Zašto je vaša web stranica WordPress spora? Jednostavni načini za ubrzavanje WP web stranica

WordPress je do sada najpopularniji sustav upravljanja sadržajem (CMS) i pokreće više od 34% svih web stranica u svijetu danas. Cenjena je zbog svoje svestranosti koja omogućava vlasnicima web stranica da brzo izrade web stranice impresivne kvalitete i funkcionalnosti.


Ipak, WordPress treba razumjeti kako bi uspio u najboljem redu. Ako imate web mjesto za WordPress i smatrate da je izvedba pod par, tada biste mogli povećati performanse tako da napravite nekoliko malih podešavanja.

brzina je važnaBrzina vaše web lokacije uvelike utječe na stopu konverzije. Studije to dosljedno pokazuju brza stranica stranica rezultirat će boljom stopom konverzije. Pad konverzija od 20% bilježi se za svaku sekundu kašnjenja u vremenu učitavanja mobilnih stranica. I, prema Razmislite s Googleom, referentne vrijednosti za brzo učitavanje web mjesta je 0-1 sekundi.

1. Ne pravilno hraniti

Predmemoriranje općenito je kada aplikacije pohranjuju podatke u memoriju za bržu obradu ili pristup. Slično tome, omogućavanjem predmemoriranja možete unaprijed učitati dijelove vaše web stranice radi bržeg pristupa. Postoje različiti načini predmemoriranja koje možete iskoristiti, ali oni uglavnom spadaju u obje kategorije; predmemorija na strani klijenta ili predmemorija na strani poslužitelja.

Predmemoriranje na strani klijenta (obično predmemoriranje preglednika) pomaže vam odrediti koji su elementi vaše web lokacije pohranjeni u web pregledniku posjetitelja. Također vam omogućuje da odredite trajanje tih elemenata koji se pohranjuju, tako da ako je vaša web stranica ažurirana, preglednik će moći osvježiti predmemoriju ažuriranim elementima. Keširanje preglednika funkcionira sa statičkim elementima kao što su CSS, JS i slike.

Keširanje na strani poslužitelja je bilo koja metoda predmemoriranja koja se implementira na vaš web poslužitelj. Oni mogu uključivati ​​predmemoriranje kodova OPcode, predmemoriranje stranice, predmemoriranje baze podataka i još mnogo toga. Svaka od ovih metoda bavi se raznim elementima WordPress-a, a utjecati na njih mogu poboljšati rad naših stranica.

Na primjer, WordPress je vrlo usredotočen na baze podataka. Nažalost, bilo koji procesi koji rade s bazom podataka općenito zahtijevaju mnogo resursa (procesorska snaga i memorija) da bi se pokrenulo. Uz predmemoriranje baze podataka, ono što radite u osnovi je spremanje rezultata prethodnih upita u memoriju da biste smanjili vrijeme potrebno za isporuku određenih rezultata.

1. rješenje: Instalirajte dobre dodatke za predmemoriranje

Predavanje je jedan od najvažnijih načina na koji možete značajno poboljšati performanse svoje WordPress web stranice. Srećom, kao i sa svim stvarima vezanim za WordPress, postoje dodaci pomoću kojih možete pomoći. Neki dobri primjeri WordPress predmemoriranja za predmemoriranje uključuju WP Rocket i Swift Performance.

2. rješenje: Omogućite OPCache na svom web hostingu

Keširanjem sastavljenih operativnih kodova PHP skripti, OPcache omogućuje web lokacijama znatno brže posluživanje sadržaja stranica. Dobra vijest je da većina pružatelja usluga hostinga omogućuje svojim korisnicima da instaliraju OPcache proširenje sa svoje upravljačke ploče. Dakle – da biste iskoristili ovu opciju za brže učitavanje vaše web stranice, jednostavno se prijavite na svoju upravljačku ploču hostinga i omogućite ovu funkciju.

Primjer: Da biste omogućili OPCache na A2 hostingu, prijavite se na cPanel > Softver > Odaberite verziju PHP-a > Instalirajte PHP ekstenzije.

2. Baze podataka pohranjene na tvrdom disku

Gotovo bez greške, većina davatelja web hostinga danas će oglašavati da nude Solid State Drive (SSD) rješenja. SSD-ovi su visokotehnološka verzija tradicionalnog tvrdog diska i puno su brži. No, unatoč padu cijena SSD-a, oni su i dalje skuplji od mehaničkih tvrdih diskova.

Zbog toga će neki pružatelj usluga hostinga možda pokušati pobjeći s hibridnim postavkama. Pokrenut će aplikacije s SSD-ova, ali za pohranu će koristiti tradicionalne tvrde diskove. Ovo je loša vijest za korisnike WordPressa jer je vjerojatno da će baza podataka stajati na sporijim, mehaničkim pogonima umjesto na SSD-u. Obavezno vodite računa o tome nudi li vaš pružatelj hosting usluga cjelovito SSD rješenje ili ne.

Riješenje: Držite se hostinga tvrtke koje nude cjelovit SSD hosting

ssd hosting sitePrimjer: Sve web lokacije hostirane na SiteGround rade na SSD diskovima – što je idealno za WordPress web mjesta.

Iako je jedan od najjeftinijih WP hostinga na tržištu, Hostinger radi na punoj SSD memoriji – što ih čini idealnim za hosting WordPress web mjesta. Ostale poznate marke koje rade na punom SSD-u uključuju: A2 hosting, BlueHost i SiteGround.

3. Zastarjeli PHP

WordPress se temelji na PHP-u, a verzija PHP-a koju vaš poslužitelj pokreće također može utjecati na vašu web lokaciju. PHP 7 je testiran iskoristiti PHP 5.6 gotovo dvostruko brže – to je 100% povećanje performansi!

Tim u AeroSpikeu je trčao neki testovi za usporedbu PHP-a 5 i PHP-a 7.

Njihov test pokrenuo je četiri procesa u svakom od njih 100.000 transakcija. Sva izvođenja izvedena su protiv klastera s jednim čvorom koji pokreće Aerospike Server Community Edition inačice 3.9.1 na CentOS 7 sa 32 Intel (R) Xeon (R) CPU E5-2660 @ 2,20 GHz procesorom (s uključenom hiperrezidom) i 32 GB memorije.

Dvije korištene PHP verzije bile su php-7.0.10 i php-5.5.38.

Ispod je sažetak rezultata.

Ukupno vrijeme izvršenja

Ukupno vrijeme izvršenja PHP 7 je ~ 10 – 12% niže od PHP 5 (niže je bolje).

Operacije po sekundi

PHP 7 piše / čita ~ 9 – 15% više u usporedbi s PHP 5 (veći je bolji).

Riješenje: Ažurirajte PHP verziju svoje web stranice

Ako imate stariju verziju PHP-a, vjerojatno ćete vidjeti prilično dobra poboljšanja brzine odabirom novije verzije PHP-a. Većina pružatelja web hosting usluga ponudit će više verzija PHP-a koje možete odabrati putem upravljačke ploče web hostinga.

Primjer – Odabir verzije PHP-a na Hostingeru može se provesti putem vaše upravljačke ploče hostinga.

4. HTTP / 2

HTTP / 2 je a “Novi” internetski protokol koja je predstavljena 2015. Za razliku od prethodne verzije HTTP 1.1, omogućuje istovremeno izvršavanje više zahtjeva za podacima. To pomaže smanjiti vrijeme učitavanja imovine vaše web stranice.

HTTP / 1.1 vs HTTP / 2 – HTTP / 2 može poslati više zahtjeva za podatke u više od jedne veze. Time se smanjuje dodatno vrijeme povratnog putovanja (RTT), čime se web stranica brže učitava (Saznajte više).

Riješenje: Uvedite HTTP / 2

Unatoč tome, neki web domaćini i dalje ne nude HTTP / 2 ili ga nude samo na skupljim planovima. Dva su načina na koja možete iskoristiti HTTP / 2; potražite domaćina koji ga nudi ili koristite Cloudflare CDN.

Postoje pružatelji web hosting usluga koji nude različite razine HTTP-a. Na primjer, Siteground i GreenGeeks su učinili da HTTP / 2 bude dostupan u svim njihovim planovima, ali A2 hosting nudi samo HTTP / 2 na svojim Turbo web hosting planovima ili iznad..

5. Udario poslužitelj

Web stranice su automatizirane, a na njihov rad može utjecati količina raspoloživih resursa. Svaka web stranica mora imati moć obrade i memoriju za obradu web prometa – što je veća količina, to je potrebno više resursa.

Ako na vašoj web stranici postoji nagli posjet posjetitelja, vaš plan za hosting možda neće imati na raspolaganju resurse za obradu svih njih odjednom. Ovo će uzrokovati usporavanje ili web-mjesto ili nije dostupno za neke zahtjeve.

Pratite performanse svog hostinga

Primjer: WebSitePulse nudi razne alate za nadgledanje koji stalno nadgledaju vaše poslužitelje i web stranice.

Situacija se vjerojatnije događa na zajedničkim hosting planovima jer svi računi na tom poslužitelju dijele fiksnu količinu resursa. Da biste osigurali nesmetano funkcioniranje web-lokacije, pokušajte upotrijebiti alat za praćenje web mjesta poput Uptime Robot, Pulse web stranice, i Freshping.

Upotreba tih alata pomoći će vam da procijenite tijekom određenog vremena koliko je vaš domaćin uspješan. Ako se vaše web mjesto usporava ili je poslužitelj uvijek u padu, možda je vrijeme da razmislite o prelasku na bolji plan ili na drugi drugi web domaćin..

Riješenje: Nadogradite na VPS ili viši nivo hostinga ako je potrebno

Primjer: na temelju našeg praćenja na HostScore, Vrijeme odgovora SiteGround VPS (testno mjesto koje se nalazi u Europi) je oko 15% brže od dijeljenog hostinga SiteGround.

VPS hosting planovi su skuplji od dijeljenih hosting planova, ali mogu lakše podnijeti visoki promet. To je zato što su VPS planovi općenito skalabilni, što znači da možete dinamički povećavati količinu resursa ako smatrate da vašoj web stranici treba više.

Saznajte kada je pravo vrijeme za prelazak na VPS hosting.

6. glomazne medijske datoteke

Iako velike, oštre slike ili uzbudljivi videozapisi mogu biti izvrsni slatkiši, zapamtite da su ove multimedijske datoteke često velike veličine. U pravilu, datoteka je veća što je duže potrebno učitavanje. To ne znači da im morate potpuno odustati od toga, ali barem zapamtite da biste optimizirali svoje datoteke.

Rješenje: Stisnite slike

Slike se mogu donekle smanjiti, a pravilnim formatom također možete smanjiti veličinu. Na primjer, BMP datoteka obično je veća od GIF ili JPG datoteke. Da biste optimizirali slike, možete to učiniti ručno ili pomoću dodatka. Neki WordPress dodaci koji mogu učiniti trik uključuju EWWW i Short Pixel.

Ako odlučite da ne upotrebljavate dodatak, postoje i internetski alati pomoću kojih možete ručno optimizirati slike. Neki od njih su Optimizilla i EzGIF.

7. Loše optimizirana / oštećena baza podataka

Ranije sam spomenuo kako je WordPress vrlo fokusiran na bazu podataka i kako SSD pohrana može pomoći u ubrzavanju upita. Međutim, stanje baze podataka također igra važnu ulogu u izvedbi vaše web stranice.

Rješenje: Redovno optimizirajte bazu podataka

Može biti vrlo teško kontrolirati svaki pojedini element koji ulazi u vašu bazu podataka, pa s vremena na vrijeme trebate obaviti neko domaćinstvo. To će vam pomoći da baza podataka bude organizirana i sposobna da radi punom brzinom.

Postoje i dodaci koje možete koristiti za to. Neki su dobri primjeri WP DBManager i WP Sweep.

8. Sporo pružatelja DNS-a

Mnogi ljudi smatraju da je vrijeme do prvog bajta (TTFB) najbrže mjerači brzine, ali mnogi zapravo ne razgrađuju TTFB i pokušavaju se pozabaviti pojedinim elementima u njemu. Jedan od elemenata koji doprinosi TTFB-u je DNS rezolucija.

Ovaj postupak koji uključuje prijevod imena domena u IP adrese treba vremena. Različiti DNS pružatelji usluga funkcioniraju drugačije, a korištenje dobrog DNS davatelja usluga također može ubrzati brzinu učitavanja vaše web lokacije.

Rješenje: Prebacite se na boljeg davatelja usluga DNS-a

Da biste provjerili brzinu svog DNS-a, pokrenite test na svojoj web lokaciji pomoću Alati za Pingdom a zatim kliknite prvu instancu naziva vaše domene na tabeli rezultata. Ovo će vam proširiti okvir koji prikazuje komponente vašeg TTFB-a. U tom okviru potražite redak na kojem piše “DNS”.

DNS brzine variraju ovisno o davatelju usluga.DNS brzine variraju ovisno o davatelju usluga.

Usporedite ga s agregiranim DNS brzinama raznih davatelja usluga na grafikon na DNS Perf i razmislite je li vaša brzina DNS-a tamo gdje bi trebala biti. Ako ne, odabir drugog davatelja usluga DNS može biti od koristi za brzinu učitavanja vaše web lokacije.

CloudFlare jedan je od najbržih DNS pružatelja usluga i s njima možete dobiti račun besplatno.

9. Previše dodataka

Jedna od stvari koje ljudi vole u programu WordPress je kako jednostavno povećati funkcionalnost jednostavno upotrebom dodatka. Budući da je open source, WordPress ima ogromna zajednica programera što je izvrsno za izbor, ali rezultira dodacima koji se jako razlikuju u kvaliteti.

Dodaci su ujedno i proširenja za osnovni WordPress kôd, što znači da što više koristite, to će vam biti glomaznija WordPress instanca. To zauzvrat povećava troškove vašeg web mjesta i može utjecati na izvedbu u različitoj mjeri.

Rješenje: Smanjite upotrebu dodataka

Gdje je to moguće, pobrinite se da pokrenete samo dodatke koji su vam stvarno potrebni i pokušajte izrezati nepotrebne pahulje. Također, ne zaboravite ukloniti dodatke koji se ne koriste! Danas postoji puno dodataka koji pokušavaju postići mnogo različitih stvari, pa tamo gdje je to moguće, pokušajte osigurati da vaš dodatak ne duplicira funkcionalnost..

10. Hakirano mjesto

U prošlosti su hakeri preuzimali mjesto i izazivali mayhem samo zbog udaraca. Današnji cyber-kriminalac je sofisticiraniji i pokušavat će vas izbjeći da otkrijete njihovu prisutnost. Njihov je cilj iskoristiti resurse na vašem računu kako bi se obogatili – na primjer, koristeći to za rudanje kripto-valute.

Ovo oduzima resurse s vaše web lokacije i može imati veliki utjecaj na performanse. Budući da lete ispod radara, morate redovno skenirati web lokaciju kako biste bili sigurni da nije nijedno ukraden.

Uložite u sigurnosni alat renomiranog davatelja sigurnosnih rješenja poput Sucurija i osigurajte da instalirate dodatke samo iz pouzdanih izvora. Da biste provjerili jesu li vaši dodaci legalni, upotrijebite alat poput Sigurnosni provjeri dodatka skenirati za probleme.

Da biste izbjegli komplikacije, pokušajte provjerite reputaciju dodatka prije nego što je uopće instalirate.

Zaključak: usredotočite se na pojedinosti

Kao što vidite do sada, pokretanje učinkovite WordPress stranice može biti praktični posao sa punim radnim vremenom. Međutim, ako popisujete dolje i redovno slijedite najbolje prakse, moći ćete smanjiti šanse za slabo uspješnu web lokaciju WordPress kao da je bila druga priroda. Ne zaboravite ostati koncentrirani na performanse u svemu što radite i pažljivo razmislite o svemu što želite dodati na svoju web lokaciju. Mnogi novi vlasnici WordPress stranica obično se prevrću i bacaju sve osim kuhinjskog sudopera.

Izbjegavajte to iskušenje i polako nadogradite na funkcionalnosti kako vaše web mjesto i poslovanje rastu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map