Kako outsourcing može pomoći razvoju vašeg poslovnog partnera

Internet nudi mnogo mogućnosti za zarađivanje putem interneta, a jedna od njih je i putem affiliate marketinga. Najjednostavnije rečeno, affiliate marketing uključuje prodaju proizvoda ili usluga drugih ljudi putem vaše web stranice ili platformi društvenih medija. Zatim primate naknade za preporuku kao proviziju.


Povezana tvrtka nije poslovni model “postavi i zaboravi” kao što bi neki željeli da vjeruješ. Iako može biti unosno, potrebno je vremena i truda da bi se razvio da bi postao uspješan posao. Srećom, možete uštedjeti tonu vremena i povećati profit svog podružničkog marketinga outsourcingom puno potrebnog posla.

Koliki je potencijal kod poslovnog partnera?

Podružnički marketinški sektor i dalje kontinuirano raste s novim prilikama svake godine. Vlasnici web mjesta mogu se odreći nekih vlastitih troškova oglašavanja tako da podružnice učine to veliko podizanje u zamjenu za naknadu za preporuku.

Podružnica mreže Rakuten objavio je studiju u kojoj je utvrđeno da će ovo biti industrija vrijedna 6,8 milijardi dolara do 2020. godine. VigLink također je objavio istraživanje koje je otkrilo da je 9% pridruženih trgovaca ostvarilo više od 50.000 dolara prihoda godišnje. Uz stalni protok prometa, vaše web mjesto može postići puno ili više.

Neka područja vašeg poslovanja koja možete dodijeliti

Ako radite 12 ili više sati dnevno na vašem pridruženom marketinškom poslu, ovo je težak ritam za održavanje. Čak i ako posao daje rezultate, nikad ga nećete moći smanjiti jer postoji samo jedan od vas. Vrijeme je da shvatite koje zadatke možete natjerati na druge dok se usredotočite na svoju osnovnu djelatnost.

Iako je ovo izvrstan popis zadataka koji su vam potrebni započeo s outsourcingom u affiliate marketingu, bolje je imati mjerilo za ove poslove prije nego što ih predate nekom drugom. Drugim riječima, ako ne znate ništa o programiranju, stvaranju sadržaja ili ulaganju podataka, postoji velika vjerojatnost da će vas netko iskoristiti kroz duga vremena preokreta, lošu izradu ili napuhane cijene.

Kada pokrenete svoj affiliate marketing posao, naučite kako prvo napraviti neke od ovih zadataka, barem u njihovom najosnovnijem obliku. Tada ćete biti u boljoj poziciji da angažirate najkvalitetnije i poštene izvođače radova koji bi ovaj posao obavljali za vas. Srećom, možete koristiti i freelancing stranice poput Fiverra da biste odabrali vrhunske talente.

Kako raste vaše internetsko podružničko marketinško poslovanje, evo nekoliko glavnih zadataka koje možete dati vanjskim izvorima:

1. Programiranje

Posjedovanje nekih osnovnih vještina kodiranja koristit će vam kao pridruženi trgovac, ali neće biti vrijedno vašeg vremena i truda da programirate vlastite web stranice i odredišne ​​stranice. Iako mnogi mrežni trgovci koriste WordPress, vjerojatno želite prijeći rješenje za rezanje kolačića.

Na Fiverru možete pronaći popis freelancera koji će vam pomoći u programiranju zadataka.

Outsourcing vašeg web razvojnog rada jedan je od najboljih načina za uštedu vremena kao affiliate marketinga. Unajmite profesionalnog programera ili dizajnera za izgradnju Vaših web stranica i prilagodite odredišne ​​stranice i učitajte ih na web na svom hosting računu.

2. Grafički dizajneri

Opet, vjerojatno ćete htjeti naučiti neke osnove dizajna, poput korištenja Photoshopa, ali to nije nešto čemu želite posvetiti svoje dane kada biste se mogli fokusirati na nešto profitabilnije.

Na primjer, stvarajući infografike, možete saznati više o radu slobodnjaka koji prije odlučivanja.

Možete pružiti freelancer za grafički dizajn s primjerima natpisa i odredišnih stranica koji vam se sviđaju, a zatim im dati određene upute za vaše isporuke. Ostala grafika koju mogu stvoriti uključuju infografiku za sadržajni marketing i web lokacije na društvenim mrežama. Stvaranje ovih sebe bilo bi nevjerojatno dugotrajno i skupo.

3. Pisci

Ako govorimo o dugotrajno i skupo, ako ste ikada pokušali napisati vlastiti kvalitetni sadržaj ili kopiju, znate da to nije jednostavan zadatak. Zapravo će većina vaših outsourcinga vjerojatno biti za pisanje projekata.

Morat ćete pronaći neke internetske izvore koji će redovito dobivati ​​jedinstveni, angažirani, kvalitetan sadržaj napisan za vaše web mjesto i druge mrežne platforme. To uključuje kopiju odredišne ​​stranice, postove na blogu, e-knjige, priopćenja za javnost i postove na društvenim mrežama.

Pisce možete pronaći na web lokacijama poput Fiverr, ali postoje i web lokacije specifične za sadržaj poput ClearVoice.

4. Data rudari

Skupljanje podataka i ostalih istraživanja na mreži nije teško, ali sigurno može potrajati puno vremena. To je nešto što možete i trebate predati freelanceru. To može biti u rasponu od istraživanja ključnih riječi, tržišta i konkurencije do nečeg specifičnijeg.

Za prikupljanje podataka o industriji angažirali smo VA iz Fiverra.

Kao primjer, izdvojili smo istraživanja koja su uključena u utvrđivanje „Koliko košta hosting hostinga u 2019. godini?“Umjesto da sami pretražujemo sve, angažirali smo VA za prikupljanje i prikupljanje ovih podataka.

5. Prijevod sadržaja

Mnoge podružnice vode inozemne partnerske marketinške kampanje. Sada svi znaju više stranih jezika i korištenje Google Translatea neće biti dovoljno za to. Možete pronaći web stranice za freelancing kao što je Fiverr prevoditelji sadržaja ili web mjesto poput OneHourTranslation.com.

6. Video produkcija

Video postaje sve popularniji način za razmjenu vaše poruke putem interneta, ali stvaranje učinkovitog sadržaja nije jednostavno. Možete napraviti video, ali mnogo je više uključeno i trebali biste angažirati stručnjaka.

Unajmljivanje video freelancera pomoći će vam da se vaš video zajedno s produkcijskim softverom, doda glasovne izmjene koje želite i koji uključuju prijelaze, efekte, uvode i izdatke. Te ljude možete pronaći na glavnim freelancing web stranicama.

7. Administratori društvenih medija

Upravljanje vlastitim računima na društvenim medijima može postati zamorno, ali netko to mora učiniti. Ako i dalje želite dio posla sami obaviti, možete koristiti alat poput HootSuite ili SocialOomph, ali ove vam ne pružaju ljudsku pomoć.

Možete istražiti profil freelancera da biste saznali više o opsegu koji oni nude.

U suprotnom, potražite a slobodni menadžer društvenih medija kao pomoć u upravljanju društvenim medijima.

8. Virtualni asistenti

Virtualni asistent je upravo ono što zvuči. Ovo je internetski freelancer koji će obavljati razne zadatke za vaše podružničko marketinško poslovanje, uglavnom plaća sat. Ovisno o potrebnom skupu vještina, trošak za unajmljivanje VA-a obično je između 10 i 15 dolara po satu.

Većina VA-a navest će svoje kvalifikacije, što bi moglo uključivati ​​istraživanje, prijenos na FTP, naplatu klijentima, marketing e-pošte, osnovni grafički dizajn itd. Također možete obučiti mnoge za obavljanje dodatnih zadataka.

Prednosti outsourcinga za vaše internetsko poslovanje

Za neke vlasnike tvrtki “outsourcing” je prljava riječ, ali ne bi trebala biti. Postoji zabluda da davanje nekog izvora u ruke znači da ćete se riješiti loše kvalitete, što nije slučaj.

Unatoč nedavnoj nestabilnosti outsourcing industrije, globalna potražnja za outsourcing uslugama i dalje je velika s 85,6 milijuna USD u 2018. godini (izvor).

Nedavno smo napravili anketu kako bismo otkrili da li blogeri daju svoje zadaće angažiranjem freelancera. Evo nekoliko zanimljivih nalaza:

 • 66,7% blogera koje smo intervjuirali zapošljavaju slobodnjake.
 • Njih 50% troši manje od 500 USD mjesečno.
 • Fiverr, Upwork, Peopleperhour i Freelancer.com najpopularniji su među blogerima.

Premda se zasigurno može dogovoriti ako ćete prenijeti neke poslove u inozemstvo, vaši su izbori gotovo neograničeni. Evo nekoliko razloga zbog kojih outsourcing je pametan potez za vaše marketinško poslovanje s podružnicama:

1. Uštedite vrijeme i novac

Bez obzira djelujete li samostalno u marketinškom poslu samostalno ili kao tim, predavanje nekih svojih zadataka trećoj strani oslobodit će tonu vremena za ostala važna pitanja. Svi oni sate provedeni pišući sadržaj, upravljajući računima na društvenim medijima i baveći se drugim svakodnevnim zadaćama. I zapamtite – vrijeme je novac.

S druge strane, outsourcing bi mogao koštati novca, ali također će uštedjeti nešto novca. Ako ste plaćali zaposleniku da radi neke od tih stvari prije ili iznajmljivali uredski prostor, mogli biste to otkloniti. Isto tako, outsourcing vam pruža predvidljive troškove koje možete unijeti u svoj proračun.

2. Povećajte produktivnost za rast vašeg poslovanja

Čak se i trgovci na mreži postaju pod stresom i otkrivaju da nisu u mogućnosti napraviti dodatni napredak u svom poslu. Kad počnete s outsourcingom, otkrit ćete da se neki od tog stresa oslobađa i postat ćete produktivniji u područjima vašeg poslovanja koja su vam najvažnija..

Možda je jedna od najznačajnijih prednosti outsourcinga to što omogućuje da vaše podružničko marketinško poslovanje razmjeri. Ne samo da ste produktivniji, već možete davati outsourcing koliko želite i brzo razvijati svoje poslovanje i njegove krajnje rezultate.

3. Iskoristite uslugu usluge profesionalne razine

Internet se čini lakšim nego ikad prije povezivanjem sa stručnjacima i drugim profesionalcima širom svijeta koji vam mogu pomoći u pokretanju i razvoju vašeg affiliate marketinga. To ne samo da vam omogućuje pristup ljudima, već i širi izbor platformi i resursa koji se mogu koristiti za marketing, automatizaciju, analitiku i još mnogo toga.

Dalje od toga, imate jedinstven pogled na vaše poslovanje kao njegova vlasnika, ali to može biti pristrano. Kad radite s izvođačima radova koji već neko vrijeme posluju, oni mogu donijeti jedinstvenu perspektivu vašoj situaciji. Možda ćete dobiti neki dodatni uvid u kako se baviti određenom točkom boli ili novim načinima za privlačenje i pretvaranje kupaca na vaše web mjesto.

Podignite svoj posao podružničkog marketinga na sljedeću razinu

Jedan od najvećih pogreške u affiliate marketingu gubi fokus. Kad vodite poslovnu podružnicu, vrijeme je dragocjena roba. Treba usmjeriti svoj napor za rast poslovanja. Stvari poput strateškog planiranja i praćenja napretka nisu stvari koje možete ili trebate izdvojiti, a to mogu biti dugotrajni zadaci.

Iako affiliate marketing može biti profitabilan, također je potrebno pažljivo planiranje kako bi se osiguralo da nećete izgorjeti ili čak ograničiti svoj kapacitet. Primjenom outsourcinga mnogih od pridruženih marketinških zadataka koje smo naveli, možete povećati rast poslovanja.

Iako je Fiverr platforma namijenjena većini ljudi, Upwork je podjednako popularan i u potrazi za talentima izvana. Evo našeg članka o Upwork-u protiv Fiverra, ako želite znati usporedbu.

Ovaj se članak izvorno pojavio na Blog Fiverr.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map