Fiverr?

Det här är en fråga som många har ställts av mig, både frilansare och företag. Motivationen för var och en kan vara annorlunda, men det finns tvingande skäl att välja jobbportaler som Fiverr eller någon av Fiverr-konkurrenterna som listas ovan.

För arbetssökande betyder det inte bara att det här är spelekonomin att det inte är säljarens marknad. Kom ihåg att du också tävlar med resten av arbetssökande i spelningsekonomin.

Du måste också överväga om du också har tid att skaffa kunder på egen hand. Om du precis börjar freelancing kanske du inte ens vet var du hittar dina nästa jobb! (Om du behöver hjälp har vi listat upp tio platser där du kan hitta legitima onlinejobb.) Medan rutinerade frilansare ofta kan överleva på egen hand är det inte så lätt i början.

För företag handlar det främst om vad som är vettigt. Det finns så många småföretag i dag som arbetar med en skogsbegränsande budget. Det största problemet är vanligtvis en utbuktad lön, så fokusera på din kärnverksamhet och lägga ut andra webbutvecklingsarbeten eller stödja jobb.

Detta kan hjälpa dig att lösa problem och samtidigt hantera din nedre rad lättare.

Fiverr-alternativ – slutliga tankar

Gigekonomin ger en möjlighet men det är ingen bädd av rosor. Frilansare kämpar främst en uppåtgående kamp, ​​även om de är villiga att erbjuda utmärkta tjänster till rimliga priser. Den största frågan mellan köpare och säljare är förtroende – och det är där webbplatser som Fiverr kommer in.

Genom att fungera som mellanhand hjälper arbetsplattformar att driva spelningen, och se till att frilansare betalas medan de öppnar en tvistväg för företag. Ändå kommer allt detta ofta till ett pris – ibland mycket brant.

Mitt råd till frilansare är att arbeta hårt på dina spelningar, men försök bygga din egen portföljwebbplats. Tänk på det som planering för framtiden. Lär dig från webbplatser som Fiverr och använd din erfarenhet av att hantera kunder där för att hantera dina egna i framtiden.

För företag är jobbplattformar oftast säkra att använda, men rutinerade frilansare skymmer ofta på grund av hur mycket dessa plattformar tar ut. Tänk på det faktum, så om du letar efter en riktig expert kan oberoende entreprenörer vara nyckeln till ditt problem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map