Kako implementirati trgovino Omnichannel v svojo spletno trgovino

Pri prodaji ne boste uspeli, če se zanesete na en kanal za svojo maloprodajno trgovino.


Diverzifikacijo morate najti na različne načine, kako svoj izdelek ali storitev dostaviti pred ciljno publiko. S povečano prepoznavnostjo in prisotnostjo torej prihaja večji prodajni potencial.

Seveda ne mislim samo na spletna sredstva. Če boste morali prodati tako, da se zadnjica spravite s stola in prodajate od vrat do vrat, potem vi mora naredi! Dobiček je namenjen izhodu izven območij udobja, da bi ljudem omogočili udobno kupovanje pri vas.

Zato morate razmisliti o maloprodajni trgovini, če želite, da jo ponudite v svoji maloprodajni trgovini.

V tej objavi se boste naučili, kaj je maloprodajna trgovina omnichannel in kaj pomeni, da svojim strankam omogočite nakupovanje z omnichannel nakupovanjem s ciljem povečanja prodaje in prihodkov.

Kaj je trgovina z omnichannel?

Omnichannel trgovina na drobno je pristop, ki potrošnikom omogoča enotno nakupovalno izkušnjo več prodajnih kanalov. Poleg trgovine z e-trgovino in trgovine z opeko in malto lahko prodajate prek družbenih medijev, podpore strankam, mobilnih aplikacij in drugih. Tudi vsi kanali delujejo skupaj da bi ljudem olajšali nakup iz vaše trgovine.

Ker maloprodajni pristop omnichannel zahteva, da svoje podjetje ponujate na več platformah, morate zalog veliko bolje upravljati. Ne morete se samo zanesti na sezname in tabelirane liste, ki jih ročno zapiše vaš zaposleni.

Priljubljeni proizvajalec spletnih trgovin, kot je BigCommerce, omogoča povezovanje in prodajo izdelkov na različnih tržnicah.

Zaradi omnichannel maloprodaje morate sinhronizirati svojega inventarja, tako da jih upravljate z ene same nadzorne plošče. Vsaka prodaja z različnih kanalov se samodejno preide na platformo zalog. To odpravlja ročni postopek upravljanja zalog in vam omogoča, da se osredotočite na zagotavljanje brezhibnih izkušenj nakupovanja omnichannel za vaše stranke.

Primer omnichannel maloprodajnega pristopa, storjenega pravilno, je Nike. Kadar koli stranke vstopijo v katero od njihovih trgovin ali obiščejo njihovo spletno mesto, pridejo do izkušnje blagovna znamka športnih oblačil na inovativne načine.

Na primer, njegova spletna trgovina NikeID ljudem ponuja dostop do ekskluzivnih izdelkov, ki jih ne morejo kupiti v svojih lokalnih trgovinah.

Z Nikeovim pristopom k omnichannel maloprodaji spreminjajo nakupne navade kupcev. S tem, ko zahtevajo, da se za nakup določenih izdelkov prijavijo na NikeID račun, ustvarijo spletni ekosistem, v katerem lahko njihove stranke uspevajo in se razveselijo. Hkrati poučujejo kupce, da kupujejo prek spleta, namesto da bi šli v trgovine, saj je prvi veliko bolj priročno.

Kako razviti maloprodajno izkušnjo Omnichannel

Za prodajo omnichannel vam ni treba imeti prefinjene namestitve, kot je Nike. Pomembno je, da ustvarite različne poti, ki jih bodo ljudje kupovali od vašega podjetja, in sinhronizirate vse svoje kanale za skladnost.

Spodaj so ideje, kako lahko začnete:

1- Uporabite platformo za upravljanje zalog

Kot smo že omenili, morate zbrati vso prodajo iz različnih maloprodajnih kanalov. Tako dobite natančne podatke ne samo o svojih zalogah in zalogah izdelkov, temveč tudi o tem, kako dobro se prodaja vsak kanal. S platformo zalog je veliko lažje naštevati prodajo in upravljati s svojimi predmeti.

shopify pos

Primer take platforme je Shopify POS. Platforma omogoča tudi sprejemanje različnih oblik plačila, uveljavljanje popustov in davkov ter pošiljanje e-poštnih sporočil ali pošiljanje besedil strankam s prejemom nakupa. Shopify POS deluje najbolje, če za spletno mesto za e-trgovino uporabljate Shopify (več informacij o Shopify najdete tukaj). Vendar pa lahko platformo uporabite tudi, če se vam zdi, da jo uporabljate.

2- Nastavite kampanje z avtomatizacijo trženja

Težko je biti v koraku s svojim maloprodajnim podjetjem, če nameravate ročno prodati svoje storitve ljudem po e-pošti ali klicu. Tudi če nameravate nekoga zaposliti, da bo to opravil namesto vas, ta oseba potrebuje več kot le čas in trud, da to opravi..

Orodje za avtomatizacijo trženja omogoča, da dosežete ljudi veliko bolj udobno za vas. E-poštnih sporočil vam ne bo treba vsak dan vnašati po pošti in določiti, kateri del prodajnega toka so vaši potencialni kupci. Z orodjem za avtomatizacijo trženja lahko vnaprej razporedite svoje e-poštne kampanje na svoj e-poštni seznam. Prav tako lahko natančno profilirate vse potencialne stranke in stranke, tako da imate jasnejšo predstavo, kako priti do nakupa od vas..

avtomatizacija trženja mailchimp

Hubspot in Marketo sta dve izmed vidnih programov za avtomatizacijo trženja na trgu. Če pa začnete, MailChimp omogoča brezplačno zbiranje do 2.000 naročnikov. Od tam lahko nastavite e-poštne kampanje, ki jih lahko spremljate in merite, da določite, kako izboljšati njihovo uspešnost.

Ko ste pripravljeni na prehod na funkcije za avtomatizacijo trženja, MailChimp sinhronizira s platformami za e-trgovino, kot sta Shopify in Magento, tako da lahko izvlečete zbirko podatkov o strankah in uporabite orodje za upravljanje prodajnega toka.

3- Vprašanja v prodajo spremenite s podporo strankam

Podpora strankam ni samo za odgovore na vprašanja ali pomisleke, ki jih imajo ljudje glede vašega podjetja. To priložnost lahko uporabite, da ljudem olajšate nakup izdelkov iz vaše trgovine, če ne izboljšate odnosov z vašimi zagovorniki. Vzemite tega velikega oboževalca Virgin Atlantic, ki je na Twitterju prevzel zaskrbljenost glede javnosti o blagovni znamki. Namesto da bi se izognili vprašanju, Podpora strankam Virgin je dosegla nazaj da ne samo olajša težave, ampak se mu zdi cenjen in pomemben.

Vzpostavljanje dobrih odnosov s strankami in potencialnimi strankami lahko le dobre stvari za vašo blagovno znamko. Ker ljudje svoje frustracije večinoma odpravljajo na družbenih medijih, morate spremljati njihova sporočila in vzpostaviti stik z vsakim od njih. Omeniti je orodje, ki pomaga odkriti te omembe, da se lahko dotaknete baze in izboljšate odnose z njimi.

zendesk

Prav tako morate razmisliti o tem, kako ljudem olajšati stik z vami prek spleta ali preko telefona. Stran s stiki, ki jih je mogoče ujeti, ni več dovolj, saj niso vsi problemi, ki jih imajo z vašo blagovno znamko. Zato orodje, kot je Zendesk naredite linije komunikacije odprte in na voljo ljudem in vaši blagovni znamki. Poleg spletnega klepeta in klicev lahko ustvarite bazo znanja. Omogoča vam dokumentiranje odgovorov na vsa vprašanja, ki so jih ljudje postavili, tako da vam lahko namesto tega naslovi vaša skupina za podporo.

Zaključek

Veliko delov predstavlja učinkovito prodajo omnichannel. Prav tako potrebujete svoje podjetje za prehod iz brez povezave v splet in obratno. Omnihannel maloprodajni pristop je že sam izziv za vašo maloprodajno trgovino.

Ker pa kupcem ponujate več načinov, da kupijo od vas, se trud splača. V svetu, v katerem potrošniki narekujejo, kako naj jim strežete, jim izkušnja nakupovanja z večnamenskimi nakupi pomaga, da vaše podjetje zmaga, preprosto in preprosto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map