Što je sadržaj koji generira korisnik (i zašto je to važno za vaš marketing)

Zamislite odnos koji vam daje i uzbuđenje i stabilnost. Ne bi li to želio?


Pa, ako ste digitalni prodavač, tada je sadržaj koji je stvorio korisnik (UGC) vaš savršeni prijatelj. Korisnički sadržaj nudi dugoročnu vezu koja nikad ne bi nestala sa stilom.

Što je sadržaj koji je stvorio korisnik?

UGC, skraćenica za sadržaj koji generira korisnik, je bilo koji medijski sadržaj kreiran od strane korisnika koji spominje ili upućuje na vašu marku i objavljen u javnoj sferi dijeljenjem na web stranicama, platformama društvenih medija, web stranicama za bloganje, web lokacijama s recenzijama ili ocjenjivanjem itd..

To je jednostavno bilo koji sadržaj koji su stvorili ljudi koji nisu službenici vašeg branda, a razmjenjuju iskustva s markom sa svojom obitelji, prijateljima i sljedbenicima. Sadržaj može biti bilo što, u rasponu od pisanog materijala, unosa na blogove, postova na forumu, recenzija ili vizuala poput slika, GIF-ova, video zapisa ili audio zapisa.

Zašto je sadržaj koji generira korisnik važan je za vaš marketing?

UGC vlada tržišnim svijetom. Razlog tomu je što utiče na neizgovorenu želju klijenta da bude prepoznat i priznat. Vanjsko prepoznavanje ili riječ zahvalnosti za vašu marku, a to će i vi, vaši izvorni kupci, dodati vrijednost povjerenju i afinitetu korisnika u vašu marku..

To ih dodatno ohrabruje da dijele sadržaj s vašim robnim markama sa svojom obitelji i prijateljima putem platformi na društvenim mrežama (a to obožava koristi vašeg branda).

93% korisnika smatra UGC korisnim tijekom donošenja odluke o kupnji, dok 86% milenijala smatra UGC ključnim mjerilom izvrsne kvalitete marke (izvor). UGC nije cijela zamjena niti jedne marketinške strategije, već tajni umak koji povećava učinkovitost cijelog vašeg marketinškog arsenala.

Imajući to u vidu, postoji mnogo više prednosti koje daju odgovor na gore postavljeno pitanje – Zašto sadržaj koji je stvorio korisnik?

Pogledajmo neke od tih razloga.

1. Autentičnost

Korisnički sadržaj generiran je ambasador objektivnosti. Ova objektivnost proizlazi iz činjenice da su UGC stvorili stvarni i istinski korisnici vašeg branda. Ne podržavaju vašu marku zato što im se plaća, već samo zato što su zapravo zadovoljni proizvodima i uslugama vaše robne marke..

60% potrošača kaže da je UGC najautentičniji oblik sadržaja (Izvor).

Stoga, kada na svoje web stranice integrirate korisničke preglede kupaca ili ih prikažete kao svoju digitalnu oznaku, predočujete izvornost vašeg branda i pokazujete njegovu društvenu prihvatljivost među svojim korisničkim bazama. Dakle, eskalira cjelokupno povjerenje korisnika u vašu marku.

2. Angažman

Korisnički sadržaj generiran je privlačno. Glavni izvor sadržaja koji stvara korisnik su društveni mediji. Svi znamo koliko su ovisni društveni mediji. To je jedan od najčešće korištenih trikova za poboljšanje angažmana korisnika.

Na temelju studije tvrtke Meltwater, UGC ima 73% veći CTR (Izvor).

Dakle, kada publici prikažete sadržaj generiran od strane korisnika društvenih medija, bilo putem vaše web stranice, bilo kroz društvene zidove u događajima i digitalnim potpisima, korisnici vas automatski zaintrigiraju i potiču na objavljivanje na društvenim mrežama pomoću hashtaga kako bi postali dio prikaza vašeg društvenog zida.

Jedan sjajan primjer učinkovitog društvenog zida bio je u kampanji hashtag zaposlenika Cisca. Izvrsno je koristio objedinjujuću temu sa zemljovidom i skupio tweetove iz cijelog svijeta demonstrirajući dobro angažiranje.

pr.- Taggbox nevjerojatan je dobavljač društvenih zidova koji prikazuje agregirani sadržaj koji je stvorio korisnik s više platformi društvenih medija i pomaže vam privući publiku na svoje događaje ili na vaše web stranice. Ovo je odličan način za poticanje sudjelovanja korisnika i interakcije s vašim brandom, poboljšavajući na taj način ukupni ROI vaše marketinške kampanje. Dobivate supermoći za širenje marketinga od usta do usta čak i izvan svojih ciljanih krugova.

3. Pretvorbe

Sadržaj koji generira korisnik ključni je pokretač konverzija za vaše poslovanje. UGC predstavlja društveni dokaz i na taj način izgrađuje povjerenje korisnika te ih uvjerava u konačnu kupnju. To vam pomaže da povećate postotak posjetitelja web stranice i publike koja se konačno pretvara u kupce.

Usporedba konverzija između UGC-a i UGC-a.
UGC pomaže povećati konverzije za 161% u svim industrijama. To je tako ogroman utjecaj! Reci prijatelju

Pokretanje UGC natječaja jedan je od najprokušanijih načina za pokretanje konverzija za vašu marku. Otvara poplave angažiranja korisnika za vašu marku.

Kampanja #MyCalvins povezuje slavne osobe s tipičnim potrošačima poput nas. Kada pregledavaju galerije slika na web mjestu, posjetitelji mogu vidjeti potrošače koji su poslali fotografije. Tada posjetitelji mogu izvršiti kupnju klikom na sliku.

Još jedan sjajan način poboljšanja stope pretvorbe jest umetanjem na društvenoj mreži korisnika generiranog sadržaja na prodajnom mjestu koji istovremeno djeluje i kao točka inspiracije. Tako se neizmjerno poboljšavaju vaše stope konverzije.

4. Izgradnja zajednice

Sadržaj koji je stvorio korisnik odličan je način za izgradnju jake i odane zajednice oko vašeg branda. Ova vam zajednica ne samo što vam pomaže u rastu, već i zagovara to što je vaš brend vjerni kupci.

UGC kampanje djeluju kao sjajna platforma za vježbe izgradnje vaše zajednice. To vam pomaže da izgradite duboku povezanost sa svojim kupcima.

UGC kampanje = izvrstan način za izgradnju jake zajednice oko marke (Izvor).

UGC je poput neželjenog sadržaja koji dolazi izravno od vaših kupaca. Vaši korisnici cijene pozitivni UGC koji se prikazuju na vašoj web stranici ili u vašim događajima ili kao vaš digitalni potpis. Pomaže u izgradnji povjerenja korisnika u vašu marku. To povjerenje zauzvrat povezuje vaše kupce sa vašim brandom kao zajednicom i tako ih čini dugoročnim kupcima vašeg branda..

5. SEO Perks

88% kupaca vjeruje recenzijama koje stvaraju korisnici, koliko vjeruje preporukama svoje obitelji i prijatelja. Zamislite sada utjecaj koji bi ugrađivanje feeda društvenih medija na web stranicu (stvorili vaši korisnici) imao na stope konverzije, vrijeme trajanja, relevantnost web stranice i ukupni poredak vaše web lokacije za e-trgovinu..

Studija pokazuje da se broj posjeta stranici organskog prometa povećavao tijekom razdoblja od 9 mjeseci dodavanjem recenzija kupaca na stranice web mjesta.

Korisnički sadržaj kreiran je tako da klijentima može pružiti socijalni dokaz na svakom koraku kupnje. Ujedno, trgovcima nudi nevjerojatnu priliku za privlačenje potencijalnog prometa na vašu web stranicu. Ovo vam pomaže poboljšati vašu ocjenu na popisu pretraživanja na Googleu. Zapravo, izvještaj pokazuje da su one web stranice koje su uključivale korisničke recenzije kao dio sadržaja svojih web lokacija doživjele porast rangiranja na njihovim tražilicama. Nije li to sjajno?

6. Osviještenost o marki

Korisnički sadržaj generiran lančanom reakcijom, kada jedan korisnik objavi nešto na društvenim mrežama o vašoj robnoj marki, a nakon toga i drugi korisnici počinju objavljivati ​​sličan sadržaj o vašoj marki. Ovaj sadržaj koji je stvorio korisnik dostupan je u više društvenih krugova vaših vjernih kupaca, čime se širi svijest o robnoj marki.

Kampanja Share-a-Coke ostaje sjajan primjer vrlo uspješne kampanje koju je korisnik generirao za povećanje svijesti o robnoj marki. Kampanja omogućuje osobama personaliziranje limenki s koksom.

Sadržaji na društvenim mrežama koje stvaraju korisnici jedan su od najpopularnijih i najomiljenijih poteza trgovaca da iskoriste ogromne domete društvenih medija za širenje marketinga usmenog trgovanja za svoj brend i širenje relevantnih informacija o njemu. 84% milenijala i 70% baby boomeri slažete se s činjenicom da sadržaj koji je stvorio korisnik ima barem neki utjecaj na njihovu odluku o kupnji.

Korisnički sadržaji mogu utjecati na odluke o kupnji – 84% milenijala i 70% baby boomeri. Reci prijatelju

7. štedi resurse

Korisnički sadržaj generiran je zlatnim rudnikom informacija i podataka koji se često podcjenjuju. A ako društvene medije smatramo izvorom sadržaja koji stvara korisnik, to je poput bazena beskonačnosti. Možete roniti u dubini i nikad vam neće propasti novi i neotkriveni sadržaj. Dakle, štedi vam puno vremena, novca i ukupnih napora koji se mogu učinkovito uložiti negdje drugdje, čineći vašu marketinšku kampanju robusnijom.

Umjesto da sadržaj leži na miru na društvenim medijima, možete iskoristiti sadržaj koji je stvorio korisnik u svojoj marketinškoj kampanji putem e-pošte. Na primjer, Foot Locker slao je redovite poruke e-pošte s slikama korisničkih postova za povećanje broja konverzija.

Također, uključivanje sadržaja koji je stvorio korisnik u vašu marketinšku strategiju, poput marketinga putem e-pošte, spašava vas od zastrašujućeg zadatka neprestanog stvaranja novog sadržaja. Ovo oslobađa vaše resurse koji se koriste za postizanje drugih marketinških ciljeva. Također, nakon što ste uspješno pokrenuli kampanju UGC hashtaga putem društvenih medija, u osnovi postavljate stalan izvor novih i svježih sadržaja za vaše marketinške svrhe, da je i sadržaj koji je stvorio korisnik, najbolji oblik reklamnog sadržaja. Sve što trebate učiniti sada je samo združivanje i moderiranje sadržaja koji je stvorio korisnik.

8. Dobivanje uvida u publiku

Korisnički sadržaj generiran je poput izravne povratne informacije vaše publike i korisnika. Ništa ne može biti bolji oblik uvida od sadržaja koji je stvorio korisnik s ciljem poboljšanja marketinške strategije. Sada bi ovaj uvid publike / korisnika mogao biti u različitim oblicima i vrstama.

Bilo da su to komentari, komentari, slike, videozapisi, tweetovi ili bilo koji drugi oblik posta na društvenim mrežama.

Ovaj uvid publike mogao bi biti i pozitivan i negativan. Uvijek se žele dobiti pozitivne povratne informacije, ali podjednako su važne i negativne povratne informacije. Uvijek možete pokazati svoje pozitivne povratne informacije i naučiti poboljšati svoje nedostatke od negativnih povratnih informacija. Na taj način sadržaj koji je stvorio korisnik pomaže vam steći uvid u publiku koji vam može pomoći da poboljšate svoju marketinšku kampanju i na taj način ga učinite robusnijim.

Posljednje…

Otkrijte kakav će sadržaj vaša publika uzbuđeno stvoriti za vašu marku / događaj i uključite ih dajući im priliku da izrade sadržaj koji je stvorio korisnik za vaš događaj / brand. Rezultati će vas zaista šokirati. Nevjerojatne prednosti koje sadržaj koju donosi korisnik za vašu marketinšku kampanju zaista su nevjerojatne.

Sadržaj koji je stvorio korisnik odličan je izbor za događaje. Publika na događajima je uvijek uzbuđena zbog interakcije s korisničkim sadržajem prikazanim na društvenom zidu ili u obliku digitalne oznake. Oni lako objavljuju na društvenim mrežama da postanu dio vašeg prikazanog sadržaja koji je stvorio korisnik. UGC za web stranice također je nevjerojatan način za poboljšavanje ukupnih performansi vaše web stranice i privlačenje potencijalnog prometa na njoj čime se povećava vaše mrežno poslovanje.

Dakle, što još čekate? Počnite uključivati ​​sadržaj koji je stvorio korisnik i počnite iskusiti zadivljujuće prednosti vaše marketinške kampanje.

Ja sam Anne Griffin i digitalna sam prodavačica i tehnička spisateljica. Bavim se istraživanjem i pisanjem o inovacijama, tehnologiji i trendovima digitalnog marketinga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map