Vsebinsko trženje preprosto: 5 preprostih korakov do uspeha

Pogosto me zastavljajo številna vprašanja, povezana z vsebinskim trženjem. Kar sem se naučil iz svojih izkušenj, je, da imajo ljudje veliko zmede glede vsebinskega marketinga.


Danes vam bom v tem priročniku razkril trike vsebinskega marketinga, ki dejansko delujejo. Potrebno je le 5 preprostih korakov, da uspešna strategija trženja vsebine.

Skozi svojo kariero sem pogosto slišal ljudi, ki se žalijo nad tem, da ne dobivajo dovolj potencialnih strank. Mnogi se celo motijo, da ne bi dobili želenih rezultatov.

Glavni problem, ki ga pogrešate, je pomanjkanje strategije. Samo ustvarjanje spletne prisotnosti in izločanje vsebine ni dovolj, če niste podprti s strategijo popolnega preverjanja. Z neciljno vsebino ne morete pričakovati, da boste dosegli rezultate.

Če želite uspeti v vsebinskem marketingu, morate najprej določiti svoje cilje, po katerih morate izdelati strategijo.

Brez nadaljnjega odlašanja zdaj nadgradite svojo strategijo trženja vsebin s pomočjo spodnjih smernic.

Kaj je vsebinski marketing?

Preden se lotimo korakov, si najprej oglejmo definicijo vsebinskega marketinga. Če želite načrtovati vnaprej, morate najprej vedeti, kaj je vsebinski marketing.

Vsebinski marketing je v bistvu vse o ustvarjanju kakovostnih vsebin, ki so usmerjene v določeno skupino občinstva. Vključuje redno in pogosto objavljanje vsebin, ki bralce ali kupce izobražujejo, navdihujejo in zabavajo.

Glavni del vsebinskega marketinga je, da tujce pretvorimo v kupce. Tukaj potrebujete celovit tržni načrt trženja vsebin. Če vas skrbi, da bi potrebovali ogromno sredstev, ne bodite. Svoje cilje lahko celo dosežete z majhna ekipa ali celo kot solopreur.

Imam majhno ekipo s 5 ljudmi in mi smo živi dokaz, da vsebinski marketing ne potrebuje veliko virov. S svojim trdim delom smo lahko izboljšali svoje digitalno trženje.

Večinoma ustvarjamo zabavne objave na blogu in oglase za Facebook. Naš glavni cilj je zagotoviti strankam kakovostne vizualne vsebine.

Spodaj je primer vizualne vsebine, ki smo jo ustvarili nekaj časa nazaj:

primeri vsebinskega marketinga

In ker je bilo tako dobro, si ga je delila Larry Kim.

Ni slabo.

Še ena stvar je imeti učinkovito strategijo SEO. Ne morete narediti strategije trženja vsebin, če se ne osredotočite na svoje strategija digitalnega trženja in SEO.

Če morda veste, oba delata skupaj. Po tem pa preidimo na dokončno vodilo strategije trženja vsebin.

Kaj je vsebinski marketing? Tu je postopek za izdelavo načrta vsebinskega trženja. Povej prijatelju

Postopek za izdelavo načrta trženja vsebin

Za vaše udobje sem vam pripravil navodila po korakih, ki vam lahko pomagajo pri ustvarjanju učinkovite strategije trženja vsebin. Če imate strategijo s popolnim dokazom, lahko celo izboljšate uvrstitev svojega spletnega mesta.

Spodaj sem navedel 5 preprostih korakov, na katere morate biti pozorni. Če se osredotočimo na svojo strategijo digitalnega trženja, boste nenazadnje prinesli dobre koristi.

Tu so naslednji koraki:

1. Raziskovanje ključnih besed

Če ste v polju z vsebino, morate že poznati pomen ključnih besed. Vsebina je vedno sestavljena okoli določene skupine besed ali besednih zvez.

Toda glavno vprašanje tukaj je, kako veste, na kateri ključni besedi ali besedni zvezi delati?

Tukaj morate storiti raziskave ključnih besed.

Raziskovanje ključnih besed je nedvomno najpomembnejši korak pri ustvarjanju kakovostnih vsebin. Zato ne morete zanemariti potrebe po tem.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je ugotoviti ključne besede ali stavke, ki bi lahko zanimali vašo ciljno publiko. To je tisto, kar bo vodilo celoten postopek ustvarjanja vsebine naprej.

Kar počnem, je začeti razmišljati o ključnih besedah, ki so povezane z mojo nišo in želim, da naredite isto.

Zdaj morate ključne besede vstaviti v katero koli orodje za raziskovanje ključnih besed in pridobiti seznam ključnih besed, na katerih lahko delate. No, to bi vam moralo biti enostavno.

Tu je primer:

V orodno vrstico s predlogi vnesite široko ključno besedo in kliknite iskanje. Kot primer uporabimo “kako zaslužiti denar prek spleta”:

Ubersuggest - Orodje za raziskovanje ključnih besed za vaše trženje vsebinPojdite na Ubersuggest > Iščite »Make Money Online«.

Tu so rezultati:

Pridobite ideje za ključne besede.

Skupaj imam na izbiro približno 6 ključnih besed.

Fantastično!

Poleg tega je ena izmed mojih najljubših strategij raziskovanja ključnih besed vohunjenje mojih konkurentov. Mislim, da lahko preverite tudi ključne besede in besedne zveze, ki jih uporabljajo vaši tekmeci.

Uporabite lahko članke svojih konkurentov, ki so najbolj uspešni, in dobite seznam ključnih besed.

2. Ustvarite svojo vsebino

Zdaj, ko veste, kako izkopati ključne besede in že imate seznam ključnih besed, na katere želite ciljati, je čas, da ustvarite vsebino.

Ustvarjanje vsebine je namenjeno ohranjanju ravnovesja med kakovostjo in hitrostjo izdelave. Na žalost vam pri tem ne bom mogla veliko pomagati. Od vaše ustvarjalnosti in spretnosti je odvisno proizvajajo kakovostne vsebine.

Lahko pa vam dam nekaj nasvetov, po katerih lahko ustvarite kakovostno vsebino.

Recimo, da boste napisali informativno e-knjigo za svoje spletno mesto. Po temi lahko iščete po internetu in dobite predstavo o podtemah, ki jih lahko vključite v svojo digitalno knjigo. To je nekaj priročnih nasvetov in trikov, ki jim sledim.

Temu triku lahko sledite za katero koli vrsto vsebine, ki jo napišete. Ni nujno, da gre za digitalno knjigo ali objavo na spletnem dnevniku. Lahko je kateri koli del pisanja, ki se pojavi na vašem spletnem mestu.

Iz svojih izkušenj lahko rečem, da ustvarjanje kakovostnih vsebin ni lahka naloga. Za kuriranje vsebin za ciljno občinstvo potrebuje veliko časa in predanosti.

Prav tako morate paziti na kontrolni seznam za vašo SEO strategijo. Konec koncev vsebina ni nič brez učinkovitega SEO načrta.

3. Promovirajte svojo vsebino

Po ustvarjanju vsebine je promocija najpomembnejši korak, ki ga morate pogledati.

Promocija vaše vsebine bi lahko bila najbolj hecen del vašega procesa trženja vsebin.

Kolikšna je vrednost vaše vsebine, če jo nihče ne bere ali si jo ogleda??

Po mojem mnenju je optimizacija iskalnikov najboljši način za promocijo vaše vsebine.

Kaj je naš glavni cilj tukaj? Seveda, da bi dobili več pogleda na svojo vsebino. Ko je vaša vsebina SEO optimizirana, vam je ni treba več promovirati. Ljudje jo lahko seveda vidijo, ko jo iščejo.

Tu je dober primer:

Najprej v Google Images vnesite ciljno ključno besedo vaše strani.

Nato si oglejte besede in besedne zveze, ki se pojavijo nad rezultati slike.

izberite prave ključne besede za vaše trženje vsebin

Po tem razširite svojo vsebino, tako da zgornje rezultate dodate kot podteme. Seveda vmešajte ustrezne ključne besede ali besedne zveze v svojo vsebino. Ko Google na vaši strani vidi izraze podteme, je veliko večja verjetnost, da jih bodo obravnavali kot izčrpne, od Google pa lahko pričakujete višje uvrstitve in več prometa..

Najboljši del so teme, ki jih zanimajo ljudje. Če ste jih vključili v svojo vsebino, bo to prineslo večjo vrednost vašemu podjetju ali zagonskim podjetjem..

Glede na naravo SEO je mogoče reči, da je to dolgoročna taktika. Z vsako vsebino lahko še naprej pridobivate pasivne prednosti.

Drugi načini promocije vaše vsebine so s pametnim preurejanjem, e-poštnim seznamom in plačanimi oglasi

Naj povem še malo o drugih tehnikah.

Pametno spreminjanje vsebine je namenjeno deljenju vaše vsebine na platformah družbenih medijev. To bi lahko bil učinkovit način za promocijo vaše vsebine v spletu. Da bi dosegli najboljše rezultate, raje eksperimentirajte s tem.

Na primer:

Vsebino spremenite v privlačno Infographic s pomočjo izdelovalec infografik.

Da bi danes ustvarili infografiko, vam ni treba biti grafični oblikovalec. Obstaja veliko spletnih orodij, ki ponujajo vgrajene predloge in enostaven urejevalnik povleci in spusti – zaradi česar je postopek ustvarjanja dokaj enostaven. Slika zgoraj je posnetek zaslona Knjižnica predloge Venngage.

Ljudje imajo radi vizualne vsebine. Po podatkih Visualteachingalliance.com, 90% informacij se v možgane prenaša vizualno.

Ta objava od Dailyinfographic.com je odličen primer. Dailyinfographic v tvitu hrani besedilo kot standardno objavo na spletnem dnevniku, vendar je predstavljeno v veliko bolj vizualni obliki.

spremenite svojo vsebino v infografiko

Sledijo e-poštni seznami, ki so najstarejši trik v knjigi.

Vsakič, ko ustvarite vsebino, jo pošljite ljudem, ki bi jih lahko zanimali. Lahko ustvari največ strank za vas.

Potem ste plačali oglase, ki veljajo za najhitrejši način pridobivanja strank.

Ne glede na to, kako zelo sovražite, veste, kako pomembni so plačani oglasi. Ko že veste, kdo je vaše ciljno občinstvo, se lahko plačani oglasi za vas čudijo.

4. Spremljajte svoje rezultate

Ustvarjanje in promocija vsebine ni dovolj. Prav tako morate spremljati rezultate. Tako boste lažje spoznali status svoje vsebine.

To bi lahko bila naporna naloga, vendar dobra novica je, da lahko izkoristite veliko načinov, da nalogo olajšate.

Najboljši način za spremljanje rezultatov je prek storitve Google Analytics. Osebno se popolnoma zanašam na Google, da preverim napredek pri svojem delu.

Spodaj je nekaj pomembnih meritev, ki jih je treba preučiti:

 • Promet
 • SERP uvrstitev
 • Strani na obisk
 • Stopnja obiskov ene strani
 • Pooblastilo za domeno

Razen Google Analytics obstajajo tudi orodja, ki jih lahko uporabite. Ahrefs je eno izmed priljubljenih orodij, s katerimi lahko spremljate svoj napredek.

za sledenje rezultatov trženja vsebine uporabite sledilno mesto

Orodje običajno uporablja Tracker Rank za spremljanje razvrščanja ključnih besed skozi čas. Tako lahko spremljate gibanje ključnih besed.

Čeprav so na voljo različna orodja, nekatere morda niso tako učinkovite ali nimajo veliko funkcij. Vendar bom prepuščal vam, da se odločite.

5. Izperite in ponovite

Zdaj ko smo zaključili postopek trženja vsebine, upamo, da ste se naučili stvari.

V času ustvarjanja vsebine morate dati prednost svojim poslovnim ciljem. Poskrbeti morate, da bo vaša vsebina dolgoročno lahko ustvarila veliko pasivnih potencialnih strank.

Ko končate z vsemi zgornjimi koraki, je čas, da to storite znova. Ja, prav ste slišali! Vsakič, ko ustvarite novo vsebino za svoje podjetje, morate slediti istim korakom zgoraj.

To vam bo pomagalo, da boste pri svojem delu dosledni.

Preberite nasvete @billachola – 5 preprostih korakov za ustvarjanje načrta trženja vsebin. Povej prijatelju

Nazaj k tebi

Ne pozabite, da vsebinsko trženje temelji na ustvarjanju kakovostne vsebine, podkrepljene z učinkovito strategijo SEO. Če lahko to odpravite, veste, da je vaše trženje vsebin uspešno.

Sledite zgornjim korakom in dobro boste šli. Sledim enako in na svojem področju delam precej dobro.

Če se vam zdi ta članek uporaben, se prepričajte, da ga delite, da pomagate širiti znanje.

Ta članek je prvi napisal Bill Acholla, uredil pa ga uredništvo BuildThis.io. Bill Acholla je digitalni tržnik, ki lastnikom malih podjetij pomaga graditi svojo blagovno znamko z ustvarjanjem in promocijo vizualnih vsebin. Poveži se z Billom naprej Twitter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map