Najboljših 10 B2B rešitev e-trgovine za leto 2020

B2B e-trgovina v ZDA bo do leta 2023 dosegla 1,8 trilijona dolarjev in se bo v naslednjih 5 letih povečala za 10% letno, kažejo Forrester.


In to je povsem očitno: sodobni poslovneži želijo kupiti izdelke za svoja podjetja brez težav in plačati poštene cene. Trgovine B2B e-trgovine so odlična mesta za nakupovanje podjetnikov, saj sodobne spletne trgovine ponujajo veliko nakupovalno izkušnjo.

V tem članku vam bomo dali kratek pregled najbolj priljubljenih platform e-trgovine za B2B za razvoj B2B spletne trgovine. Če nameravate zagnati spletno trgovino B2B, shranite ta ožji izbor in preizkusite vsako veleprodajno platformo za e-trgovino in izberite pravo, ki ustreza vašim potrebam..

Priljubljene platforme za e-trgovino B2B

1. CS-voziček B2B & B2C

CS-voziček B2B & B2C je lastna programska oprema za e-trgovino B2B za trgovce na debelo in proizvajalce malih in velikih podjetij. Več kot 35.000 spletnih strani B2C in B2B za e-trgovino uporablja to platformo po vsem svetu. Glavna slabost CS-košarice je bogastvo lastnosti in preprostost.

CS-Cart B2B je veleprodajna platforma e-trgovine. Ima vse zgoraj omenjene funkcije in še več, da kupcem B2B ponudi pravo B2C nakupovalno izkušnjo. CS-Cart je zaradi močnega API-ja pripravljen za vključitev v katere koli druge CRM, ERP, računovodske in analitične sisteme..

CS-Cart je samostojni B2B skript e-trgovine – morate ga namestiti na strežnik. To pomeni, da bi postopek namestitve lahko zahteval nekaj manjšega tehničnega znanja, zato CS-Cart ponuja podrobna navodila, kako ga namestiti, uporabljati in vzdrževati. Narava, ki jo gostuje CS-Cart, omogoča popoln nadzor nad vašo spletno trgovino e-trgovine. Lahko omogočite in onemogočite katero koli funkcijo, se igrate z nastavitvami, nastavite strežnik in uredite kodo.

Uporabniki CS-košarice imajo radi preprostost programske opreme in njeno pošteno ceno. Cenijo njegovo čisto arhitekturo in odprtokodno kodo.

Odličen bonus za B2-CS-Cart & B2C je neomejeno število trgovin, ki jih je mogoče nastaviti neodvisno. Prosto lahko odprete prodajalne B2B in B2C, ki bodo delovale in izgledale drugače, ter jih upravljajte prek ene same skrbniške plošče.

Na spodnji strani:

Nekaj ​​jih je pritožb o zapletenem postopku nadgradnje, če je trgovina močno spremenjena ali strežnik ne izpolnjuje zahtev. Uporabniki prav tako pravijo, da je privzeta zasnova trgovinice zastarela.

2. 3DCart

3dcart je rešitev e-trgovine v oblaku. Zagon spletnega mesta za e-trgovino je zelo enostavno, vendar ga je težko spremeniti in prilagoditi poslovnim ciljem. Podjetje ponuja B2C in B2B rešitve.

Ker je 3dcart rešitev v oblaku, je enostavno zagnati trgovino in jo nastaviti. Ni treba skrbeti za namestitev in strežnik. Ima pa enake omejitve kot druge Platforme SaaS: ne more vam ponuditi enake svobode in razširljivosti kot rešitve za samostojne nakupovalne vozičke.

3dcart je zelo bogat s funkcijami: ima skoraj vse funkcije za B2B stranke, omenjene na začetku članka, razen za številne prodajalne in napredne funkcije upravljanja cenika..

Na spodnji strani:

Obstajajo veliko pritožb o storitvah strank 3dcart in nekateri uporabniki pravijo, da so celo izgubili denar zaradi nekvalificiranega podpornega osebja 3dcart.

3. X-voziček

X-Cart prva programska oprema za nakupovalne vozičke PHP na trgu. Podjetje ponuja rešitve v oblaku in samo gostovanje.

X-Cart je primeren tako za B2C kot za B2B podjetja. Na žalost ni jasne delitve funkcionalnosti B2C in B2B. Rešitev ima močan sistem upravljanja prodajalcev, promocije, sistem pregledov, distribucijo plačil in druge funkcije pravilne spletne trgovine.

Glavna težava X-Cart-a je, da nima dovolj značilnosti B2B in več prodajnih površin za neodvisna spletna mesta B2C in B2B. To programsko opremo je treba prilagoditi tako, da jo je mogoče uporabiti za zapleteno spletno spletno mesto e-trgovine.

Na spodnji strani:

Ocene uporabnikov so dobre vendar nekateri kupci ne marajo, da tehnična podpora včasih ne pomaga pri reševanju težav, zapletenosti programske opreme in pomanjkanju pomembnih funkcij.

4. Magento

Magento je eden najbolj priljubljenih sistemov nakupovalnih košaric na svetu, a hkrati eden najbolj zapletenih v smislu uporabe in razvoja.

Magento je zelo vsestranska programska oprema – prilagodite jo lahko tako, kot želite. Svojo B2B trgovino s sedežem v Magentu lahko naredite izjemno fleksibilno in bogato s funkcijami. Na žalost boste morali zagnati in vzdrževati Magento B2B trgovino dobite dobro gostovanje v Magentu, ekipa kodrov, ki razumejo Magento in vedo, kako delati z njegovo arhitekturo. To pomeni večjo porabo.

Na spodnji strani:

Magento za B2B ima skoraj vse zgoraj omenjene nujne lastnosti, vendar žal obstajajo pritožbe uporabnikov zaradi zapletenosti vmesnika. Ljudje pravijo Magento zahteva nekaj časa, da ga konfigurirate, preden ga lahko uporabite v živo.

5. TradeGecko

TradeGecko je skript B2B e-trgovine, ki se osredotoča na preprostost in avtomatizacijo prodaje B2B. Namenjeno je trgovcem na debelo, distributerjem, blagovnim znamkam in proizvajalcem z visoko rastjo. TradeGecko je SaaS izdelek: manj tehničnih pomislekov, a tudi manj nadzora.

TradeGecko ima vse: individualne cene, sposobnost skrivanja izdelkov in cen pred nepooblaščenimi uporabniki, prilagojene cenike, skladišča, promocije, enostavno naročanje in preurejanje ter kaj drugega. Uporabniki so zadovoljni s TradeGecko in ljubijo enostavnost uporabe in dobro podporo strankam.

Ta rešitev ima vgrajena orodja za poročanje in analitiko, ki vam omogočajo, da bolje razumete svoje procese in jih po potrebi prilagodite. Edina stvar, za katero se zdi, da ni vključena, je popolnoma funkcionalna funkcija več trgovin za samostojno izvajanje spletnih strani B2B in B2C.

Na spodnji strani:

Nekateri uporabniki se pritožujejo o upočasnitvi, pomanjkanju posebnih funkcij, pogostih spremembah postavitve upravne plošče in visokih cenah.

6. Contalog

Contalog je namenjen večkanalni prodaji: svoja podjetja B2B in B2C lahko enostavno prilagodite spletnim in mobilnim kanalom. Contalog ima veliko funkcij B2B, kot so: centralizirano upravljanje zalog, upravljanje informacij o naročilih in izdelkih pri več prodajah in druga orodja za učinkovito prodajo podjetjem.

Contalog B2B platforma za e-trgovino je rešitev v oblaku – do trgovine lahko dostopate iz katerega koli računalnika ali mobilne naprave. Ta B2B programska oprema za e-trgovino omogoča ročno dodajanje izdelkov, nalaganje iz preglednice ali uvoz z obstoječega spletnega mesta za nakupovanje. Na žalost ne morete vnesti po serijski številki ali skenirati črtne kode.

Na izbiro je več načrtov, vsak pa ima drugačno ceno. Najosnovnejši načrt je brezplačen in je primeren za mala podjetja, ki imajo le 100 naročil na mesec. Različni načrti lahko obdelajo več naročil in omogočajo tudi dodajanje osnovne programske opreme. Contalog B2B programska oprema za e-trgovino se integrira z vašo platformo za e-trgovino, tako da se lahko vaš zalog samodejno posodablja, ko kupci kupujejo od vas. Od te programske opreme lahko prejmete tudi obvestila z malo zalog.

Na spodnji strani:

Čeprav ima Contalog veliko podporo in je enostaven za uporabo, uporabniki pravijo da je trajalo nekaj časa, da se je navadil na svoj vmesnik.

7. InsiteCommerce

InsiteCommerce je B2B programska oprema za e-trgovino za srednje velika in velika proizvajalca in distributerje. To je platforma v oblaku: enostavno jo je namestiti in vzdrževati. Podjetje vam ponuja svoj strežnik in namesti trgovino za vas. Lahko pa je težko prilagoditi in spremeniti obseg, ker nikoli ne boste imeli popolnega nadzora nad oblakom.

InsiteCommerce se opira na prilagodljiv API za integracijo s sistemoma CRM in ERP drugih proizvajalcev. Ta skript za e-trgovino B2B vsebuje nekaj uporabnih funkcij B2B, kot so napredni sistem upravljanja naročil z ustvarjanjem računov, hitro urejanje in stanje naročil, funkcionalnost »Navedbe« in vgrajene posebne možnosti pošiljanja.

Na žalost ta platforma nima vseh glavnih B2B funkcij, omenjenih na začetku tega članka, zato jo boste morda morali prilagoditi z dodajanjem funkcionalnosti po meri. Upajmo, da njegova »integracijska arhitektura« omogoča nekaj spreminjanja.

Na spodnji strani:

Na spletu ni toliko ocen uporabnikov za InsiteCommerce. Pričevanja so v redu, vendar uporabniki pritožba o zelo dolgi krivulji učenja, dragih nadgradnjah in odvisnosti od tretjih partnerjev.

8. Pepperi

Pepperi je prodajna platforma B2B za velika podjetja in podjetja. Gre za SaaS B2B sistem e-trgovine. Kot smo že omenili, je spletno mesto SaaS eCommerce vedno lažje uvesti in podpirati, vendar nikoli ni pod vašim popolnim nadzorom.

Pepperi ponuja domače mobilne aplikacije za Android in iOS s podporo za prenos podatkov brez povezave. To pomeni, da boste lahko upravljali svoj katalog, ko bo zdaj vzpostavljena internetna povezava. Uporabniki ljubijo Pepperijev spletni in mobilni vmesnik.

Pepperi je rešitev večnamenske B2B, ki se zlahka integrira s CRM in ERP sistemom prek zmogljivega API-ja. Ima veliko vgrajenih funkcij, ki ponujajo B2C podobno izkušnjo za veleprodajne stranke: odličen dizajn kataloga, priročno plačilo in način dostave, individualne cene za uporabniške skupine, upravljanje cenika, obvestila in drugo.

Na spodnji strani:

Uporabniki so s Pepperijem na splošno zadovoljni, vendar nekateri poročilo grozljiva podpora za stranke, ki ni na voljo v petek in soboto in dolgotrajen vmesnik (lep pa).

9. Rokovanje

Ročni stisk je namenjen proizvajalcem in distributerjem, ki prodajajo na drobno ali drugim poslovnim kupcem. To je močna in enostavna platforma za izdelavo spletnega mesta in mobilne aplikacije za vaše B2B stranke.

Za naročanje strank vam Handshake pomaga, da zagotovite sodobno izkušnjo B2B e-trgovine za enostavno spletno naročanje in mobilno aplikacijo za naročila na polici, ko so stranke zunaj na tleh.

Za naročanje prodajnih predstavnikov Handshake ponuja namensko prodajno aplikacijo, ki jim daje informacije o strankah, izdelkih, cenah in zalog, ki jih potrebujejo. Naročila lahko oblikujete hitro in jih oddate takoj.

Na spodnji strani:

Uporabniki so s Handshakeom zadovoljni, vendar nekateri recimo da se aplikacija občasno zruši. Uporabniki poročajo tudi o nekaterih napakah pri sinhronizaciji.

10. OROCommerce

OROCommerce je B2B skript e-trgovine, ki podpira tako B2B kot B2C poslovne modele. Podpira tudi scenarije B2X. Ta programska oprema je namenjena velikim veleprodajnim podjetjem in podjetjem.

OROCommerce se izvirno integrira z lastnim CRM sistemom OROCRM, ki omogoča organiziranje stikov s strankami in urejanje delovnega procesa interakcije s strankami.

OROCommerce je ena izmed najbolj prilagodljivih rešitev B2B e-trgovine na trgu danes. Ta rešitev vključuje korporativne račune, administrativne vloge, več cenikov, dober API za integracijo s poslovnimi sistemi, močan promocijski sistem, specifične za kupce kataloge in cene.

Na spodnji strani:

Uporabniki pravijo da boste verjetno potrebovali usposabljanje, da se boste navadili na OROCommerce, razvijalci pa se pritožujejo zaradi pomanjkanja razvojne dokumentacije. Platforma je izjemno prilagodljiva in zapletena, kar pomeni, da bi bilo z njo na začetku lahko zahtevno upravljati.

Katere lastnosti bi moral imeti skript B2B e-trgovine

B2B e-trgovina mora imeti posebne funkcije za avtomatizacijo procesa nakupa za podjetja. To pomeni, da mora rešitev za e-trgovino B2B imeti posebne funkcije, ki jih programska oprema za nakupovanje B2C nima. Prepričajte se, da ima B2B platforma za e-trgovino, ki jo izberete, naslednje funkcije:

Preprosto naročanje izdelkov v razsutem stanju

Resnična programska oprema za e-trgovino B2B mora nuditi priročen vmesnik za naročilo izdelkov v velikem obsegu. Samo predstavljajte si: v voziček morate dodati 50 TV sprejemnikov in 20 grelnih kotlov treh različnih vrst. Če trgovina ne ponuja priročnega vmesnika za to, boste porabili ure le za napolnitev vozička. Nihče ne mara zapravljati časa, zlasti poslovneži.

Organizacije v trgovini za e-trgovino B2B

Običajno v postopku nakupa v podjetjih sodeluje več kot ena oseba. Potrebujete funkcijo, ki omogoča združevanje uporabnikov v organizacijah. Tako bi lastnik organizacije lahko v trgovino dodal več uporabnikov: upravnike, tržnike, računovodje. Vsi bi lahko delali v enem računu kot različni uporabniki.

Prilagodljiva orodja za oblikovanje cen

Skript B2B e-trgovine bi moral podpirati skupine uporabnikov z različnimi popusti in privilegiji in popusti, ki so odvisni od tega, koliko je kupec že porabil v vaši trgovini. Podjetja običajno kupujejo večje število izdelkov naenkrat in jih redno kupujejo. Pomembno je, da kupcem ponudite količinske popuste in individualne popuste glede na njihove ravni (stopnje).

Več prodajnih prostorov

Če boste prodajali tako podjetjem kot posameznikom, je za vašo spletno trgovino nujna funkcija več trgovin. Morali bi biti sposobni samostojno konfigurirati svoje prodajalne, kot da vodite več trgovin.

Integracije s tretjimi storitvami

Sodobne storitve CRM, ERP, računovodstva in analitike lahko močno izboljšajo vaše poslovanje. Prepričajte se, da ima vaša bodoča skripta za e-trgovino B2B močan API in se vključuje s poslovnimi storitvami drugih proizvajalcev.

Enostavno razvrščanje

Kaj pa če podjetje redno od vas kupuje potrošni material? Ne nalagajte jim naročila vsakič, ko kupujejo na vašem spletnem mestu e-trgovine. Podjetje bi moralo biti sposobno preurediti iste izdelke z enakim številom artiklov v samo enem kliku.

Enostaven prenos cenika

Pred naročilom mora vodja od nadzornika pridobiti odobritev seznama izdelkov in cen. Torej bi moral upravitelj imeti možnost hitrega prenosa cenika s trenutnimi cenami.

Priročna namestitev naročila

Nekateri podjetniki preprosto niso navajeni kupovati izdelkov za svoja podjetja prek spletnega vmesnika. Običajno pokličejo in naročijo po telefonu. V takšnih primerih vaš upravitelj ustvari naročilo v skrbniški plošči. In pomembno je, da lahko to hitro stori s strankami po telefonu.

Zaprite prodajalno za nepooblaščene uporabnike

Katalog bi morali skriti pred radovednimi očmi in ročno preveriti vsakega registriranega kupca. To vas bo zaščitilo pred zloglasnimi aktivnostmi vaših konkurentov in povečalo zmernost novih kupcev.

V zaključku

Za vaše spletno mesto za e-trgovino B2B ni popolne platforme. Vsako programsko opremo boste morali prilagoditi bolj ali manj tako, da ustreza vašim poslovnim procesom in ciljem. Preden se odločite za B2B CMS, se obrnite na vsakega prodajalca s tega seznama, zahtevajte predstavitev in se prepričajte, da boste lahko prilagodili in razširili platformo.

Yan Kulakov je strokovnjak za vsebino in trženje v podjetju za razvoj programske opreme za e-trgovino CS-Cart. Strastno ustvarja vizualno vsebino in jo rad deli s svetom. Yan lahko zapletene stvari razloži z preprostimi besedami, zato vodi blog podjetja in ustvarja vsebino za druge e-trgovine in tržne bloge. Poveži se z Yanom Facebook in Instagram.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map