Delo od doma: kje najti spletna delovna mesta in kako začeti

Delo od doma je bilo nekoč razkošje, danes pa se je nekako uvrstilo v obvezno normo. Kljub temu pa med prebivalstvom obstaja različna kategorija ljudi, ki so se odločili za kariero povsem doma.


Seveda obstajajo prednosti in slabosti dela od doma, toda za njegovo uspešno delovanje je potrebna priprava in znanje. Če to zveni kot vaša skodelica čaja ali pa ste se že nekako znašli po domačem delu – preberite dalje.

Contents

Tu je seznam možnih zaposlitvenih možnosti od doma

Cilj je početi tisto, kar imaš rad in hkrati zaslužiš od doma. Ne pozabite, da je sprememba lahko izredno zahtevna ne samo zato, ker na splošno delate sami, ampak boste odgovorni za toliko več.

Po tem si poglejmo nekaj bolj priljubljenih in pogostih delovnih mest, kjer lahko delate od doma, in si oglejte, kaj je potrebno za dosego tega.

Opombe:

 1. Da bi tem vlogam dodali nekaj teže, sem dodal nekaj povratnih informacij s strani samostojnih podjetnikov in lastnikov podjetij, ki prihajajo iz različnih okolij in delajo v različnih mestih po vsem svetu..
 2. Delovna plača se ocenjuje na podlagi zadnjih zaposlitvenih seznamov zaposlenih z najmanj 10 zaposlitvenimi evidencami na delovnem mestu UpWork.

1. Grafični oblikovalec

Primer – Icon Finder je prosto tržišče, kjer lahko zgradite svoj portfelj in prodajate svoje ikone v spletu.

Ocenjeno plačilo: 10 USD – 50 USD / uro

Grafični oblikovalci ali kateri koli drug umetnik, ki ustvarja nekaj, kar vizualno komunicira, verjetno najbolje ustreza delu iz domačega profila. Ne glede na to, ali ustvarjate logotipe, plakate ali katero koli drugo umetnino, se delo običajno začne s klientom.

Ko pridobite tisto, kar potrebujete od strank, je ostalo vse v bistvu. Od vaše opreme do surovin in talentov – to so vse stvari, ki jih lahko imate pri roki doma.

Dejansko je veliko primerov, ko je delo od doma dejansko koristno, saj pomeni, da vam ne bo treba vsak dan premikati orodij trgovine in iz pisarniškega prostora. Od tega, kako koristno je to, je seveda odvisno, kakšen umetnik ste.

Kako začeti, če ste začetnik

Če vas grafično oblikovanje zanima, boste morda želeli začeti s kakšnim tečajem, kot je diplomiral iz grafičnega oblikovanja. Če je to iz nekaterih ali drugih razlogov za vas nepraktično, se lahko tudi sami učite in vadite.

Pripravljeni bodite pripravljeni, da boste odstranili veliko količino za zmogljiv računalnik, morda prenosni računalnik ali tablični računalnik ter izvirne kopije programske opreme za oblikovanje.

Charles Yarbrough

Charles Yarbrough, Predsednik Webhost.pro uporablja svobodnjake za najrazličnejše naloge, vključno z grafičnim oblikovanjem. Zanj morajo predvsem svobodni grafični oblikovalci opraviti vrhunsko delo.

»Čas, potreben za odpravljanje napak ali iskanje novega, ki bi mu pomagal, je veliko težji kot plačilo več denarja ali čakanje dlje. To je ključni razlog, da se toliko osredotočamo na to, da bi imeli svobodnjaki, s katerimi sodelujemo, podobne izkušnje, “pravi Yarbrough.

Victor Thomas

Victor Thomas, lastnik podjetja za oblikovanje spletnih strani Thomasdigital.com se strinja. Thomas izhaja iz San Francisca, zato meni, da je pomemben dokaz uspeha pri podobnem delu. Dodal pa je, da je tudi pomembno, da bodo svobodnjaki znali dobro obvladovati pričakovanja.

“Želim si jasno sliko, kaj in kaj se lahko naredi, in kaj ni mogoče. Poleg tega sta pomembna jasna in stalna komunikacija o tem, kako stvari potekajo skozi celotno življenje projekta, “je komentiral Thomas.

2. Video urejevalnik

Primer – Posel za filmsko in video produkcijo, ki je na voljo v produkciji HUB.

Ocenjeno plačilo: 20 do 120 USD na uro

Podobno kot grafični oblikovalec lahko tudi video uredniki uživajo privilegij dela od doma. Video uredniki so tisti, ki delajo na surovih video posnetkih in jih prilagodijo končnemu, poliranemu izdelku, ki je pripravljen za ogled javnosti..

Čeprav se to morda sliši kul, pa tudi ni najlažje na svetu, saj zahteva vključitev številnih elementov, kot so dialog, zvok, posebni učinki in surovi video včasih neopredeljene kakovosti.

Kako začeti, če ste novi

Za tiste, ki se želite lotiti urejanja videov, lahko začnete z izobraževanjem, ki je povezano s filmom, kot je oddajanje oz. multimedijske komunikacije. Obstaja tudi nekaj specializiranih tečajev, ki jih lahko izberete kinematografija ali celo tiste, ki so specifični za programsko opremo.

Upoštevajte pa, da če zahteve za urejanje videoposnetkov hitro postanejo prepovedne, razen če si ogledujete spodnji del trga, kot je urejanje osebnih videov ali več osnovnih poslovnih videoposnetkov.

Za upravljanje montaže filmov ali bolj zapletenih projekcij boste morda morali veliko vložiti v studio za urejanje.

3. Računovodja / knjigovodja

Primer - delovna mesta v knjigovodstvu, ki so na voljo na spletnem mestu Freelancer.com.Primer – delovna mesta v knjigovodstvu, ki so na voljo na spletnem mestu Freelancer.com.

Ocenjeno plačilo: 20 USD – 50 USD / uro

Medtem knjigovodstvo in računovodstvo sta obe ključni poslovni funkciji, obstaja nekaj ključnih razlik. Za evidentiranje finančnih transakcij je odgovoren knjigovodja, medtem ko je računovodja odgovoren za razlago, razvrščanje, analiziranje, poročanje in povzemanje finančnih podatkov.

Ne glede na to, kateremu bi morda želeli, sta ti dve zaposlitvi danes zelo potrebni v skoraj vsaki panogi. Še en plus je, da lahko ta opravila enostavno opravite tudi iz udobja svojega doma – ali drugih krajev, če želite.

Začetek

Medtem ko knjigovodje potrebujejo le osnovno razumevanje računov, da začnejo opravljati to vlogo, morajo biti računovodje certificirani. Natančni certifikati bodo odvisni od tega, kje prebivate, vendar je potrebna vsaj osnovna izobrazba Bachelor of Science in Accounting. Od tam se lahko pozneje specializirate.

Zaradi lepote interneta lahko stranke zlahka delijo dokumente in datoteke z vami, danes pa obstajajo številne računovodske storitve v oblaku. Pravzaprav boste verjetno morali vsako leto obiskati prostore stranke le v omejenem času – predvsem v davčni sezoni.

Računovodsko programsko opremo stranke navadno plačajo tudi glede na potrebe podjetja, zato potrebujete le računalnik, internetno povezavo in tisto, kar ima v glavi.

4. Virtualni asistent

Primer - seznam delovnih mest na navideznem pomočniku na UpWork.Primer – seznam delovnih mest na navideznem pomočniku na UpWork.

Ocenjeno plačilo: 5 USD – 15 USD / uro

Kot lahko razberete iz naslova delovnega mesta, vloga virtualnega asistenta je nekaj, česar se zlahka lotite od doma. Toliko industrij potrebuje virtualne pomočnike, nepremičninska podjetja, IT podjetja ali celo računovodske in finančne družbe.

Kot virtualni asistent morate biti v svoji službeni vlogi pripravljeni na največjo fleksibilnost. Vključujete lahko sprejemanje telefonskih klicev, upravljanje urnikov ali celo rezervacijo potovalnih aranžmajev. Seveda je veliko tega odvisno točno od tega, kakšen asistent ste.

Kako začeti delati kot virtualni asistent od doma

Čeprav se ne boste mogli prijaviti za virtualnega asistenta, lahko nekatere bolj premium ponudbe to zahtevajo. Prav tako se lahko odločite za druge tečaje, da povečate svoj nabor spretnosti in naredite svoj profil bolj zaželen.

Ključ do uspešnega virtualnega pomočnika je v čim hitrejšem in učinkovitejšem opravljanju dela. Morali bi biti tudi visoko organizirani, imeti dobre komunikacijske spretnosti, biti spretni in biti sposoben hkrati reševati več nalog.

Na koncu opreme je virtualni asistent čisto “računalniško delo”. Pomeni, da boste potrebovali računalnik, nekaj komunikacijske opreme, kot so slušalke z mikrofonom, zanesljiva internetna povezava in programska oprema, da boste lahko organizirani – in to je vseeno.

Michael Naval ima sedež na Filipinih, vendar podpira različne stranke po vsem svetu kot virtualni asistent cum samostojni IT specialist. Tistim, ki razmišljajo o delu virtualnega pomočnika, svetuje, naj vedno gradijo na spretnostih in kar je najpomembneje, da imajo pozitiven odnos »zmore«.

Prvi vam bo dobro služil pri opravljanju različnih nalog, medtem ko vam slednji pomaga pri rokovanju s strankami, ki so morda zahtevne. Upoštevajte ga kot dejavnik „podobnosti“, ki vam lahko pomaga v nedogled podaljšati pogodbo.

“Težko je svetovati, koliko zaračunavati VA delo, saj je obseg dela lahko precej velik, odvisno od stranke. Glavne stvari, ki jih potrebujete, so vaše naložbe v čas, vsa dodatna orodja, ki jih boste morda potrebovali za določeno vlogo, in dodatna znanja, ki jih boste morda potrebovali za izboljšanje, “pravi Naval.

5. Pisatelj / urednik / prevajalec

Primer - opravila za pisanje besedil, ki so na voljo v Problogger Jobs.Primer – opravila za pisanje besedil, ki so na voljo v Problogger Jobs.

Ocenjeno plačilo: 15 do 60 USD / uro

Ker sem bil dolga leta pisatelj in urednik, vam lahko z lahkoto povem, da je to verjetno eno najbolj prilagodljivih delovnih mest od domačih delovnih mest. V različnih obdobjih sem delal v pisarnah, na terenu in ob nekem trenutku ali doma.

Naokoli obstaja veliko vrst piscev – blogerji, pisci celovečercev, tekstopisci, romanopisci in še veliko več. Ne pozabite, da je praktično vse, kar vidite na internetu ali na papirju, ustvaril pisatelj!

Če vas misel na to, da se vaše besede pojavijo povsod, vas privlači, je to morda ena od vlog. Glede na to, kakšen pisatelj želite postati, se zahteve lahko precej razlikujejo.

Na primer, tehnični pisec bo moral nujno poznati tehnične podrobnosti, medtem ko bo morda treba imeti raziskovalca na področju, na katerem je raziskava. Kljub temu je skupna sestavina vseh teh specializacij sposobnost komuniciranja..

Kako do plačane pisanja prek spleta

Sposobnost pritegniti pozornost publike in jasno sporočiti sporočilo je ena najpomembnejših veščin, ki jo lahko imate kot pisatelj. Medtem ko se boste lahko naučili posebnosti tega na tečaju, kot je Bachelor of Journalism, v idealnem primeru, boste izbrali mentorja, ki bo lahko delil svoje skrivnosti, pridobljene z izkušnjami.

Kljub temu, pisatelj, urednik ali prevajalec, bodo ključni deli vašega inventarja računalnik, programska oprema za urejanje in internetna povezava.

Muhammad Ruby Ernawa

Muhammad Ruby Ernawa je indonezijsko-angleški prevajalec, ki je celotno podjetje zgradil iz freelancinga.

Z več kot petletnimi izkušnjami na področju freelancinga je zdaj lastnik Diamondo Translation. Za novince v tem poslu svetuje, naj se ne skrbijo preveč o tem, koliko izkušenj imate pri prijavi na delo – dokler imate zanesljivo platformo veščin in komunikacije.

„Sposobnost dobrega komuniciranja s strankami je ključnega pomena, saj prispeva k zagotavljanju zaposlitve in natančnemu pogajanju in razumevanju zahtev. Če vam to ne uspe, vas najboljše spretnosti na svetu morda ne bodo rešile, da ne boste zmedeni. ” pravi Mohamed

Mohammad tudi opozarja, da lahko pride do stroškov, povezanih z vstopom na to prizorišče, kot so naložbe v spletno gostovanje za vaše poslovno spletno mesto, naročnine na računalniško podprta prevajalska orodja ali celo gostovanje poslovnih e-poštnih sporočil.

Hall Sharon Hurley, profesionalni samostojni pisatelj in bloger dela tako za stranke kot tudi za druge samostojne strokovnjake.

S 30-letnim profesionalnim pisanjem za tiskane in spletne medije meni, da je ključna lastnost uspešnega samostojnega pisca kakovost dela in izkušenj v določenih nišah.

»Moje stranke od mene pričakujejo kakovost in enako kakovost od vseh samostojnih strokovnjakov, s katerimi delam. Verjamem, da je napaka dati prednost hitrosti pred kakovostjo, “poudarja. Kot vidite, je kakovost, ne glede na vašo delovno mesto ali status zaposlitve, pomembna.

6. Raziskovalni sodelavec / poslovni analitik

Primer - Dela analitičnega raziskovalnega dela, ki so na voljo pri podjetju DejanskoPrimer – Dela analitičnega raziskovalnega dela, ki so na voljo pri podjetju Dejansko.

Ocenjeno plačilo: 25 do 150 USD na uro

Predstavljajte si, da boste plačani, če bi vedeli vse – in motili bi se, kaj počne raziskovalni asistent.

Kot že iz naslova nakazuje, raziskovalni sodelavci pomagajo pri stvareh, na primer pri iskanju dejstev, zbiranju podatkov in številnih drugih stvareh, povezanih s podporo glavnemu proizvajalcu dela.

Kot bi nekateri rekli, je Google vaš prijatelj, vendar samo ne pozabite, da obstaja veliko stvari, ki jih morda ne boste mogli najti na internetu. Če želite biti znanstveni sodelavec, morate biti pripravljeni, da občasno gredo na teren in po potrebi kopate v ne digitalne arhive..

Čeprav so raziskave običajno visoko specializirane, asistentu morda ne bo treba imeti vse izobrazbe kot raziskovalec. Kljub temu bo verjetno potrebna kvalifikacija na področju, povezanem z raziskavami, ki se izvajajo.

Če se na primer prijavljate kot znanstveni sodelavec pri projektu, ki vključuje preučevanje nastajajočih odzivov na gensko spremenjene rastline, bi vam bilo dobro, če bi imeli formalno znanje v genskem inženiringu ali biokemiji.

Začetek

Žal ta izobraževalna ozadja potrebujejo čas in denar za delo, zato bo vaša vloga raziskovalnega sodelavca verjetno omejena na določena področja. Kljub temu je to mogoče delati na daljavo, odvisno od tega, kakšne zmogljivosti bodo morda potrebne v okviru dela.

Pričakujte, da boste delali na lahko prenosljivi napravi, kot je prenosnik in digitalno komunicirali prek programske opreme za upravljanje projektov ali na trenutke, preprosto pošljite e-pošto.

7. Spletni trener / učitelj

Primer – Spletni tečaj lahko preprosto ustvarite in prodate na spletni strani Teachable.

Ocenjeno plačilo: –

Medtem ko je morda stara šala, da “tisti, ki ne zmorejo, poučujejo”, je vloga učitelja v resnici zelo spoštljiva. Kljub temu pa ste lahko tudi prek interneta učitelji, če imate dragoceno znanje.

Nekaj ​​primerov teh specializiranih znanj vključuje WordPress, cvetlični aranžma, vrtnarjenje, pletenje – v resnici skoraj vse. To pomeni, da je lahko vloga spletnega trenerja ali učitelja izredno dragocena širokemu krogu ljudi. Dokler imate voljo do tega, lahko svoje tečaje ustvarjate in prodajate na spletu.

Velik plus pri ustvarjanju digitalnih tečajev je, da ni treba, da je to delo s polnim delovnim časom. Delate in ustvarjate jih lahko v prostem času in premeščate urnik, odvisno od tega, katera prednost je v določenem času.

Če želite izboljšati tečaje, ki jih oblikujete, se poskusite naučiti nekaterih mehkih veščin, kot so javni govor, komunikacija ali kaj drugega, kar lahko pomaga izboljšati izkušnjo, pridobljeno s tečaji, ki jih ustvarite. Ko jih pridobite, lahko začnete graditi digitalne tečaje.

Glede na to, za kaj se odločite, boste morda potrebovali kakšno spletno kamero ali snemalnik zaslona, ​​skupaj z interaktivnimi digitalnimi orodji, s katerimi lahko poučujete.

Posebnost: Kyle Roof

Kyle Roof

Za potencialne ustvarjalce spletnih tečajev imamo posebno poslastico – kratek delček, ki razpravlja o osnovah stvari s Kyleom Roofom. Soustanovitelj Internet Marketing Gold, PageOptimizer Pro, in še nekaj drugih spletnih mest je Roof s svojim uspehom pri ustvarjanju spletnih tečajev kar dobro poimenoval svoje ime, zato jemljite svoje pripombe k srcu!

Po njegovem mnenju se morajo začetniki pri ustvarjanju spletnih tečajev osredotočiti na gradnjo svojega ugleda v podjetju – bolj ko je ime prepoznano, boljši bodo tečaji prodani. To lahko dosežemo, če ustvarimo nekaj “brezplačnih tečajev”, ki na splošno dodajo vrednost skupnostim.

“Ko se boste ustanovili (in to lahko traja leta), boste imeli cel kup ljudi, ki želijo kupiti vaš tečaj. Če ste se dobro odrezali na nekem drugem YouTubovem kanalu ali podcastu, bodo z veseljem obiskali vaš novi tek, «pravi Roof.

»Ko se predstavite, lahko začnete izpopolnjevati svoje koncepte tečaja. Lahko preizkusite, kaj deluje in kaj ne, preden si vzamete čas za snemanje videoposnetkov. “

Streha sicer opozarja, da je lahko celo dolgotrajno ustvarjanje videoposnetkov, ne da bi vključevali čas urejanja (ki ga oddajajo). Vsak videoposnetek mu vzame približno eno do dve uri, da ustvari – ne glede na to, kako dolgo trajajo.

“Nalaganje videoposnetkov in vsebine na nastavljiv ali kakšno drugo platformo bo trajalo veliko dlje, kot mislite, da bo,” dodaja.

8. Programerji / spletni razvijalci

Primer - seznam delovnih mest za razvijalce pri SimplyHired.Primer – seznam delovnih mest za razvijalce pri SimplyHired.

Ocenjeno plačilo: 15 do 100 USD na uro

Morda najbolj znani najbolj zaposleni vloge, programerji in spletni razvijalci niso znani, da bi imeli najbolj družabna opravila. To, poleg same narave dela, daje skoraj idealen scenarij za delo od doma.

Ne glede na to, ali delate na prilagojenih projektih za podjetje ali celo prodajate svoje splošne aplikacije, je vse mogoče iz samega udobja vašega doma. V bistvu boste samostojni razvijalci.

Najbolj zahteven del dela bo to, da svoje ime najdete tam, morda prek spletnega portfelja in se tako dobro oglašate. Seveda bo pomagalo, če boste potencialnim strankam zagotovili močan portfelj projektov, ki ste jih uspešno zaključili ali v katerih ste sodelovali že prej.

Kako začeti kot spletni razvijalec za delo

Čeprav programiranje je lahko samouk, vedno je najbolje imeti neko formalno ozadje. Videla sem veliko odličnih programerjev, ki veliko vedo o posebnostih kodiranja, vendar ostajajo povprečni zaradi šibkih temeljnih konceptov.

Kljub temu pa boste za izdelavo in preizkušanje kode potrebovali poseben delovni stroj, na katerem ne bodo motene osebne aplikacije, ki jih morda želite namestiti..

Julijska pesem

Julijska pesem, malezijski razvijalec samostojnih trgovcev, je že več kot desetletje neodvisen. Sposobnost za to si zasluži zahvaljujoč izkušnjam, pridobljenim v prejšnjem delovnem življenju in podpori svoje žene.

»Vedno bodite prepričani, da v vsak svoj projekt vložite 101% napora. Pazite, da ne pretirano cenite, vendar vam ponudite najboljši izdelek, ki ga lahko. Če ste sposobni, predlagajte tudi ideje, ki vam bodo v pomoč, “pravi Song.

9. Dropshipper / pridruženi tržnik

Primer – Dropship trgovina, zgrajena s pomočjo Shopifyja.

Ocenjeno plačilo: –

Do sedaj bodo mnogi izmed vas že veliko verjeli v moč e-trgovine. Glavne platforme so se pojavile na velike načine, celo majhna podjetja so zaradi premikov v tehnologiji skočila na krov.

Ste vedeli, da se lahko celo ukvarjate z e-trgovino? Eden od načinov, kako to lahko storite, je dropshipping. Ta način e-trgovine omogoča prodajo izdelkov prek spleta, ne da bi dejansko morali izdelek imeti.

Ustvarite spletno mesto, ki deluje kot prodaja, nato pa svoje izdelke poiščite pri dobaviteljih dropshippinga, kot so AliExpress, SaleHoo, Doba ali številni drugi. Spletno mesto lahko zgradite hitro in brez tehničnega znanja, če uporabljate graditelja spletnih mest, kot je Shopify.

Čeprav boste morali plačati za začetno naložbo v gostovanje in gradnjo spletnega mesta, vam ni treba naročiti blaga v velikem obsegu ali celo ravnati z dostavo. Vse to lahko storite za vas s pomočjo svojih virov.

Povezani tržniki delujejo na podobne načine, vendar v glavnem ustvarjajo vsebino, ki pomaga prodati izdelke. Za vsako stranko, ki jo omenja pridruženi tržnik, bodo zaslužili provizijo pri tej prodaji.

Kako začeti, če ste novi

Ko se odločite, da boste doma delali kot kapljar ​​ali pridruženi tržnik, v bistvu prevzamete vlogo lastnika podjetja – tistega, ki mora nositi veliko klobukov. Zaradi tega boste morda včasih morali oddati nekatera področja svojega podjetja, pa naj bodo to razvoj spletnih strani ali ustvarjanje vsebin.

Jerry Low, ustanovitelj WHSR, BuildThis.io in HostScore je veteranski podružnični tržnik. S 15 solidnimi leti v poslu je delil razmišljanja o vlogi potencialnih novincev, ki jih morajo oddajati v najem.

“Pri prevzemanju talentov imam raje plačilo zadrževalnika, ne pa angažiranja samostojnih strokovnjakov, saj je to stroškovno učinkovitejše. Pomembno pa je, da imajo znanja in izkušnje, potrebne za dokončanje dela, ki so ga najeli. Po pomembnosti zahtevam kakovost, razumne cene in hitrost.

Ker vsi delamo na daljavo, je eden pomembnih vidikov vsakega, ki ga najamem, ta, da morajo biti zelo pozorni na podrobnosti. Ta ključni vidik lahko pomeni veliko razliko v tem, kaj mislite, da dobivate in kaj na koncu dobite, “je dejal Low.

10. Vodja socialnih medijev

Primer - Fiverr je priljubljena tržnica, kjer samostojni ponudnik ponuja svoje storitve potencialnim najemnikom.Primer – Fiverr je priljubljena tržnica, kjer samostojni ponudnik ponuja svoje storitve potencialnim najemnikom.

Ocenjeno plačilo: 10 USD – 50 USD / uro

Kot vsi vemo, so družbeni mediji vsi, o katerih vsi zdaj govorijo. Mnoge velike in majhne blagovne znamke potrebujejo nekoga, ki se ukvarja z njihovimi digitalnimi dejavnostmi, predvsem pa so družbeni mediji.

Od upravljanja vsakodnevnih dejavnosti do ustvarjanja vsebine za ciljne stranke podjetja je vaša ključna vloga pri upravljanju družbenih medijev pomagati povečati prepoznavnost blagovne znamke in upamo, da bo prišlo do porasta prodaje.

Začetek kot vodja družbenih medijev

Če želite doseči vrhunsko vlogo v upravljanju družbenih medijev, boste v ozadju imeli znanje in izkušnje na področju komunikacij, odnosov z javnostmi ali morda celo trženja. Najpomembneje je, da bi morali imeti veselo razpoloženje in biti sposobni ohraniti svoj hlad pod pritiskom. Ne pozabite, da ste javni obraz podjetja na nekaterih ključnih kanalih.

K sreči lahko vse to storite tudi iz udobja svojega doma, če imate napravo, s katero boste lahko delovali, ustreznih orodij za načrtovanje vsebine v družabnih medijih in morda nekaj programske opreme za integracijo, s katero boste brez težav upravljali več socialnih lažje medijske kanale.

Kje najti zakonita spletna mesta?

Fiverr

Najboljša stvar pri Fiverrju je, da je pomemben za ne le širok razpon dela od domačih delovnih vlog, ampak lahko pomaga tudi tistim, ki so na številnih ravneh kariere. Na primer, ali ste gladujoči pisatelj, ki šele začenja sam ali profesionalec s 30-letnimi izkušnjami – tu imate možnosti.

Stranke na Fiverrju ponujajo vaše storitve na podlagi vnaprej določenih definicij projekta, ki jih vzpostavite. Podprte so tudi zahteve po meri in potencialno stranko lahko navedete glede na njihove natančne specifikacije projekta.

Fiverr je primeren za številne delovne vloge in je dober kraj, da začnete svoje delo od domačih prizadevanj.

Obiščite: https://www.fiverr.com/

Upwork

Nadgradnja je pravzaprav zelo podobna Fiverrju, saj skrbi tudi za široko paleto iskalcev zaposlitve. Ključna razlika je v tem, kako ste plačani za Upwork. Če Fiverr omogoča nastavitev ocenjenih stroškov projekta, vam Upwork omogoča, da stranke navajate na uro.

To omogoča veliko večjo natančnost pri obračunavanju, saj lahko zaračunate svoj čas. Če se bodo pojavile dodatne prošnje ali take, se bo vaša pristojbina zaradi povečanja časa, porabljenega za službo, preprosto zvišala.

Nadgradnja je dobra za skoraj vse delovne vloge, vendar pomaga, če imate nekaj izkušenj, preden začnete tukaj.

Obiščite: https://www.upwork.com/

Toptal

Toptal je usmerjen v to, da se smetana samostojnih pridelkov pripeti k vrhunskim podjetjem, ki želijo oddajati projekte. Zlasti svoji vlogi pri povezovanju ljudi prek svoje platforme sam Toptal nima sedeža in je resnično digitalni.

Če želite uporabiti Toptal, morate opraviti številne teste, tako da ima le najboljše pri roki. Prvotno je bil namenjen inženirjem, danes pa je Toptal svojo oceno razširil na oblikovalce, računovodje, statistike, svetovalce in še več.

Toptal je primeren za inženirje in nekatere druge specializirane strokovne storitve in sprejema le najvišje 3% prijavljenih.

Obiščite: https://www.toptal.com/

Preprosto najeto

SimplyHired je lahko zaposlitveni portal, vendar vključuje tudi precej število odprtin za samostojne delavce, ki lahko delajo od doma. Edinstveno ponuja več delovnih mest, kot jih je zgolj registriranih na svoji platformi, vendar pa tudi delovna mesta zbira iz več deset drugih virov.

SimplyHired je primeren za večino iskalcev zaposlitve, ni pa nujno specializiran za oddaljene delavce. Vendar obstajajo priložnosti.

Obiščite: https://www.simplyhired.com/

Dostop za pisce

Če ste pisatelj ali strokovnjak za vsebine, vas bo morda zanimal Access Writer. Ta platforma pomaga povezovati pisce z ustreznimi delovnimi mesti in ponuja tudi ujemanje opravil na osnovi AI. Seveda te prednosti ne obstajajo brez številnih opozoril.

Prvič, iskalce zaposlitve o dostopu do pisateljev ima le nekaj držav, vključno z ZDA, Združenim kraljestvom, Avstralijo, Kanado, Irsko ali Novo Zelandijo. Če izpolnjujete ta merila, boste morali opraviti oceno iz dostopa do pisatelja. ekipa, da se končno uvrsti.

Obiščite: https://www.writeraccess.com/

Iskalec ikon

To spletno mesto je posebej namenjeno oblikovalcem, ki želijo prodati svoje delo na preprost način. Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite z njimi in naložite izdelke, ki jih želite prodati. Ker je Icon Finder ena največjih spletnih trgov za ikone na spletu, boste imeli dostop do pripravljenega trga za svoje modele.

Obstaja pa ulov. Iskalec ikon bo razdelil vse, kar zaslužite na njihovi strani 50-50. To pomeni, da dobite le polovico tistega, za kar prodajate izdelek. Kljub temu je preprost in hiter način zaslužiti nekaj denarja, ne da bi morali poiskati svoje kupce.

Obiščite: https://www.iconfinder.com/

ProBlogger Jobs

ProBlogger je bolj skupnost za blogerje, ne pa namensko spletno mesto za platformo. Zahvaljujoč virom svojih članov pa tam dobite dostop do namenskega oddelka za delovna mesta.

Večina dela, ki je na voljo tukaj, je povezano z ustvarjanjem vsebin, pa naj bo to pisanje besed ali urejanje. Naročni pisci bi ga vsekakor morali preveriti zaradi lažjega dostopa, pa tudi zaradi velike količine podpornih virov.

Obiščite: https://problogger.com/jobs/

ProductionHub

Najti delo kot urejevalnik video posnetkov je lahko težko, saj je kljub priljubljenosti v številnih vidikih neverjetno nišno polje. K sreči imamo ProductionHub, ki je posebej za video urednike in producente.

Ta platforma vam omogoča, da ne samo prijavljate za delovna mesta, temveč tudi nalagate in razstavljate svoje delo, da vas stranke lahko najdejo.

Obiščite: https://www.productionhub.com/

Učljiv

Za tiste, ki želijo ustvariti tečaje in učiti stvari, je Učljiv eden najboljših načinov. Deluje kot ustvarjalec spletnega mesta in omogoča ustvarjanje tečajev na njegovi platformi, nato pa gostitelj tečaja in omogoča prodajo študentom, ki se želijo učiti.

Uporabnikom ponuja priložnost, da hitro in enostavno začnejo, vendar ima nekaj pomanjkljivosti. Za uporabo storitve morate plačati naročnino, poleg tega pa vas Teachable zmanjša za vsako prodajo, ki jo opravite.

Obiščite: https://teachable.com/

Lokalne Facebook skupine

Še en vir, ki ga ne gre spregledati ali podcenjevati, je Facebook, saj ima veliko strani ali skupin, namenjenih delu. Če ste oblikovalec ali drug strokovnjak, poiščite skupnosti na Facebooku, kjer se zbirajo tisti, ki so v vaši službi.

V mnogih primerih bodo ponudniki delovnih mest našli te skupine in ponudili tudi priložnosti. Običajno je tudi, da člani skupine sami delijo delovne priložnosti s skupnostjo na splošno.

Obiščite: https://www.facebook.com/

Orodja, ki jih boste potrebovali za delo od doma

Ker je ključna tema tukaj delo na daljavo, morate razumeti, da obstaja osnovna oprema, ki jo boste morali imeti na svoji strani, da bodo stvari lahko delovale. Vse to bo moralo priti iz žepa, saj v bistvu zagotavljate storitev.

Nekaj ​​primerov orodij, ki jih morda potrebujete, lahko vključuje;

Računalniški sistemi

V mnogih vlogah je to lahko preprosto splošen sistem, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje dokumentov, pošiljanje in prejemanje komunikacij ali uporabo spletnih orodij. V nekaterih primerih boste morda potrebovali še nekaj dodatnega.

Na primer, video urejevalniki ali grafični oblikovalci bodo morda potrebovali zmogljivejše stroje, saj je za urejanje videov zelo lačen vir.

Druga strojna oprema

Spletne kamere, slušalke z mikrofoni, večji monitorji – morda bodo potrebni vsi ali vsi ti, odvisno od vaše vloge. Kot virtualni asistent morate na primer pogosto klicati ali drugače komunicirati, zato bo vlaganje v trdne slušalke neprecenljivo.

Programska oprema za izdajanje računov

Za tiste, ki delate prek platform, kot sta Fiverr ali Toptal, plačila in izdajanje računov urejajo sami. Če se odločite za sodelovanje s svojimi strankami, jim boste morali izstaviti račun za opravljeno delo.

Za to lahko uporabite karkoli, od Excelovih listov ali predloge računov do bolj profesionalnih rešitev, kot so rešitve v računovodstvu in izdajanju računov v oblaku. Zoho in Freshbooks sta dobra primera le-teh in ju je mogoče plačevati mesečno.

Oglejte si tudi: Računski avtobus, Aynax, Generator računov.

Orodja za sodelovanje

Čeprav je delo od doma večinoma samostojna naloga, boste morda imeli možnosti, da skupaj z drugimi sodelujete na podporni način. Če pride do te situacije, izberite nekaj orodij, s katerimi boste lahko brezhibno sodelovali.

Dobri primeri teh so Google Dokumenti in Preglednice (na voljo posamezno ali kot del G Suite nabor orodij), Microsoftove ekipe, in Flowdock.

Oglejte si tudi: Koledarsko, Pojem, Google Koledar

Grafična orodja

Grafični oblikovalci bodo potrebovali nekaj programske opreme, ki je bila precej draga, zdaj pa so na srečo na voljo kot naročnine v oblaku in “fremium” brskalniška orodja. domače ideje o tem, kaj je morda potrebno, lahko vključujejo Adobe Cloud CC in morda skladišče virov, kot je Bigstock.

Oglejte si tudi: Canva, Ustvari, Skica, Oblikovalec afinitete

Orodja za trženje družbenih medijev / e-pošte

Glede na to, za katero službo se boste doma odločili, boste morda potrebovali posebna orodja, ki so namenjena določenim nalogam. Na primer, HootSuite omogoča upraviteljem družbenih medijev, da delajo na več kanalih hkrati in celo omogočajo razporejanje objav.

Oglejte si tudi: TweetDeck, IFTTT, Everypost, Spoznajte Edgarja, Hubspot

Orodja za pisanje

Za pisce vam lahko slovnica (moj pregled tukaj) pomaga popraviti ali poudariti področja, ki jih je treba popraviti med ustvarjanjem besedila. Na voljo je na desetine specializiranih orodij za skoraj vse potrebe in mnogi imajo na voljo tudi brezplačne načrte.

Oglejte si tudi: Hemingway App, Piši ali umri

Upravljanje delovnega toka

Zmožnost usklajevanja vašega dela in več projektov, ki jih imate v teku, je lahko težavna. Če želite poskrbeti za to, predlagam, da pogledate na kakšen delovni program ali programsko opremo za upravljanje projektov.

Danes jih lahko najdemo tudi kot storitve v oblaku, kot so Asana ali Zapier. Ne samo da vam pomagajo pri upravljanju dela, ampak tudi omogočajo komunikacijo s strankami in celo sodelavci, če je potrebno.

Oglejte si tudi: Trello, Ponedeljek, Wrike

Varnost

Kot pri lastnem računalniku je varnost delovnih naprav ena najpomembnejših stvari, ki jih morate storiti. Predstavljajte si, če bi virus izbrisal vaše delo ali če bi heker lahko ukradel podatke vaše stranke iz vašega sistema.

Vedno zaženite posodobljeno programsko opremo Internet Security, kot je Norton 360. Najbolje bi bilo tudi, če lahko vedno uporabite a Storitev navideznega zasebnega omrežja za šifriranje vseh podatkov, ki prihajajo ali izhajajo iz vaše naprave, še posebej, ker delate na daljavo.

Oglejte si tudi: ExpressVPN, AVG Antivirus, Malwarebytes

Programska oprema za konference

Poleg slušalk potrebujete zanesljivo komunikacijsko programsko opremo za daljinsko delo. Te se lahko razlikujejo glede na vaše potrebe, od preprostih rešitev za video klice Google Duo predstavitvene aplikacije, ki so priložene s funkcijami, kot so TeamViewer ali Webex.

Oglejte si tudi: Povečava, Jitsi, Microsoftove ekipe

Opomba: Ne pozabite, da ta seznam predmetov in aplikacij služi le kot vodilo. Vaše natančne potrebe se lahko močno razlikujejo, odvisno od natančne vloge in okoliščin, v katerih se znajdete.

Ali je poklicna služba doma primerna za vas?

Kakšne so prednosti dela od doma?

Prednosti dela od doma - brez prometnih zastojev!

Najprej, neodvisnost. Samomotivacija, samodisciplina, osredotočenost in koncentracija. Štiri stvari, ki jih boste pridobili, ko boste delali v svojem domu (in ne samo, da ste ob 8. uri z delom v pižami). Lahko poiščete svoj vir motivacije. Pomemben nasvet je poskušati ustvariti svoj lastni delovni prostor (ne svoje postelje!).

Omenil sem “tvoj dom”, toda tvoj delovni prostor lahko popolnoma kjerkoli. Želite delati v svoji najljubši kavarni na ulici? Možno. Želite delati iz udobja svojega avtomobila? Možno. Vaš delovni prostor je lahko kjer koli se počutite udobno in vam omogoča, da opravite opravljeno delo.

Vožnja s službo stroški lahko tudi drastično posekate. Predstavljajte si, koliko lahko prihranite tako časa kot denarja, če vam ni treba vsak dan hoditi vsak dan v pisarno. Namesto tega vzemite prihranke v času in denarju in jih vložite enako v svoje delo in družino.

Za odvetnike tam – večina oddaljenih delovnih mest ima prilagodljiv sporedov (kmalu se bomo vključili v to – nadaljevanje branja!).

Dolge strani dela od doma

Procrastors ali tistih, ki so reaktivni namesto da bi bili proaktivni, si lahko delo od doma predstavljajo izziv. Pomanjkanje jasnega razlikovanja med delom in prostim časom je bolj primerno za tiste, ki so zelo dobro motivirani.

Ne iz oči v oči odnos s sodelavci je lahko težek. Če se radi obkrožite z ljudmi med delovnim časom, lahko delo od doma včasih postane osamljeno. Če ste nekdo, ki uspeva v fizični povezanosti, lahko delo od doma povzroči pomanjkanje fizične interakcije – kar bi lahko ogrozilo vaše duševno zdravje.

Samodisciplina je ključna za delo od doma (in odkrito povedano kjer koli). Imeti meje in odgovarjati je težko, še posebej v okolju, kot je dom, kjer je veliko odvračanje pozornosti.

Upravljanje svojega čas in urnik omogočati si produktivnost je težko. Nikogar ni, ki bi vas vsakodnevno odgovarjal. Lahko spiš, odložiš, delaš, kadarkoli želiš. Sliši se čudovito, vendar ni.

Pogosto se pritožujemo nad redno strukturo, na katero nas zaposli 9–5 delovnih mest, vendar nam pomaga držati urnika. Vendar pa smo prepričani, da se boste, če se boste odločili za izdelavo lastnega urnika, zagotovo držali tega programa.

Izogibanje prevar med delom na domu

Ker se večina dela z domačih delovnih mest nahaja na spletu, se morate zavedati možnosti, kjer lahko pridete do prevare ali kako drugače naletite na težave. Delo z delovnimi platformami lahko zagotavlja neko obliko varnosti, saj platforma sama deluje kot posrednik in zagotavlja plačilo za opravljeno delo.

Bodite še posebej previdni, če sami objavljate delovna mesta prek javnih kanalov, kot sta Facebook ali forum, saj ti praktično ne nudijo zaščite. Kot pri vsem na spletu, tudi pri tem upoštevajte nekatere ustrezne varnostne ukrepe, kot so;

 • Nekaj ​​pregledov potencialnih delodajalcev.
 • Ne dajejo preveč osebnih podatkov.
 • Zahteva depozitov za delo.
 • Vedno jasno navedite delovne specifikacije.

Vedno bodite pozorni na prevare – ugledni delodajalci vas ne bodo nikoli potrebovali, da bi jim plačali karkoli za zaposlitev!

Zaviti

V tem članku sem razpravljal o seznamu potencialnih zaposlitev od domačih možnosti in kje najti potencialno delo. Vedno se spomnite, da se delo doma lahko zelo razlikuje od dela v fiksnem delu v pisarni.

Zavedajte se, da boste za preživetje potrebovali veliko več kot vaše temeljne delovne spretnosti – v bistvu boste vodili svoje podjetje z vsem, kar to pomeni. Nekatere mesece lahko finančno ubijete, pri drugih pa jemljete lahko vitko.

Naučite se dolgoročno načrtovati in ko boste pridobili izkušnje, boste lahko ugotovili, da ste sčasoma ustvarili svoje zelo uspešno spletno podjetje.

* Prevod: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map