FreshBooks granskning: Feature-packad Cloud Accounting

Som ägare av ett litet företag känner jag att verktyg som FreshBooks erbjuder många efterfrågade livlinor. Även om det kan diskuteras att grundläggande bokföring och fakturering kan göras på egen hand, till det priset FreshBooks börjar med – varför bry sig om att göra det manuellt?


Det finns fortfarande, som med alla verktyg, fördelar och nackdelar, så låt oss ta ett djupare dyk i FreshBooks för att se vad det verkligen ger till bordet bortsett från bara siffror.

FreshBooks granskningsöversikt

Funktionspaket online-redovisningsverktyg för nästan alla företag stora och små

Namn: Freshbooks

Beskrivning: FreshBooks är en annan i en lång rad med molnbaserade bokföringssystem som syftar till att ersätta traditionella bokföringsmetoder. Dess bekvämlighet och kraft gör det till ett extremt attraktivt förslag för moderna företag som vill minska omkostnaderna och personalantalet med automatisering.

Operativ system: Webbaserad

Applikationskategori: Bokföringsprogram

 • Enkel användning

 • Funktioner

 • Noggrannhet & Pålitlighet

 • Värde för pengar

 • Kundsupport

Övergripande

4,6

Sammanfattning

FreshBooks är ett mycket rent designat men ännu funktionspaket molnbokföringsverktyg. Trots att det är avsett för bokföring, gör det förenklade användargränssnittet och tydliga kategoriseringar det lätt att användas av nästan vem som helst.

Jag kan lätt säga att detta kan användas av en bred publik av användare och att det enkelt kan passa företag till små till medelstora. Om du är intresserad kan de till och med skapa egna planer för större företag på begäran.

Läs mer

 • FreshBooks planerar och prissätter
 • Funktioner som gör att FreshBooks sticker ut
 • Bedömning: Är FreshBooks för dig?

Fördelar

 • Utmärkt ombordprocess
 • Enkelt GUI-driven gränssnitt
 • End-to-end-kontolösning
 • Hög grad av automatisering
 • Mycket kompatibelt system
 • Integreras bra med bankkonton
 • Omfattande antal tillägg
 • Levande kundsupport

Nackdelar

 • Kan bli dyrt snabbt
 • Hur fakturor skickas
 • Teammedlemmar kostar extra
 • Planer och prissättning
 • Prova FreshBooks gratis

{
"@sammanhang": "http://schema.org",
"@typ": "Recension",
"itemreviewed": {
"@typ": "Mjukvaruapplikation",
"namn": "Freshbooks",
"beskrivning": "FreshBooks är en annan i en lång rad med molnbaserade bokföringssystem som syftar till att ersätta traditionella bokföringsmetoder. Dess bekvämlighet och kraft gör det till ett extremt attraktivt förslag för moderna företag som vill minska omkostnaderna och personalantalet med automatisering.",
"bild": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/freshbooks-review-home.jpg",
"operativ system": "Webbaserad",
"applicationCategory": "Bokföringsprogram"
},
"reviewRating": {
"@typ": "Betyg",
"ratingvalue": 4.5999999999999996447286321199499070644378662109375,
"bestrating": 5,
"worstRating": 0
},
"författare": {
"@typ": "Person",
"namn": "Timothy Shim"
},
"reviewBody": "

FreshBooks är ett mycket rent designat men ännu funktionspaket molnbokföringsverktyg. Trots att det är avsett för bokföring, gör det förenklade användargränssnittet och tydliga kategoriseringar det lätt att användas av nästan vem som helst.

\ R \ n

Jag kan lätt säga att detta kan användas av en bred publik av användare och att det enkelt kan passa företag till små till medelstora. Om du är intresserad kan de till och med skapa egna planer för större företag på begäran.

\ R \ n

Läs mer

\ R \ n

  \ R \ n
 • FreshBooks planerar och prissätter
 • \ R \ n

 • Funktioner som gör att FreshBooks sticker ut
 • \ R \ n

 • Bedömning: Är FreshBooks för dig?
 • \ R \ n

"
}

Fördelar: Vad jag gillade om FreshBooks

1. Utmärkt Onboarding-process

Onboarding-processen är enkelOnboarding är så enkelt som 1, 2, 3.

När du registrerar dig först med FreshBooks är det första du märker hur sömlös upplevelsen är. När du skickar ditt e-postmeddelande måste du verifiera det och därifrån tas du omedelbart in i deras onboarding-process.

Att besvara en serie frågor hjälper dig att få ditt konto konfigurerat och redo att använda. Detta hjälper FreshBooks att fastställa några grunder, till exempel valutan du handlar i, vilka delar av systemet du kommer att använda (fakturering, bokföring osv.) Eller till och med den grundläggande layouten för dina formulär.

Upplevelsen är uppfriskande och du känner dig inte som om du blir ställd en massa frågor utan slutmål. Detta är definitivt det flöde du vill att en ny användare ska gå igenom.

2. Enkelt, GUI-driven gränssnitt

FreshBooks har en vänlig och lättläst layout.Som du ser är layouten vänlig och lättläst.

Om du överhuvudtaget är något som jag och skakar när termen “bokföring” nämns, är detta en annan positiv punkt till FreshBooks fördel. Hela gränssnittet är naturligtvis väldigt enkelt och enkelt.

Bäst av allt, det är utformat för att göra det enkelt för människor. Istället för en stram, intetsigande look som de flesta bokföringsprogram är kända för, tar FreshBooks en, ja, färsk design. Dess pastellfärger och lättläsbara typsnitt och storlek är så användarvänliga.

3. End-to-end-kontolösning

För många nya företagare kan bokföring vara en utmaning även om du har haft lite kort erfarenhet av det. Tack och lov kan det delas upp i separata områden som är relaterade på något sätt.

Vad FreshBooks gör är att hjälpa användare att se tydligt de områden som de behöver arbeta med, då kommer det att göra back-end-integrationen automatiskt. Detta hjälper till att hålla saker enkla för användare samtidigt som det ger ett omfattande redovisningspaket.

4. Hög grad av automatisering

Tack vare att det är ett serviceorienterat system, hjälper FreshBooks mycket mer med automatisering än du kanske tror. Överväga till exempel att använda ett av dess faktureringsformulär. Detta låter dig fakturera klienter och allt du behöver göra är att fylla i raderna.

FreshBooks kommer att sammanfatta allt, hjälpa dig att skicka fakturan, behålla antalet kundfordringar och så vidare. På utgiftssidan är det i princip samma sak. Fyll i rader och ladda upp nödvändig dokumentation som kvitton. Allt annat hålls automatiskt koll på för dig.

I slutet av dagen, för att få en bild av vad som händer med din företags ekonomi, behöver du bara gå till rapporten och välja vad du vill visa.

5. FreshBooks är ett mycket kompatibelt system

Inom affärsekonomi är ett av de mest fruktade orden efterlevnad. Tack vare de komplicerade affärerna och myndigheterna är en stor del av båda ändarna avsedda att se till att allt är legitimt – vilket innebär efterlevnad.

Du kommer gärna att veta att FreshBooks är byggd för att uppfylla många regler inklusive Making Tax Digital (MTD), PCI, PSD2, BRP, och Mer. Det betyder att oavsett vilket land du bor i, kommer du att gå bra med FreshBooks för att hantera dina konton.

6. Integrerar väl med bankkonton

FreshBooks integreras väl med bankkonton.Att lägga till ditt bankkonto är lika enkelt som att söka och välja.

Kanske en av de bästa funktionerna i FreshBooks är att den kan ansluta direkt till ditt företags bankkonto. Detta hjälper till att göra det mycket lättare för den att verifiera (och automatisera) mycket av dina konton på egen hand.

Du behöver inte spendera någon tid på att uppdatera siffror när kontanter kommer in eller går ut. Det här återgår till sin automatisering – vilket många molntjänster kan göra. Det finns dock inte många som kan integreras med ett så stort antal finansiella institutioner.

Som ett bra exempel på detta försökte jag lägga till ett malaysiskt bankkonto (från en inhemsk bank här) och blev förvånad över att de faktiskt hade det i sin databas.

7. Omfattande antal tillägg

Omfattande antal tilläggMed FreshBooks kan du ansluta och synkronisera information mellan olika plattformar.

Om du någonsin har använt några webbaserade tjänster kommer du att inse att många av dem erbjuder en “kärntjänst” tillsammans med integrationsfunktioner som hjälper till att utöka funktionaliteten. FreshBooks gör det också och du kan lägga till massor av extrafunktioner.

Som en idé om hur detta fungerar kan du lägga till möjligheten att acceptera kreditkortsbetalningar, ställa in och schemalägga möten och mycket mer. Allt du behöver göra är att hitta rätt tillägg av de 100 eller så som FreshBooks erbjuder.

Det är enkelt och kan visa sig vara till stor hjälp för att anpassa dina affärsbehov.

8. Live Kundtjänst

Eftersom FreshBooks är en molnbaserad tjänst har de central kontroll över många saker. Detta gör att de kan erbjuda mycket effektiv kundservice precis som andra molnbaserade produkter. Till exempel kan du börja läsa deras kunskapsbas för hjälp.

Om det inte fungerar, klicka på chattikonen direkt från ditt FreshBooks-konto så kan du få en livechattmeny. Be om hjälp så ska du få! Även om det är sant att det kan ta lite tid beroende på deras kundbelastning i det ögonblicket kommer du så småningom att prata med någon som kan hjälpa dig direkt.

Nackdelar: Vad jag ogillade med FreshBooks

1. Kan bli dyrt snabbt

Med en så stor lista med funktioner och saker jag älskar med det är det inte förvånande att FreshBooks kommer till en kostnad. Jag har jämfört dem med några andra molnbaserade redovisningsapplikationer och de verkar vara lite på topp.

Detta blir exponentiellt sämre när ditt företag växer eftersom deras prissättning baseras på ditt antal fakturerbara kunder. Jag känner att det inte är något rättvist sätt att hantera saker eftersom inte alla företag fungerar på samma sätt.

Du kan till exempel driva ett företag som behöver ett ständigt flöde av nya kunder. Genom denna åtgärd kommer du att blåsa förbi deras Lite-plan i lätt hastighet eftersom det bara möjliggör 5 fakturerbara klienter.

Å andra sidan, vissa företag trivs med upprepade kunder och det är de som kommer att få maximal nytta. I själva verket kanske vissa till och med kan komma till kusten på Lite-planen i evigheter utan att behöva uppgradera.

2. Vägefakturorna skickas

Exempel på FreshBooks-faktura.Människor är snygga att bara klicka på länkar nuförtiden.

Av någon anledning skickar inte fakturan skickande av en faktura i FreshBooks. Det innebär att ett e-postmeddelande skickas från FreshBooks till din klient – där de berättar att de har en faktura redo att visas.

Även om det inte är det sämsta sättet att göra saker, kan jag se att vissa kunder är tråkiga att klicka på länkar som kommer i ett e-postmeddelande. Cybersäkerhet är en verklig smärta i dag och du vill inte behöva ringa dina kunder en efter en för att försäkra dem om att det är ok att klicka på den länken!

3. Teammedlemmar kostar extra

De flesta onlinebokföringsplaner har en ersättning för huvudanvändaren plus minst en revisor. Detta gör åtminstone företagets ägare och den ansvariga för att hantera ekonomierna åtkomst till systemet.

Ja, du kan göra det i FreshBooks också, men var beredd att betala extra. Priset du betalar vid anmälan är bara för dig. Alla andra du vill ge åtkomst till dina konton är en Teammedlem – och kostar ytterligare $ 10 per månad.

FreshBooks planer och prissättning

Prisstrukturen i FreshBooks är mycket tydlig. Nästan alla viktiga kärnfunktioner ingår i alla planer, med några extra fördelar som följer med de dyrare planerna. Lite startar från $ 15 per månad och som sträcker sig hela vägen till Premium på $ 50 per månad. Det finns också ett alternativ att skapa en anpassad plan.

Funktioner
Lite
Plus
Premie
Fakturerbara klienter550500
Cuztomized fakturorObegränsatObegränsatObegränsat
KostnadsposterObegränsatObegränsatObegränsat
förslagNejObegränsatObegränsat
Automatiserad bankimportJaJaJa
Rapporter med dubbel postNejJaJa
KundbehållareNejJaJa
Automatiserade påminnelser om sent betalningNejJaJa
Avancerade betalningarNej$ 20 / mo$ 20 / mo
Gruppmedlemmar$ 10 / person$ 10 / person$ 10 / person
Pris$ 15 / mo$ 25 / mo$ 50 / mo

*Notera: FreshBooks har en rabatt på upp till 70% RABATT. För bästa noggrannhet i prissättningen, se den officiella webbplatsen: https://www.freshbooks.com/

Om du planerar att använda FreshBooks för en lång sträcka, kommer du att välja att betala årligen ger dig lite rabatt. Detta uppgår till cirka 10% rabatt på vad som hade varit din ursprungliga prissättning.

Det viktigaste att förstå om priserna på FreshBooks är att varje plan anger antalet fakturerbara klienter som du kan hantera med systemet. Detta innebär att även om du tar ut 20 kunder en pittans vardera måste du uppgradera från Lite till Plus-planen.

Det är något man bör tänka på allvar, eftersom hur mycket du betalar beror mycket på hur ditt företag fungerar.

Bedömning: Är FreshBooks för mig?

Det är dags för brutal ärlighet. FreshBooks är överlägset ett av de bästa molnbaserade redovisningsverktygen jag har stött på på länge. Den är utformad för och fungerar extremt bra för små företag som mina.

Tyvärr är det ett tufft samtal att ringa eftersom deras prissättning också är relativt hög. Jag känner också hur de tar ut baserat på fakturerbara klienter är lite svårt att svälja, särskilt med Lite-planen som endast tillåter 5 kunder.

Vem är FreshBooks designad för?

Prova FreshBooks gratis. Du kan ha obegränsad tillgång till FreshBooks i 30 dagar.Prova FreshBooks gratis. Du kan ha obegränsad tillgång till FreshBooks i 30 dagar. (besök)

Så även om FreshBooks kanske inte är för mig, kan jag lätt se små till medelstora företag som drar nytta av detta system oerhört. Detta är särskilt sant med tanke på deras brett utbud av bankkompatibilitet samt en hög grad av efterlevnad.

Försök att gå gratis: Besök FreshBooks online

Offentliggörande: BuildThis får remissavgifter från verktyg som listas på denna webbplats. Men yttrandena är baserade på vår erfarenhet och inte hur mycket de betalar. Vi fokuserar på att hjälpa småföretag och individer att bygga webbplatser som företag. Vänligen stödja vårt arbete och lära dig mer om vår intäkter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map