Razvijte svoje podjetje: razširite svoje podjetje na spletu

V načinu, kako si ljudje ogledajo spletna mesta in podjetja, pogosto pride do prekinitve povezave. Ena težnja, ki sem jo opazil, je, da spletno mesto obravnava kot le en snemljiv sestavni del podjetja, ko je dejansko toliko več.


Vsaj naj bi spletno mesto delovalo kot razširitev vašega podjetja in vam pomagalo doseči kupce, ki jih večina prodajaln ni dosegljiva. Če dobro upravljate spletno mesto, ima možnost ne samo prevzeti vašo fizično trgovino kot vir dohodka, temveč tudi zmanjšati celotne stroške, medtem ko to storite.

Pristop k celotnemu spletnemu mestu kot poslovnemu subjektu sam je dober način za napredovanje v pravo smer. Danes vam bom predstavil kratek oris o tem, kako deluje pristop in kaj boste morali narediti, da bo tako.

1. Pridobite svojo domeno

Postavitev vašega spletnega mesta na brezplačno domeno je najslabša poslovna odločitev, ki jo lahko kadarkoli sprejmete. Kliknite za Tweet

Postavitev vašega spletnega mesta na brezplačno domeno – kot je mysaloon.wix.com, je najslabša poslovna odločitev, ki jo lahko kadarkoli sprejmete. Ljudje, ki vodijo poslovna spletna mesta na brezplačni domeni, sodijo v te kategorije v moji knjigi:

 • novinec oz
 • prevara, ki izvaja letenje po noči ali
 • kombinacija vseh treh zgoraj.

… Kar bi pomislil trikrat, preden bi od njih kaj kupil.

Imena domen so poceni. Domena .com ali .net stane od 10 do 20 dolarjev na leto. Brezplačne domene so namenjene šolskim projektom, neprofitnim organizacijam in hobijem. Če svoje podjetje razširjate po spletu, se prepričajte, da počnete vse zakonite posle – pojdite do registra registra domene (tj. NameCheap) in kupite domeno, ki ustreza vaši blagovni znamki..

Cene domen v podjetju NameCheap (posnetek zaslona aprila 2019).

2. Gostovanje svojega spletnega mesta na zanesljivem spletnem gostitelju

Ime lastnega imena domene je polovica enačbe. Druga polovica je gostovanje na zanesljivem spletnem gostitelju.

Vaše spletno mesto mora biti na voljo 24 × 7, da vas obiskovalci lahko kontaktirajo, kadar koli želijo. Za tiste, ki začenjajo na novo, izberite spletnega gostitelja, ki nudi vsaj 99,9% garancije za uptime in dobro delovanje. Za tiste, ki že tečejo na obstoječem spletnem mestu, redno spremljajte čas delovanja spletnega mesta. Ne prenašajte se s ponudniki gostovanja, ki se pogosto spuščajo. Podpirajte veliko hrupa podpori, tako da vas premestijo na stabilen strežnik ali po potrebi preklopite na drugo podjetje gostovanja.

Če ste iskali zanesljivega spletnega gostitelja, tukaj je seznam poslovnih gostovanj, ki ga priporočam.

Za to spletno mesto, ki ga berete (BuildThis.io) – gostim na spletnem mestu SiteGround. Njihova podpora je bila stabilna kot skala. Ta spletna stran, ki jo trenutno berete, gostuje na spletnem mestu SiteGround in zadnja leta natančno spremljam njeno nadgradnjo. Tu je en posnetek posnetka nadgradnje BuildThis.io v preteklosti.

Posnetek zaslona 15. julij 2019 – 100-odstotno podaljšanje v zadnjih 7 dneh. Več o SiteGround v mojem pregledu.

3. Izvedite HTTPS

Kako deluje SSL.

Povezava HTTPS šifrira vse podatke, ki se prenesejo med uporabnikov računalnik in vaše spletno mesto. Ščiti uporabnike občutljive podatke (na primer številke kreditnih kartic in poverilnice za prijavo) in uporabnikom nudi občutek varnosti (Google Chrome je zdaj spletna mesta brez HTTPS označil kot “ni varno”).

Za implementacijo HTTPS potrebujete potrdilo SSL.

Potrdilo SSL v skupni rabi je brezplačno in ga ponavadi ponuja večina gostujočih podjetij. Lahko pa pridobite brezplačen SSL iz programa Let’s Encrypt in ga ročno namestite na svoje spletno mesto. Za večino malih podjetij zadostuje brezplačen skupni SSL

Namenski SSL certifikat se ponavadi priporoča, ko urejate plačila uporabnikov na svojem spletnem mestu. Obstajajo tri vrste namenskega SSL potrdila – domeno potrjeno (DV), organizacijsko potrjeno (OV) in razširjeno preverjeno (EV). DV, najosnovnejši certifikat SSL, stane približno 20 do 30 USD na leto; medtem ko najnižji stroški za OV in EV znašajo približno 60 USD na leto in 150 USD na leto.

Kljub vrstam preverjanja veljavnosti imajo vsi certifikati enake stopnje šifriranja podatkov. Edina razlika je zagotovilo o identiteti podjetja, ki stoji za spletnim mestom.

 • Če želite izvedeti več o SSL in njegovem izvajanju, preberite naš SSL vodič tukaj.
 • Za nakup namenskega SSL certifikata obiščite SSL.com.

4. Optimizirajte hitrost svojega spletnega mesta

Ena sekunda zamude pri nalaganju strani lahko povzroči 7-odstotno izgubo pri konverzijah kupcev.

Hitrost vašega spletnega mesta igra sestavni del spletnega mesta, ki ne presega le hitrega nalaganja. Google na primer razvršča spletna mesta, ki se naložijo hitro višje od tistih, ki jih nimajo. Če se bo Google visoko uvrstil, bo vaše spletno mesto zagotovo pripomoglo k večjemu prometu in večji prodaji.

Če k temu dodate, so raziskave pokazale, da bo 40% ljudi vaše spletno mesto opustilo, če se naloži več kot 3 sekunde. Predstavljajte si, da izgubite 40% svojega podjetja samo zato, ker niste optimizirali hitrosti svojega spletnega mesta. To je veliko potencialne prodaje na slabem!

Ne da bi se poglabljali preveč v tehnične podrobnosti, spodaj so stvari, ki jih lahko storite za pospešitev svojega spletnega mesta.

Več nasvetov za optimizacijo spletnih strani najdete tukaj.

Na ravni strežnika

Na ravni spletnega mesta

 • Predpomnite svoje spletno mesto
 • Dodajte glave rok trajanja, da povečate predpomnjenje brskalnika
 • Izogibajte se uporabi prevelikih slik
 • Stisnite slike
 • Izdelajte svoje spletno mesto na PHP7
 • Uporabi PHP pospeševalnik
 • Preprečite, da bi vaše slike vroče povezovale
 • Popravite vse prekinjene povezave na svojem spletnem mestu
 • Zmanjšajte datoteke JavaScripta in CSS

Nasvet – S pomočjo Googlovega vpogleda v stran PageSpeed ​​analizirajte hitrost spletne strani in dobite koristne predloge za optimizacijo.

5. Dodajte sledenje spletnemu mestu in nastavite cilje spletnega mesta

Vaše podjetje si zastavi cilje, da se nenehno izboljšuje in napreduje.

Enako velja za cilje vašega spletnega mesta.

Podatki so ključni, ko poskušate spremljati napredek in izboljšati uspešnost svojega spletnega mesta. S pravimi podatki lahko spletno mesto natančno prilagodite svojim uporabnikovim vedenjem in potrebam.
Tu so na voljo orodja za spletno analitiko, kot je Google Analytics (GA). GA je brezplačen, izjemno močan in uporablja več kot 40% vseh znanih spletnih mest po vsem svetu. Če želite namestiti GA in začeti slediti podatkom vašega spletnega mesta, preberite ta Googlov dokument.

Primer – posnetek zaslona Google Analytics.

Če želite razvozlati ogromno količino podatkov, ki jih ponuja Google Analytics, priporočam, da začnete preprosto in se osredotočite na te štiri ključne meritve:

 1. Pridobljene seje / uporabniki: Sledenje številu sej / uporabnikov, ki jih vaše spletno mesto dobi, je en način za merjenje rasti. V idealnem primeru bi radi dobili več sej, ko raste vaše spletno mesto.
 2. Prometni kanali / napotnice: Razumejte, od kod prihaja vaš promet in svoja prizadevanja usmerite na pomembne platforme.
 3. Stopnja obiskov ene strani: To pomaga meriti vašo vsebino ali kakovost prometa in pove, ali prikazujete pravo vsebino ali ciljate na napačno publiko.
 4. Povprečni čas na strani: Če veste, koliko časa obiskovalec preživi na vašem spletnem mestu, vam lahko pomaga ugotoviti, kako izboljšati njegovo lepljivost.

Upoštevajoč te podatke, lahko začnete raziskovati in postavljati določene cilje, ki bodo pomagali rasti vašega podjetja. Nekaj ​​primerov ciljev spletnega mesta, ki jih lahko nastavite, so:

 • Povečanje sej / uporabnikov, pridobljenih za 25%
 • Povečanje povprečnega časa na strani za 5%
 • Povečajte obisk iz določenih prometnih kanalov za 20%
 • Znižajte stopnjo obiskov spletnih strani za 10%

6. Naj bodo obiskovalci zadovoljni

Ko vaši obiskovalci dobijo dobre izkušnje na vašem spletnem mestu, so zadovoljni.

Ko so srečni, je večja verjetnost, da bodo več časa ostali na vašem spletnem mestu, delili svojo vsebino s prijatelji in porabili denar za izdelek / storitev, ki jo prodajate.

Kako osrečiti naše obiskovalce?

Obstaja nešteto stvari, ki jih lahko naredimo, da bo naše spletno mesto srečnejše za naše obiskovalce.

Za prvo – preverite, ali se vaše spletno mesto hitro naloži (glej točko # 4).

Dva, oblikujte svojo spletno stran za boljši UX. Če izdelek prodajate prek spleta, preverite, ali je postopek nakupa enostavno slediti in zavarovati. Odstranite vse motnje in med odjavom uporabite indikator napredka. Razmislite tudi o tem, da svojim strankam shranite podatke o pošiljanju in obračunavanju za njihove naslednje nakupe.

Poročilo, ki ga je pripravil Aaron Marcus iz AM + A, kaže, da izboljšanje uporabniške izkušnje spletnega mesta (UX) bo posledično izboljšalo vaš skupni prihodek. Marcus je naredil študije primerov številnih podjetij in pokazal je jasno povezavo med dobrim UX in zdravimi poslovnimi prihodki.

Element uporabniške izkušnje (vir).

Študija primera # 1 

IBM-jeva spletna prisotnost tradicionalno je bila sestavljena iz težko vodljivega labirinta različnih podstranišč, vendar je zaradi prenove postal bolj koheziven in uporabniku prijazen. Po IBM-ovem mnenju so velike prenove hitro izplačale dividende. Družba je v mesecih po ponovni predstavitvi februarja 1999 dejala, da se je promet v spletno trgovino Shop IBM povečal za 120%, prodaja pa se je povečala za 400% (vir).

Študija primera # 2

Staples.com je ugotovil, da je ključ do spletnega uspeha in povečanega tržnega deleža v tem, da je spletno mesto za e-trgovino čim bolj uporabno. Staples.com je več sto ur ocenjeval delovno okolje uporabnikov, potrebe po podpori pri odločanju in težnje pri brskanju in nakupu pisarniških izdelkov in majhnih poslovnih storitev prek spleta. Metode so vključevale zbiranje podatkov, hevristične ocene in testiranje uporabnosti (vir).

7. Dodajte socialni dokaz na svoje spletno mesto

Primer – močan socialni dokaz, prikazan na Driftovi strani za uspeh strank (vir).

Pristna pričevanja dodajajo verodostojnost za izdelke ali storitve, ki jih prodajate. In ljudje se pri nakupih zanašajo na spletne preglede.

Tri stvari, ki jih lahko naredite:

 1. Pošljite anketo svojim strankam. Če želite spodbuditi odzive, jim pošljite kupon ali brezplačno darilo.
 2. Spodbujajte svoje stranke, da delijo svoje povratne informacije o platformah družbenih medijev. Uporabite hashtags za spremljanje odzivov strank na vaše izdelke.
 3. Pošljite svoje izdelke ali ponudite brezplačno preizkusno različico blogerjem ali vplivalcem družbenih medijev in jih preglejte, da pregledajo vaše izdelke / storitve.

Dodajte te povratne informacije in ocene na svoje spletno mesto.

Izkoristite svojo stran

Stran »O nas« je verjetno druga najpomembnejša stran na vašem spletnem mestu, ki je pogosto spregledana. Vidite, učinkovita stran »O nas« lahko služi kot »prodajna stran«, če je izvedena pravilno.

Če imate stran »O nas«, ki govori z uporabniki in vašo blagovno znamko ugotovi kot zaupanja vredno in dostopno, potem je večja verjetnost, da bo ta uporabnik sklenil poslovanje z vami.

Toda kaj je dobra stran »O nas«? Ni trdih pravil, ki se jih morate držati, za začetek pa morajo odgovoriti na naslednja vprašanja:

 • Kdo si?
 • Zakaj bi vas izbrali za nekoga drugega
 • Kaj počneš?
 • Kdaj ste začeli?
 • Kako ste to storili??

To bi moralo dati dober temelj za začetek. Po tem gre za oblikovanje strani, da bo ustrezala vašemu trgu. Spet ni težkih pravil, ki jih je treba upoštevati, in lahko poskusite eksperimentirati s svojim dizajnom, da ustreza vaši blagovni znamki.

Tu je primer dobre strani Canva na strani »O nas«:

Posnetek zaslona strani Canva About Us.

8. Optimizirajte za višje uvrstitve pri iskanju (SEO)

Ekološka iskanja predstavljajo približno tretjino prometa na spletnem mestu podjetja Študija vozlišča.

Več kot 90% spletnih izkušenj se začne pri iskalniku.

Optimizacija vašega spletnega mesta za višje uvrstitve v iskanju – še posebej Googlova razvrstitev ni več možnost.

Če želite pokriti vse o SEO v tem članku, bi bilo preveč informacij, zato se bom osredotočil na tri najpomembnejše stvari, ki jih morate storiti.

Vsebina / namen

Ustvarite koristno vsebino, ki ustreza namenom ciljne publike. Obiskovalci so na vašem spletnem mestu z razlogom – ne glede na to, ali gre za informacije, primerjavo izdelka ali nakup. Vaše spletno mesto naj učinkovito in učinkovito služi nameram vaše ciljne publike, to vključuje uporabo:

 • Jasno pozivate k dejanjem (CTA) za komercialno stran,
 • Oštevilčen seznam za prikaz postopnih postopkov,
 • Jasni naslovi za enostavno branje po spletu,
 • Diagrami in grafike, ki jih je enostavno razumeti, za jasno prikazovanje informacij.

Odhodne / dohodne povezave

Povezave, tako dohodne kot odhodne povezave, so bile eden ključnih dejavnikov, ki jih iskalniki uporabljajo pri razvrščanju spletnih mest. Seveda pridobite povezave z ustreznih zaupanja vrednih spletnih mest; povezavo do drugih zaupanja vrednih virov s svojega spletnega mesta, kadar koli je to primerno.

Na strani SEO

V naslov strani in podštevilke vključite povezane ključne besede (

,

), uporabljajte opisna alt besedila za vse slike, uporabite oznako sheme, da pomagate iskalnikom razumeti vašo vsebino, pogosto povezujejo na pomembne strani in odstranjujejo ali utrjujejo strani z podvojeno vsebino.

9. Bodite prisotni na omrežjih družbenih medijev

Leto 2020 je, ne potrebujem vam, da vam povem, da imajo družbeni mediji pomembno vlogo v strategiji poslovnega trženja.

Pri skoraj 3,5 aktivnih milijard uporabnikov, ki uporabljajo družbene medije, je pomembno, da imate aktivno platformo socialnih medijev na platformah, ki so pomembne za vašo ciljno publiko.

Prednosti uporabe socialnih medijev za izgradnjo vaše blagovne znamke so nesporne. Glede na to 60% uporabnikov Instagrama odkriva nove izdelke na platformi, socialni mediji so naravno mesto za doseganje novih in zelo ciljanih potencialnih strank.

Medtem ko se lahko odločite, da imate račun na vsaki platformi družbenih medijev, je veliko pametneje, če se osredotočite na kraje, na katerih so ključne ključne demografske skupine..

Če na primer ciljate na mlajšo publiko, morate imeti račune na priljubljenih platformah, kot sta SnapChat in Instagram. FaceBook je odličen za ciljanje na starejše demografske podatke, medtem ko se bo Linkedin osredotočil predvsem na delujoče strokovnjake.

Tu je primer socialnih medijev, ki je narejen pravilno:

Laurenova spletna stran, IskrenoLauren.com, se učinkovito integrira s svojo stranjo o družbenih medijih.

Mama blogerka Lauren je osredotočena na gradnjo svojih pripomb na Instagramu s svoje domače strani – Instagram je pravo mesto, da se kot Lauren osredotoči na »starševstvo v slogu«, prevladujoči spol na Instagramu pa so ženske.

10. Sestavite seznam e-poštnih sporočil

Nasvet za trženje po e-pošti – Segmentirajte svoje naročnike v različne skupine, da boste lahko ločeno pošiljali določeno vsebino, ki je za njih najbolj pomembna. Kliknite za Tweet

Trženje po e-pošti je lahko učinkovit način za povečanje poslovnih prihodkov in dobička.

Ocenjevanje donosa naložbe (ROI) pri e-pošti znaša 3 800%, kar pomeni, da vsak dolar, vložen v trženje e-pošte, prinese 38 dolarjev. Poleg finančne perspektive obstaja še veliko drugih koristnih vidikov e-poštnega trženja, kot so:

 • Razširjena mreža: Obiskovalci spletnih strani prihajajo in odhajajo, vendar se mnogi, ko jih ni več, nikoli več ne vrnejo. Z zbiranjem e-poštnih informacij od svojih obiskovalcev boste v prihodnosti spet lahko dosegli z njimi. Z e-poštnim seznamom pošljete celotnemu seznamu dragoceno vsebino, ki bi jo sicer lahko pogrešali. Dodatni promet lahko pridobite tudi, ko se nekateri odločijo za sledenje povezavam do vašega spletnega mesta na podlagi podatkov, ki so jim bili poslani.
 • Povečajte prodajo: Opaženo je, da e-poštne konverzije presegajo tako družbeni kot organski promet v iskalnem omrežju. V resnici statistika kaže, da ima družbeni medij splošna stopnja angažiranosti le 0,58% v primerjavi s 3,71% razmerja med prikazi in kliki (CTR) za e-pošto.
 • Natančno prilagodite svoje operacije: Ker trženje po e-pošti temelji na statističnih podatkih, je mogoče te podatke zbrati in analizirati. Te podatke lahko nato uporabite za nadaljnje izboljšanje e-poštnih oglaševalskih akcij za večjo učinkovitost. Na primer, preberite več o všečkih, všečkih in interesih svoje uporabniške baze ter jim pošljite ustrezna gradiva.

“Seznam e-poštnih sporočil Unbounce je največja prednost, ki jo imamo za doseganje novih pridobitev.” – Corey Dilley, vodja marketinga pri Unbounce (vir).

Za zbiranje e-poštnih sporočil obiskovalcev

 • Prijavite se za storitev e-poštnega trženja, ki vam bo pomagala ustvariti in upravljati e-poštno trženjsko kampanjo. Tu je seznam e-poštnih storitev trženja, ki jih priporočamo.
 • Prepričajte se, da je v vaših uporabnikih nekaj – podarite izdelke z znanjem, brezplačne kupone in najnovejše novice o izdelkih (ki so jim koristne) v zameno za njihova e-poštna sporočila.
 • Zaženite Facebook oglase za ponovno trženje, da se povežete z obstoječimi obiskovalci spletnega mesta.
 • Če želite spodbuditi naročnine na e-pošto, uporabite »halo bar« ali pojavna okna na spletnem mestu.

Za vzdrževanje aktivnega seznama e-pošte

 • Segmentirajte svoje naročnike v različne skupine, tako da boste lahko ločeno pošiljali določeno vsebino, ki je za njih najbolj pomembna.
 • Ponudite veliko vrednost v svojih e-poštnih sporočilih (tj. Uporabna vsebina, popust na izdelke itd.).
 • Preprosti dotiki, kot je nagovarjanje z imeni in priimki, lahko pomagajo, da bodo vaša e-poštna sporočila bolj osebna.
 • Povečajte svojo zavzetost tako, da e-poštna sporočila določite s tremi glavnimi režami: zjutraj, zgodaj popoldne ali zvečer.
 • Obrtne tematske vrstice, ki bodo pritegnile bralce, da odprejo vaše sporočilo. Ne bojte se ustvarjati in poskusiti nekaj novega.

11. Upoštevati pravila in predpise

Tako kot pri poslovanju z opeko in malto obstajajo pravila in predpisi za vodenje spletnega mesta, kot je podjetje. In tako kot vodenje podjetja, morate imeti pri roki tudi neko obliko računovodstva.

Nekatere od teh tem se morda zdijo nekoliko zapletene, vendar je za vas kot podjetje in lastnik spletnega mesta vsekakor pomembno, da jih poznate in razumete.

Računovodstvo imejte pod nadzorom

Pomemben vidik, ki ga večina podjetnikov v spletnem poslu navadno spregleda, so finance. Ko se vaše spletno mesto in vaše podjetje začne povečevati, je dobro imeti pri roki dobrega računovodjo, da se prepričate, da so finančne ocene vašega spletnega mesta zdrave.

Če imate spletno podjetje, ki je na tekočem z najboljšimi računovodskimi praksami, vam bo pomagalo, da bo vaše podjetje finančno raslo in vam morda prineslo več priložnosti za širitev.
Toda kje začnete?

No, če ste še vedno majhno podjetje, je najbolje, da na pogodbo najamete samostojnega računovodjo, ki bo občasno upravljal z vsemi svojimi financami. Vse večje in za spremljanje svojih financ boste morali uporabiti popolno računovodsko agencijo.

 • Za ravnanje s svojimi financami se lahko odločite za računovodski programski paket, kot je QuickBooks. Nekatere funkcije, ki jih ponujajo QuickBooks, vključujejo računovodske aplikacije, obračunske plače in celo upravljanje računov.
 • Če želite samo pripraviti preprost račun, lahko poiščete brezplačne predloge računov, kot sta Invoiceto.me ali Generator Računa.

Razumevanje GDPR

GDPR pomeni Splošna uredba o varstvu podatkov. To je v bistvu zakon, ki določa, kako je treba osebne podatke zbirati, uporabljati, varovati ali komunicirati z njimi. Čeprav se na splošno osredotoča na EU, lahko vpliva na vse organizacije, ki tudi nimajo sedeža v EU.

Tisti, za katere se ugotovi, da niso skladni z zahtevo GDPR, bodo verjetno zagrozili globe do 4% letnega svetovnega prihodka podjetja ali 20 milijonov EUR (kar je večje).

Če imate sedež v EU ali nameravate opravljati kakršne koli posle znotraj EU, priporočamo, da svoje spletno mesto prilagodite GDPR, da ne bo dosojena denarna kazen.

Pomen odpovedi odgovornosti & politika zasebnosti

Ker EU postavlja zahtevo GDPR, je treba odpovedi odgovornosti ali politike zasebnosti nujno postati za vsakega podjetnika ali podjetja, ki začenja spletno mesto. Na splošno bi morala politika zasebnosti razkriti, katere osebne podatke zbiraš od uporabnika in kako jih nameravaš uporabljati ter jih ohranjati zasebne.

Nekatere države od vas zahtevajo, da imate zakon o zasebnosti po zakonu, drugi pa ga bodo morda zahtevale storitve tretjih oseb, kot sta Google Adsense ali Amazon pridruženi partnerji. Kakor koli že, dobra ideja je, da ga imate.

V idealnem primeru bi sodelovali s svojim razvijalcem, da bi razvili sistem spletnih piškotkov in se obrnili na odvetnika, da bi pripravil politiko zasebnosti, ki je skladna z vsemi veljavnimi zakoni. Če pa nimate časa in proračuna, je iubenda cenovno ugodna alternativa.

12. Najemite ljudi, da se povečate

Ko se vaše spletno mesto poveča, je morda čas, da razmislite o zaposlitvi ljudi za opravljanje določenih opravil ali funkcij.

Recimo, da vodite blog na svojem poslovnem spletnem mestu. Ko blog postane večji, bo morda težje bolj dosledno ustvarjati vsebino, saj boste morda morali preklapljati druge naloge, na primer ustvarjanje novih blogpostov in povezovanje z drugimi blogerji.

Tukaj bodo na voljo samostojni zaposleni ali honorarni delavci. Če naloge prenesete na druge, se boste lahko osredotočili na večje in pomembnejše naloge.

Platforme, kot so Upwork, Freelancer.com in celo Fiverr, vam olajšajo zaposlitev ljudi začasno ali za vsak projekt. Seveda, stroški najema samostojnega sodelavca so ponavadi različni in včasih bi bilo bolje, da preprosto razširiš svojo obleko in namesto tega najameš stalno osebje. Če želite najeti stalno osebje, spletna mesta, kot so Monster.com ali CareerBuilder.com so priljubljena možnost za manjša podjetja. Vse, kar morate storiti, je samo objaviti oglas za službo ali iskati življenjepise na platformi.

Seveda je nekaj težav pri najemanju ljudi ta, da imate za vas več režijskih stroškov. Če ste majhno podjetje, boste morda morali upravljati z osebjem in imeti manj časa, da se osredotočite na svoje podjetje.

Primer – samostojni zaposleni, ki jih najdete na Fiverrju

Fiverr je vir, s pomočjo katerega lahko brskate po baze svobodnjakov za karkoli, od ustvarjanja vsebine do podpore v družbenih medijih.

Svobodnim podjetjem omogočajo ustvarjanje ponudb, ki jih lahko nato izberete vi. Lahko pa ustvarite delovno mesto (objavite “zahtevo”), ki ga posebej potrebujete, in dovolite, da Fiverrjevi svobodnjaki ponudijo ponudbo za to. Za vsako transakcijo bo Fiverr znižal v obliki pristojbine, ki se prišteje končni ceni. Pristojbina se razlikuje glede na vrednost posla. Zaradi sistema ugleda so Fiverrjevi svobodnjaki lahko agresivni, ko želijo doseči zahteve zaposlitve.

Spletni razvijalci

Nadarjenost Fiverr v programiranju in tehnologiji – najemite samostojne spletne razvijalce za optimizacijo, upravljanje ali celo dodajanje nove funkcionalnosti na vašo spletno stran (oglejte si jo v živo tukaj).

Pisci

fiverr pisateljevNadarjenost Fiverr v vsebini spletnega mesta – najemite samostojne pisce, da ustvarijo novo vsebino za svoje spletno mesto (oglejte si jo v živo tukaj).

13. Razprodajte svoje spletno mesto (izhod!)

V nekem trenutku boste morda želeli razmisliti o prodaji svojega spletnega mesta, potem ko ste ga izdelali.

Ko se vaše spletno mesto začne širiti in postane dragocena dobrina, ga lahko prodate drugim, tako kot bi to storili v fizični trgovini.

Prodaja spletnega mesta je lahko na enega od dveh načinov:

 1. Do vas se obrne drugo podjetje ali podjetje, ki je zainteresirano za nakup vašega spletnega mesta.
 2. Na dražbenih mestih ga prodajate ljudem, ki želijo kupiti vaše spletno mesto.

Možnost A za večino lastnikov spletnih strani morda ne bo izvedljiva, vendar zagotovo lahko raziščete možnost B. Spletna tržnica, kot je Flippa in Spletna stran BuySellWells posebej se ukvarja z nakupom in prodajo spletnih strani.

Če vaše spletno mesto začne vleči spodoben promet, recimo približno 20.000 edinstvenih obiskovalcev na mesec, ga lahko na Flippi zlahka prodate za kar 7000 USD! Če ste pripravljeni zapustiti spletno mesto, je prodaja le-teh na dražbenih mestih zagotovo smiselna možnost.

Primer iz resničnega življenja: Spletna stran s povprečno 18.790 edinstvenimi obiski na mesec, prodanih za 7000 USD pri Flippi (vir).

Zaključek

Zahvaljujoč se digitalni dobi, internetna prisotnost ni več dodatna možnost, temveč povsem nujna. Postopki, ki sem jih predstavil tukaj, bi vam morali dobro predstaviti močan potencial, ki ga predstavlja vaše spletno mesto.

Edino vprašanje, ki bi vam moralo ostati, ko ste prešli skozi ta vodnik, je vloga, ki jo želite, da vaše spletno mesto igra pri uspehu vašega podjetja. Ali iščete podporo pri svoji glavni dejavnosti ali ste pripravljeni iti na daljavo in jo izkoristiti v največji možni meri?

Kot ta članek? Podprite nas z deljenjem

13 Obvezno razširite svoje podjetje na spletu Kliknite na Tweet

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map