Zakaj je vaše spletno mesto WordPress počasno? Preprosti načini za pospešitev spletnih strani WP

WordPress je do zdaj najbolj priljubljen sistem za upravljanje vsebin (CMS) in danes pokriva več kot 34% vseh spletnih mest na svetu. Cenjen je zaradi svoje vsestranskosti, ki lastnikom spletnih strani omogoča hitro izdelavo spletnih strani impresivne kakovosti in funkcionalnosti.


Kljub temu pa je treba razumeti WordPress, da se bo to najbolje odrezalo. Če imate spletno mesto WordPress in menite, da je uspešnost nižja, boste morda lahko povečali uspešnost, če naredite nekaj majhnih popravkov.

hitrost je pomembnaHitrost vašega spletnega mesta močno vpliva na stopnjo konverzije. Študije to dosledno kažejo hitra hitrost strani bo povzročila boljši menjalni tečaj. 20-odstotni padec konverzij je zabeležen za vsako sekundo zamude v času nalaganja strani za mobilne naprave. In glede na Razmislite z Googlom, merila uspešnosti za hitro nalaganje spletnega mesta so 0-1 sekunde.

1. Ne pravilno treniranje

Splošno predpomnjenje je, ko aplikacije shranijo podatke v pomnilnik za hitrejšo obdelavo ali dostop. Podobno lahko z omogočanjem predpomnilnika predhodno naložite dele spletnega mesta za hitrejši dostop. Obstajajo različni načini predpomnjenja, ki jih lahko izkoristite, vendar na splošno spadajo v katero koli od dveh kategorij; predpomnilnik na strani odjemalca ali predpomnilnik na strani strežnika.

Predpomnjenje na strani odjemalca (običajno predpomnjenje brskalnika) vam pomaga določiti, kateri elementi vašega spletnega mesta so shranjeni v spletnem brskalniku obiskovalca. Prav tako vam omogoča, da določite trajanje teh elementov, ki so shranjeni, tako da bo brskalnik lahko posodobil predpomnilnik s posodobljenimi elementi, če bo posodobljeno vaše spletno mesto. Predpomnilnik brskalnika deluje s statičnimi elementi, kot so CSS, JS in slike.

Strežnik predpomnilnika je kateri koli način predpomnjenja, ki se izvaja na vašem spletnem strežniku. Ti lahko vključujejo predpomnjenje OPcode, predpomnjenje strani, predpomnjenje podatkov in še več. Vsaka od teh metod se ukvarja z različnimi elementi WordPress-a, pri tem pa lahko izboljšate njihovo delovanje.

Na primer, WordPress je zelo osredotočen na baze podatkov. Na žalost vsi procesi, ki delujejo z bazo podatkov, običajno zahtevajo veliko virov (procesorska moč in pomnilnik). S predpomnjenjem baz podatkov v bistvu shranite rezultate prejšnjih poizvedb v pomnilnik in tako zmanjšate čas, potreben za določitev določenih rezultatov.

1. rešitev: Namestite dobre vtičnike za predpomnjenje

Predvajanje podatkov je eden najpomembnejših načinov, s katerim lahko znatno izboljšate delovanje svojega spletnega mesta WordPress. Na srečo, tako kot pri vseh stvareh, povezanih z WordPressom, obstajajo vtičniki, s katerimi si lahko pomagate pri tem. Nekaj ​​dobrih primerov WordPress predpomnilnih vtičnikov vključuje WP Rocket in Swift Performance.

2. rešitev: V spletnem gostitelju omogočite OPCache

S predpomnjenjem sestavljenih operacijskih kod skriptov PHP OPcache spletnim mestom omogoča hitrejše prikazovanje vsebine strani. Dobra novica je, da ponudniki gostovanja najpogosteje omogočajo svojim uporabnikom, da namestijo razširitev OPcache s svoje nadzorne plošče. Torej – če želite uporabiti to možnost za hitrejše nalaganje svojega spletnega mesta, se preprosto prijavite na nadzorno ploščo gostovanja in omogočite to funkcijo.

Primer: Če želite omogočiti OPCache na A2 gostovanju, se prijavite v cPanel > Programska oprema > Izberite različico PHP > Namestite razširitve PHP.

2. Baze podatkov, shranjene na trdem disku

Skoraj brez napak bo večina ponudnikov spletnih gostovanj danes reklamirala, da ponuja rešitve SSD (Solid State Drive). SSD diski so visokotehnološka različica tradicionalnega trdega diska in so veliko hitrejši. Kljub temu pa so kljub padcu cen SSD še vedno dražji od mehanskih trdih diskov.

Zaradi tega se lahko nekateri ponudniki gostovanja poskušajo izogniti hibridni namestitvi. Zaganjali bodo aplikacije s trdih diskov, za shranjevanje pa bodo uporabljali tradicionalne trde diske. To je slaba novica za uporabnike WordPressa, saj je verjetno, da bo baza podatkov namesto na SSD-ju prebivala na počasnejših, mehanskih pogonih. Ne pozabite upoštevati, ali ponudnik gostovanja ponuja popolno SSD rešitev ali ne.

Rešitev: Pridružite se gostiteljskim podjetjem, ki ponujajo gostovanje s celotnim SSD diskom

spletno mesto ssd hostingPrimer: Vsa spletna mesta, ki gostijo SiteGround, delujejo na diskih SSD – kar je idealno za WordPress spletna mesta.

Kljub temu, da je eden najcenejših gostovanj WP na trgu, Hostinger deluje na celotnem SSD-shrambi – zaradi česar je idealen za gostovanje WordPress spletnih mest. Druge znane blagovne znamke, ki delujejo na celotnem SSD-ju, vključujejo: A2 gostovanje, BlueHost in SiteGround.

3. Zastareli PHP

WordPress temelji na PHP-ju in različica PHP-ja, ki jo izvaja vaš strežnik, lahko vpliva tudi na uspešnost vašega spletnega mesta. PHP 7 je bil preizkušen doseči PHP 5.6 s skoraj dvakratno hitrostjo – to je 100-odstotno povečanje učinkovitosti!

Ekipa v AeroSpike je tekla nekaj testov za primerjavo PHP 5 z PHP 7.

Njihov test je sprožil štiri procese, pri čemer je vsak izvedel 100.000 transakcij. Vsi teki so bili izvedeni na enotvorni grozdi, ki poganja Aerospike Server Community Edition različica 3.9.1 na CentOS 7 z 32 Intel (R) Xeon (R) CPU E5-2660 @ 2,20 GHz procesorji (z vklopljeno hipertezanje) in 32 GB pomnilnika.

Dve uporabljeni različici PHP sta bili php-7.0.10 in php-5.5.38.

Spodaj je povzetek rezultatov.

Skupni čas izvedbe

Skupni čas izvajanja PHP 7 je ~ 10 – 12% krajši od PHP 5 (nižji je boljši).

Operacije na sekundo

PHP 7 piše / bere ~ 9 – 15% več v primerjavi s PHP 5 (višje je bolje).

Rešitev: Posodobite različico PHP spletnega mesta

Če imate nameščeno starejšo različico PHP, boste verjetno videli precej dobre hitrostne izboljšave z izbiro novejše različice PHP. Večina ponudnikov spletnega gostovanja ponuja več različic PHP-ja, ki jih lahko izberete prek nadzorne plošče spletnega gostovanja.

Primer – Izbiranje različice PHP pri Hostingerju lahko izvedete prek nadzorne plošče gostovanja.

4. HTTP / 2

HTTP / 2 je a “Nov” internetni protokol ki je bila predstavljena leta 2015. Za razliko od prejšnje različice HTTP 1.1 omogoča, da se hkrati opravi več zahtev za podatke. To pomaga zmanjšati čas nalaganja sredstev vašega spletnega mesta.

HTTP / 1.1 v primerjavi s HTTP / 2 – HTTP / 2 lahko pošlje več zahtev za podatke v eni povezavi. S tem se zmanjša dodatni čas povratnega potovanja (RTT), s čimer se vaše spletno mesto hitreje naloži (nauči se več).

Rešitev: Izvedite HTTP / 2

Kljub temu pa nekateri spletni gostitelji še vedno ne ponujajo HTTP / 2 ali ga ponujajo le na dražjih načrtih. Izkoristite prednosti HTTP / 2 na dva načina; poiščite gostitelja, ki ga ponuja, ali uporabite Cloudflare CDN.

Obstajajo ponudniki spletnega gostovanja, ki ponujajo različne ravni HTTP. Na primer, Siteground in GreenGeeks sta omogočila, da je HTTP / 2 na voljo v vseh njihovih načrtih, vendar A2 gostovanje ponuja samo HTTP / 2 v svojih Turbo načrtih spletnega gostovanja ali višjih.

5. Odhitel strežnik

Spletna mesta so avtomatizirana, na njihovo delovanje pa lahko vpliva količina virov, ki so jim na voljo. Vsako spletno mesto mora imeti procesorsko moč in pomnilnik za upravljanje spletnega prometa – večji kot je obseg, več virov potrebujete.

Če je na vašem spletnem mestu nenadno privabljen obisk, vaš načrt gostovanja morda ne bo imel razpoložljivih virov za obravnavo vseh naenkrat. Zaradi tega se bo mesto upočasnilo ali postalo nedosegljivo za nekatere zahteve.

Spremljajte uspešnost gostovanja

Primer: WebSitePulse ponuja različna orodja za spremljanje, ki stalno spremljajo vaše strežnike in spletna mesta.

Situacija se pogosteje pojavlja pri načrtih skupnega gostovanja, saj vsi računi na tem strežniku delijo določeno količino virov. Da bi zagotovili nemoteno delovanje vašega spletnega mesta, poskusite uporabiti orodje za spremljanje spletnega mesta, kot je Uptime Robot, Pulse spletne strani, in Sveže.

Uporaba teh orodij vam bo v določenem obdobju pomagala presoditi uspešnost vašega gostitelja. Če se vaše spletno mesto upočasnjuje ali strežnik vedno deluje, je morda čas, da razmislite o prehodu na boljši načrt ali drugem drugemu gostitelju..

Rešitev: Po potrebi nadgradite na VPS ali višje gostovanje

Primer: Na podlagi sledenja na naslovu HostScore, Odzivni čas gostovanja VGS SiteGround (testna stran, ki gostuje v Evropi) je približno 15% hitrejši od gostovanja v skupni rabi SiteGround.

VPS načrti gostovanja so dražji od načrtov gostovanja v skupni rabi, vendar lahko lažje upravljajo z velikim prometom. To je zato, ker so načrti VPS na splošno razširljivi, kar pomeni, da lahko dinamično povečate količino virov, če menite, da vaše spletno mesto potrebuje več.

Preberite, kdaj je pravi čas za prehod na VPS gostovanje.

6. Prostorne datoteke z mediji

Medtem ko so velike, ostre slike ali vznemirljivi videoposnetki lahko čudoviti, ne pozabite, da so te večpredstavnostne datoteke pogosto velike. Datoteka je večja, večja kot je dlje časa za nalaganje. To ne pomeni, da se jim morate popolnoma odreči, vsaj zapomnite si, da optimizirate svoje datoteke.

Rešitev: Stisnite slike

Slike lahko nekoliko zmanjšate, prav tako pa lahko s pravilno obliko zmanjšate velikost. Na primer, datoteka BMP je običajno večja od datoteke GIF ali JPG. Če želite optimizirati slike, lahko to storite ročno ali s pomočjo vtičnika. Nekateri WordPress vtičniki, ki lahko naredijo trik, vključujejo EWWW in Short Pixel.

Če se ne želite uporabljati vtičnika, obstajajo tudi spletna orodja, ki jih lahko uporabite za ročno optimizacijo slik. Nekateri od teh so Optimizilla in EzGIF.

7. Slabo optimizirana / poškodovana baza podatkov

Prej sem omenil, kako je WordPress zelo osredotočen na zbirko podatkov in kako shranjevanje SSD lahko pomaga pospešiti poizvedbe. Vendar pa stanje baze podatkov igra tudi pomembno vlogo pri uspešnosti vašega spletnega mesta.

Rešitev: Redno optimizirajte bazo podatkov

Vsak posamezen element, ki gre v vašo bazo podatkov, je lahko zelo težko nadzorovati, zato morate občasno opraviti nekaj gospodinjstva. Tako bo vaša baza podatkov organizirana in sposobna delovati s polno hitrostjo.

Obstajajo tudi vtičniki, ki jih lahko uporabite za to. Nekaj ​​dobrih primerov je WP DBManager in WP Sweep.

8. Počasen ponudnik DNS

Številni ljudje menijo, da je čas do prvega bajta (TTFB) najpomembnejši merilniki hitrosti, vendar mnogi dejansko ne razgradijo TTFB in poskušajo nagovoriti posamezne elemente v njem. Eden izmed elementov, ki prispeva k TTFB, je ločljivost DNS.

Ta postopek, ki vključuje prevajanje imen domen v naslove IP, traja veliko časa. Različni ponudniki DNS delujejo drugače in z uporabo dobrega ponudnika DNS lahko tudi pospešite hitrost nalaganja vašega spletnega mesta.

Rešitev: Preklopite na boljšega ponudnika DNS

Če želite preveriti hitrost DNS, zaženite test na svojem spletnem mestu z uporabo Orodja Pingdom in nato kliknite prvi primerek imena vaše domene v tabeli z rezultati. To bo razširilo polje, ki prikazuje sestavne dele TTFB. V tem polju poiščite vrstico z napisom »DNS«.

Hitrosti DNS se razlikujejo glede na ponudnika.Hitrosti DNS se razlikujejo glede na ponudnika.

Primerjajte ga s strnjenimi hitrostmi DNS različnih ponudnikov grafikon na DNS Perf in razmislite, ali je vaša hitrost DNS tam, kjer bi morala biti. V nasprotnem primeru lahko izbira drugega ponudnika DNS koristi hitrosti nalaganja vašega spletnega mesta.

Cloudflare je eden najhitrejših ponudnikov DNS naokoli in pri njih lahko dobite račun brezplačno.

9. Preveč vtičnikov

Ena od stvari, ki jih imajo ljudje pri WordPressu, je, kako preprosto je povečati funkcionalnost preprosto z uporabo vtičnika. Ker je odprtokoden, ima WordPress a ogromna skupnost razvijalcev kar je super za izbiro, vendar ima za posledico vtičnike, ki se zelo razlikujejo po kakovosti.

Vtičniki so tudi razširitve na osnovno kodo WordPress, kar pomeni, da bolj ko boste uporabljali, bolj bo vaš WordPress primerek. To posledično povečuje režijske stroške vašega spletnega mesta in lahko v različni meri vpliva na uspešnost.

Rešitev: Zmanjšajte uporabo vtičnikov

Kjer je mogoče, se prepričajte, da zaženete samo vtičnike, ki jih resnično potrebujete, in poskusite obrezati nepotrebno puho. Ne pozabite odstraniti tudi vtičnikov, ki se ne uporabljajo! Danes je veliko vtičnikov, ki poskušajo doseči več različnih stvari, zato po možnosti poskušajte zagotoviti, da vtičniki ne podvojijo funkcionalnosti.

10. Hakirano spletno mesto

V preteklosti so hekerji zavzeli spletno mesto in povzročili groze samo zaradi brcanja. Današnji kibernetski kriminalec je bolj izpopolnjen in se vam bo skušal izogniti, če bi zaznali njihovo prisotnost. Njihov cilj je izkoristiti vire na vašem računu, da se obogatijo – na primer z uporabo rudnikov kripto valute.

To odvzame vire z vašega spletnega mesta in lahko močno vpliva na uspešnost. Ker letijo pod radarjem, morate redno pregledovati spletno mesto in se prepričati, da ni bilo tiho ugrabljeno.

Vložite v varnostno orodje uglednega ponudnika varnostnih rešitev, kot je Sucuri, in poskrbite, da samo vtičnike namestite iz zaupanja vrednih virov. Če želite preveriti, ali so vtičniki zakoniti, uporabite orodje, kot je Varnostno preverjanje vtičnika za iskanje težav.

Da se izognete zapletom, poskusite preverite ugled vtičnika preden ga sploh namestite.

Zaključek: Osredotočite se na podrobnosti

Kot lahko vidite, je vodenje učinkovite strani WordPress lahko praktično delo s polnim delovnim časom. Če pa navedete seznam in redno sledite najboljšim praksam, boste lahko zmanjšali možnosti za slabo delovanje WordPress spletnega mesta, kot je bilo drugega. Ne pozabite, da bodite osredotočeni na uspešnost pri vsem, kar počnete, in natančno razmislite o vsem, kar želite dodati na svoje spletno mesto. Številni novi lastniki spletnih mest WordPress ponavadi prekrivajo in vržejo vse, razen kuhinjskega umivalnika.

Izognite se tej skušnjavi in ​​počasi gradite na funkcionalnosti, ko rasteta vaše spletno mesto in podjetje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map