Vseobsegajoči vodnik o A / B testiranju (s primeri)

Višji kot bodo obiskovalci na spletni strani, večje bodo priložnosti za širitev poslovanja (pridobivanje novih strank in izboljšanje odnosov z obstoječimi). Tok konverzije je tisti, ki odloča, ali bo vaše spletno mesto pretakalo ogromen promet ali ne. In glavni motiv podjetij je, da od obiskovalcev na njihovi spletni strani ukrepajo (pretvorijo). Če je lijak dobro optimiziran, to poveča možnosti obiskovalcev za pretvorbo.


Eden od obetavnih načinov za optimizacijo toka spletnega mesta je opraviti A / B testiranje. Tisti, ki tega izraza niso dobro seznanjeni, bodo dobili kristalno jasno razumevanje, ko bodo šli skozi ta izčrpen vodnik.

Torej, začnimo z osnovami.

Kaj je A / B testiranje?

A / B testiranje (včasih imenovano tudi razdeljeno testiranje) vključuje primerjavo dveh različic podobne spletne strani, da se analizira, katera je najboljša glede na uspešnost.

Pri ab testiranju izvajate preizkuse na dveh različicah spletne strani, da primerjate vpliv izvedenih sprememb. Vzamete prvotno različico spletne strani (znano kot kontrola) in jo spremenite, da ustvarite drugo različico iste strani (različico) (vir).

Ta postopek vam pomaga pri odgovarjanju na vsa pomembna poslovna vprašanja, ustvarjanju višjih prihodkov iz prometa na spletnem mestu in postavitvi temeljev za tržno strategijo, ki temelji na podatkih..

Meritve konverzij so za vsako spletno mesto popolnoma različne. Na primer, to je prodaja izdelka za portal e-trgovine, medtem ko za B2B je ustvarjanje kakovostnih potencialov za podjetje.

Zakaj bi morali opraviti A / B testiranje?

Vsako podjetje se spopada z nekaterimi težavami, kot se medijska hiša morda spopada z nizkim številom gledalcev, v trgovini za e-trgovino je morda visoka stopnja opustitve vozička, medtem ko je B2B podjetje lahko napolnjeno z nekvalificiranimi strankami.

No, na te meritve pretvorbe močno vplivajo težave, kot so opustitev na strani blagajne, puščanje toka konverzije itd..

Preberite si, zakaj bi morali opraviti A / B testiranje za obravnavo teh vprašanj:

Obravnavajte bolečinske točke obiskovalcev

Obiskovalci na spletnem mestu imajo zastavljen cilj, ki ga želijo doseči. Mogoče je razumevanje storitev, nakup izdelka, pridobitev vsebine katere koli posebne teme ali preprosto brskanje po nečem. Ne glede na njihov cilj, vendar se pri izpolnjevanju svojih ciljev soočajo s splošnimi bolečinami: morda je to zmeden gumb CTA, slabo napisan naslov ali druge stvari. Če njihovi cilji niso doseženi, to vodi v slabo uporabniško izkušnjo in ovira tudi stopnjo konverzije.

Različici A in različici B sta dve enaki strani, razen besed in naslovov. Rezultat – različica A je povečala število obiskovalcev za 27,76%. Iz njega je razvidno, da naslov ima pomemben vpliv na obiskovalce (vir).

Vzemimo primer A / B testiranja na naslovu spletnega mesta. Prva različica spletnega mesta prikazuje “Ustvari uspešno oglaševalsko akcijo z orodjem XYZ”, druga različica pa prikazuje “Marketinška kampanja z orodjem XYZ”. Obiskovalci bodo najverjetneje izbrali prvega, saj jasno prikazuje namen.

Vozite ROI iz obstoječega prometa

Danes so tržniki dobro seznanjeni s pomembnostjo pridobivanja kakovostnega prometa. S pomočjo A / B testiranja lahko povečate stopnjo konverzije, ne da bi porabili za pridobitev novega prometa. To testiranje vam bo zagotovo pomagalo doseči boljšo donosnost naložbe, saj lahko že majhne spremembe prinesejo osupljive rezultate.

V optimizaciji ciljne strani morate posvetiti čas. Postavitev, barve, vsebino, gumbe in grafiko je treba optimizirati, saj pomaga pretvoriti obiskovalce. Ne pozabite pa, da ena velikost ne ustreza vsem. Za obiskovalce, ki pridejo z organskim iskanjem in trženjem po e-pošti, potrebujete različne ciljne strani. Z A / B testiranjem lahko spremljate stopnje konverzije za različne različice.

Zmanjšajte stopnjo obiskov ene strani

Za presojo uspešnosti spletnega mesta je stopnja obiskov ene strani najučinkovitejša meritev. Številni razlogi prispevajo k višji stopnji obiskov strani, kot so počasna hitrost spletnega mesta, zavajajoče metaoznake / opis, nekvalitetna vsebina ipd. Ker različna spletna mesta poskrbijo za drugačno občinstvo, ni fiksnega načina za zmanjšanje stopnje obiskov ene strani.

Idealen način je uporaba A / B testiranja. S tem lahko preprosto preizkusite več različic svojega spletnega mesta, dokler ne dobite prave. To lahko izboljša uporabniško izkušnjo, obiskovalcem ostane dlje časa na strani in zmanjša stopnjo obiskov ene strani.

Različica A z izrazitim promocijskim sporočilom je imela dramatično nižjo stopnjo obiskov ene strani kot različica B (s stransko vrstico) – posledično zniža stopnjo obiskov spletnega mesta za 21% (vir)

S svoje spletne strani dodate in odstranite določene elemente za testiranje, na primer gumb CTA, besedilo v sporočilu ali stransko vrstico. Uporabite lahko tudi besedne besede z dejanskimi besedami, da preverite, ali to zmanjšuje stopnjo obiskov.

Ni rešitve, ki bi ustrezala vsem, vendar lahko med izvajanjem testov, ki nas vodijo do naslednjega odseka, določite in sledite lastnim meritvam..

Kako deluje A / B testiranje?

Zahvaljujoč testiranju A / B postane priročno ugotoviti, kaj bo delovalo ali kaj ne v dani marketinški kampanji. Tržne dejavnosti se izvajajo izključno za povečanje prometa, ker pa pridobivanje prometa postaja naporno in drago, je zdaj nujno, da se uporabnikom omogoči najboljša izkušnja (da lahko dolgo negujejo).

S sprejetjem strukturiranega A / B programa za testiranje lahko marketinška prizadevanja zelo donosno – z naslavljanjem območij spletnega mesta, ki potrebujejo ustrezno optimizacijo. Spodaj so naslednji koraki za A / B testiranje. Zapeljemo z zajtrkom:

1. Raziskave

Preden oblikujete načrt testiranja A / B, morate opraviti poglobljeno raziskavo uspešnosti trenutnega spletnega mesta. Zbirali boste informacije, na primer število obiskovalcev spletnega mesta, katera stran dobiva velik promet itd.

2. Opazovanje & Hipoteza

Naredite korak bližje k doseganju svojih poslovnih ciljev, tako da oblikujete učinkovito hipotezo, ki je podprta s podatki, in zabeležite raziskovalna opažanja za izboljšanje stopnje konverzije vašega spletnega mesta. Če teh ni, bo preizkusna kampanja nemotena.

3. Gradnja variacij

Tretji korak v vašem programu testiranja je ustvarjanje različice, kot je navedeno v hipotezi, in A / B jo bo preizkusil glede na trenutno različico.

4. Testiranje

V tem koraku obstajata dva statistična pristopa: Pogosti in bajezijski. V programu Frequentist lahko uporabite podatke iz svojega trenutnega preizkusa. Ko ste v Bayesovem pristopu, se morate za pridobitev informacij sklicevati na prejšnje poskuse in te specifične podatke implementirati v svoj sedanji.

5. Analiza rezultatov & uvajanje najboljše različice

To je zadnji korak, na katerem lahko dobite roke zmagovalca kampanje. Ker testiranje A / B zahteva pravilno zbiranje in analizo podatkov, se bo v tem koraku odražalo vaše skupno delo.

Kako opraviti A / B test: raziskave > Opazujte > Različice zgraditi > Test > Analizirajte in ponovite – izvedejte več in poiščite ideje za testiranje. Kliknite za Tweet

Kaj lahko preizkusite z A / B testiranjem?

Tok za pretvorbo spletnega mesta odloča o prihodnosti podjetja. Ključnega pomena je, da je treba vsak del vsebine na spletnem mestu zelo optimizirati. To velja za elemente, ki vplivajo na vedenje obiskovalcev in stopnjo konverzije. Ko začnete program za optimizacijo, bi morali ti ključni elementi opraviti A / B testiranje.

Oblikovanje & Postavitev

Številna podjetja se soočajo s težavami pri odločanju o najpomembnejših elementih, ki jih bodo obdržali na svojih spletnih mestih in o primerni lokaciji za namestitev. To težavo je mogoče enostavno rešiti s testiranjem A / B.

Na primer – v analitika spletnih strani, ste ugotovili, da obiskovalci vašega spletnega mesta obiskujejo navigacijsko območje manj, kjer se hrani obrazec za prijavo. Nato lahko opravite A / B testiranje, če želite izvedeti tisto območje, kjer je prometa več. Torej lahko obrazec postavite na to lokacijo, če želite več oddati.

Navigacija

Navigacija je naslednja stvar, ki jo lahko optimizirate s pomočjo A / B testiranja. To je ključni element za upodabljanje čudovite uporabniške izkušnje. Morate imeti dobro načrtovano strukturo spletnega mesta, ki uporabnikom ponuja brezhibno navigacijo.

Yuppiechefovi rezultati AB testiranja dokazujejo, da je z odstranitvijo navigacijske vrstice dejansko privedlo do 100-odstotnega povečanja konverzij (vir).

Za to vsekakor poskusite odstraniti navigacijo, saj to poveča stopnjo pretvorbe – A / B testiranje to jasno dokazuje. Majhna sprememba je pretvorbo povečala za 100%. To je predvsem zato, ker uporabnike najmanj moti.

Obrazci

To so odličen medij za povezovanje strank s podjetjem. Tako kot dve spletni strani ne moreta biti enaki, tudi dve obliki, ki ciljata na različno občinstvo, ne moreta biti podobni. Torej, ugotovili boste, kateri obrazec je primeren za vaše občinstvo, in A / B testiranje vam lahko pomaga pri tem.

Vzemimo dve različici obrazca za A / B testiranje – eno s preprostim prijavnim obrazcem, ki ima navaden dizajn, in druge z več koraki privlačnega dizajna. Novi postopek prijave poudarja pomen vsakega vprašanja. Uporabniki pa morajo za odgovor na vprašanje izbrati eno od več slik. To bo za uporabnike videti bolj privlačno in obrazec bodo najverjetneje prijavili.

Študije kažejo, da je zmanjšanje polj obrazcev dejansko negativno vplivalo na pretvorbe, čeprav vemo, da obstaja veliko trenja, ki lahko vplivajo na izpolnitev obrazca (vir).

Postopek za nakup

Povprečna svetovna stopnja opuščanja vozičkov je v tretjem četrtletju leta 2018 znašala 76,9%. Če ste eden od lastnikov spletnih trgovin, je najhitrejši način za povečanje prodaje znižanje opuščene cene nakupovalnih košaric.

Obstajajo elementi, ki jih lahko med preskusom preverjate, na primer prikažejo brezplačno pošiljanje v blagajni, skrajšajo postopek nakupa, imajo varnostno značko ali SSL certifikat itd. S testiranjem A / B lahko ugotovite, kateri elementi delujejo dobro s svojo trgovino.

Na primer – Odstranjevanje motenj med blagajno. Preoblikovanje postopka nakupa (spodaj), ki odstrani ponudbo in kalkulator premakne bližje polju skupnega naročila, se izkaže za pravo potezo (vir).

Poziv k dejanju (CTA)

Prava akcija se izvede s pomočjo CTA – podpisovanje, nakup in še veliko več. Z uporabo A / B testiranja lahko preizkusite barve, velikosti, umestitve, besedila itd., Dokler ne dobite zmagovalne različice, in jo nato še izboljšate, da postane še boljša.

Barva gumbov dejansko vpliva na stopnjo konverzije. Rezultat testa kaže, da je rdeči gumb za 21% boljši od zelenega. Več ljudi je kliknilo rdeči gumb kot zeleni gumb (vir).

Razložimo to z drugim primerom. Vzamemo dve različici CTA za SEO storitve– ena z zahtevo za ponudbo in druga s ceno zahteve. Druga različica lahko preseže prvo in povzroči povečanje konverzije.

Študija primera kaže, da je sprememba iz „Zahtevaj ponudbo“ v „Zahtevaj ceno“ povzročila povečanje CTR za skoraj 161% (vir).

Razlog za to je, da ideja o ponudbi za številne uporabnike ni posebej privlačna. Torej, to je nekaj glavnih elementov, ki jih lahko preizkusite z A / B, da bo vaše spletno mesto optimizirano.

Zavijanje

Po branju te obsežne objave smo prepričani, da ste razumeli vse začetke in preizkuse A / B testiranja. Zdaj je pravi čas, da ustvarite svoj načrt za optimizacijo. Med izvajanjem postopka, omenjenega tukaj, ne zamudite niti ene stvari in lahko vidite drastično spremembo stopnje konverzije.

Jasno je, da je A / B testiranje koristno za povečanje stopnje konverzije spletnega mesta, ki bi ga vsekakor morali izbrati za svoje podjetje.

Objava gostov Toma Hardyja

Tom Hardy je vrhunski analitik, ki že vrsto let dela v podjetju Sparx IT Solutions. Ima bogate izkušnje pri ravnanju z zapletenimi projekti raznolike mešanice vertikal. S svojimi zapiski rad širi znanje o najboljših praksah testiranja aplikacij.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map