Izdelava pravih navad za uspeh v spletnem dnevniku

Najpomembnejši razlog, da ljudje vedno znova obiskujejo vaš blog, je vaša vsebina.


Ljudje ne pridejo, da bi videli vaše oglase; pridejo prebirati tvoje objave. Vaše pisanje je torej na vašem blogu najpomembnejše. Čas, porabljen za pisanje kakovostnih in privlačnih objav, mora biti vaša glavna prednostna naloga. Tukaj je, kako dosledno pišete kickass objave na svoj blog.

Pisanje navad

Fokus

ostanite osredotočeni

Izogibajte se motenj.

Izklopite televizor, izklopite obvestila po e-pošti, odjavite se iz družbenih medijev in preklopite telefon v tihi način.

Poskusite postaviti ugoden prostor, kamor lahko v miru in brez motenj pišete. Povejte svoji družini ali sostanovalcu, da vas ne moti, ko ste tukaj. V določenih primerih pomaga pisanje vsak dan ob istem času. Kdaj ste najbolj ustvarjalni? Nekateri ljudje lahko zgodaj zjutraj naredijo najboljše pisanje v najkrajšem času. Za nekatere je pozno ponoči. Poiščite svoj najboljši čas, tako da malo eksperimentirate.

Vsak dan preberite in napišite nekaj

Vadba je najboljši način izboljšati svoje spretnost kopiranja. Vsak dan napišite kaj.

To je lahko objava v blogu, dolg e-poštni naslov, pol poglavja knjige ali določeno število besed – cilj je vaša odločitev. Pomembno je, da se tega držite. Vsak dan branje nečesa je še en pomemben način za izboljšanje spretnosti kopiranja, drugič le vsakodnevni pisalni praksi. To, kar berete, ni pomembno, če je kakovost, ki jo želite posnemati.

Delaj zapiske

Včasih se ideje izlivajo ob napačnem času ali ko niste za mizo. Ste že kdaj imeli odlično idejo in jo nameravali napisati pozneje, a potem pozabite, kaj je bila ta ideja? Ko se naslednjič zamisli, jo zapišite v beležko (tisto, na kateri potrebujete svinčnik!) Ali mobilni telefon.

Osebno uporabljam Evernote za shranjevanje, organiziranje in dostop do svojih zapisov in idej za branje.

Če orodja še niste preizkusili, pojdi ven. Posnetek na desni strani prikazuje moje zapiske v Evernoteu.

Raziskave

Najbolje pišete, ko veste, kaj pišete.

Zato raziščite svojo temo, preden začnete pisati. Uporabite miselne zemljevide in sezname, če želite zapisati ideje, tako da boste imeli vse na svojem mestu, preden začnete pisati. Tu je nekaj orodij, s pomočjo katerih boste lahko nadgrajeni, kaj se dogaja v vaši niši, in pisanje hitrejše, ko pridejo časi.

Google Alert

Google Alert je orodje, ki ga ni treba uvesti. Nastavite opozorilo na iskalni izraz, Google vam bo poslal e-poštno sporočilo (dnevno, tedensko ali mesečno) o novi ustrezni vsebini, dodani v indeks iskalnika. To je priročno orodje, če želite spremljati najnovejše trende in poteze konkurentov.

Google Trends

Google Trends je odlično orodje, ko gre za uporabo pravih izrazov ali lokalizacijo jezika v svoji objavi na spletnem dnevniku.

Na primer, izraz “zakonodaja o piškotkih” se pogosteje uporablja kot nov zakon, ki je v Združenem kraljestvu začel veljati leta 2011 namesto na “predpise o piškotkih” ali “zakon o zasebnosti”. Zato, ko pišete o tem incidentu, je najbolje uporabiti besedno zvezo “zakon o piškotkih”, da bi odmevali s svojimi privrženci..

Buzz Sumo

Razvili Henley Wing, James Blackwell in ekipa; Buzz Sumo je (morda) boljše orodje kot Google Trend, ko morate kopati globoko v svojo nišo.

S preprostim iskanjem na Buzz Sumo boste dobili odgovore za:

 • Kaj si ljudje najbolj delijo v vaši niši
 • Katere teme, naslovi in ​​formati vsebine delujejo najbolje?
 • Kaj pišejo in delijo vaši konkurenti
 • Katera platforma je najboljše mesto za trženje vaših vsebin?

Hitro iskanje v storitvi Buzz Sumo vrne nekaj najbolj priljubljenih člankov, povezanih z trženjem spletnega dnevnika, v času pisanja.Hitro iskanje v storitvi Buzz Sumo vrne nekaj najbolj priljubljenih člankov, povezanih z trženjem spletnega dnevnika, v času pisanja.

Iskanje Twitter + Tweetdeck

Dodajte stolpec ustreznega iskanja na Twitterju Tweet Krov. Z uporabo te kombinacije bodite pozorni, kaj se dogaja v vaši niši. Na primer (glej sliko), tukaj nastavim svojo palubo, da spremljam tvite, ki so pomembne za teme bloganja.

tweetdeck

Inky Bee

Inky Bee pomaga najti druge vplivne osebe v vaši panogi, da se lahko z njimi učite in povežete. Spletno mesto deluje na več načinov in tako pomaga najti druge v svoji niši. Dodajte informacije o svojih blogih, ključne besede, ki označujejo vašo panogo, in dodajte druge bloge, za katere menite, da bi vas lahko zanimali. Moj prijatelj Adam iz Čarovnika za bloganje je napisal obširno vodilo o kako hitro najti vplivalce na trg z Inky Bee – pojdi preverit.

Orodja za pisanje

Obstaja na tone orodij za produktivnost, s pomočjo katerih se blogerji lahko organizirajo in učinkovito pišejo. Pozabite na tiste domišljijske, ki trajajo ure le, da se naučite uporabljati. Najbolje je, da izberete tistega, s katerim boste najbolj udobno delali (in po možnosti brezplačno!).

Nekaj ​​predlogov blogerke WHSR Gine Badalaty:

 • Piši ali umri kar nalaga posledice, ko STOPITE tipkanje;
 • OmniWriter, ki med pisanjem odpravlja moteče; in
 • Svoboda, kar dejansko blokira spletna mesta, ki zapravljajo čas, ko pišete.

Več razumnih nasvetov za pisanje & Vodnik

Ne bi bilo toliko člankov o pisanju spletnega dnevnika, če bi bila to tema, ki bi jo lahko v celoti razložil v nekaj odstavkih.

Hudiča, obstaja celo spletna stran, izdelana samo za to.

Če želite izvedeti več, predlagam, da se prepričate o teh koristnih vodnikih in posnetkih blogerjev in profesionalnih piscev.

 • Kako dosledno vsak teden pisati odlično objavo na blogu
  Šeststopenjski akcijski načrt sem napisal že v letu 2013. Stvar je, da če želite pisati kakovostno, morate narediti več kot trdo delati. Sledite tem 6 korakom in zagotavljam, da boste imeli neomejene naslove, ki jih boste napisali za svoj blog.
 • Kako napisati 3000 besed na dan, medtem ko potujete po svetu
  Kevin Muldoon, ustanovitelj in bivši lastnik BloggingTips.com, je končal knjigo in na svoje bloge dosledno napisal več kot 3000 besed, medtem ko je potoval po Južni Ameriki, Aziji in Avstraliji. Na spletu je ustvaril številna dragocena sredstva in prodal dve svoji strani za 6 figur pred nekaj leti. Bi radi izvedeli njegove skrivnosti učinkovitega pisanja? Tu je objava (ki jo je napisal Kevin sam).
 • 10 načinov za premagovanje bloga pisatelja v bloganju
  Kaj storiti, ko se pisni del bloganja postane grd? Kako premagati pisateljev blok v bloganju? Kaj je pravzaprav pisateljski blok? Tu je nekaj nasvetov Lori Soard o ravnanju z zadevo.
 • Kako voditi več blogov, zaslužiti 6 figur in delati manj kot 40 ur na teden
  To je star, vendar izjemno koristen članek finančnega blogerja Mikea Mcneila. Mike je dal solidne nasvete, kako organizirati ideje in pisati kakovostne blogovce; vodenje več blogov; in del zunanjega izvajanja delovnega spletnega dnevnika za učinkovitost.
 • Kako sem prešel od pisanja 2000 besed na dan do 10.000
  Avtorica knjige Rachel Bach je delila svojo zgodbo o tem, kako je znanstveno izboljšala učinkovitost (in kakovost) pisanja. Odlično branje, če se resno strinjate s pisanjem.

Članek napisal Jerry Low; prvotno pojavil na Blog WHSR; Zdaj jih upravljajo in posodabljajo zaposleni v BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map