Kako dobim brezplačna imena domen za spletna mesta?

Izgradnja prvega spletnega mesta se lahko zdi zastrašujoča naloga. Če tega niste vajeni, vas lahko celo izbira imena domene malo popestri. Koliko bi morali plačati, od kje ga dobite – ta in številna vprašanja vam bodo morda prišla na pamet.


Končalo jih je Registriranih je bilo 348 milijonov domenskih imen doslej (konec leta 2018) in število hitro raste. V današnji dobi digitalne tehnologije vsi kupujejo lastna imena domen, od velikih podjetij do posameznikov, ki preprosto želijo svojo spletno identiteto.

Za boljšo sliko podrobnosti o spletnem gostovanju in imenih domen priporočam, da preberete ta članek na strani Spletno gostovanje in domena 101 najprej. V tem članku bom razpravljal o tem, kako lahko dobite BREZPLAČNO ime domene.

Da, tako je. Prepričan sem, da ste morda že slišali za imena domen in podobno, toda ali ste vedeli, da obstajajo spletna mesta, na katerih lahko zahtevate brezplačno ime domene? Da, nekateri so opremljeni z opozorili, vendar obstajajo različne okoliščine in danes jih bom delil par.

Obstaja več načinov, kako lahko dobite brezplačna imena domen in nekateri od njih ne pomenijo, da bi porabili cent. Vsak pa ima svoj ulov in kaj boste izbrali, bo odvisno od tega, kaj ste pripravljeni žrtvovati v zameno. Brez skrbi, to ni nič zlovešča, vendar bodite pozorni na podrobnosti vsake metode.

1. metoda: Brezplačne domene gostujočih podjetij

S to metodo dobite brezplačno domeno .com / .org / .net / .store / .xyz

Kljub svoji ljubezni do brezplačnih oseb, menim, da je pri teh imenih domen veliko več tveganj v primerjavi z nakupom. Če se vam zdi enako, boste morda želeli razmisliti tudi o ponudniku storitev spletnega gostovanja, ki paketno brezplačno domensko ime skupaj s spletnim gostovanjem. Konec koncev še vedno potrebujete gostovanje za svojo spletno stran, kajne?

Lov – To bi moralo biti malo očitno. Ulov je, da brezplačno ni brezplačno; morate plačati za paketni posel. Vendar pa je dobra izbira, saj za zagon spletnega mesta potrebujete tako gostovanje kot tudi ime domene.

1. Hostinger

Hostinger - brezplačno domensko ime z gostovanjem

Spletna stran: https://www.hostinger.com/

Hostinger je odličen primer tega, saj imajo zelo ugodne cene paketov, med katerimi je nekaj brezplačnega imena domene. Njihova načrta za spletno gostovanje Premium in Business (ki staneta le 2,15 dolarja oziroma 3,45 USD na mesec) prihajata z brezplačno registracijo domenskega imena.

Pomaga tudi, da so izjemno ugleden gostitelj in imena domen, ki jih dobite brezplačno, so vrhunski TLD-ji, kot sta .com ali .net.

2. GreenGeeks

Greengeeks

Spletna stran: https://www.greengeeks.com/

GreenGeeks je že več kot 11 let v poslu s spletnim gostovanjem in uporabnikom ponuja edinstveno spremembo, da postanejo digitalni, hkrati pa okolju prijazen. Kupijo energijske dobropise za toliko energije, ki jo potrebuje vaše spletno gostovanje in tako pozitivno prispevajo v smislu odtisa energije.

Vsak njihov načrt ima brezplačno ime domene, začenši z najosnovnejšim načrtom Ecosite Starter s samo 2,95 USD na mesec. To pomeni, da ne glede na načrt, ki ga izberete z njimi, ste zajeti, kar se tiče imena domene!

3. Gostovanje TMD

TMD gostovanje

Spletna stran: https://www.tmdhosting.com/

TMDHosting je še en veteran v panogi, ki mu gre veliko. Zelo hitro prodajajo, zanesljivost in predvsem – varnost. Njihovi paketi gostovanja prihajajo tudi z brezplačnimi imeni domen, začenši z najosnovnejših načrtov.

Imajo široko paleto zmogljivosti spletnega gostovanja, zato ne glede na to, ali se boste odločili za svoje skupne gostovalne načrte ali celo gostovanje v oblaku ali VPS, je dobro. Skupno gostovanje s TMDHostingom se začne že od 2,95 dolarja na mesec.

2. način: Brezplačna domena ponudnikov brezplačnih domenskih imen

S to metodo dobite brezplačna imena domen .tk / .ga / .gq / .cf / .ml

Brezplačni ponudniki domenskih imen so tisti, ki resno izdajo ime domene za nič. Vsak ima ponavadi svoje omejitve glede razširitve domene, ki jo lahko registrirate, na splošno pa vam ne zaračunamo niti centa.

Lov – Te brezplačne domene pogosto prihajajo z veliko drobnega tiska, ki ga morate prebrati. Na primer z razširitvijo .tk, če se vaše spletno mesto ne odzove na cilje za preusmeritev, bo registrator vrnil vašo domeno. Promet na tej domeni se nato proda v oglasna omrežja.

4. Freenom

Freenom - Brezplačni ponudniki domenskih imen

Spletna stran: https://www.freenom.com

Freenom je registrator domenskih imen majhen otok Tokelau, oddaljena in zelo redko poseljena država z okoli 1500 ljudmi. Imena domen oddaljuje brezplačno in zaradi tega se je povečala priljubljenost.

.domene tk so peta najbolj registrirana razširitev domen na svetu in lahko jih dobite prek Freenoma. Poleg tega bo sistem pri iskanju vašega imena domene pogosto predlagal še druge razširitve domen, na katere bi se lahko prijavili.

5. Biz.NF

.Biz.nf - brezplačni ponudnik domenskih imen

Spletna stran: https://www.biz.nf

Če spadajo na drugo oddaljeno in lokacijsko lokacijo, .nf razširitve domen predstavljajo Norfolk Islands, vendar upoštevajte, da čeprav je TLD .nf brezplačen, je treba razširitve druge in tretje stopnje, kot sta .com.nf ali .net.nf, plačati.

Biz.nf zdaj ponuja samo brezplačne domene na .c1.biz – kar je pravzaprav poddomena. Če vas zanima, ponujajo tudi druge brezplačne izdelke, na primer spletno gostovanje in izdajo SSL certifikatov.

6. Pika TK

Dot TK - pridobite brezplačno ime domene

Spletna stran: http://www.dot.tk

Dot TK je podružnica Freenoma v obrazu, razen nekoliko drugačne barvne sheme ima enako postavitev in lastnosti. O Dot TK se tukaj ne razširi veliko, razen omembe, da lahko uporabite to spletno mesto Freenom z enakimi rezultati.

Z istim iskanjem sem se vrnil s povsem enakimi rezultati, ki sem jih dobil s Freenom – kombinacijo nerazpoložljivih imen in nadomestnih predlogov. Seznam se ob ponovnem iskanju spremeni, zato vam včasih pomaga, da ga nekajkrat zaženete, če vam ni všeč to, kar vidite.

7. Poddomena.com

Poddomena - brezplačno ime domene za vaše spletno mesto

Spletna stran: http://www.subdomain.com/

Na našem seznamu krajev, kjer lahko dobite brezplačna imena domen, je poddomain.com. Tu se lahko prijavite za brezplačno ime domene s pripono .nu (Niue). Prednost tega spletnega mesta pred ponudbo tistih, ki ponujajo .nu je, da lahko dobite tudi domene druge in tretje stopnje brezplačno.

Obstaja nekaj domen .nu, ki jih je mogoče plačati, in to so običajno v kategoriji premium, kot so enočrkovna domenska imena, ki lahko vsebujejo kar 500 evrov.

3. način: Brezplačne poddomene z Builderjem spletnih mest

S to metodo dobite brezplačne poddomene

Graditelji spletnih mest vam omogočajo hitro in enostavno izdelavo spletnih mest z malo ali nič tehničnega znanja. Ponujajo veliko koristnih orodij za pomoč pri tem in za malo več kot ceno tistega, kar bi vas lahko stalo standardno spletno gostovanje. Poleg tega imajo nekateri brezplačne načrte, s katerimi lahko začnete, ki vključujejo brezplačne poddomene za vaše spletno mesto.

Lov – Poddomene imajo navadno določeno “poceni” spletna mesta in uporabnikom se zdi, kot da niste dovolj resni, da bi dobili celo svoje ime domene. Po drugi strani pa vam graditelj spletnega mesta poddomena plus in gostovanje dajeta odlično izhodiščno točko za kariero, ki jo ima vaše spletno mesto.

8. Wix

Ime poddomene brez spleta za vaše spletno mesto

Spletna stran: https://www.wix.com

Wix je tisti kralj graditeljev spletnih strani trenutno in je cenjena iz več razlogov. Eden ključnih poudarkov Wixa je, da ima brezplačen načrt za vstopno stopnjo, ki je priložen brezplačni poddomeni za dostopnost do vašega spletnega mesta.

Čeprav je morda res, da je načrt bolj restriktiven od vsega, kar lahko ponudi skupni gostitelj – je brezplačen! Če se vam zdi, da vam je všeč, boste morda celo nadgradili na enega od njihovih plačanih načrtov. Toplo priporočam Wix kot enega najboljših v podjetju za izdelavo spletnih strani.

Za tiste, ki so na brezplačnem načrtu, bo ime vaše domene videti nekako tako:

username.wixsite.com/sitename

9. Weebly

Ime poddomene z računom, ki je brezplačno

Spletna stran: https://www.weebly.com/

Weebly je še en močan kandidat za gradnjo spletnih strani, ki vam ponuja tudi brezplačno poddomena z računom. Seveda, ker ta poddomena ni vezana na vaše uporabniško ime, kot to počne Wix, je lahko nekoliko težko najti pravo ime, ki se prilega.

Če se pridružite Weeblyju, bo ime vaše domene videti nekako tako;

sitename.weebly.com

10. WordPress.com

WordPress.com - brezplačna poddomena za vaše spletno mesto

Spletna stran: https://wordpress.com

WordPress.com je osnova vseh sistemov za upravljanje vsebine (WordMS), kjer se je vse začelo in je še danes priljubljena izbira. Z računom na WordPress.com, zgrajenem na lastni platformi CMS, dobite gostovanje in brezplačno poddomene.

Veliko ljudi uporablja WordPress kot izhodišče pri njihovi spletni karieri, ki se začnejo ukvarjati, tudi zato, ker je brezplačen in omogoča dobro izkušnjo s priljubljeno platformo WordPress.

11. presenetljivo

Osupljivo - brezplačno ime domene s paketom gostovanja

Spletna stran: https://www.strikingly.com

Presenetljivo je nekakšna mešanica med pakiranim spletnim mestom, ki gostuje z domenskim imenom, le da je njegova glavna vloga graditelj spletnega mesta. Dokler izberete paket z letno možnostjo plačila, boste prejeli brezplačno ime domene po lastni izbiri (dokler je na voljo).

Pristojbine se začnejo že od 8 dolarjev na mesec, kar je dobro, če dobite ime domene, oblikovalec spletnih mest, spletno gostovanje in e-trgovino vse naenkrat.!

Pogosta vprašanja o brezplačnih domenah

Kaj je ime domene?

Ime domene je naslov vašega spletnega mesta. Vse domene so edinstvene – imena domene ne morete registrirati, ko jih registrirajo drugi. Organizacija, ki ureja globalno registracijo domen, je znana kot ICANN.

Več o imenu domene najdete v tem priročniku.

Ali obstajajo 100% brezplačna imena domen?

Da. Kot je omenjeno v tem članku – obstajajo trije načini za pridobitev brezplačnega imena domene za vaše spletno mesto.

Katera brezplačna domena je najboljša?

Vsaka vrsta brezplačnih domen, omenjena v tem članku, ima svoj ulov. Kaj boste izbrali, bo odvisno od tega, kaj ste pripravljeni žrtvovati v zameno. Osebno menim, da je bodisi pridobitev brezplačnega imena domene s paketom gostovanja, kot je to, kar počne Hostinger, bodisi celo pridobitev brezplačne poddomene veliko boljša možnost. 

Kako lahko dobim brezplačno življenjsko domeno?

Domene, ki se končajo z razširitvami .tk, .nf in .nu, so za vse življenje brezplačne. Če želite pridobiti eno od teh prostih življenjskih dob, jo registrirajte pri enem od brezplačnih ponudnikov domenskih imen, kot je omenjeno v metodi # 2.

Kako lahko dobim brezplačno domeno .com?

Če želite pridobiti brezplačno domeno .com – se prijavite v načrt gostovanja, ki je priložen brezplačnemu .com. Hostinger, GreenGeeks in TMD Hosting, na primer, v svojih načrtih skupnega gostovanja ponujajo brezplačno .com.

Zaključek: Bodite previdni pri brezplačnikih

Na tem svetu še ni nobenega pravega brezplačnega obroka in tako kot pri vsem, kar je označeno kot “zastonj”, je veliko teh možnosti na koncu dneva z “ulovom”. Na primer, brezplačnih domen, kot sta .tk in .nu, je postalo malo z leti nespoštljiv. Pri drobnem tisku je treba biti pozoren tudi na veliko, na primer registra, ki lahko zaustavi vaše spletno mesto in preusmeri promet na oglase ali druge vire, če kršite katerega koli od njihovih pogojev.

Osebno menim, da je bodisi pridobitev brezplačnega imena domene s paketom gostovanja, kot je to, kar počne Hostinger, bodisi celo pridobitev brezplačne poddomene veliko boljša možnost. Hostinger vam ponuja resnično domeno, ki je po vsem svetu dobro sprejeta, na primer .com.

Pridobivanje poddomene z ustvarjalcem spletnih strani je morda brezplačno, vendar to zmoti trženje blagovne znamke in na koncu dneva, kar je del vrednosti vašega spletnega mesta, kajne? Med temi možnostmi se preudarno odločite, ali boste morda poškodovali svoj digitalni ugled bolj, kot si mislite.

* Prevod: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map