BigCommerce vs Shopify: Jämförelse av priser och funktioner

Varje e-handelsplattform skapas till skillnad från nästa. På nivån av din upplevelse och komfort online kan du behöva ett alternativ som kan ändra kodningen eller en som är redo att lanseras direkt ur rutan. Shopify och BigCommerce är bland de två bästa valen för eCommerce-utvecklingsplattformen.


Över 1 miljon butiker använder Shopify för att skapa sin webbplats; medan BigCommerce håller fjärde plats i kategorin Topp 1 miljon webbplatser i värdlösning enligt statistik från BuiltWith.

Om du är någon som har ett litet företag kan Shopify se mer tilltalande ut, men om du också har långsiktiga planer för tillväxt kan BigCommerce vara mer användbart – så låt oss titta på båda plattformarna och jämföra deras funktioner och fördelar.

Snabbt hopp

Jämför Shopify och BigCommerce på:

 • Lagra malldesign
 • Onlinebutikbyggare
 • Kundsupport
 • Talenter pool
 • Val av app
 • Popularitet
 • Prissättning

Hur fungerar BigCommerce och Shopify?

Shopify och BigCommerce är e-handelsplattformar som låter dig sälja produkter (fysiska eller digitala) online. Båda onlinebutikbyggarna arbetar i en webbläsare, vilket innebär att det inte finns någon programvara att ladda ner på din dator eller webbhotell att köpa, du kan underhålla din butik var som helst i världen så länge du har en internetuppkoppling.

BigCommerce och Shopify butiksredaktör

Det centrala konceptet bakom båda byggare är att vem som helst kan använda dem för att skapa en onlinebutik utan att behöva koda eller designa någonting – du väljer en mall från ett erbjudande urval, laddar upp de produkter du vill sälja, fixa din process och du är, i teorin, bra att gå.

Shopify butiksredaktörShopify butiksredaktör – Temavisningen till vänster är där du anpassar inställningarna för ditt tema. För varje olika sidor har du ett annat temavsnitt där du kan ändra innehåll och layout.
BigCommerce butiksredaktörBigCommerce store-redigerare – Till vänster är huvudnavigeringsfältet för temainställningarna. Du kan slutföra det mesta av butiksdesignen med det här inställningsavsnittet.

Det är bra att säga att även om du inte behöver anställa Utvecklingstjänster för e-handel När du utvecklar en BigCommerce- eller Shopify-butik är en bra idé om design, tillsammans med enskilda bilder som är professionellt tagna, ändå viktigt att bortse från den plattform du slutligen väljer.

Både BigCommerce och Shopify är SaaS (programvara som en tjänst) verktyg. Detta innebär att det finns en kontinuerlig kostnad att använda dem, som kan vara årliga eller månatliga.

BigCommerce vs Shopify: Vilken e-handelsplattform ska du välja?

Låt oss nu jämföra Shopify och BigCommerce – vilken är den bättre plattformen genom att titta på och jämföra deras butiksdesign, e-handelsverktyg, kundsupport, den professionella marknaden, appar och priser.

1. Vilken plattform har bättre butiksmallar?

Eftersom människor är snabba att bedöma är det mycket viktigt att ha en attraktiv butik, eftersom det ger din webbutik trovärdighet.

Shopify butiker på teman

I det här fallet har Shopify teman som är möjliga några av de mer tilltalande butikerna på marknaden nu. De är professionella, eleganta, moderna och fräscha. En av de främsta orsakerna till att artiklarna på Shopify ser så bra ut är det faktum att de utnyttjar autonoma designers för att utveckla mönster.

Shopify-tema - GränslöstShopify-tema – Gränslöst
Shopify-tema - Debut defaultShopify-tema – Debut default

Så medan Shopify skapar plattformen eller verktyget låter de professionella designers göra sina planer. Detta innebär också att även om du får några teman gratis, så är många premium som du kan köpa från $ 100 till $ 180.

Se fler webbutiksmallar av Shopify

BigCommerce storefront-teman

BigCommerce har å andra sidan förbättrats mycket nyligen eftersom de fokuserar mer på att utveckla professionella och attraktiva butiker för sina kunder. Tidigare var den dåliga kvaliteten på deras mönster en nackdel, men de börjar komma med Shopify-teman. BigCommerce erbjuder också dig gratis och premiumtema som sträcker sig från $ 145 till $ 235.

Bigcommerce-tema - Cornerstone BoldBigcommerce-tema – Cornerstone Bold
BigCommerce-tema - Fortune HighlightBigCommerce-tema – Fortune Highlight

Både Shopify och BigCommerce erbjuder dig gratis teman och betalda teman som är mobilkänsliga. Shopify erbjuder dig 10 gratisemissioner och 62 premiumemissioner medan BigCommerce ger dig 10 gratis teman och 127 premiumemissioner.

Se fler mallar för onlinebutiker av BigCommerce

Bedömning: Shopify vinner

Även om BigCommerce har fler teman jämfört med Shopify, gör temadesignen Shopify till ett snitt ovan. Shopify-teman är mycket anpassningsbara. Med en unik uppsättning alternativ kan du anpassa ditt tema med en uppsättning parametrar.

2. Vilken plattform erbjuder bättre butiksbyggare?

Shopify butiksbyggare

Shopify ger dig alla grundläggande verktyg för att skapa en fungerande onlinebutik. Avancerade verktyg som produktrecensioner, kundönskelista, produktförslag etc. måste dock läggas till i din butik via App Store. Vissa verktyg är gratis och andra betalas, och dessa verktyg betalas eftersom de outsourcade utvecklarna skapar dem.

Shopify inbjuder utvecklarna att konsolidera sina verktyg i plattformen så att deras kunder också kan använda dessa verktyg utan att göra något av kodarbetet. Så de extra pengarna du betalar går mest till dessa externa utvecklare. Inte alla dessa verktyg är nödvändiga, men om du vill växa din butik kanske du behöver dem.

Shopify butiksbyggare – Detta är platsen där du hanterar och spårar din onlinebutik. Från testbutiken ovan kan du se, Shopify har en lista med funktioner där du snabbt kan starta din onlinebutik.

BigCommerce butiksbyggare

BigCommerce möjligt har en av de mest uttömmande samlingar av verktyg bland alla ledande webbplatsbyggare för en e-handel butik. De erbjuder dig verktyg som redan har lagts till i deras månatliga plan.

Om du behöver fler verktyg är BigCommerce App Store där du kan hitta de avancerade verktygen som gjorts av externa utvecklare – som Shopify. Detta är användbart eftersom du inte vet vilka extra verktyg du kan behöva när ditt företag startar.

BigCommerce butiksbyggareBigCommerce-butiksbyggare – Du kan få åtkomst till de flesta av BigCommerce-funktionerna även om du använder testversionen. Klicka på varje avsnitt för att gå ett steg längre in i inställningarna.

Bedömning: Slips

Det beror verkligen på hur du vill att ditt företag ska växa. Båda webbplatsbyggarna har verktyg som är användbara i olika skeden av ett företag, så domen är lite förvirrad här.

3. Vem har bättre kundsupport?

Både BigCommerce och Shopify erbjuder dig kundsupport dygnet runt via olika kanaler – livechatt, telefon och e-post. I grund och botten, om du har frågor eller problem, även vid midnatt, kan du alltid använda hjälp av teknisk support från båda plattformarna.

Det finns också ett communityforum på Shopify och BigCommerce där du kan posta frågor och lösningar för andra användare. Du kan till och med använda den här metoden för att nå ut till deras supportteam. Eftersom detta är en offentlig kanal, är väntetiden för supportmedlemmarna vanligtvis snabbare.

shopify hjälpcenterShopify hjälpcenter (besök)
BigCommerce hjälpcenter (besök)

En primär fördel med forumet är att du kan se vad andra kunder (företagare som du) gör, de problem eller frågor de har och även några användbara lösningar de kan ha. Du kan till och med hämta användbara tips om du spenderar tillräckligt med tid på sådana forum.

Bedömning: Slips

Trots att det är en slips, lutar jag mig mer mot Shopify här på grund av samhället som det har samlats genom åren. För nybörjare kan Shopify vara det bättre stället att börja eftersom de erbjuder omfattande dokumentation för självhjälp jämfört med BigCommerce. Jag kunde hitta lösningar på mina problem genom att besöka deras online hjälpcenter.

4. Vem har en större talentpool?

Shopify har en marknad för experter du kan anställa (valfritt). Dessa yrkesverksamma kan hjälpa dig att ta din butik till en annan nivå och samtidigt ge dig friheten att uppmärksamma andra funktioner i ditt företag. Dessa proffs inkluderar utvecklare, designers, marknadsförare, butiksinstallationer och fotografer. Shopify listar även sina experter geografiskt så att du enkelt kan anlita hjälp.

Även om du fortfarande kan få experter som hjälper dig skapa din butik på BigCommerce, är experterna färre jämfört med Shopify. Så det är den minsta lite svårare att hitta rätt expert på BigCommerce, särskilt om du vill ha någon som bor nära dig.

Shopify har en större pool av proffs och ekosystemet ser mer avancerat ut.

Ur denna synvinkel ser Shopifys ekosystem för support mer avancerad men anställningshjälp är inte en omedelbar oro när du fortfarande börjar. Att anställa hjälp är bara något att tänka på när saker blir för mycket för dig att ta hand om.

Bedömning: Shopify vinner

Vinnaren går till Shopify. Det är bara lättare att hitta experter på Shopify i något land än BigCommerce.

5. Vilken plattform har fler appar du kan lägga till?

När ditt företag expanderar kan de inbyggda funktionerna troligen inte tillgodose dina behov. Du behöver fler verktyg för att växa ditt företag. Det finns avancerade verktyg från både Shopify och Bigcommerce app store för att utöka din butiks funktionalitet.

Shopify-appar

Shopify-appen för fraktHandla appar för leverans och uppfyllande

Shopify, just nu, ger dig mer än 1500 appar i deras butik. Dessa appar kan hjälpa dig i marknadsföring och försäljning, integration av sociala medier, automatisera eller underhålla ledningsuppgifter relaterade till rapportering, bokföring, kundsupport, frakt, uppfyllande, lager osv..

BigCommerce Apps Market

Bigcommerce-apparBigCommerce-apparmarknaden

När det gäller BigCommerce finns det bara 250 appar jämfört med Shopify 1500. Detta innebär emellertid inte att BigCommerce är sekundärt till Shopify eftersom BigCommerce redan lägger till många verktyg i sin grundläggande plan (till exempel leveranser i realtid, professionella rapporteringsverktyg, produktbetyg och recensioner, etc.). Men det innebär att utvecklarnas ekosystem i Shopify är mer omfattande än BigCommerce.

Som sagt för ovanstående segment är det praktiskt att ha fler appar när du tänker på lång sikt.

Bedömning: Shopify vinner

Domen är uppenbarligen Shopify igen. Jag väljer Shopify inte bara på grund av antalet appar utan de stora utvecklarnas ekosystem som den har byggt. Du vet att det alltid finns utvecklare där för att bygga nästa funktion du behöver.

6. Vilken plattform är mer populär?

Just nu har Shopify mer än 2,4 miljoner användare, inklusive historiska data och har behandlat transaktioner värda mer än 41 miljarder dollar. De erbjuder mer än 70 tilltalande teman för butiker som du kan välja mellan, har 1500 appar och ett stort samhälle. Enbart på denna statistik kan du se att Shopify är den mer populära.

Om du kolla in Google Trends för byggare av e-handel butiker, så letas Shopify upp av människor mycket på sökmotorer jämfört med BigCommerce.

Enligt statistiken BigCommerce registrerade mer än 159 000 kunder med historiska data inkluderade och har bearbetat transaktioner värda 17 miljarder dollar. De erbjuder 130 teman och 250 appar och har en mindre expertgrupp.

Observera att denna statistik är baserad på extremt höga nivåer och det betyder inte säkert att Shopify är mer fördelaktigt än BigCommerce.

Bedömning: Shopify vinner

Även om det kan verka som en orättvis dom, särskilt när BigCommerce hade en senare start än Shopify, väljer jag fortfarande det senare eftersom när det gäller att fatta beslut väljer vi vanligtvis de mer populära alternativen, eller?

7. BigCommerce vs Shopify: Prissättningen

Det är normen inom teknikbranschen att du får fler resurser varje gång du uppgraderar till en högre plan. Denna praxis gäller även BigCommerce och Shopify. Med den högre planen får du mer förbättrade funktioner och lägre avgift.

Shopify planer med en överblick

 • Basic Shopify – $ 29 / mo
 • Shopify – $ 79 / mo
 • Advance Shopify – 299 $ / mån
 • Shopify Lite – $ 9 / mo (sälj på sociala medier eller webbplats)
Shopify planer / priser
Grundläggande Shopify
Shopify
Advanced Shopify
Månadspris$ 29 / mo$ 79 / mo299 $ / mån
Personalkonton2515
ProdukterObegränsatObegränsatObegränsat
Kreditkortsavgifter2,9% + $ 0,302,6% + $ 0,302,4% + $ 0,30
Transaktionsavgifter / tredje parts gateway2%1%0,5%
Shopify betalningar0%0%0%
Flera försäljningskanalerJaJaJa
PresentkortJaJa
Övergiven vagn återhämtningJaJaJa
Gratis SSL-certifikatJaJaJa
Shopify POS-appJaJaJa
Bedrägeri-analysJaJaJa
Professionella rapporterJaJa
24/7 supportJaJaJa

Besök Shopify

BigCommerce planerar en överblick

 • Standard – $ 29,95 / mo
 • Plus– $ 79,95 / mo
 • Pro – $ 249,95 / mån
BigCommerce planer / priser
Standard
Plus
Proffs
Månadspris$ 29,95 / mo79,95 $ / mån249,95 $ / mo
PersonalkontonObegränsatObegränsatObegränsat
ProdukterObegränsatObegränsatObegränsat
Försäljningströskel per årUpp till $ 50kUpp till $ 150kUpp till $ 400k
Kreditkortsavgifter2,9% + $ 0,302,5% + $ 0,302,2% + $ 0,30
Ingen transaktionsavgift0%0%0%
Flera försäljningskanalerJaJaJa
Google ShoppingJaJaJa
PresentkortJaJaJa
Övergivna vagnsparareJaJa
Gratis HTTP: er och dedikerad SSLJaJaJa
Kundgrupper och segmenteringJaJaJa
Professionella rapporteringsverktygJaJaJa
24/7 supportJaJaJa

Besök BigCommerce

En sak som är värd att notera, BigCommerce tar inte ut några transaktioner för alla planer. Vilket innebär att du inte behöver betala en avgift eller provision till BigCommerce när din kund betalar via PayPal. Å andra sidan, om du vill ha en transaktionsavgift på 0% i Shopify, måste du använda Shopify-betalningen.

Bedömning: Shopify vinner

Även om båda hade prispunkter som kan justeras till budgetar föredrar jag Shopify här. När det gäller valuta för pengarna får du mer från Shopify för samma belopp som betalas.

BigCommerce vs Shopify: Vilket är rätt för dig?

Shopify ger dig mer tilltalande teman som är mobilklara. De har också en stor app-butik som du kan använda för att förbättra din butiks funktionalitet, och de har fler experter i samhället än någon annanstans. Shopifys betalda användare är 15 gånger fler än BigCommerce, vilket säger att de är mer populära. Det är också tydligt att Shopify fler apputvecklare, temaskapare och proffs kan hjälpa dig om du väljer Shopify.

Verktyg från BigCommerce är lite mer uttömmande än Shopify. Även om BigCommerce har en utmärkt samling teman är Shopifys design bättre. Dessutom är inte alla teman från BigCommerce mobilklara. Det finns 250 appar du kan välja från BigCommerces app-butik och har en begränsad pool av experter. Även om de har färre användare är det viktigt att märka att Shopify började tidigare (2004) än BigCommerce (2009). Sammantaget inser vi att Shopify utökar sin användarbas snabbare än BigCommerce.

Läs mer

 • Klicka här för att utforska BigCommerce online
 • Klicka här för att utforska Shopify online

Slutsats

För att sätta samman allt är båda plattformarna populära leverantörer av e-handelslösningar. Båda är kompetenta och har ett stort utbud av verktyg som hjälper dig att expandera ditt företag. Även om Shopify ser mer attraktiv ut än BigCommerce, och eftersom det inte finns något definitivt svar, föreslår vi att du testar dem båda.

Hur man börjar med Shopify?

Det är okej att ha ett riskfritt tankesätt. Ingen är redo att investera i något innan man försöker. Därför erbjuder Shopify en 14-dagars rättegång. Det är helt gratis att använda och du behöver inte ens fylla i dina kreditkortsuppgifter.

Klicka här för att registrera dig för ett gratis konto hos Shopify.

Shopify RegistreringssidaSteg # 1 – Ange e-postadress och butiksnamn för att starta din gratis prövning på Shopify.
Shopify Registrera digSteg 2 – Mata in personlig information och lagra information.

Hur man börjar med BigCommerce?

BigCommerce erbjuder en 15-dagars riskfri prövning för att själv uppleva plattformen. Det krävs ingen kreditkortsdetalj. Så du kan vara mycket säker på att det inte kommer att debitera dig om du bestämde dig för att inte fortsätta efter 15 dagar.

Klicka här för att registrera dig för ett gratis konto på BigCommerce.

Bigcommerce-registreringSteg # 1 – Ange e-postadress för att starta din BigCommerce-test.
Bigcommerce-butikenSteg 2 – Ange butiksnamn (du kan ändra det senare) och annan inloggningsuppgifter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map