Bloganje za zagon – Zakaj bi bloganje moralo biti del vašega načrta za rast

Če šele začnete s podjetjem, obstaja veliko razlogov, da potrebujete spletno prisotnost. Najboljše za začetek je blog. Po navedbah KISSmetrija, zagonsko trženje zahteva drugačne cilje in načrte kot tipično trženje. Del tega načrta bi moral vključevati “postavitev ustreznih temeljev”.


Kako lahko postavite ustrezne temelje? Obstaja veliko elementov, ki gredo v fazo pred zagonom vašega podjetja. Vsekakor je vsekakor eno, če imate blog, vam omogoča, da platformo začnete deliti informacije s potencialnimi bralci / kupci. Prav tako vam omogoča, da se povežete z vplivniki v vaši industriji.

Nasvet: Ne veste, kje začeti? Preberite Jerryjev vodnik od A do Ž pri zagonu bloga.

1. Graditi svojo občinstvo

Kot že omenjeno, je močna podlaga ključna za močno zgradbo. Preden začnete oglaševati na spletu, potrebujete ciljno skupino, v katero boste promovirali. Vendar ne morete kar tako odpreti strani spletnega dnevnika in pričakovati, da bodo ljudje prišli prebrati, kar ste napisali.

Najprej morate razumeti razloge, ki jih ljudje obiščejo na spletnem mestu.

Za raziskave

Po navedbah Intuitivne spletne strani, Glavni razlog, da ljudje obiščejo spletno mesto, je zato, ker uporabljajo internet kot raziskovalno orodje. Vendar pa se morate prepričati, da ste avtor številka ena avtoritalen vir na temo.

 • Ali ste podprli svoje ideje s citiranjem miselnih voditeljev?
 • Ste raziskali statistiko?
 • Ali je vaša objava dokončana? Ali lahko obiskovalec spletne strani z vaše strani pridobi vse, kar potrebuje o temi?

Za dosego konkurence

Iz tega razloga vas ne bi smeli šokirati, saj ste verjetno isto storili pred začetkom poslovanja. Pametno je, da izpišete konkurenco in si ogledate, kaj vse lahko ponudijo, česar vi ne boste storili in nato ponudili, ampak še bolje.

Ko tekmovalec obišče vaše spletno mesto, bi moral razmišljati:

 • Kako bom kdaj tekmoval s tem fantom?
 • Ta posel je trdna konkurenca?
 • Ima veliko edinstvenih idej in ne krade materiala od konkurentov.

Če boste dosegli te točke, boste dodali bonus tudi svoje stranke.

Potencialne stranke, ki iščejo informacije

Drug razlog, da ljudje obiščejo spletna mesta je, ker iščejo informacije o izdelku ali storitvi. Vaše spletno mesto se pojavi v iskalni poizvedbi. Če izvajate trdno SEO taktiko, se mora vaše spletno mesto uvrstiti v bližino določenih iskanj po ključnih besedah. Ko stranke pripeljete na vaše spletno mesto, jih morate vključiti.

 • Oglejte si članek Luana Spinettija, ki pokriva 37 elementov sodelovanja uporabnikov.
 • Dovolite jim, da se prijavijo na seznam poštnih sporočil. Ponudite brezplačno knjigo, brezplačno posvetovanje ali kaj drugega, kar bi spodbudilo obiskovalce, da se prijavijo.
 • Poskrbite, da bo informacije o vaši storitvi ali podjetju enostavno najti in ponuja popolne podrobnosti.

Ker jim je prijatelj povedal

Po navedbah Forbes, Vsak tretji obiskovalec spletnih strani obišče spletno mesto, ker ga je priporočil eden od njihovih prijateljev. Kaj to pomeni za vas?

2. Postanite vodja

Primer - Peep Laja je leta 2011 ustvaril Blog Conversion XL in je danes eden vodilnihPrimer – Peep Laja je leta 2011 ustvaril Blog Conversion XL in je zdaj ena vodilnih “blagovnih znamk” pri UX dizajnih in spletni optimizaciji.

Če bi izbrali serviserja HVAC, nekoga, ki bo podrobno določil vaš avto ali celo našel inštruktorja za tečaje golfa, bi si želeli nekoga z veliko izkušnjami in znanjem ali nekoga, ki bi šele začel brez kakršnih koli poverilnic?

Ena od odličnih stvari pri zagonu bloga je, da se lahko začnete uveljaviti kot vodilni v panogi.

Blog je idealno mesto za:

 • Označite znanje, ki ga drugi nimajo. In pokažite svojo osebnost.
 • Delite nasvete o notranjih informacijah od sebe, zaposlenih in celo drugih voditeljev v vaši panogi. S predstavitvijo drugih dobro znanih imen pokažete, da se ne bojite iskati informacij od drugih, če obstaja nekaj, kar niste seznanjeni.
 • Napišite poglobljene vodnike, ki bodo potencialnim strankam v pomoč, in jim pokažite, da vas najbolj zanimajo po srcu in poznajte vprašanja, ki jih skrbijo.
 • Odgovorite na vprašanja prek komentarjev ali forumov.

Recimo, da začnete podjetje pomagati pri organizaciji omare. Kadar koli nekdo iz vašega tri-državnega območja Googles “organizator omare v tri-stanje”, bi se moralo pojaviti vaše ime. Brskalnik mora videti članke o tej temi, slike omar, ki ste jih organizirali, profile družabnih medijev, YouTube video posnetke z nasveti. Poimenujete ga in pod tem iskalnim izrazom se mora pojaviti vaše ime. Tudi dobre prakse SEO vam bodo pomagale pri uvrstitvi na vrh rezultatov iskalnikov. Najboljši način za dosego visokih uvrstitev je ustvarjanje rednih in dragocenih vsebin.

3. Dosezite druge vplivneže

Drug razlog za začetek bloga je dosežejo druge vplivneže z dopolnilnimi podjetji.

Na primer vodim blog o temah o domu in vrtu. Povezala sem se s kolegom pisateljem, ki piše o obrtniških temah. Pred kratkim je omenila članek, ki sem ga napisala o bifejih s sladkarijami in promet na mojem spletnem mestu se je vrtel več dni. Načrtujem vrnitev storitve in priporočam en njen članek z malo pisanja.

Če se želite povezati na ta način, morate najprej začeti blog in napisati nekaj dragocene vsebine, ki si ga bodo drugi želeli deliti. Ne pozabite tudi, da je blogerska skupnost na nek način zelo »opraskaj hrbet, jaz se bom opraskal po vašem«. Če vas nekdo ponovno odpre, deli vašo objavo, vas omeni, vas kot gosta objavi na svojem blogu, se potrudite, da mu uslugo povrnete. Seveda se boste najprej prepričali, ali je njihova vsebina / vnos pomemben za vaše bralce. Vsaj se jim javno zahvalite za omembo.

Dig globlje: Vodnik za začetnike za začetek bloga o hrani.

4. Tema pogovora

Ko ste zunaj ali v skupnosti, vam blog omogoča lažje povezovanje z drugimi in jih zanima vaše podjetje.

Tu je primer scenarija:

Pravkar ste pričeli s svetovalnim podjetjem, s pomočjo katerega so zdravniške ordinacije postale bolj učinkovite. Odločili se boste, da se boste udeležili nekaj lokalnih večerj, na katerih bo prisotno veliko zdravnikov in voditeljev zdravniških ordinacij. Ko sedite za mizo z desetimi ključnimi osebami v zdravniški skupnosti, se eden od zdravnikov obrne na vas in vas vpraša, s čim se preživljate.

To je vaša priložnost, da delite svoje novo podjetje. Seveda mu boste izročili svojo kartico, vendar pa bi morali imeti na tej kartici tudi svoj spletni naslov. Namesto da mu samo rečete, da lahko njegovo osebje izboljšate delo, mu boste povedali, da ste pravkar objavili članek o tem, kako lahko zdravniki prihranijo 20.000 dolarjev na leto z enostavnimi spremembami v evidenci.

Bolje verjemite, da bo obiskal vaš blog, ko bo dobil priložnost. Verjetno se bo o tem tudi pogovarjal z drugimi. Ta en stik lahko vodi do več klicev za vaše svetovalne storitve. Konec koncev, če mu lahko s člankom z 800 besedami prihranite tisoče, koliko ga lahko prihranite kot njegovega svetovalca?

5. Blogi tudi optimizirajo vaše spletno mesto

Poleg tega, da se postavite kot avtoriteta in dosežete nove stranke, lahko z ustvarjanjem spletnega dnevnika spletna stran ostane sveža, aktualna in polna odlične vsebine.

To vam bo pomagalo pri višji uvrstitvi v iskalnikih. Čeprav Google stalno spreminja njihov algoritem, se ena stvar nikoli ne spremeni – Google želi redne, trdne in dragocene vsebine za bralce.

Kaj pravijo strokovnjaki

Sharon Hurley Hall, profesionalna pisateljica in tržnica vsebin, meni: “Ko gre za to, da se vaša prisotnost počuti v spletu, bloganje ostaja dragoceno orodje za startup podjetja in vsa podjetja. Prednosti je več. “

Nadaljuje,

sharonhh

Na primer, ko ustvarite odlično vsebino, ki je optimizirana za lažje iskanje ljudi, se lahko vaše podjetje prikaže v rezultatih iskanja, da spodbudi promet in poveča vašo publiko.

Ko vas ljudje najdejo, vam lahko več odlične vsebine spletnega dnevnika pomaga, da vzpostavite povezavo z obiskovalci, poudarite svoje znanje in vam ponudite platformo, da na svoj način pripovedujete zgodbo o zagonu..

Sharon, ki je tudi ustanovitelj Sharonhh.com, meni, da nova podjetja ne bi smela vložiti vseh naporov na platforme družbenih medijev,

Veliko novih podjetij se mika, da bi se osredotočile le na določena spletna mesta družbenih medijev.

Medtem ko imajo velike številke uporabnikov, imajo družbene medijske platforme svoja pravila o tem, katero vsebino morate objaviti in kako vidna bo.

Če se zanašate na eno samo socialno platformo in vlečejo vtič na vašo vsebino, bo vsaka korist, ki jo pridobite, v hipu izginila. Ko nadzorujete platformo, lahko svoje občinstvo sestavite tako, kot boste imeli mir.

Tu je Sharon z nami delila, kaj lahko podjetje počne z bloganjem,

Seveda pri bloganju v teh dneh ne gre samo za zapisovanje besed.

Še več dosega lahko dosežete z uporabo vsebine spletnega dnevnika kot izhodišča za pogovore z vašimi osnovnimi strankami v več formatih in na več mestih.

Ko imate vsebino spletnega dnevnika, jo je enostavno uporabiti za ustvarjanje videoposnetkov, predstavitev, podcastov, infografik in še več.

Bottom line: bloganje je še vedno pomembno in pomembno orodje za vsak zagon.

Sharon Hurley Hall najdete na Sharonhh.com

Izvirni članek je prvič objavljen na Blog WHSR; Zdaj jih upravljajo in posodabljajo zaposleni v BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map