Što vam Wikipedija ne može reći o web hostingu

Siguran sam da je vaš blog sjajan.


Sve radite kako treba: imate sjajne naslove, nabavili ste sjajne vizualne prikaze, čak ste možda aktivno uključeni u svako područje stvaranja sadržaja, razvijajući vlastite slike, infografiku i videozapise.

No, postoji jedna stvar koju većina blogera zanemaruje (barem u početku) koja potencijalno čak i najbolje blogove ne može sačuvati pred svojom čitavom potencijalnom publikom..

Ta jedna stvar je dobar web hosting.

Razmislite na ovaj način: jeste li ikada kliknuli na vezu s Facebooka ili neke druge stranice i čekali ono što se činilo kao vječnost da se web mjesto učita? Ovo nije 1997. Danas se web-stranice otvaraju kao da pretvarate stranicu u knjizi – ili bi barem trebali. Ako ih nema, gubite tonu pregleda stranica. Stope napuštanja početne stranice rastu. Do sada vjerojatno niste imali pojma što se događa.

Govorim ti – pogledajte svoju hosting tvrtku.

Naravno, postoje načini na koji možete brzom pomoći svom web mjestu. Možete prorediti multimedijski sadržaj, smanjiti kvalitetu i razlučivost grafike i preskočiti sve vrste obruča pokušavajući brže učitati svoju web lokaciju. Zapravo, to je ono što će vam reći većina hosting tvrtki. Ali je li sve to zaista potrebno?

Što je web hosting?

Ako tek započinjete ili ste se ikada pitali što se događa na vašoj web lokaciji iza kulisa, Wikipedija dobro objašnjava koncept web hostinga:

Usluga web hostinga je vrsta usluge internetskog hostinga koja omogućuje pojedincima i organizacijama da svoju web stranicu učine dostupnom putem World Wide Weba. Domaćini web stranica su tvrtke koje pružaju prostor na poslužitelju u vlasništvu ili zakupljenom za korištenje od strane klijenata, kao i pružaju internetsku povezanost, obično u podatkovnom centru.

To je vrlo koncizan, osnovni opis koncepta. To su osnovne usluge koje pružaju sve web hosting tvrtke. Ipak, što izdvaja jedno od drugoga? Ako svi pružaju iste usluge, zašto ne odabrati samo jedan i zaboraviti ih?

Ovo su pitanja na koja se Wikipedija ne bavi.

Za to je namijenjen ovaj blog blog.

Što je dobar web domaćin?

Kao i kod bilo koje druge vrste usluga, postoje i dobre web hosting tvrtke i neke koje nisu tako dobre.

Mi definiramo da nisu tako dobri kao oni koji pružaju spor pristup poslužitelju koji sprečava prijenos podataka. To je puno više od vašeg sadržaja koji usporava stvari, ali nijedna tvrtka neće priznati da su njihovi poslužitelji spori ili preopterećeni ili da su njihove mogućnosti DNS predmemoriranja pod-par.

Najbolje tvrtke za web hosting su one koje obratite pozornost na važne detalje, a mi mislimo da su se na toj listi našle visoko:

1. Jednostavno za upotrebu korisničko sučelje (korisničko sučelje)

Korisnički sučelje i upravljačka ploča moraju biti dovoljno intuitivni da korisnik može izvršavati promjene i ažuriranja, kao i dodavati nove domene, zakazivati ​​sigurnosne kopije web mjesta i postavljati aplikacije poput WordPressa brzo i jednostavno.

Nadzorna ploča WebHostFacePrimjer – korisnička upravljačka ploča WebHostFace – jednostavna i lagana tipka.

2. Zajamčena brzina stranice

Mnogo je vjerojatnije da su web-domaćini koji pismeno jamče brzinu web mjesta osigurali dosljedno dobro iskustvo krajnjih korisnika i daleko manje vjerojatnosti da će vam dati zaokret kad postoji mjerljiv problem. Bez toga, budite spremni na nekoliko vrlo neugodnih razgovora o tome kako zabrljati svoju web lokaciju i obruče kroz koje ćete morati preskočiti da biste je popravili.

3. Pouzdanost

To se podudara s konceptom dosljednosti. Želite odabrati hosting tvrtku koja će vam garantirati 99,9% produženog vremena poslužitelja. Pad produženog rada za samo pola posto (to je 0,05%) može se pretvoriti u dva dana stanke godišnje. Koliko vaš blog zarađuje na dan? Možete to udvostručiti i dodati je troškovima pod-par web hostinga.

4. Cijena i mogućnosti plaćanja

Mnogo je web lokacija koje naplaćuju premiju za usluge koje korisnik vjerojatno nikada neće koristiti. Dobre hosting tvrtke izlože svoju strukturu cijena i objašnjavaju za što to plaćate. Oni također pružaju slojevite, razumne planove cijena koji zadovoljavaju potrebe vaše web stranice.

5. Usluga nakon rasprodaje

Koliko je pouzdan vaš trenutni domaćin kada trebate zatražiti pomoć? Kakva su vremena čekanja? Koje sate drže? Čak štoviše, što radije možete istraživati ​​probleme prije nego što morate pričekati predstavnika? Ima li vaša hosting tvrtka sveobuhvatnu bazu znanja svim svojim kupcima?

Kako bi bilo kad trebate se javiti? Jesu li predstavnici poznati po svim linijama, bilo da je riječ o prodaji, naplate ili tehničkoj podršci? Dobivate li redovito pet različitih odgovora na isto pitanje iz pet različitih ponavljanja?

Dobre web hosting tvrtke obiluju osobljem, dostupno je 24 sata dnevno i imaju funkcionalan, jednako obučen tim koji može riješiti sve vrste problema i pružiti dosljedna rješenja.

Povratne informacije korisnikaPrimjer – istinske povratne informacije korisnika o podršci za naknadnu prodaju SiteGround-a.

Ima li cijena stvarno važna?

Svi smo čuli staru izreku: “Dobijate ono što plaćate”, i dok je to istina u mnogim slučajevima, to nije uvijek istina kada je u pitanju web hosting.

Skuplje ne znači i bolje. Kao što sam već napomenuo, neke od najgorih hosting tvrtki vani imaju neke od najviših stopa jer plijene kupcima koji ne znaju što im treba. Mala cijena ne znači nužno podrumske proizvode ili usluge.

Neke proračunske hosting tvrtke imaju svoje nedostatke. Oni smanjuju troškove skraćujući sate za podršku uživo ili se strogo obrađuju putem internetskog chata (tako da mogu voditi pet razgovora odjednom – ponekad i više). Ne ažuriraju svoje poslužitelje u korak s poboljšanjima tehnologije. Najbolji način da utvrdite je li vaš ponuđač web hostinga zaista jeftin da napravite domaći zadatak i postavite prava pitanja.

Saznajte kako je lako pristupiti podršci. Istražite najnovije tehnologije web hostinga i pogledajte kako svaka tvrtka koju razmotrite sa cijenama svojih mogućnosti da održi korak.

Crvene zastave s tvrtkama koje pružaju usluge hostinga

Evo nekoliko stvari na koje treba paziti kada ide za jeftinim web hostingom. Neki od njih ne moraju ih donijeti loše, ali mogu utjecati na izvedbu vaše web lokacije.

Nepotrebne nadogradnje softvera

Tvrtke s povoljnim hostingom često preporučuju vrhunski softver od pridruženih partnera koji vam vjerojatno ne treba.

Preopterećeni poslužitelji

Ako vidite dobar broj negativnih pregleda koji navode prekomjerne zastoje, male brzine ili prekide rada, to je siguran znak da tvrtka ima previše kupaca na preopterećenoj mreži.

IP-ovi na crnoj listi

Ako hosting tvrtka posluje s puno neželjene pošte, vaša web lokacija može patiti jer se nalazi u IP rasponu koji je zabranjen na više područja.

Ograničeni pristup MySQL bazi podataka

Bilo koji domaćin koji ponudi manje od 100 tablica uzrokovat će vam probleme niz liniju.

Skrivene naknade

Neke hosting tvrtke prve godine nude duboke popuste, a zatim vas grizu smiješnim cijenama koje idu naprijed. Ako pokušate otkazati, puštaju vam veliku naknadu za otkaz. Obavite domaći zadatak i znate što ćete dugoročno plaćati.

“Pa kako odabrati pravi domaćina?”

Za nove blogere –

 • Uvijek biste trebali započeti s pristupačnim zajedničkim hostingom.
 • Ako tek počinjete, najvažnije što biste trebali razmisliti jesu stvaranje dobrog sadržaja, oglašavanje, izrada popisa e-pošte i praćenje vašeg kanala na društvenim mrežama. Ova područja su gdje biste trebali potrošiti svoj novac.
 • Vaš pružatelj web hostinga ne bi trebao biti na umu ili nešto što zahtijeva previše vašeg ulaganja (za sada).

Za iskusne blogere –

Čim vaš blog sakuplja dovoljnu količinu prometa (gruba procjena – 1.000 jedinstvenih posjeta dnevno), vrijeme je da razmislite o nadogradnji hostinga za bolju sigurnost i korisničko iskustvo.

Osobno ne bih dozvolio upotrebu memorije bloga top 80%. Ako to učini, vrijeme je da razmislite o VPS hostingu (ili namjenskom) kako bi poboljšali performanse web mjesta. Budite u toku sa radnim vremenom i brzinom reakcije na blogu pomoću alata poput Bitcatcha, Uptime Robot, Svježi ping, Pingdom i čitati web mjesta koja objavljuju stvarne podatke o performansama poslužitelja HostScore.

Donja linija

Prava hosting tvrtka ključan je element uspjeha vašeg bloga. Birajte mudro i napravite sve domaće zadatke. Nisu svi proračunski web-domaćini pružali pomoćne usluge, ali uvijek biste trebali prije provjere bilo koju uslugu izvršiti.

Još jedna zadnja napomena: Filtriranje kroz negativne kritike

Otkad sam spomenuo recenzije, mislio sam da bi bilo dobro objasniti nešto: Negativne recenzije nisu uvijek pravi prikaz web hosting usluge.

Velike tvrtke koje pružaju hosting uvijek će imati nezadovoljne kupce. Kao što izreka kaže, „ne možete svima ugoditi.“ Ljudi imaju tendenciju iskakati u tvrtkama zbog manjih problema ili kad imaju nerazumna očekivanja koja jednostavno ne mogu biti ispunjena, pa uzmite negativne kritike s dozom soli. Potražite obrasce u pritužbama. To je najbolji način otkrivanja stvarnih problema, ako postoje.

Napomena – članak se prvotno pojavio na Blog WHSR; to sada upravlja i ažurira osoblje usluge BuildThis.io.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map