Barvne sheme spletnih strani, ki jih lahko uporabite za svoje mesto WordPress

Pravkar ste se prijavili WordPress, in pripravljeni ste izdelati svoje prvo spletno mesto. Težava je v tem, da nimate pojma, kako želite to videti. Ne morete preprosto izbrati tema in se držite tega – prav tako je ključnega pomena izbrati popolno barvno shemo.


Zveni strašljivo? Ne skrbi. Zbral sem nekaj osupljivih primerov barvnih shem spletnih strani, iz katerih lahko črpate navdih. Pogovorili se bomo tudi o tem, kako izbrati popolno paleto za vaše spletno mesto.

Zakaj so pomembne barvne sheme

Preden začnete na seznamu, razpravljamo, zakaj je ključnega pomena, da izberete prave barve za svoje spletno mesto.

Prvič, izrazita barvna shema naredi vašo blagovno znamko bolj nepozabno.

Velika imena podjetij običajno uporabljajo barve svojega logotipa za svoja spletna mesta, oglase in druga prizadevanja za trženje blagovne znamke. FedEx na primer uporablja vijolično in oranžno, medtem ko PayPal izbere več odtenkov modre. Z dosledno uporabo teh barv javnost to barvno shemo poveže z blagovno znamko.

Dobra barvna shema lahko prija tudi vaši ciljni publiki.

Po raziskavi Scotta Dizajna se zdi, da sta modri in zeleni dve najljubši barvi.

Vsak demografska skupina ima svojo barvno prednost. Na njihov okus bi lahko vplivala njihova vzgoja, kultura, družba in številni drugi dejavniki.

Na primer, barvo lahko ima različni pomeni v različnih kulturah. Črna običajno pomeni eleganco, v nekaterih kulturah pa predstavlja trpljenje.

Podjetja so učinke barv uporabila v svoje koristi. Na primer, otroci običajno pozitivneje reagirajo na svetle barve. Tako je spletno mesto všeč PBS Kids uporablja svetlo barvno shemo za privabljanje otrok.

Nazadnje, barve lahko privedejo do večjega števila uporabnikov.

Nedavno študij razkriva, da imajo gumbi CTA z visoko kontrastnimi barvami visoke stopnje pretvorbe. To pomeni, da mora biti gumb v barvi, ki izstopa glede na barvno shemo spletnega mesta.

Kot vidite, je ključno upoštevati barve vsakega elementa vašega spletnega mesta, četudi je to le gumb.

Kako izbrati pravo barvno shemo za svoje spletno mesto

Najboljšo barvno shemo najlažje izberete z uporabo barvnih generatorjev. Tu je nekaj orodij, ki jih lahko uporabite:

 • Colorspire– predogled barv na predlogi spletnega mesta.
 • Paletton– poglejte, kako bo videti vaša barvna shema v različnih postavitvah.
 • Ohladitve– ustvarite barvne sheme iz slik po vaši izbiri.

Če pa želite barvno shemo iz nič narediti, je to nekaj, kar lahko storite:

 1. Izberite prevladujočo barvo. To je barva, ki jo želite najbolj izpostaviti. Priporočljivo je, da barvo blagovne znamke uporabljate na svojem spletnem mestu.
 2. Izberite sekundarne barve. Te barve dopolnjujejo ali krepijo vašo prevladujočo barvo.
 3. Določite, kje postaviti barve. Nekateri radi uporabljajo prevladujočo barvo za poudarjene funkcije, kot so gumbi in povezave. Drugi ga lahko uporabljajo za velike vizualne elemente, sekundarne barve pa za besedila. Raziščite možnosti in poiščite najboljšega za vas.
 4. Izberite barvo ozadja. Običajno ljudje izberejo nevtralen ton, da bo spletna stran berljiva.

8 osupljivih barvnih shem spletnega mesta

34% spletnih mest uporablja WordPress, natančno sem izbral 8 vrst barvnih shem, ki jih lahko uporabite kot navdih za svoje WordPress spletno mesto:

1. Živahno

Obiščite Climate Optimist

Svetle, žive barve so lahko odlična izbira za spletna mesta, ki želijo nastaviti živahen in energičen ton.

Spletno mesto Climate Optimist prikazuje dobro uporabo takšnih barv. Kot organizacija, ki se ukvarja s podnebnimi spremembami, želijo vzbuditi pozitivnost in zaupanje pri vključevanju ljudi v njihovo kampanjo. Ta je utelešena v njihovi rumeni, roza in zeleni barvni shemi.

2. Prezrt

Obiščite Mosole

Če želite, da vaše spletno mesto izgleda elegantno, razmislite o uporabi utišanih tonov. Morda niso tako privlačni za oči, toda prava barvna kombinacija se lahko zdi elegantna.

To spletno mesto italijanske vinarije Mosole želi doseči takšen ton. Desaturati zemeljske barve, kot so rjava in zelena, in ustvarjajo eleganten učinek, ki še vedno predstavlja njihovo blagovno znamko kot vinar.

3. Luč

Obiščite Bosumhus

Če želite, da je vaše spletno mesto videti vabljivo, priporočam uporabo svetlejših odtenkov. Tako kot udoben dom tudi prijetno spletno mesto obiskovalci želi preživeti več časa na vaši strani.

Bosumhus, spletno mesto za domače graditelje, predstavlja odličen primer te barvne sheme. Medtem ko so besedila temna, so drugi elementi večinoma svetlo rjave in bež barve z odtenki zemlje in zelene tu in tam. Spletno mesto je tudi dobra ilustracija, kako lahko vaše slike predstavljajo vašo barvno paleto.

4. Temno

Obiščite kritične TechWorks

V nasprotju s svetlimi barvami temni odtenki ponavadi simbolizirajo skrivnost. Poleg tega se uporablja za predstavljanje modernosti in futurizma.

V tem primeru Critical TechWorks uporablja temne barve za dopolnitev svoje identitete kot tehnološka družba nove generacije.

Spletno mesto ponazarja tudi, kako lahko uporabljate temne barve in hkrati privlačite. Čeprav je večina barv globokih, spletna stran uporablja tudi neonsko modro za poudarke.

5. Pastel

Obiščite Mont-Rourous

Pasteli so zadnjih nekaj let oblikovalski trend. Te barve so mehke in oprane, njihov namen pa je videti pomirjujoče.

Običajno je povezana z dojenčki, saj so te barve pogosto v vrtcih. Vendar pa mnoga spletna mesta uporabljajo te barve, da privlačijo tudi mlade demografske.

Spletno mesto Mont-Roucos je odličen primer uporabe pastelnih barv. Ker so njihovi izdelki namenjeni dojenčkom, za svojo blagovno znamko uporabljajo mehko roza in modro.

6. Enobarvno

Obiščite Brightscout

Če ne veste, kako kombinirati barve, poskusite izbrati eno barvo in celotno spletno mesto naredite enobarvno. To pomeni, da boste na svoji strani uporabljali le različne odtenke iste barve.

Brightscout prikazuje, kako lahko na isti strani uporabljate različne odtenke zelene. Čeprav je vse pretežno zeleno, uporaba tako svetlih kot temnih odtenkov preprečuje, da bi stran izgledala ravno.

7. Naglas

Obiščite Frakton

Akcentne barve se nanašajo na tiste, ki se uporabljajo za poudarjanje pomembnih elementov. Te barve se uporabljajo redko, nekatera spletna mesta pa kot naglasno barvo uporabljajo svojo barvo blagovne znamke.

Frakton na primer uporablja tu in tam pretežno črno-belo barvno paleto s črnimi barvami. Črno-bela shema pomaga zbuditi vso pozornost na rumene poudarke, zato se poudarjena barva uporablja za gumbe, poudarjena besedila in glave.

8. Kontrastne barve

Obiščite mlečne kmetije Turner

Nekatera spletna mesta radi uporabljajo dve kontrastni barvi, da ustvarijo osupljiv vizualni učinek. Te barve običajno sedijo na nasprotnih koncih barvnega kolesa.

Mlekarna Turner uporablja rdečo in modro barvo, da bi svoje mlečne izdelke postavila skupaj s svojimi mlečnimi izdelki. Ta kontrast ohranjajo na celotnem spletnem mestu. Gumbi in naslovi so večinoma rdeče barve, vizualni elementi pa v modri barvi. Za berljivost uporabljajo tudi belo ozadje.

Zavijanje

Izbira prave barvne sheme ne pomeni samo kombiniranja čudovitih barv. Gre za izbiro tistega, ki je primeren za vašo blagovno znamko, občinstvo in uporabniško udejstvovanje.

Če želite poiskati dobro paleto brez težav, uporabite barvne generatorje. Odločite se za tiste, ki bi bile vaše prevladujoče, sekundarne in barve ozadja. Razmisliti boste morali tudi o tem, kako naj bo vsaka barva nameščena na vašem spletnem mestu.

Čeprav sem naštela le 8 barvnih shem, lahko na spletnem mestu WordPress poskusite neskončne barvne kombinacije. Torej, ne bojte se eksperimentirati in veliko sreče.

Simon Dwight Keller je podjetnik, ki se ukvarja z digitalnim trženjem in želi z ustvarjalnimi in prepričljivimi vsebinami na vaše spletno mesto napeljati tone prometa. Po treh letih trdega dela kot svobodnjak se je odločil, da bo svoje storitve prevzel na naslednjo raven, soustanovil je podjetje za digitalno trženje PRable. Na koncu je Simon začutil, da mora za začetek svojega lastnega podjetja – SDK Marketing. S svojo majhno, čeprav profesionalno ekipo je pripravljen sprejeti nove izzive, povečati svoj promet in doseči več prihodkov. Poleg svoje goreče strasti do SEO ga zanimajo hokej na ledu in potovanja. Poveži se s Simonom naprej LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map