Grammatisk granskning: Är grammatik värt det?

När Grammarly först kom över min radar var det med lite annat i vägen för medföljande information. När jag fick veta vad den var avsedd för, rädslade rädsla mitt sinne när jag föreställde mig en draconian skolmarmliknande figur som poliserar mitt ord.


Men som både författare och redaktör kan jag säkert se fördelarna med det i många fall. Även om jag inte är helt säker på att detta skulle passa alla mina behov, känner jag att det definitivt finns en marknad för något liknande.

Grammatisk granskningsöversikt

Funktionspackat skrivverktyg för professionella arbetande vuxna och studenter.

Namn: Grammarly

Beskrivning: Grammatik är ett användbart verktyg som kan användas av vem som helst för att lätt förbättra sitt skrivande. Det finns både online och som ett installerbart format och fungerar sömlöst när du skriver.

Operativ system: Windows, macOS

Applikationskategori: Skrift

[ Mer ]

 • Enkel användning

 • Funktioner

 • Värde för pengar

 • Användarsupport

 • Noggrannhet / tillförlitlighet

Övergripande

4,7

Sammanfattning

Grammarly erbjuder flexibel lösning för att snabbt hitta och åtgärda fel i ditt skrivande. Grammarly Free erbjuder grundläggande skrivkorrigeringar till $ 0 kostnad; Grammarly Premium, som kommer med en hel del fler funktioner, är relativt prisvärt till $ 11,66 / mo.

Sammanfattningsvis är Grammarly mycket mångsidig och passar ett brett spektrum av publik. Några av de viktigaste skulle omfatta företagsledare, bloggare, studenter (även upp till forskarstuderande), unga författare, säljare och mer.

Läs mer

 • Planer och prissättning
 • Gratis vs Premium
 • Kom igång: Hur du använder?

Fördelar

 • Grammatik finns överallt
 • Autokorrigering är intressant
 • Fungerar för mer än stavning
 • Anpassa ditt ordförråd
 • Enkla korrigeringsförslag
 • Begränsad gratisversion tillgänglig

Nackdelar

 • Chrome-förlängning i beta
 • Inte lämplig för specialiserat arbete
 • Missar korrigeringar ibland
 • Plans & Prissättning
 • Prova grammatik gratis

{
"@sammanhang": "http://schema.org",
"@typ": "Recension",
"itemreviewed": {
"@typ": "Mjukvaruapplikation",
"namn": "Grammarly",
"beskrivning": "Grammatik är ett användbart verktyg som kan användas av vem som helst för att lätt förbättra sitt skrivande. Det finns både online och som ett installerbart format och fungerar sömlöst när du skriver. \ R \ n",
"bild": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/grammarly-review-home.jpg",
"url": "/ Go / grammarly",
"operativ system": "Windows, macOS",
"applicationCategory": "Skrift"
},
"reviewRating": {
"@typ": "Betyg",
"ratingvalue": 4.70000000000000017763568394002504646778106689453125,
"bestrating": 5,
"worstRating": 0
},
"författare": {
"@typ": "Person",
"namn": "Timothy Shim"
},
"reviewBody": "

Grammarly erbjuder flexibel lösning för att snabbt hitta och åtgärda fel i ditt skrivande. Grammarly Free erbjuder grundläggande skrivkorrigeringar till $ 0 kostnad; Grammarly Premium, som kommer med en hel del fler funktioner, är relativt prisvärt till $ 11,66 / mo.

\ R \ n

Sammanfattningsvis är Grammarly mycket mångsidig och passar ett brett spektrum av publik. Några av de viktigaste skulle omfatta företagsledare, bloggare, studenter (även upp till forskarstuderande), unga författare, säljare och mer.

\ R \ n

Läs mer

\ R \ n \ r \ n

  \ R \ n
 • Planer och prissättning
 • \ R \ n

 • Gratis vs Premium
 • \ R \ n

 • Kom igång: Hur du använder?
 • \ R \ n

\ R \ n"
}

Fördelar: Vad jag gillade om grammatiskt

1. Grammatik finns (nästan) överallt

Använda grammatik i Chrome Grammatiskt arbetade med många verktyg från tredje part som jag fick tillgång till via Chrome, som Writebox

Grammatik är inte bara ett onlineverktyg som låter dig ladda upp ett dokument som ska kontrolleras. Det erbjuder mycket flexibilitet tack vare dess förmåga att integrera med andra applikationer. Kärnan i Grammarly är den ursprungliga onlineversionen. Här kan du ladda upp ett dokument som ska kontrolleras eller helt enkelt skapa ett online och få det kontrollerat medan du skriver. Utöver detta finns det också grammatik för Windows, Microsoft Office och Chrome.

Windows-versionen (eller Mac) är ett lokalt format av Grammarly online. Detta betyder att det i huvudsak är samma sak, men nedladdningsbart till ditt skrivbord. Du kör sedan det som alla andra program på din dator. I huvudsak är det som ett alternativ till MS Word.

Grammarly’s Office-plugin låter det fungera inom Microsoft Word och Outlook. Jag tycker att det här är ett bra drag eftersom det är många av oss som inte kan dela med dessa applikationer varken på personlig basis eller av arbetsskäl.

Slutligen har du Grammatisk Chrome-förlängning vilket låter det fungera på olika webbplatser online. Även om det t.ex. är med Google Dokument och andra appar från tredje part.

Detta är överlägset ett av de bredaste områdena som ett textkorrigeringsverktyg har sett så långt att jag har stött på. De flesta kommer att ha en app du tvingas använda och fungerar bara på det lilla begränsade utrymmet.

2. Autokorrigering är intressant

Med de flesta programkorrigeringsprogram som kräver att du kontrollerar vad de har markerat som felaktiga, är autokorrigeringsfunktionen i Grammarly uppdaterad. Det är som en massivt uppskalad version av autokorrigeringen av mobiltexten.

Även om detta kommer med några buggar (avsaknad av ett bättre ord), är det ändå en ny port för en mobilimplementering med lång tid.

3. Fungerar för mer än stavning

Textkorrigering i grammatik - användarpanelen När du skriver kommer listan med förslag till korrigeringar av din text att växa

En av de viktigaste fördelarna som jag ser i Grammarly är att det inte bara fungerar för stavning, utan även med många andra områden. Grammatiskt utvärderar din skrivna text baserat på några få områden – Rättighet, tydlighet, engagemang och leverans.

Korrekt & Klarhet

Korrektheten är mer på den tekniska sidan, vilket betyder att det är Grammarlys fångst för saker som stavning, grammatik och liknande. Klarhet har mer att göra med att hjälpa dig att säkerställa att du inte hamnar på vanor som att förutsätta att din publik vet vad du refererar till.

Engagemang

Engagemang handlar mer om användarupplevelse. Om du till exempel skulle upprepa användningen av ett ord ofta kommer Grammarly sannolikt att flagga det för uppmärksamhet under dess engagemangsklausul. Anledningen är att för att hålla din publik engagerad måste du använda en mängd olika ord, även om de har liknande betydelser.

Leverans

Leverans hjälper dig med polering. Detta är den åtskillande faktorn mellan författare och bra författare. En bra författare vet hur man sätter rätt ton i artiklar av instinkt, och grammatiskt efterliknar det i Delivery.

Grammatik för plagiering Kontrollera

Många av oss har gjort oss skyldiga till detta tidigare – vi kopierar ned bitar med text och redigerar det sedan till våra egna ord. Men det har gjorts misstag tidigare och ibland har vi till och med ingen aning om hur vi ändrar texten och slutar lämna för mycket av originalet i.

Att skydda mot plagiering är en av de viktigaste saker som författare behöver göra – oavsett ditt faktiska jobb. Vad Grammarly gör är att skanna din text mot massor av webbaserat innehåll och låta dig veta om du har kopierat för mycket.

Betrakta det som en inbyggd skydd.

4. Anpassa ditt ordförråd

För dem som kan behöva ofta använda icke-standardord i sin text ger Grammarly också möjligheten att skapa en ytterligare ordlista. Sanningen ska sägas, den här funktionen finns i många kapabla ordbehandlare som MS Word, så det är inte något att verkligen skrika om.

Ändå är funktionen där och jag kan redan höra ingenjörerna och programmerarna bland oss ​​andas ett lättnads ​​suck.

5. Förslag till enkel korrigering

Om du kanske kommer ihåg att jag i början av den här artikeln föreställde mig en språkkorrigeringstjänst som en sträng skola. Tack och lov är Grammarly inte så alls. I själva verket var jag ganska förvånad över de mycket förenklade förslag som den kom med.

För den genomsnittliga användaren skulle detta vara väldigt enkelt att följa med och till och med förstå. Detta är en av de viktigaste anledningarna till att jag tycker att Grammarly kan vara bra för olika applikationer. Om du var en fungerande professionell, låt oss säga, kan du använda det för att förbättra ditt skrivande under resan genom att använda de snabbt korrigerbara justeringarna.

Personligen tror jag att graden av korrekthet och enkelheten i dess förklaringar gör Grammarly också lämplig som ett språkutbildningsverktyg. Tänk på detta för en student som kanske får problem med språket;

Genom att använda Grammarly för att skriva ut andra uppgifter (historia, litteratur osv.) Kan du samtidigt förbättra dina engelska färdigheter. Naturligtvis är det inte en perfekt lösning, men det är ett alternativ om andra metoder har visat sig vara mindre framgångsrika.

6. Det finns en begränsad gratisversion

Grammatik för Chrome är till viss del gratis. Detta är bra för dig som letar efter en enda förlängning som kan hantera grundläggande korrigeringar på ett brett utbud av webbaserade textredigeringsplattformar. Även om gratisversionen är mycket begränsad är funktionaliteten fortfarande där till nollkostnad.

Grammatiska planer och priser - gratis plan tillgängligPröva grammatik till $ 0 kostnad.

Nackdelar: Vad jag inte gillade med grammatik

1. Chrome Extension Still i Beta

Används grammatiskt i Google doc Grammatik spelar inte riktigt bra med Google Dokument ännu eftersom de båda kämpar för att hantera korrigeringar.

Den här punkten som jag måste erkänna är egentligen inte en sak med Grammarly själv, utan mer som ett grepp för de som registrerar sig och måste betala för det just nu. Betaläget innebär att det fortfarande finns buggar som svävar runt Grammarly Chrome-verktyget.

Ärligt talat, för ett plugin som Grammarly att arbeta i en så bred miljö som Chrome (du tittar i huvudsak på kompatibilitet med hela Internet) är inte lätt. Med tanke på den utmaningen fungerar Grammarly för Chrome redan ganska bra.

Under min utvärdering av Chome-förlängningen märkte jag tre huvudfrågor som jag önskar redan har åtgärdats. Den första är att den inte är WordPress klar än, vilket innebär att för bloggare måste du använda den ursprungliga appen.

Den andra är att Beta verkar ha problem som arbetar i samarbete med Google Docs. GDOC har sin egen stavningskontroll och jag tycker att den kommer i konflikt med Grammarly när jag gör korrigeringar. Det här är inte något allvarligt, men det visade sig verkligen irriterande.

Slutligen har de flesta tredjepartsbaserade korrigeringar som Grammarly är aktiva på begränsad användning. Det fungerar i ett väldigt grundläggande läge och om du vill ha fullständig kraft av grammatiska förslag måste du fortfarande återgå till det i en naturlig inställning, till exempel i appen.

2. Passar inte för specialiserat arbete

När jag säger specialiserat arbete hänvisar jag inte till nischroller som ingenjörer eller liknande, utan mer i samband med en riktig redaktör. Det finns mer att skriva och redigera vad Grammarly erbjuder vid denna tidpunkt.

Ja, det är sant att på teknisk basis kan Grammarly hjälpa, särskilt om en författare är ny och oerfaren. Men när du skalar upp förlorar Grammarly upplevelsen och förmågan att hjälpa sina författare är mer begränsad.

Några idéer om vad som saknas kan vara förmågan att rama in ämnen, knyta en vinkel på en berättelse och så vidare. Detta är inte alls ett allvarligt negativt eftersom det är troligt att sådana områden inte omfattas av Grammarlys utvecklare, utan bara en observation av skillnaderna i rollen.

3. Det saknas ibland korrigeringar

Det finns tillfällen då Grammarly på något sätt missar märket

Kanske är min största fråga med Grammarly att det kan vara en inkonsekvent takt ibland. I mina tester på de olika plattformarna tycker jag att formen då och då fungerar helt enkelt inte. Medan dessa instanser är sällsynta från vad jag har sett, kan de som den saknar vara pittoreska.

Om du skulle sätta din tro på ett verktyg som Grammarly, kan det få konsekvenser av att låta den göra sin sak utan att kontrollera. Kan du avbilda ett e-postmeddelande som skickas till din chef om ett viktigt projekt som fylls med misstag?

Hur man använder grammatik?

Grammatisk hemsida Du kan använda Grammarly i Chrome. Det är gratis! (besök)

Hur man använder grammatik - Lägga till verktyget på olika plattformarGrammarly Addon fungerar i stora SaaS-plattformar, sociala medienätverk och e-posttjänster.

Grammatik fungerar på två huvudsakliga sätt – som ett tillägg på eller genom sin ursprungliga onlinesida. Alla fungerar dock på liknande sätt:

 1. Skapa ett nytt dokument och börja lägga till text
 2. När du går med kommer Grammarly att understryka ord eller fraser som behöver korrigeras
 3. Understreck med olika färger representerar olika kategorier av korrigeringar
 4. Guider till förslagen kommer att visas på en meny till höger om dokumentet
 5. För att göra korrigeringar kan du sväva över den understrukna frasen för att se vad Grammarly vill ändra det till.
 6. Om du vill acceptera ändringen klickar du bara på den.

Försök gratis: Besök Grammarly online

Grammatiska planer och prissättning

Funktioner / planer
Fri
Premie
Företag
AnvändandeFör individerFör individerFör team
GrammatikJaJaJa
KonsistensJaJa
LäsbarhetJaJa
OrdförrådJaJa
TonavkänningJaJa
Antal licenserJaJa
AdministratörspanelJaJa
Centraliserad faktureringJaJa
PrisFri$ 11.66 / mo$ 12.50 / mo

För årsabonnemang är Grammarly relativt prisvärd på $ 11,66 / mo. Om du skulle registrera dig för kortare villkor är priserna ganska lite högre. Jag skulle säga att om du verkligen skulle använda det som ett verktyg, är priset lätt motiverat för långsiktigt engagemang.

Betrakta det som en mervärdeupplevelse som kan hjälpa dig inte bara i ditt arbete utan också på en individuell grund för självutveckling. I det sammanhanget verkar den årliga prenumerationen inte så dyr, gör den inte?

Grammatikfria vs Premium

Grammatikfria erbjuder grundläggande stavningskontroll och någon form av polisarbete inom områden som tydlighet, engagemang och leverans. Premium-läget täcker det men inkluderar även andra områden. Exempelvis i teknisk korrekthet, bortsett från stavning och grammatik, kommer Grammarly också att titta på flyt och konsistens i skiljetecken. Viktigast av allt är att Grammarly Premium innehåller en plagieringskontroll.

Slutsats: Är grammatiskt rätt för dig?

Vid det här laget har du förmodligen insett att även om Grammarly är ganska funktionspakad är det inte nödvändigtvis rätt lösning för alla. Om du knappast kommunicerar för arbete, finns det egentligen inte mycket som bortsett från möjlig självförbättring.

Men hur många av oss är verkligen så isolerade att vi inte kan använda något som Grammarly? Jag skulle säga att detta är ett starkt verktyg inte bara för yrkesmässiga arbetande vuxna, men som tidigare nämnts också i utbildningssammanhang.

Vem är grammatiskt bra för?

Som en guide till användare som inte vill spendera mycket tid på att öka sina språkkunskaper kan Grammarly vara en ovärderlig tillgång. På samma sätt, för dem som vill förbättra sitt språk är Grammarly tillräckligt okomplicerad för att inte vara påträngande samtidigt som de ger lättförståliga instruktioner.

Ovanstående gäller även de som har skrivit sin karriär, särskilt unga författare. Emellertid tenderar äldre författare som jag att vara lite mer envisa, så du kanske hittar de förändringar Grammarly vill göra ganska irriterande ibland.

Sammanfattningsvis är Grammarly mycket mångsidig och passar ett brett spektrum av publik. Några av de viktigaste skulle omfatta företagsledare, bloggare, studenter (även upp till forskarstuderande), unga författare, säljare och mer.

Försök gratis: Besök Grammarly online

Offentliggörande: BuildThis får remissavgifter från verktyg som listas på denna webbplats. Men yttrandena är baserade på vår erfarenhet och inte hur mycket de betalar. Vi fokuserar på att hjälpa småföretag och individer att bygga webbplatser som företag. Vänligen stödja vårt arbete och lära dig mer om vår intäkter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map