SEO za lutke: Kako SEO v letu 2020

Kaj je optimizacija iskalnikov (SEO)?

Optimizacija iskalnih mehanizmov (SEO) je postopek natančne prilagoditve spletnega mesta, da bi poskušali doseči višje uvrstitve v rezultatih iskanja. SEO se deloma temelji na:


 1. Razumevanje, kako stroji razlagajo namero iskalcev in se ujemajo s spletno vsebino (algoritem iskanja) in,
 2. Ocene interakcije ljudi z vsebino, ki jo vidijo na spletu.

SEO je postal izjemno zapleten. Do danes obstajajo več kot 200 dejavnikov razvrščanja (parametri, ki vplivajo na uvrstitev spletnih strani), o katerih so se dogovorili in prepoznali internetni tržniki.

To je naredil Land iskalnikov Periodična tabela SEO razložiti bistvene elemente strategije SEO.

Ti dejavniki vključujejo čas bivanja uporabnikov, sidrno besedilo povezave, ključne besede v URL, dolžina vsebine, TF-IDF, naslovna oznaka, meta opisno besedilo, hitrost nalaganja spletne strani, ključne besede v slikovnem besedilu alt, število odhodnih povezav, število dohodnih povezav, LSI ključne besede, stopnja klika in pritiska na strani z rezultati iskanja (SERP CTR), in tako naprej.

Te dejavnike je večina prepoznala, ker jih je potrdil Googlov predstavnik za tisk ali dokazano (vsaj nekoliko) učinkovite pri poskusih in študijah primerov, ki so jih objavili znani strokovnjaki za SEO. Mnogi, tudi sam, verjamem, da je število kritičnih dejavnikov razvrščanja veliko večje od 200. Vsak od teh dejavnikov ima na različnih straneh z rezultati iskanja različno težo – zaradi česar je SEO neverjetno (spet) zapleten in težko razložljiv. Nekateri so SEO poimenovali bolj umetnost kot znanost.

Ne bom se spuščal v podrobnosti teh 200+ dejavnikov razvrščanja. Moj cilj tega članka je, da vam hitro pregledam, kako delujejo iskalniki danes, in delim seznam najbolj kritičnih elementov SEO, ki jih morate pogledati..

Kot drži Google več kot 90% današnjega obsega trga za iskanje, V svojem članku bom svobodno zamenjal izraz “iskalnik” in Google.

Kako je deloval SEO v letu 2005?

Ključne besede z dolgim ​​repom in kratkim repom.Tradicionalno se SEO postopek začne z raziskovanjem ključnih besed. V idealnem primeru želite najti ključne besede z največ obsega iskanja in najmanj konkurence. Vendar pa sta obe skoraj izključno drug za drugega – ključne besede z največ obsega iskanja imajo največ konkurence, medtem ko ima najmanj konkurence malo ali nič nobenega obsega iskanja..

Tako sem naredil SEO pred 15 leti:

 1. Zaženite niz ključnih besed pri uverturi (zdaj ni več) ali Orodje za ključne besede Google Adwords za določitev obsega iskanja za vsako ključno besedo.
 2. Izberite niz 30 – 50 ključnih besed glede na obseg iskanja in tržno konkurenco. Ciljni iskalni izrazi z večjim obsegom iskanja, vendar manjšo konkurenco na trgu.
 3. Te ključne besede segmentirajte v 10 – 15 tem. Vsaka tema mora biti sestavljena iz ene primarne ključne besede in nekaj drugih sekundarnih ključnih besed.
 4. Ustvarjanje vsebine v temah – prepričajte se, da so primarne ključne besede v naslovu naslova strani in v naslovih strani ostanejo sekundarne ključne besede (H1, H2, H3 itd.).
 5. V vsako od njih vključite čudovite slike in bogate ključne besede z alt besedili.
 6. Povežite pomembne denarne strani na celotnem mestu od glave in noge
 7. Pošljite čim več e-poštnih sporočil drugim spletnim skrbnikom in jih prosite, da se povezajo nazaj na svojo spletno stran z uporabo svojih osnovnih besed kot besedila za sidranje.
 8. Če imate dodatni proračun, kupite povratne povezave z drugih spletnih mest.
 9. Korak 1 – 6 ponavljajte neskončno.

To je bilo v veliki meri tako, da sem v 2000-ih zgradil več spletnih mest in spletnih dnevnikov z visokim prometom. Čeprav ta metoda morda še danes deluje v omejenem smislu, to ni več učinkovit pristop. Pokrajina v iskalni in spletni tehnologiji se je tako spremenila – preprosto ni mogoče doseči enakih dobrih rezultatov s to metodo.

Zakaj? Ker iskalniki in internet danes delujejo drugače.

Današnji iskalnik je…

Zelo tajno

Število iskanj, skritih za Googlovim šifriranjem.

Iskanja danes so večinoma šifrirana – to pomeni, da ne moremo več v celoti videti, kaj uporabniki vnesejo v svojo iskalno vrstico, da bi dosegli naše spletno mesto. Najbolj natančni podatki o iskanju, ki jih lahko danes pridobimo, prihajajo od peščice ponudnikov orodij za SEO, ki podatke o klikih kupijo od tretjih posrednikov.

In da ne omenjam – uporaba zaviralcev oglasov in VPN blokira tudi deljenje podatkov med manjšimi lastniki spletnih mest. Ne moremo več natančno videti, koliko iskalcev prihaja na našo spletno stran in od kod iščejo.

Prilagojeno

Duck Duck Go je našel 62 različnih nizov rezultatov v 76 iskanju z istim izrazom »pištola nadzor« (vir).

Google zdaj prikazuje visoko personalizirane rezultate iskanja posameznikom na podlagi individualnih želja in zgodovine brskanja po spletu. Naprava, ki ste jo uporabljali, na primer blagovne znamke mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov, namizja, pametni televizorji itd., Prav tako upošteva.

Tudi vaše vedenje se analizira in v določeni meri prispeva. Na primer, zgodovina uporabe, na primer katera spletna mesta, ki ste jih obiskali, videoposnetki, ki so bili všeč ali deljeni, aplikacije, ki ste jih namestili na pametne telefone in druge interakcije.

Potem je tu način, kako komunicirate z rezultati iskanja (spletna mesta, po katerih ste kliknili, stvari, ki ste jih prej iskali, oglasi, ki ste jih srečali itd.). Te združujejo in narekujejo naslednje rezultate, ki jih dobite pri iskanju po Googlu. Moji najboljši 10 rezultati iskanja bodo verjetno popolnoma drugačni od vaših.

Medvrstna platforma

različne naprave za iskanje

Iskanje se izvaja na različnih vrstah naprav – ki pogosto predstavljajo različne namene iskalnikov. Na primer – iskalci, ki na namizju iščejo »aglio olio«, bolj verjetno iščejo recept; toda iskalci iste stvari na mobilnih napravah morda iščejo italijansko restavracijo. Tudi če imate natančne podatke o obsegu iskanja ključnih besed, bo težko oceniti obseg prometa, ki ga boste dobili.

Kako narediti SEO v letu 2020?

Največji izziv današnjega SEO strokovnjaka je izvajanje, ne pa know-how.

Ne bi se mogel bolj strinjati s Kevin Indig segmentacija sodobnega SEO na dve kategoriji

 1. Makro raven, ki vključuje tehnične vidike, kot so oblikovanje arhitekture spletnega mesta, optimizacija UX, internacionalizacija spletnega mesta in podobno;
 2. Mikro raven, ki vključuje osredotočeno vsebino in optimizacijo na strani, na primer ujemanje namenov in spreminjanje vsebine.

Stvar je v tem, da ne morete več pripraviti nabora fiksnih postopkov v SEO in ga uporabljati na vseh spletnih straneh in straneh enako.

Vsaka panoga je edinstvena.

Vsaka spletna stran je edinstvena.

Vsaka namera iskanja je edinstvena.

SEO ni več samostojna marketinška “taktika”; vendar je nekaj, kar je treba vključiti v vaš spletni razvoj in postopek izdelave vsebine. Za visoko uvrstitev v Googlu in rast vašega spletnega mesta potrebujete akcijski načrt za nenehno izboljševanje, ki prikazuje tako slike na makro kot mikro ravni.

V tem akcijskem načrtu je pet območij na vašem spletnem mestu, ki jih morate stalno izboljševati in optimizirati.

1. Ustvarite ustrezne in uporabne vsebine

Ali – Izdelajte spletne strani (in vaše spletno mesto), ki uporabnikom jasno služijo. Nenehno posodabljajte in dodajte vrednost tem spletnim stranem. Na koncu mora vaše spletno mesto zagotavljati koristno vsebino, ki je uporabniki ne najdejo drugje v internetu.

Če ste novi, bi velik del vaših SEO prizadevanj porabil za revizijo vsebine. Zastavite naslednja vprašanja.

 • Ali je vaša vsebina posodobljena in je jasno predstavljena?
 • Ali vaša vsebina uporabnikom zagotavlja dovolj globine (in vrednosti)?
 • Ali vaša vsebina prikazuje strokovnost, avtoriteto in zanesljivost (E-A-T)?

Stran z novicami je uporabnikom koristna samo, če poroča o najnovejših ali pomembnih dogodkih. Nakupovalna stran mora vsebovati vse potrebne podatke o izdelku in omogočiti prodajo. Vadnica za navodila naj vsebuje popolne informacije A-do-Z – v obliki besedila, slik ali videoposnetkov – o opravitvi naloge.

2. Gradite dohodne povezave in pametno povežite

Ali – Pogosto se pogosto povezujte s ključnimi spletnimi stranmi (ne da bi ogrožali uporabniško izkušnjo spletnega mesta). Povezava do drugih ustreznih in uporabnih spletnih strani na internetu. Pridružite se drugim ustreznim spletnim mestom in spletnim dnevnikom.

Povezave v internetu so kot glasovi v resničnem svetu – le da imajo različne povezave različno težo na lestvicah iskanja. Povezava z zelo zaupanja vrednega spletnega mesta, na primer Nasa.com, ima večjo moč kot povezava iz spletnega imenika, ki na eni strani povezuje na 500 različnih spletnih mest.

Vaš glavni cilj pri gradnji povezav je pridobiti čim več “dobrih” povezav.

Različne metode SEO različnega pristopa k gradnji povezav. Nekatere metode priporočajo pripravo dobre vsebine, ki naravno pritegne povezave (ljudje se običajno navezujejo na vsebino, ki se jim zdi koristna ali zanimiva); medtem ko drugi pridobivajo povezave s trgovanjem – denar (sponzorstvo in oglasi), dobra vsebina (objave gostov), ​​poslovni odnosi (mreženje).

Namig: en dober način za iskanje priložnosti za povezavo je pregled profila konkurenta. Obstaja veliko orodij za SEO za to, vendar mi je všeč preprostost Linkologija Backlink Checker. Brezplačno je (za do 100 povratnih povezav na domeno in ocenite kakovost povezav v preprostem merilu od 0 do 100. Zgornji posnetek prikazuje prvih 15 povezav, ki jih najde Linkologija na tem spletnem mestu.

Vsak od teh pristopov vam lahko deluje ali ne deluje. Ključno pri tem je, da ugotovite, kaj je vaša močna obleka in izberete nekaj primernih taktik povezav.

3. Napišite privlačen naslov spletne strani

Ali – Napišite bogate naslove s ključnimi besedami, ki pritegnejo uporabnike, da kliknejo na vaše spletno mesto s strani z rezultati iskanja.

Naslov vaše strani v SEO deluje dve stvari:

 1. Pomagajte iskalnikom pri razumevanju vsebine vaše spletne strani
 2. Za promocijo vaše spletne strani na straneh z rezultati iskanja

Naslovna oznaka je omejena na 65 – 70 znakov. Pomembne ključne besede in predloge ključnih vrednosti naj bodo na začetku stavka.

4. Ujemite cilje iskalcev

Ali – Preverite SERP za ciljne ključne besede, da boste razumeli, kaj Google šteje za namen iskanja. Obnovite svojo stran z novimi formati in dodatnimi elementi, da se bodo ujemali z iskanjem.

“Namen iskanja” je cilj, ki ga uporabnik poskuša doseči pri iskanju po internetu.

Iskalne poizvedbe segmentirajo v tri različne razrede namenov (citira prispevek Andreja Broderja):

 1. Navigacijski Takojšen namen je doseči določeno mesto.
 2. Informativne narave Namen je pridobiti nekaj informacij, za katere se domneva, da so prisotne na eni ali več spletnih straneh.
 3. Transakcijski Namen je izvesti neko spletno posredovano dejavnost.

Običajno so iskalci običajno zelo dobesedni (v večini primerov) in ponavadi iščejo točno tisto, kar želijo. Zato je osnovna ideja SEO združiti vsebino vašega spletnega mesta čim bližje čim več ustreznim ključnim besedam pri vsakem iskanju.

Sodobni SEO zahteva nekaj več kot to. Ne le, da se vam mora vsebina ujemati z iskalnimi poizvedbami, ampak tudi način predstavitve vaše vsebine vpliva na ujemanje namenov.

Če želite razumeti, kaj Google šteje za namen iskanja, si oglejte najvišje strani za vaše ciljne ključne besede. Primerjajte, kako se vaša spletna stran razlikuje od njihove. Obnovite svojo stran z novimi formati in dodatnimi elementi, da se boste bolje ujemali z iskanjem. Učinkovitost lahko presodite tako, koliko uporabnikov klikne na vaše spletno mesto ali pa uporabniki, ki ostanejo dlje.

5. Izboljšajte uporabniško izkušnjo (UX)

Ali – Pri oblikovanju vaše spletne strani poudarite UX. Za izboljšanje uporabniške izkušnje spletnega mesta redno zaženite A / B test.

Za boljše sodelovanje uporabnikov, ki pridejo na vaše spletno mesto, je potreben več kot samo črpanje. Vaši bralci so vaše stranke in puščanje pozitivnega vtisa je neprecenljivo. To pomeni, da jim morate ponuditi varnost, nemoteno brskanje in prijetno bivanje.

Nekaj ​​osnovnih primerov …

Uporaba SSL certifikata ne bo samo pomagala vašim uporabnikom pri varovanju podatkov med povezavo na vaše spletno mesto, ampak bo iskalnim iskalnikom dala vedeti, da je vaše spletno mesto varno za usmerjanje prometa na.

Uporabniki, ki morajo čakati, da se spletna stran naloži, pogosto postanejo nestrpni in odidejo, zato poskrbite, da je vaše spletno mesto tudi optimirano za hitrost.

Nazadnje, čeprav so oglasi in pojavni okni lahko učinkovit način za prihodke, ti lahko postanejo vsiljivi izkušnja brskanja uporabnikov.

Zaključek: SEO je potovanje, ne cilj

Danes obstaja veliko podjetij in posameznikov, ki ponujajo SEO storitve. Preden se jih lotite, ne pozabite, da je SEO potovanje in ne samo destinacija. Z razvojem spletnih strani in vsebine se bodo zahteve po SEO spreminjale.

Iskalniki nenehno spreminjajo način delovanja svojih algoritmov, kar pomeni, da nikoli ne boste imeli “popolne rešitve SEO”. Ključne so v razumevanju, eksperimentiranju in predanosti – tako rekoč življenjsko potovanje.

Pogosta vprašanja o SEO

Kaj pomeni SEO?

SEO pomeni za optimizacijo iskalnikov.

Kaj je SEO z enostavnimi besedami?

Kot rečeno, je SEO optimizacija spletnega mesta za doseganje višjih uvrstitev v rezultatih iskanja. SEO je narejen, deloma temelji na razumevanju delovanja algoritma iskanja, deloma pa na oceni, kako ljudje komunicirajo s svojimi rezultati iskanja.

Ali so pogosta vprašanja dobra za SEO?

Stran »Pogosto zastavljena vprašanja« je z vidika uporabnika vedno uporabna. Skrbno načrtovana in izdelana stran s pogostimi vprašanji deluje dobro kot prodajno orodje in povečuje število vsebin na vašem spletnem mestu (število besed itd.) In s tem povečate možnost, da se prikažete pri ustreznih iskanjih.

Pogosta vprašanja, če so označena s strukturiranimi podatki (na primer ta), povečajo možnost, da se prikažejo v rezultatih bogatega iskanja in (teoretično) pomagajo privleči več klikov na vaše spletno mesto. Nanašati se na Googlovih in Bingov vodič za več podrobnosti o označevanju spletnega mesta.

Kaj je povratna povezava v SEO?

Backlink je hiperpovezava, ki povezuje s spletne strani na vašo spletno stran. Pomembni dejavniki uvrščanja pri Googlu so povratne povezave, znane tudi kot vhodna povezava.

Če bi SEO delali sami?

Da in ne. V internetu je veliko koristnih SEO vodičev – zato ni težko začeti in to storite sami, da prihranite denar. Upoštevajte pa, da je SEO zelo zamuden in dolgotrajen.

Ali SEO stane denar?

Vsekakor. Na podlagi mojega študij na 400 najboljših samostojnih profilov na Upwork, SEO v povprečju polni 23,68 USD na uro. Pristojbina znaša kar 175 USD na uro. Osebno menim, da je smiselno plačevati od 1000 do 2500 dolarjev na mesec za dobro dolgoročno storitev SEO.

Kako začetniki delajo SEO?

Začnite z branjem tega priročnika in opazovanjem, kaj počnejo drugi lastniki spletnih strani s svojimi spletnimi mesti. Uporabite orodja SEO, kot so AHREFS, SEM Rush ali MOZ, če želite izvedeti, kaj drugi počnejo, da izboljšajo svoje uvrstitve v iskanju..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map