Kaj je vsebina, ki jo ustvari uporabnik (in zakaj je to pomembno za vaše trženje)

Predstavljajte si odnos, ki vam daje vznemirjenje in stabilnost. Ne bi si ga želeli?


No, če ste digitalni tržnik, potem je vsebina, ki jo ustvari uporabnik (UGC), vaš popoln prijatelj. Uporabniško ustvarjena vsebina ponuja dolgoročno razmerje, ki še nikoli ne bi zmanjkalo stila.

Kaj je vsebina, ki jo ustvari uporabnik?

UGC, kratek za vsebino, ki jo ustvari uporabnik, je vsaka medijska vsebina, ki jo ustvarijo uporabniki, ki omenjajo vašo blagovno znamko ali se sklicuje nanjo, in objavljena v javni sferi z deljenjem na spletnih mestih, platformah družbenih medijev, blogerskih spletnih mestih, spletnih mestih za pregledovanje ali ocenjevanje itd..

To je preprosto vsaka vsebina, ki jo ustvarijo ljudje, ki niso uradniki vaše blagovne znamke, ki svoje izkušnje blagovne znamke delijo z družino, prijatelji in sledilci. Vsebina je lahko kar koli, od pisnega gradiva, vnosov v blog, objav na forumih, pregledov ali vizualnih gradiv, kot so slike, GIF-ji, videoposnetki ali zvočni posnetki.

Zakaj je vsebina, ki jo ustvari uporabnik, pomembna za vaše trženje?

UGC vlada marketinški svet. Razlog je v tem, da se spopada z neizkoriščeno željo stranke po prepoznavanju in priznanju. Zunanje prepoznavanje ali beseda zahvale za vašo blagovno znamko in to tudi s strani vaših prvotnih strank dodaja vrednost zaupanju in pripadnosti, ki ga imajo uporabniki v vaši blagovni znamki..

To jih še dodatno spodbuja, da z družino in prijatelji delijo vsebino, povezano z blagovno znamko, prek platform družabnih medijev (in to bo blagovno znamko poševno koristilo).

93% uporabnikov meni, da je UGC ugoden, medtem ko se odločajo za nakup, medtem ko 86% tisočletnikov UGC šteje za ključno merilo odlične kakovosti blagovne znamke (vir). UGC ni celotna zamenjava nobene marketinške strategije, temveč skrivna omaka, ki povečuje učinkovitost vašega celotnega marketinškega arzenala.

Glede na to imamo na zgoraj zastavljeno vprašanje veliko več koristi – Zakaj uporabniško ustvarjena vsebina?

Poglejmo nekaj teh razlogov.

1. Avtentičnost

Uporabniško ustvarjena vsebina je ambasador objektivnosti. Ta objektivnost izhaja iz dejstva, da UGC ustvarjajo resnični in pristni uporabniki vaše blagovne znamke. Vaše blagovne znamke ne podpirajo, ker jim za to plačajo, ampak samo zato, ker so dejansko zadovoljni z izdelki in storitvami vaše blagovne znamke..

60% potrošnikov pravi, da je UGC najbolj verodostojna oblika vsebine (Vir).

Ko torej na svoja spletna mesta vključite ocene, ki jih ustvarijo uporabniki, ali jih prikažete kot svoj digitalni znak, predstavite pristnost svoje blagovne znamke in pokažete njeno družbeno sprejemljivost med uporabniško bazo. Zato se je splošno zaupanje uporabnikov v vašo blagovno znamko stopnjevalo.

2. Zavzetost

Uporabniško ustvarjena vsebina je sama po sebi privlačna. Glavni vir vsebine, ki jo ustvarijo uporabniki, so družbeni mediji. Vsi vemo, kako zasvojenost je s socialnimi mediji. Je eden izmed najpogosteje uporabljenih trikov za povečanje uporabnikovega sodelovanja.

Na podlagi študije Meltwater ima UGC 73% višji CTR (Vir).

Ko torej občinstvu prikažete vsebino družabnih medijev, ki jo ustvarijo uporabniki, bodisi prek spletnega mesta ali prek družabnih sten v dogodkih in digitalnih znakih, vas vaši uporabniki samodejno zaintrigirajo in jih spodbudijo k objavljanju na družabnih omrežjih z uporabo hashtaga, da postanejo del zaslona vašega družbenega zidu.

Eden odličnih primerov učinkovitega socialnega zidu je bila kampanjo za hashtag Cisco za zaposlene. Veliko je izkoristila združljivo temo z zemljevidom sveta in zbrala tweete z vsega sveta, ki so pokazali dobro angažiranost.

E.g.- Oznaka je neverjeten prodajalec družabnih zidov, ki prikazuje združene vsebine, ki jih ustvari uporabnik z več platform družbenih medijev, in vam pomaga pritegniti občinstvo na dogodkih ali na vaših spletnih mestih. To je odličen način, da spodbudite sodelovanje uporabnikov in interakcijo z vašo blagovno znamko in s tem izboljšate celotno donosnost naložbe vaše tržne kampanje. Velike sile dobite za širjenje trženja od ust do ust tudi zunaj vaših ciljnih krogov.

3. Pretvorbe

Vsebina, ki jo ustvari uporabnik, je ključni dejavnik konverzij za vaše podjetje. UGC predstavlja družbeni dokaz, s čimer gradi zaupanje uporabnikov in jih prepričuje, da opravijo končni nakup. To vam pomaga povečati odstotek obiskovalcev spletnega mesta in občinstva, ki se končno pretvori v kupce.

Primerjava konverzij med UGC in brez UGC.
UGC pomaga povečati konverzije za 161% v panogah. To je tako velik vpliv! Povej prijatelju

Tekmovanje v tekmovanjih UGC je eden najbolj preizkušenih načinov za izvedbo konverzij za vašo blagovno znamko. Odpre poplavne zaslone o sodelovanju uporabnikov za vašo blagovno znamko.

Kampanja #MyCalvins povezuje znane osebnosti s tipičnimi potrošniki, kot smo mi. Ob ogledu galerij slik na spletnem mestu lahko obiskovalci vidijo potrošnike, ki so fotografije poslali. Nato lahko obiskovalci nakup opravijo s klikom na sliko.

Drug odličen način za izboljšanje stopnje konverzije je vdelava uporabniško ustvarjene vsebine družbenih medijev na prodajno mesto, ki hkrati deluje kot točka navdiha. Tako se vaše menjalne stopnje neizmerno izboljšajo.

4. Gradnja skupnosti

Vsebina, ki jo ustvari uporabnik, je odličen način za oblikovanje močne in zveste skupnosti okoli vaše blagovne znamke. Ta skupnost vam ne pomaga samo pri rasti, temveč tudi zagovarja, da je vaša blagovna znamka kot vaši zvesti kupci.

UGC kampanje delujejo kot odlična platforma za vaje za krepitev skupnosti. Pomaga vam vzpostaviti globoko povezavo s strankami.

UGC kampanje = odličen način za izgradnjo močne skupnosti okoli blagovne znamke (Vir).

UGC je kot nezaželena vsebina, ki prihaja neposredno od vaših strank. Vaši uporabniki cenijo pozitivni UGC, ki je prikazan na vašem spletnem mestu ali v vaših dogodkih ali kot vaš digitalni znak. Pomaga graditi zaupanje uporabnikov v vašo blagovno znamko. To zaupanje pa vaše stranke veže z vašo blagovno znamko kot skupnostjo in jim tako postane dolgoročna stranka vaše blagovne znamke.

5. SEO Perks

88% strank zaupa mnenjem, ki jih ustvarijo uporabniki, kolikor zaupa priporočilom svoje družine in prijateljev. Zdaj si samo predstavljajte, kakšen vpliv bi lahko vdelava vira družbenih medijev na spletno mesto (ustvarili vaši uporabniki) na vaše stopnje konverzije, čas bivanja, ustreznost spletnega mesta in splošno uvrstitev spletnega mesta za e-trgovino..

Študija kaže, da se je obisk strani z organskim prometom v 9 mesecih povečal z dodajanjem mnenj kupcev na strani spletnega mesta.

Uporabniško ustvarjena vsebina lahko vašim strankam postreže z družbenim dokazom na vsakem koraku njihovega nakupovalnega potovanja. Obenem tržnikom ponuja neverjetno priložnost za usmerjanje potencialnega prometa na vaše spletno mesto. Tako boste izboljšali uvrstitev na iskalnem seznamu v Googlu. Pravzaprav, Poročilo kaže, da so se na tistih spletnih mestih, ki so vključile ocene uporabnikov kot del vsebine svojih spletnih mest, povečala uvrstitev njihovih spletnih mest. Ali ni tako super?

6. Ozaveščenost o blagovni znamki

Vsebina, ki jo ustvari uporabnik, sproži verižno reakcijo, ko eden uporabnik na vaši blagovni znamki nekaj objavi na družbenih omrežjih in sledi, da tudi drugi uporabniki začnejo objavljati podobno vsebino o svoji blagovni znamki. Ta vsebina, ki jo ustvari uporabnik, je na voljo v več družbenih krogih vaših zvestih strank in tako širi prepoznavnost blagovne znamke.

Kampanja Share-a-Coke ostaja odličen primer zelo uspešne kampanje, ki jo je ustvaril uporabnik za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke. Kampanja ljudem omogoča personaliziranje pločevinke koksa.

Vsebine socialnih medijev, ki jih ustvarijo uporabniki, je ena najbolj priljubljenih in najljubših potez trgovcev, da izkoristijo široko področje uporabe družbenih medijev za širjenje trženja iz ust v usta za svojo blagovno znamko in širjenje ustreznih informacij o njej. 84% milenijcev in 70% baby boomerjev se strinjajo z dejstvom, da vsebine, ki jih ustvarijo uporabniki, vsaj nekaj vplivajo na njihovo nakupno odločitev.

Uporabniško ustvarjena vsebina lahko vpliva na nakupne odločitve – 84% tisočletnic in 70% baby boomerjev. Povej prijatelju

7. Prihrani vire

Uporabniško ustvarjena vsebina je zlati rudnik informacij in podatkov, ki jih pogosto podcenjujemo. In če socialne medije smatramo kot vir za vsebino, ki jo ustvari uporabnik, je to kot bazen neskončnosti. Potapljanje lahko nadaljujete globoko in nikoli vam ne bo uspelo postreči z novo in neodkrito vsebino. Tako vam prihranite veliko časa, denarja in napora na splošno, ki ga je mogoče učinkovito vložiti nekje drugje in s tem tržno kampanjo naredite bolj robustno.

Namesto da pustite, da vsebina ne miruje na družbenih medijih, lahko v svoji e-poštni marketinški kampanji uporabite vsebino, ki jo ustvari uporabnik. Foot Locker je na primer pošiljal običajna e-poštna sporočila s slikami objav strank, da bi povečal konverzije.

Tudi vključitev vsebine, ki jo ustvari uporabnik, v vašo tržno strategijo, na primer trženje po e-pošti, vas reši pred zastrašujočo nalogo nenehnega ustvarjanja novih vsebin. S tem boste sprostili svoje vire za doseganje drugih trženjskih ciljev. Ko enkrat uspešno začnete kampanjo hashtagov UGC prek družbenih medijev, v osnovi postavite stalen vir novih in svežih vsebin za svoj trženjski namen, da je tudi vsebina, ki jo ustvari uporabnik, najboljša oblika oglaševalskih vsebin. Vse, kar morate zdaj storiti, je samo združevanje in moderiranje vsebine, ki jo ustvari uporabnik.

8. Pridobite vpogled v občinstvo

Vsebina, ki jo ustvari uporabnik, je kot neposredna povratna informacija vaše občinstva in uporabnikov. Nič ne more biti boljša oblika vpogleda kot vsebina, ki jo ustvari uporabnik, da bi izboljšali svojo tržno strategijo. Zdaj bi ta vpogled v občinstvo / uporabnik lahko bil v različnih oblikah in vrstah.

Naj bodo to ocene strank, komentarji, slike, videoposnetki, tweeti ali druge oblike objave v družabnih medijih.

Ta vpogled v občinstvo je lahko tako pozitiven kot negativen. Pozitivne povratne informacije so vedno želene, negativne povratne informacije pa so prav tako pomembne. Vedno lahko pokažete svoje pozitivne povratne informacije in se naučite izboljšati svoje pomanjkljivosti iz negativnih povratnih informacij. Uporabniško ustvarjena vsebina vam tako pomaga pridobiti vpogled v občinstvo, s pomočjo katerega lahko izboljšate svojo tržno kampanjo in s tem postane močnejša.

Nazadnje …

Odkrijte, kakšno vsebino bo vaše občinstvo navdušilo za ustvarjanje za vašo blagovno znamko / dogodek in jih vključite tako, da jim daste priložnost za ustvarjanje uporabniško ustvarjene vsebine za vaš dogodek / blagovno znamko. Rezultati vas bodo resnično šokirali. Neverjetne koristi, ki jih prinaša uporabniška vsebina za vašo trženjsko kampanjo, so res neverjetne.

Uporabniško ustvarjena vsebina je odlična izbira za dogodke. Publika na dogodkih je vedno navdušena nad interakcijo z uporabniško ustvarjeno vsebino, prikazano na družbenem zidu ali kot digitalno označbo. Na družabnih medijih zlahka objavijo, da postanejo del vaše prikazane vsebine, ki jo ustvari uporabnik. UGC za spletna mesta je tudi neverjeten način za izboljšanje splošne učinkovitosti vašega spletnega mesta in usmerjanje potencialnega prometa nanj, s čimer se poveča vaše spletno poslovanje.

Torej, kaj še čakaš? Začnite vključevati vsebino, ki jo ustvari uporabnik, in začnite doživljati neverjetne prednosti vaše tržne kampanje.

Sem Anne Griffin in sem digitalna tržnica in tehnična pisateljica. Svoje strasti raziskujem in pišem o inovacijah, tehnologiji in trendih digitalnega trženja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map