Posao od kuće: Gdje pronaći internetske poslove i kako započeti

Raditi od kuće nekada je bio luksuz, ali danas je to nekako preraslo u obavezanu normu. Ipak, među stanovništvom postoji različita kategorija ljudi koji su odlučili započeti svoju karijeru u potpunosti kod kuće.


Postoje, naravno, i prednosti i nedostaci rada kod kuće, ali za postizanje uspjeha potrebno je pripremanje i znanje. Ako ovo zvuči kao vaša šalica čaja ili vam se nekako činilo da trebate posao iz kuće – pročitajte dalje.

Contents

Evo popisa potencijalnih poslova za posao od kuće

Činiti ono što volite i istovremeno zaraditi od svog doma. Imajte na umu da unošenje ove promjene može biti izuzetno izazovno, ne samo zato što općenito radite sami, već ćete biti odgovorni za još mnogo toga.

Rekavši to, pogledajmo neke od popularnijih i uobičajenih poslova na kojima možete raditi od kuće i vidjeti što je potrebno da se to postigne.

Bilješke:

 1. Da bih ovoj težini dao dodatnu težinu, dodao sam u povratnim informacijama prikupljenih od freelancera i vlasnika tvrtki koji dolaze iz različitih sredina i rade u različitim gradovima širom svijeta.
 2. Plaća za posao procjenjuje se na temelju nedavnih popisa poslova od strane zaposlenika koji imaju najmanje 10 evidencija o zapošljavanju na tvrtki UpWork.

1. Grafički dizajner

Primjer – Finder ikona je mjesto na slobodnom tržištu na kojem možete izgraditi svoj portfelj i prodavati svoje umjetničke ikone na mreži.

Procijenjena plata: 10 USD – 50 USD / sat

Grafički dizajneri ili bilo koje druge vrste umjetnika koji rade na stvaranju nečega što vizualno komunicira, vjerojatno najbolje odgovaraju djelu s kućnog profila. Bilo da stvarate logotipe, plakate ili bilo koju drugu vrstu umjetnosti, posao obično započinje s kratkim klijentom.

Nakon što od klijenata dobijete ono što vam treba, ostalo je u osnovi svega na vama. Od vaše opreme do sirovina i talenta – sve su to stvari koje možete imati pri ruci kod kuće.

U stvari, puno je slučajeva u kojima je rad od kuće zapravo koristan jer znači da nećete morati svakodnevno premještati trgovinske alate u uredski prostor i iz njega. Naravno, koliko je to korisno ovisi o tome kakav ste umjetnik.

Kako započeti ako ste početnik

Ako vas zanima grafički dizajn, možda biste željeli započeti s nekim tečajem poput prvostupnik grafičkog dizajna. Ako vam je iz nekih razloga ili iz nekog razloga to neprimjereno, možete i sami učiti i vježbati.

Budite spremni izdvojiti značajnu količinu za moćno računalo, možda prijenosno računalo ili tablet, kao i originalne kopije softvera za dizajn.

Charles Yarbrough

Charles Yarbrough, Predsjednik Webhost.pro, koristi slobodnjake za širok raspon zadataka, uključujući grafički dizajn. Za njega, slobodni grafički dizajneri prije svega trebaju isporučiti vrhunske radove.

“Vrijeme koje je potrebno za ispravljanje pogrešaka ili pronalaženje nekoga novog za pomoć je mnogo teže nego plaćanje više novca ili čekanje duže. To je ključni razlog što se toliko fokusiramo na to da freelanceri s kojima radimo imaju pristojne rezultate u sličnom radu “, kaže Yarbrough.

Victor Thomas

Victor Thomas, vlasnik tvrtke za dizajn web stranica Thomasdigital.com se slaže. Thomas utemeljen iz San Francisca, Thomas smatra da je važan dokaz uspješnosti u sličnom radu. Dodao je, međutim, kako je također važno da freelanceri budu sposobni dobro upravljati očekivanjima.

“Želio bih jasnu sliku onoga što se može i što će učiniti, zajedno s onim što nije moguće. To, plus jasna i stalna komunikacija o tome kako stvari teku tijekom života projekta su važni “, komentirao je Thomas.

2. Video uređivač

Primjer – poslovi u filmskoj i video produkciji dostupni u Production HUB-u.

Procijenjena plata: 20 USD – 120 USD / sat

Slično grafičkom dizajneru, i video urednici mogu uživati ​​privilegiju rada od kuće. Video uređivači su ti koji rade na neobrađenim video snimkama, prilagođavajući ih konačnom, poliranom proizvodu koji je spreman za pregled javnosti..

Iako ovo možda zvuči super, isto tako nije i najlakše na svijetu jer zahtijeva integraciju mnogih elemenata poput dijaloga, zvuka, specijalnih efekata i sirovog videozapisa ponekad neodređenog kvaliteta.

Kako započeti ako ste novi

Za one koji se žele uključiti u uređivanje videa, za početak možete započeti obrazovanje koje je povezano s filmovima, poput emitiranja ili multimedijske komunikacije. Postoje i neki specijalizirani tečajevi koje možete odabrati sinematografija ili čak onih koji su specifični za softver.

Imajte na umu da, osim ako ne gledate donji kraj tržišta poput uređivanja osobnih videa ili osnovnih korporativnih videozapisa, zahtjevi za uređivanje videa mogu brzo postati zabranjivi.

Za upravljanje uređivanjem filmova ili složenijim projekcijama možda ćete morati uložiti znatna sredstva u studio za uređivanje.

3. Računovođa / knjigovođa

Primjer - Poslovi knjigovodstva dostupni na sajtu Freelancer.com.Primjer – Poslovi knjigovodstva dostupni na sajtu Freelancer.com.

Procijenjena plata: 20 USD – 50 USD / sat

Dok knjigovodstvo i računovodstvo obje su ključne poslovne funkcije, postoji nekoliko ključnih razlika. Knjigovođa je odgovoran za evidentiranje financijskih transakcija, a računovođa je odgovoran za tumačenje, klasificiranje, analiziranje, izvještavanje i sažimanje financijskih podataka.

Bez obzira koje biste radije željeli, oba ova posla su danas prijeko potrebna u gotovo svakoj industriji. Još jedan je plus što se ti poslovi također mogu lako obavljati iz udobnosti vlastitog doma – ili drugih mjesta, ako želite.

Početak

Iako knjigovođe trebaju samo osnovno razumijevanje računa da bi započeli s ovom ulogom, računovođe moraju biti ovjerene. Točne potvrde ovisit će o mjestu stanovanja, ali u najmanju ruku vam je potreban osnovni prvostupnik računovodstva. Odatle se kasnije možete odlučiti specijalizirati.

Zahvaljujući ljepoti Interneta, klijenti mogu lako dijeliti dokumente i datoteke s vama, a danas postoje brojne računovodstvene usluge temeljene na oblaku. Zapravo ćete vjerojatno morati posjećivati ​​prostore klijenta samo ograničeno vrijeme svake godine – prvenstveno tijekom porezne sezone.

Računovodstveni softver obično plaćaju i klijenti, ovisno o potrebama njihove tvrtke, tako da sve što trebate je računalo, internetska veza i ono što vam je u glavi.

4. Virtualni asistent

Primjer - popis poslova virtualnog pomoćnika na UpWork-u.Primjer – popis poslova virtualnog pomoćnika na UpWork-u.

Procijenjena plata: 5 USD – 15 USD / sat

Kao što biste mogli naslutiti iz naslova posla, uloga virtualnog asistenta nešto je što možete lako poduzeti od kuće. Toliko je industrija potrebno virtualnim pomoćnicima, tvrtkama za nekretnine, IT tvrtkama ili čak računovodstvenim i financijskim tvrtkama.

Kao virtualni asistent, morate biti spremni za maksimalnu fleksibilnost u svojoj radnoj ulozi. Ono što možete uključiti može odgovarati na telefonske pozive, upravljati rasporedom ili čak rezervirati aranžmane za putovanja. Naravno, mnogo toga ovisi upravo o tome kakav ste pomoćnik.

Kako započeti raditi kao virtualni pomoćnik od kuće

Iako vam možda neće trebati diploma da biste se primjenjivali kao virtualni asistent, neki od premijum položaja mogu to postaviti kao obavezu. Također se možete odlučiti za druge tečajeve kako biste povećali svoj set vještina i učinili svoj profil poželjnijim.

Ključ uspjeha virtualnog pomoćnika leži u tome što je posao moguće obaviti što brže i efikasnije. Vi bi također trebali biti visoko organizirani, imati dobre komunikacijske vještine, biti pametni u tehnologiji i biti u stanju nositi se s više zadataka istovremeno.

Na kraju opreme virtualni je pomoćnik čisti “računalni posao”. Što znači, trebat će vam računalo, komunikacijski uređaj poput slušalica sa mikrofonom, pouzdana internetska veza i softver koji će vam pomoći da se organizirate – i to je stvar u tome.

Michael Naval sa sjedištem na Filipinima, ali on podržava razne klijente širom svijeta kao virtualni asistent cum freelance IT stručnjak. On savjetuje onima koji razmišljaju o poslu virtualnog pomoćnika da uvijek nadograđuju vještine i što je najvažnije, imaju pozitivan stav “mogu”.

Prvi će vam dobro poslužiti u obavljanju različitih zadataka, dok drugi pomaže u rukovanju klijentima koji mogu biti zahtjevni. Smatrajte to faktorom “sličnosti” koji vam može pomoći u trajanju ugovora na neodređeno vrijeme.

“Teško je savjetovati koliko naplatiti za VA rad jer obim posla može biti prilično velik, ovisno o klijentu. Glavne stvari koje trebate razraditi bile su vaše vremensko ulaganje, bilo koji dodatni alati koji će vam možda trebati da biste odigrali određenu ulogu, kao i dodatne vještine koje ćete možda trebati poboljšati ako je potrebno “, kaže Naval.

5. Pisac / urednik / prevoditelj

Primjer - poslovi za pisanje teksta dostupni u Problogger Jobs.Primjer – poslovi za pisanje teksta dostupni u Problogger Jobs.

Procijenjena plata: 15 USD – 60 USD / sat

Budući da sam pisac i urednik dugi niz godina, mogu vam lako reći da je ovo vjerojatno jedan od najfleksibilnijih radnih mjesta od kućnih poslova koji postoje. U raznim vremenima sam radila u uredima, na terenu i u nekom trenutku ili u nekom drugom domu.

Oko nas postoji mnogo vrsta pisaca – blogeri, pisci dućanskih djela, tekstopisci, autori romana i još mnogo toga. Zapamtite, praktički sve što vidite na Internetu ili na papiru stvorio je pisac!

Ako vam se pomisao na to da se vaše riječi pojave posvuda, privlači vam se, to bi vam mogla biti jedna od uloga. Ovisno o tome kakvog pisca želite postati, zahtjevi se mogu prilično razlikovati.

Na primjer, tehnički pisac mora nužno znati tehničke detalje, dok istraživač može imati pozadinu u području u kojem se bavi istraživanjem. Ipak, zajednički sastojak svih ovih specijalizacija je sposobnost komuniciranja.

Kako biti plaćen pisanjem putem interneta

Biti u stanju privući pažnju publike i jasno prenijeti poruku jedna je od najvažnijih vještina koju možete imati kao pisac. Iako možete naučiti detalje ovog predmeta na kolegiju kao što je prvostupnik novinarstva, u idealnom slučaju pokupit ćete mentora koji može podijeliti svoje tajne stečene iskustvom..

Ipak, pisac, urednik ili prevoditelj, ključni dijelovi vašeg inventara bit će računalo, softver za uređivanje i internetska veza.

Muhammad Ruby Ernawa

Muhammad Ruby Ernawa je indonezijski-engleski prevoditelj koji je čitav posao izgradio od freelancinga.

S više od 5 godina iskustva u freelancingu, sada je vlasnik Diamondo Translationa. Za novozaposlene u ovom poslu, on ih savjetuje da se ne brinu previše o tome koliko iskustva imate prilikom prijavljivanja za posao – sve dok imate čvrstu platformu u vještinama i komunikaciji.

„Značajna komunikacija s klijentima je presudna, igranje uloge u osiguravanju posla kao i precizno pregovaranje i razumijevanje zahtjeva. Ako vam to ne uspije, najbolje svjetske vještine možda vas neće spasiti od toga da napravite nered. ” kaže Muhammed

Muhammad također upozorava da mogu biti troškovi koji su povezani sa ulaskom u ovu arenu, poput ulaganja u web hosting za vašu poslovnu stranicu, pretplate na alate za računalno prevođenje ili čak hosting hosting poslovnih adresa.

Sharon Hurley Hall, profesionalni slobodni B2B pisac i bloger radi i za klijente i za druge slobodnjake.

S 30 godina profesionalnog pisanja za tiskane i internetske medije smatra da je ključna osobina uspješnog slobodnog pisca kvaliteta rada i iskustva u određenim nišama.

„Moji klijenti očekuju kvalitetu od mene i istu kvalitetu od svih freelancera sa kojima radim. Vjerujem da je pogreška dati prednost brzini kvaliteti “, naglašava ona. Kao što vidite, bez obzira na vašu vrstu posla ili status zaposlenja, kvaliteta je važna.

6. Istraživački suradnik / poslovni analitičar

Primjer - poslovi analitičara istraživanja dostupni uistinuPrimjer – poslovi analitičara istraživanja dostupni uistinu.

Procijenjena plata: 25 USD – 150 USD / sat

Zamislite da vam se isplati zbog toga što sve znate – i pogriješili biste što radi istraživački asistent.

Kao što naslov govori, asistenti u istraživanju pomažu u stvarima poput pozadinskog rada, kao što su pronalaženje činjenica, prikupljanje podataka i puno drugih stvari koje se odnose na podršku glavnom proizvođaču rada.

Kao što bi neki mogli reći, Google vam je prijatelj, ali samo zapamtite da postoji mnogo stvari koje možda nećete moći pronaći na Internetu. Ako želite biti istraživački saradnik, trebate biti spremni povremeno izaći na teren i po potrebi iskopati u ne digitalne arhive..

Iako je istraživanje obično usko specijalizirano, asistentu možda neće biti potrebno sve obrazovanje kao istraživač. Ono što će vjerojatno biti potrebno je kvalifikacija u području vezanom za istraživanje koje se provodi.

Na primjer, ako se prijavljujete kao istraživački suradnik na projektu koji uključuje proučavanje odgovora na genetski modificirane kulture, bilo bi dobro da imate formalno znanje o genetskom inženjerstvu ili biokemiji.

Početak

Nažalost, za ove obrazovne pozadine potrebno je vrijeme i novac kako bi se moglo raditi, tako da će vaša uloga znanstvenog novaka vjerojatno biti ograničena na određena područja. Ipak, to je nešto na čemu se može raditi daljinski, ovisno o tome koji bi objekti mogli biti potrebni u sklopu posla.

Očekujte da ćete raditi na lako prenosivom uređaju, poput prijenosnog računala i komunicirati digitalno putem softvera za upravljanje projektima ili s vremena na vrijeme, jednostavno pošaljite e-poštom.

7. Internetski trener / učitelj

Primjer – Svoj mrežni tečaj možete lako izraditi i prodati na web lokaciji Teachable.

Procijenjena plata: –

Iako postoji stara šala da “oni koji ne mogu, ne podučavaju”, uloga učitelja je u stvari vrlo respektabilna. Međutim, zahvaljujući internetu možete biti i učitelj putem interneta, sve dok imate vrijednu vještinu za predavanje.

Neki primjeri ovih specijaliziranih vještina uključuju WordPress, cvjetni aranžman, vrtlarenje, pletenje – u stvari gotovo sve. To znači da uloga mrežnog trenera ili učitelja može biti izuzetno vrijedna širokom krugu ljudi. Sve dok imate volje za to, možete kreirati i prodavati svoje tečajeve na mreži.

Veliki plus stvaranja digitalnih tečajeva jest to što ne treba biti posao sa punim radnim vremenom. Možete ih raditi i izrađivati ​​u slobodno vrijeme i mijenjati raspored prema rasporedu, ovisno o tome koji vam je prioritet u bilo kojem trenutku.

Da biste poboljšali tečajeve koje gradite, pokušajte naučiti neke soft vještine kao što su javni govor, komunikacija ili bilo što drugo što vam može pomoći poboljšati iskustvo stečeno kroz tečajeve koje kreirate. Nakon što ih imate možete početi graditi digitalne tečajeve.

Ovisno o tome što odlučite, možda će vam trebati neka vrsta web kamere ili snimač zaslona, ​​zajedno s interaktivnim digitalnim alatima za podučavanje s.

Posebnost: Kyle Krov

Kyle Krov

Za potencijalne tvorce internetskih tečajeva imamo posebnu poslasticu – kratak isječak koji raspravlja o osnovama stvari s Kyleom Roofom. Suosnivač od Internet marketing zlato, PageOptimizer Pro, i nekoliko drugih stranica, Roof je sebi dao puno ime svojim uspjehom u kreiranju internetskih tečajeva, pa prihvatite njegove komentare k srcu!

Prema njegovim riječima, početnici u kreiranju internetskih tečajeva moraju se usredotočiti na izgradnju svog ugleda u poslu – što je ime više prepoznato, to će se tečajevi bolje prodavati. To se može postići ako stvorimo neke besplatne tečajeve koji, općenito, doprinose zajednici.

“Jednom kada se osnujete (a to može potrajati godinama), tada ćete imati čitav gomilu ljudi koji žele kupiti vaš tečaj. Ako ste dobro radili na tuđem YouTube kanalu ili podcastu, rado će vas ponovno razgovarati o vašem novom smjeru “, kaže Roof.

„Dok budete prezentirali, možete početi usavršavati koncepte svojih tečaja. Možete testirati što radi, a što ne prije nego što odvojite vrijeme za snimanje bilo kakvih videozapisa. “

Krov, međutim, upozorava da može biti potrebno puno vremena čak i za kreiranje video zapisa, a da ne uključuje vrijeme za uređivanje (koje on izdvaja). Za svaki videozapis potrebno mu je oko jedan do dva sata da proizvede – bez obzira na to koliko dugo traju.

“Prijenos videozapisa i sadržaja na nastavnu ili bilo koju drugu platformu trajat će puno duže nego što mislite da će biti”, dodaje.

8. Programeri / web programeri

Primjer - Popis poslova web programera na SimplyHired.Primjer – Popis poslova web programera na SimplyHired.

Procijenjena plata: 15 USD – 100 USD / sat

Možda obično nisu najupečatljiviji ulozi za posao, programeri i web programeri za koje se ne zna da imaju najsavremenije poslove. To, uz prirodu samog posla, daje gotovo idealan scenarij za rad od kuće.

Bilo da radite na prilagođenim projektima za neku tvrtku ili čak prodajete svoje generičke aplikacije, sve je to moguće iz udobnosti vašeg doma. Vi ćete u biti biti samostalni programer.

Najizazovniji dio posla biće pronalazak vaseg imena valjda, putem internetskog portfelja i marketinga kao i vi sami. Naravno, to će pomoći ako budete mogli potencijalnim klijentima pružiti snažan portfelj projekata u kojima ste uspješno završili ili u kojima ste sudjelovali prije.

Kako započeti kao programer za posao od kuće

Iako programiranje može biti samouk, uvijek je najbolje imati neku formalnu pozadinu. Vidio sam mnogo sjajnih programera koji mnogo znaju o specifičnostima kodiranja, ali ostaju osrednji zbog slabih osnovnih koncepata.

Bez obzira na to, što god odlučite, trebat će vam namjenski radni stroj za izradu i testiranje koda na kojem po mogućnosti neće ometati osobne aplikacije koje možda želite instalirati..

Julian Song

Julian Song, malezijski programer freelancer, neovisan je već više od desetljeća. Za to je zaslužan zahvaljujući iskustvu stečenom tijekom ranijeg radnog života i podršci svoje supruge.

“Uvijek budite sigurni da ulažete 101% napora u svaki projekt koji poduzimate. Svakako ne pretjerujte, ali isporučite najbolji proizvod koji možete. Ako ste u mogućnosti, predložite i ideje kako vam pomoći ”, kaže Song.

9. Dropshipper / pridruženi trgovac

Primjer – Dropship trgovina izgrađena pomoću Shopifyja.

Procijenjena plata: –

Do sada će mnogi od vas vjerovatno biti vjernici u moć e-trgovine. Glavne platforme pojavile su se na velike načine, čak su i male tvrtke skočile na brod zahvaljujući pomacima u tehnologiji.

Jeste li znali da se čak možete uključiti u e-trgovinu? Jedan od načina kako to učiniti je dropshippingom. Ovaj način e-trgovine omogućuje vam prodaju proizvoda putem Interneta bez da proizvod zapravo morate imati.

Izradite web mjesto koje djeluje kao prodaje, a zatim prenesite proizvode od dobavljača dropshippinga poput AliExpress, SaleHoo, Doba ili mnogih drugih. Možete izraditi web mjesto brzo i bez tehničkih znanja ako upotrebljavate alat za izradu web stranica poput Shopify.

Iako ćete morati platiti za početno ulaganje u hosting i izgradnju vaše web stranice, ne morate naručiti robu skupno ili čak obraditi otpremu. To sve možete učiniti za vas putem svojih dropshipping izvora.

Pridruženi trgovci rade na slične načine, ali uglavnom stvaraju sadržaj koji pomaže u prodaji proizvoda. Za svakog kupca kojeg se odnosi pridruženi trgovac, on će zaraditi proviziju na toj prodaji.

Kako započeti ako ste novi

Kad se odlučite za posao od kuće kao pomoćni trgovac ili pridruženi trgovac, u suštini preuzimate ulogu vlasnika tvrtke – one koja mora nositi mnoge kape. Zbog toga ćete ponekad trebati dati outsourcinge određenih područja vašeg poslovanja, bilo da se radi o web razvoju ili proizvodnji sadržaja.

Jerry Low, osnivač WHSR, BuildThis.io i HostScore je veteran podružnica marketer. S 15 solidnih godina u poslu, podijelio je razmišljanja o ulozi potencijalnih pridošlica koji trebaju dati outsourcing.

“Kada preuzimam talente, preferiram plaćati retainer nego angažirati slobodnjake jer je to isplativije. Važno je, međutim, da posjeduju vještine i iskustvo potrebne za dovršetak posla za koji su angažirani. Prema važnosti, trebam kvalitetu, razumne cijene i brzinu.

Budući da svi radimo na daljinu, jedan kritičan aspekt svakoga koga zaposlim je da moraju biti vrlo pažljivi u detaljima. Ovaj ključni aspekt može značiti veliku razliku u onome što mislite da dobijate i što ćete na kraju dobiti “, rekao je Low.

10. Upravitelj društvenih medija

Primjer - Fiverr je popularno tržište na kojem freelancer nudi svoju uslugu potencijalnim zaposlenicima.Primjer – Fiverr je popularno tržište na kojem freelancer nudi svoju uslugu potencijalnim zaposlenicima.

Procijenjena plata: 10 USD – 50 USD / sat

Kao što svi znamo, društveni mediji su svi o kojima sada svi pričaju. Mnoge robne marke, kako velike tako i male, trebaju nekoga da se bavi svojim digitalnim aktivnostima informiranja – od kojih su veliki dio društveni mediji.

Od upravljanja svakodnevnim aktivnostima do izrade sadržaja za ciljne kupce tvrtke, vaša ključna uloga u upravljanju društvenim medijima je pomoći u povećanju svijesti o robnoj marki, nadamo se da će doći do porasta prodaje.

Početak rada kao voditelj društvenih medija

Kako biste se istakli u upravljanju društvenim medijima, idealno ćete imati pozadinu u komunikaciji, odnosima s javnošću ili možda čak i marketingu. Ono što je najvažnije, trebali biste imati veseli raspoloženje i biti u mogućnosti da se hladite pod pritiskom. Upamtite da ste javno lice tvrtke na određenim ključnim kanalima.

Srećom, sve se to može učiniti i iz udobnosti vašeg vlastitog doma, sve dok imate uređaj za rad, odgovarajuće alate za planiranje sadržaja na društvenim mrežama i možda neki softver za integraciju koji će vam lako upravljati s više društvenih mreža medijski kanali lakše.

Gdje pronaći legitimne internetske poslove?

Fiverr

Najbolja stvar u vezi s Fiverrom je ta što je relevantan ne samo za širok raspon poslova iz kućnih poslova, već može pomoći onima koji su na mnogim razinama svoje karijere. Na primjer, bez obzira jeste li gladovani pisac koji tek počinje samostalno ili profesionalac sa 30-godišnjim iskustvom – za vas ovdje postoje mogućnosti.

Klijenti putem usluge Fiverr licitiraju vaše usluge na temelju unaprijed zadanih definicija projekta koje uspostavite. Korisnički zahtjevi također su podržani i možete navesti potencijalnog klijenta na temelju njihovih točnih projektnih specifikacija.

Fiverr je pogodan za brojne radne uloge i dobro je mjesto za započeti svoj posao iz kućnih nastojanja.

Posjetite: https://www.fiverr.com/

oDesk

Nadogradnja je zapravo vrlo slična Fiverru po tome što se bavi i širokim krugom tražitelja posla. Ključna razlika leži u načinu na koji ste plaćeni za Upwork. Tamo gdje vam Fiverr omogućuje postavljanje procijenjenih troškova projekta, Upwork vam omogućuje da citirate kupce po satu.

To omogućava znatno veću točnost naplate jer možete naplaćivati ​​svoje vrijeme. Ako se pojave dodatni zahtjevi ili takvi, naknada će vam se jednostavno povećati zbog porasta vremena provedenog na poslu.

Nadogradnja je dobra za gotovo sve radne uloge, ali pomaže ako imate iskustva prije nego što započnete ovdje.

Posjetite: https://www.upwork.com/

Toptal

Toptal je usmjeren na to da se krema samostalnog usjeva stavi na vrh tvrtkama koje žele projekte davati u najam. Vjeran svojoj ulozi u povezivanju ljudi putem svoje platforme, sam Toptal nema sjedište i uistinu je digitalni.

Da biste koristili Toptal, morate proći niz testova, a to je način na koji on drži samo najbolje. Izvorno prilagođen inženjerima, danas je Toptal proširio svoju ocjenu na dizajnere, računovođe, statističare, savjetnike i još mnogo toga.

Toptal je dobar za inženjere i neke druge specijalizirane profesionalne usluge i prihvaća samo 3% najboljih kandidata.

Posjetiti: https://www.toptal.com/

SimplyHired

SimplyHired može biti portal za posao, ali uključuje i priličan broj otvorenih slobodnih poslanika koji mogu raditi kod kuće. Jedinstveno nudi više radnih mjesta nego što je samo registrirano na njegovoj platformi, ali objedinjuje i poslove iz više desetaka drugih izvora.

SimplyHired je pogodan za većinu tražitelja posla, ali nije nužno specijaliziran za udaljene radnike. Ipak postoje mogućnosti.

Posjetiti: https://www.simplyhired.com/

Pristup piscu

Ako ste pisac ili stručnjak za sadržaje, možda će vas zanimati Pristup za pisce. Ova platforma pomaže povezati pisce sa pravim poslovima za njih, a također ima i AI podudaranje poslova. Naravno, ove prednosti ne dolaze bez velikog broja upozorenja.

Prvo, tražitelje posla o pristupu piscu dolazi samo u nekolicini zemalja, uključujući Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australiju, Kanadu, Irsku ili Novi Zeland. Ako ispunjavate te kriterije, tada ćete morati proći procjenu iz Pristupa za pisce tim da se konačno kvalificiraju.

Posjetiti: https://www.writeraccess.com/

Traženje ikona

Ovo je web mjesto posebno za dizajnere koji žele prodati svoj jednostavan način. Sve što trebate učiniti je prijaviti se s njima i prenijeti stavke koje želite plasirati na tržište. Budući da je Icon Finder jedno od najvećih internetskih tržišta za ikone na mreži, imat ćete pristup tržištu za svoje dizajne.

No, postoji ulov. Finder ikona podijelit će sve što zaradite na njihovoj web stranici 50-50. To znači da imate samo polovicu onoga za što prodajete proizvod. Ipak, to je jednostavan i brz način da zaradite nešto novca bez potrebe da pronađete svoje kupce.

Posjetiti: https://www.iconfinder.com/

ProBlogger poslovi

ProBlogger je više zajednica za blogere, a ne web mjesto posvećene platformi za posao. Međutim, zahvaljujući resursima svojih članova, imate pristup tamo posvećenom odjeljku za poslove.

Većina ovdje dostupnog rada povezana je s proizvodnjom sadržaja, bilo da je to pisanje teksta ili montaža. Pisci koji se prijavljuju definitivno bi trebali provjeriti radi jednostavnosti pristupa, kao i ogromne količine pratećih resursa.

Posjetiti: https://problogger.com/jobs/

ProductionHub

Pronalaženje posla kao uređivača videa može biti teško jer bez obzira na popularnost, to može biti nevjerojatno nišno polje u mnogim aspektima. Srećom imamo ProductionHub koji je posebno za video urednike i producente.

Ova vam platforma omogućuje ne samo prijavljivanje na posao, već i učitavanje i predstavljanje svog rada kako bi vas klijenti mogli pronaći.

Posjetiti: https://www.productionhub.com/

teachable

Za one koji žele stvoriti tečajeve i podučavati stvari, Učenje je jedan od najboljih načina. Djeluje poput izrađivača web stranica, omogućava vam kreiranje tečajeva na njegovoj platformi, a zatim domaćin tečaja i omogućuje vam da ga prodate studentima koji žele učiti.

Iako korisnicima nudi priliku da brzo i lako počnu s radom, on ima i nekih nedostataka. Za upotrebu usluge morate platiti pretplatu, a Teachable smanjuje dio svake prodaje koju napravite.

Posjetiti: https://teachable.com/

Lokalne Facebook grupe

Još jedan resurs koji se ne smije zanemariti ili podcijeniti je Facebook jer ima mnogo stranica ili grupa posvećenih radu. Ako ste dizajner ili drugi stručnjak, na Facebooku potražite zajednice u kojima se okupljaju oni iz vašeg posla.

U mnogim će slučajevima davatelji poslova pronaći ove grupe i pružiti im mogućnosti. Također je uobičajeno da i sami članovi grupe dijele mogućnosti rada zajednici.

Posjetiti: https://www.facebook.com/

Alati koje ćete trebati raditi od kuće

Budući da je ključna tema ovdje rad na daljinu, trebali biste shvatiti da postoji osnovna oprema koju ćete morati imati sa svoje strane da bi stvari funkcionirale. Sve ovo morat će izaći iz džepa jer u osnovi pružate uslugu.

Neki primjeri alata koji vam mogu zatrebati uključuju;

Računalni sustavi

Za mnoge uloge to jednostavno može biti generički sustav koji možete koristiti za izradu dokumenata, slanje i primanje komunikacija ili korištenje web-alata. Međutim, u nekim će vam slučajevima možda trebati malo više.

Na primjer, za uređivanje videa ili za grafičke dizajnere možda su potrebni snažniji strojevi jer je uređivanje videa vrlo gladno.

Ostali hardver

Web kamere, slušalice s mikrofonima, veći monitori – bilo koji ili svi od ovih mogu biti potrebni ovisno o vašoj ulozi. Na primjer, kao virtualni pomoćnik morate često nazivati ​​ili komunicirati na drugi način, tako da ulaganje u solidne slušalice može biti neprocjenjivo.

Softver za fakturiranje

Za one koji rade putem platformi poput Fiverr ili Toptal, plaćanja i fakturiranje obrađuju se za vas. Ako odlučite raditi sa svojim klijentima, morat ćete im moći fakturirati obavljeni posao.

Za to možete koristiti bilo što, od Excel listova ili predložaka računa do profesionalnijih rješenja poput rješenja u računovodstvu i fakturiranju koja se temelje na oblaku. Zoho i Freshbooks su dobri primjeri za njih i mogu se plaćati na mjesečnoj osnovi.

Također provjerite: Račun za račune, Aynax, Generator računa.

Alati za suradnju

Iako je rad od kuće uglavnom solo zadatak, možda ćete imati prilike raditi zajedno s drugima na potpun način. Ako se dogodi ova situacija, koristite neke alate koji vam omogućuju neometani rad zajedno.

Dobri primjeri za to su Google dokumenti i tablice (dostupni pojedinačno ili u sklopu G Suite set alata), Microsoftovi timovi, i Flowdock.

Također provjerite: Calendly, Pojam, Google kalendar

Grafički alati

Grafičkim dizajnerima trebat će neki softver koji je nekada bio prilično skup, ali sada su na sreću dostupni kao pretplate temeljene na oblaku i „fremium“ alati na bazi preglednika. Kućne ideje o onome što bi moglo biti potrebno uključuju Adobe Cloud CC i možda skladište resursa kao što je Bigstock.

Također provjerite: Canva, rađati, Skica, Dizajner afiniteta

Alati za marketing putem društvenih medija / e-pošte

Ovisno o vrsti posla iz kućnog posla koji se odlučite potražiti, ponekad će vam možda trebati posebni alati koji su posvećeni određenim zadacima. Na primjer, HootSuite omogućuje menadžerima društvenih medija da rade na više kanala istovremeno, pa čak i omogućuju zakazivanje objava.

Također provjerite: TweetDeck, IFTTT, Everypost, Upoznajte Edgara, Hubspot

Alati za pisanje

Za pisce, Grammarly (moja recenzija ovdje) može vam pomoći ispraviti ili istaknuti područja koja trebaju ispraviti dok stvarate tekst u pokretu. Na raspolaganju su deseci specijaliziranih alata za gotovo sve potrebe, a mnogi čak imaju i besplatne planove.

Također provjerite: App Hemingway, Piši ili umri

Upravljanje tijekom rada

Biti u stanju koordinirati svoj posao i više projekata koji imate u tijeku može biti teško. Da biste se pobrinuli za ovo, predlažem vam da pogledate neki softver ili program za upravljanje projektima.

Danas se te usluge mogu naći i kao usluge utemeljene u oblaku poput asana ili Zapier. Oni ne samo da vam pomažu u upravljanju radom, već također omogućavaju komunikaciju s klijentima, pa čak i suradnicima, ako je potrebno.

Također provjerite: Trello, ponedjeljak, Wrike

sigurnosti

Kao i kod vlastitog računala, zaštita radnih uređaja jedna je od najvažnijih stvari koje trebate učiniti. Zamislite da li bi virus izbrisao vaš rad ili ako bi haker mogao ukrasti podatke vašeg klijenta iz vašeg sustava.

Uvijek pokrenite ažurirani softver za Internet Security poput Norton 360. Bilo bi i najbolje ako uvijek možete koristiti a Virtualna usluga privatne mreže za šifriranje svih podataka koji ulaze ili izlaze iz vašeg uređaja, posebno jer radite daljinski.

Također provjerite: ExpressVPN, AVG antivirus, Malwarebytes

Softver za konferencije

Pored slušalica, trebat će vam i pouzdan komunikacijski softver za daljinski rad. One se mogu razlikovati ovisno o vašim potrebama, od jednostavnih rješenja poput video poziva Google Duo prezentacijama koje dolaze u paketu sa značajkama kao što su TeamViewer ili Webex.

Također provjerite: Zum, Jitsi, Microsoftovi timovi

Bilješka: Upamtite da ovaj popis predmeta i aplikacija služi samo kao smjernica. Vaše točne potrebe mogu se uvelike razlikovati, ovisno o točnoj ulozi i okolnostima u kojima se nalazite.

Je li karijera kod kuće prava za vas?

Koje su prednosti rada od kuće?

Prednosti rada od kuće - bez zastoja u prometu!

Kao prvo, nezavisnost. Samomotivacija, samodisciplina, fokus i koncentracija. Četiri stvari koje ćete dobiti radom iz vlastitog doma (a ne samo dobivanjem posla u pidžami u 8:00). Može se istegnuti da pronađete svoj izvor motivacije. Jedan važan savjet bio bi pokušaj stvaranja vlastitog namjenskog radnog prostora (ne vašeg kreveta!).

Spomenuo sam ‘vaš dom’, ali vaš radni prostor mogu biti apsolutno bilo gdje. Želite raditi u vašem omiljenom kafiću niz ulicu? Mogući. Želite raditi iz udobnosti svog automobila? Mogući. Gdje god se osjećate ugodno i omogućava vam da posao obavite, može biti vaš radni prostor.

nazad troškovi mogu se drastično smanjiti. Zamislite koliko možete uštedjeti i vrijeme i novac ne morajući svakodnevno satima putovati u ured. Umjesto toga, uzmite te uštede u vremenu i novcu i ponovno ih uložite u posao i obitelj.

Za odugovlače vani – većina udaljenih poslova ima fleksibilno rasporeda (ući ćemo u to uskoro – nastavite čitati!).

Dolje strane rada od kuće

Procrastors ili onih koji jesu reaktivan a ne proaktivno može izazov za rad od kuće. Nepostojanje jasne razlike između posla i slobodnog vremena pogodnije je za one koji se snalaze.

Nemajući licem u lice odnos s kolegama može biti težak. Ako volite da se okružite s ljudima tijekom radnog vremena, rad od kuće ponekad može biti malo usamljen. Ako ste netko tko uspijeva u fizičkoj vezi, rad kod kuće može rezultirati nedostatkom fizičke interakcije – što bi potencijalno moglo dovesti do ugrožavanja vašeg mentalnog zdravlja.

Samodisciplina je ključ za rad od kuće (i sasvim iskreno bilo gdje). Imati granice i držati se odgovornim teško je posebno u okruženju poput kuće u kojoj ima puno rastresenost.

Upravljanje vlastitim vrijeme i raspored omogućiti vam da budete produktivni je teško. Nema nikoga da te svakodnevno smatra odgovornim. Možete spavati, odgađati, raditi, kad god vam se sviđa. Zvuči odlično, ali nije.

Često se žalimo zbog redovne strukture u koju nas smješta 9-5 radnih mjesta, ali to nam pomaže da se pridržavamo rasporeda. Međutim, sigurni smo da ćete, ako odlučite kreirati vlastiti raspored, zasigurno imati namjeru slijediti ga.

Izbjegavanje prijevara o radu kod kuće

Budući da se većina poslova kod kuće obavlja preko interneta, morate biti svjesni mogućnosti gdje vas mogu prevariti ili na neki drugi način naići na probleme. Rad s platformama za posao može pružiti neki oblik sigurnosti jer sama platforma djeluje kao posrednik i može osigurati plaćanje za obavljeni posao.

Budite posebno oprezni ako tražite javni posao samostalno putem javnih kanala poput Facebooka ili foruma, jer vam oni gotovo nikako ne pružaju zaštitu. Kao i kod svega na mreži, i ovdje se primjenjuju neke odgovarajuće mjere opreza kao što su;

 • Obavljajući neke pozadinske provjere potencijalnih poslodavaca.
 • Ne daje previše osobnih podataka.
 • Traženje depozita za rad.
 • Uvijek jasno navedite radne specifikacije.

Uvijek budite svjesni prevare – ugledni poslodavci nikada vam neće trebati da im platite bilo što kako biste dobili posao!

Zamotati

Tijekom ovog članka raspravljao sam o popisu potencijalnih poslova od kuće i mogućnosti gdje mogu naći potencijalni posao. Uvijek se sjetite, iako se rad od kuće može jako razlikovati od rada u fiksnom poslu u uredu.

Budite svjesni da će vam za preživljavanje trebati mnogo više od osnovnih vještina rada – u osnovi ćete voditi vlastiti posao, sa svim onim što podrazumijeva. Nekih ćete mjeseci možda financijski napraviti ubojstvo, dok u drugima poduzimanje može biti mršav.

Naučite dugoročno planirati i dok steknete iskustvo, otkrit ćete da ste s vremenom izgradili vrlo uspješno vlastito poslovanje na mreži..

* Prijevod: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map