Kaj vam Wikipedija ne more povedati o spletnem gostovanju

Prepričan sem, da je vaš blog odličen.


Delate vse v redu: dobili ste odlične naslove, ustvarili ste odlične vizualne slike, morda ste celo dejavno vključeni v vsako področje ustvarjanja vsebine, razvijali svoje slike, infografike in videoposnetke.

Obstaja pa ena stvar, ki jo večina blogerjev spregleda (vsaj na začetku), kar lahko potencialno obdrži celo najboljše bloge, ki so jih kdaj dosegli pred celotno potencialno publiko.

Ta stvar je dobro spletno gostovanje.

Razmislite o tem tako: Ste že kdaj kliknili povezavo s Facebooka ali drugega spletnega mesta in čakali, da se bo spletno mesto naložilo kot večnost? To ni 1997. Danes se spletne strani odpirajo tako, kot da obračate stran v knjigi – ali vsaj bi morale. Če ne, izgubite tono ogledov strani. Stopnje obiskov ene strani se močno povečujejo. Do zdaj verjetno niste imeli pojma, kaj se dogaja.

Pravim ti – poglejte svoje podjetje za gostovanje.

Seveda obstajajo načini, s katerimi lahko hitro pomagate svojemu spletnemu mestu. Večpredstavnostno vsebino lahko izločite, znižate kakovost in ločljivost grafike in skočite skozi vse vrste obročkov, s katerimi poskušate hitreje naložiti spletno mesto. Pravzaprav je to tisto, kar vam bo povedala večina večjih ponudnikov gostovanja. A je vse to res potrebno?

Kaj je spletno gostovanje?

Če ste šele začeli ali ste se že kdaj vprašali, kaj se dogaja na vašem spletnem mestu, Wikipedija dobro razloži koncept spletnega gostovanja:

Storitev spletnega gostovanja je vrsta storitve spletnega gostovanja, ki posameznikom in organizacijam omogoča dostop do njihovega spletnega mesta prek svetovnega spleta. Gostitelji spletnih strani so podjetja, ki nudijo prostor na strežniku, ki je v lasti ali zakupu za uporabo strank, pa tudi internetno povezljivost, običajno v podatkovnem centru.

To je zelo jedrnat, osnovni opis koncepta. To so temeljne storitve, ki jih nudijo vsa spletna ponudnika gostovanja. Kaj pa ločuje drugega od drugega? Če vsi ponujajo enake storitve, zakaj ne bi preprosto izbrali ene in pozabili nanjo?

To so vprašanja, ki jih Wikipedija ne obravnava.

Za to je namenjen blog blog.

Kaj je dober spletni gostitelj?

Tako kot pri vseh drugih vrstah storitev, obstajajo tudi dobra podjetja za spletno gostovanje in nekatera, ki niso tako dobra.

Opredelimo se ne tako dobro kot tiste, ki omogočajo počasen dostop do strežnika, ki ovira prenos podatkov. To je veliko več kot vaša vsebina, ki stvari upočasni, vendar nobeno podjetje ne bo priznalo, da so njihovi strežniki počasni ali preobremenjeni ali da so njihove zmogljivosti za predpomnjenje DNS podrazporedne.

Najboljša podjetja za spletno gostovanje so tista, ki so pozorna na pomembne podrobnosti, in menimo, da se na tem seznamu uvrščajo visoko:

1. Uporabniški vmesnik, ki je enostaven za uporabo (uporabniški vmesnik)

Uporabniški vmesnik in nadzorna plošča morata biti dovolj intuitivna, da lahko uporabnik spreminja in posodablja, pa tudi dodaja nove domene, načrtuje varnostne kopije spletnega mesta in hitro in enostavno nastavljanje aplikacij, kot je WordPress.

Nadzorna plošča WebHostFacePrimer – Uporabniška nadzorna plošča WebHostFace – preprosta in enostavna uporaba.

2. Zajamčena hitrost spletnega mesta

Gostitelji spletnih strani, ki pisno jamčijo za hitrost spletnega mesta, imajo veliko večjo verjetnost, da vam bodo zagotavljali dobro dobro izkušnjo končnih uporabnikov in veliko manj verjetno, da vam bodo pomagali, ko obstaja merljiv problem. Brez tega bodite pripravljeni na nekaj zelo neprijetnih pogovorov o tem, kako zmešate svoje spletno mesto in obročke, ki jih boste morali preskočiti, da ga popravite.

3. Zanesljivost

To se sklada s konceptom doslednosti. Izbrati želite gostiteljsko podjetje, ki vam bo zagotovilo 99,9% uptime strežnika. Zmanjšanje časa zapora za samo pol odstotka (to je 0,05%) lahko pomeni dva celotna dneva zastoja na leto. Koliko naredi vaš blog na dan? To lahko podvojite in dodate k stroškom spletnega gostovanja pod par.

4. Cena in možnosti plačila

Obstaja veliko spletnih mest, ki zaračunavajo premijo za storitve, ki jih uporabnik verjetno ne bo nikoli uporabil. Dobra gostiteljska podjetja določijo svojo cenovno strukturo in pojasnijo, za kaj plačujete. Zagotavljajo tudi večplastne in razumne načrte za oblikovanje cen, ki ustrezajo potrebam vašega spletnega mesta.

5. Servis po prodaji

Kako zanesljiv je vaš trenutni spletni gostitelj, ko morate poklicati pomoč? Kakšni so čakalni časi? Katere ure držijo? Še več, kaj pa, če bi radi raje raziskovali vprašanja, preden bi morali čakati na predstavnika? Ali ima vaše gostovanje podjetje na voljo celovito bazo znanja vsem svojim strankam?

Kaj pa kdaj morate klicati? Ali so predstavniki dobro poznati po vseh poteh, naj gre za prodajo, zaračunavanje ali tehnično podporo? Ali rutinsko dobiš pet različnih odgovorov na isto vprašanje iz petih različnih ponovitev?

Dobra podjetja za spletno gostovanje imajo dovolj osebja, ki je na voljo 24 ur na dan in imajo funkcionalno, enako usposobljeno ekipo, ki lahko reši vse vrste vprašanj in zagotovi dosledne rešitve.

Gostovanje povratnih informacij uporabnikovPrimer – Pristne povratne informacije uporabnikov o podprodajni podpori SiteGround.

Ali je cena res pomembna?

Vsi smo že slišali staro reko: “Dobiš tisto, za kar plačaš”, in čeprav je to res v mnogih primerih, to ni vedno res, ko gre za spletno gostovanje.

Dražje ne pomeni nujno tudi boljšega. Kot sem že omenil, imajo nekatere najslabše gostiteljske družbe tam najvišje cene, saj plenijo kupce, ki ne vedo, kaj potrebujejo. Majhna cena ne pomeni nujno barantanih kletnih izdelkov ali storitev.

Nekatera podjetja, ki gostijo proračun, imajo svoje pomanjkljivosti. Zmanjšajo stroške tako, da skrajšajo ure za podporo v živo ali s strogim ravnanjem prek spletnega klepeta (tako da lahko naenkrat vodijo pet pogovorov – včasih tudi več). Svojega strežnika ne posodabljajo v koraku z izboljšavami tehnologije. Najboljši način, da ugotovite, ali je vaš ponudnik spletnega gostovanja resnično baranta, je, da naredite domačo nalogo in postavite prava vprašanja.

Ugotovite, kako enostavno je dostopati do podpore. Raziščite najnovejše tehnologije spletnega gostovanja in si oglejte, kako vsako podjetje, za katero menite, da znaša cene vozovnic.

Rdeče zastave s podjetji, ki gostijo proračun

Tu je nekaj stvari, na katere morate biti pozorni, kdaj gre za poceni spletno gostovanje. Za nekatere od njih ni nujno, da se odločajo slabo, vendar lahko vplivajo na delovanje vašega spletnega mesta.

Nepotrebne nadgradnje programske opreme

Podjetja, ki gostujejo s proračunom, pogosto priporočajo vrhunsko programsko opremo partnerskih partnerjev, ki je verjetno ne potrebujete.

Preobremenjeni strežniki

Če opazite veliko negativnih pregledov, ki navajajo prekomerne odmore, počasno hitrost ali izpade, je to zanesljiv znak, da ima podjetje preveč kupcev v preobremenjenem omrežju.

IP-ji na črnem seznamu

Če gostiteljsko podjetje posluje z veliko neželeno pošto, lahko vaše spletno mesto trpi, ker je v območju IP, ki je prepovedano na več področjih.

Omejen dostop do baze podatkov MySQL

Vsak gostitelj, ki ponuja manj kot 100 tabel, vam bo povzročil težave navzdol.

Skrite pristojbine

Nekatera gostiteljska podjetja že prvo leto ponujajo globoke popuste, nato pa vas šaljijo s smešnimi stopnjami naprej. Potem, če poskusite preklicati, vam plačajo ogromno pristojbino za odpoved. Naredite domačo nalogo in veste, kaj boste dolgoročno plačevali.

“Torej, kako izbrati pravega gostitelja?”

Za nove blogerje –

 • Vedno morate začeti s cenovno dostopnim skupnim gostovanjem.
 • Če šele začenjate, so najpomembnejše stvari, ki bi jih morali razmisliti, ustvarjanje dobre vsebine, oglaševanje, ustvarjanje e-poštnih seznamov in sledenje vašim kanalom za družbene medije. Na teh območjih bi morali porabiti svoj denar.
 • Vaš ponudnik spletnega gostovanja ne bi smel biti najbolj v mislih ali kaj zahteva preveč naložb (za zdaj).

Za sezonske blogerje –

Takoj, ko vaš spletni dnevnik nabere zadostno količino prometa (groba ocena – 1.000 unikatnih obiskov na dan), je čas, da razmislite o nadgradnji gostovanja za boljšo varnost in uporabniško izkušnjo.

Osebno ne bi dovolil, da uporaba bloga pomnilnika znaša 80%. Če to stori, je čas, da razmislite o gostovanju VPS (ali namenskem) za izboljšanje delovanja spletnega mesta. Bodite v koraku s časom delovanja spletnega dnevnika in hitrostjo odziva z uporabo orodij, kot so Bitcatcha, Uptime Robot, Svež ping, Pingdom in branje spletnih mest, ki objavljajo resnične podatke o uspešnosti strežnika, kot so HostScore.

Spodnja črta

Pravo podjetje za gostovanje je bistveni element za uspeh vašega spletnega dnevnika. Izberite pametno in opravite vse domače naloge. Vsi gostitelji spletnih proračunov ne ponujajo storitev pod nadomestnim številom, vendar morate pred storitvijo vedno temeljito preveriti katero koli storitev.

Še zadnja opomba: Filtriranje skozi negativne kritike

Ker sem omenil preglede, sem bil mnenja, da bi bilo dobro nekaj razjasniti: negativni pregledi niso vedno pravična predstavitev storitve spletnega gostovanja.

Velika gostiteljska podjetja bodo vedno imela nekaj nezadovoljnih strank. Kot pravi, “ne morete vsem ugoditi.” Ljudje se ponavadi potegujejo v podjetjih zaradi manjših vprašanj ali kadar imajo nerazumna pričakovanja, ki jih preprosto ni mogoče izpolniti, zato negativno ocenite z zrnom soli. Poiščite vzorce v pritožbah. To je najboljši način, da razkrijemo, kje so resnične težave, če sploh obstajajo.

Opomba – članek je bil prvotno objavljen dne Blog WHSR; Zdaj jih upravljajo in posodabljajo zaposleni v BuildThis.io.

>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map