7 najuspješnijih trikova za e-trgovinu koje ćete implementirati u svoje poslovanje

Ovaj je članak napisao Lori H Morris


Svaki poduzetnik ima duboku želju započeti posao i pustiti ga da radi na autopilotu. e-trgovina je najbolji način za pokretanje tvrtke koja radi za sebe. Pomoću ovih uspješnih savjeta pretvorite svoju malu tvrtku za e-trgovinu u uspješnu.

igor-miske-207.639Savjeti za e-trgovinu koje ćete implementirati u svoje poslovanje.

Ostali korisni članci za one koji započinju posao e-trgovine:

 1. Otvorite trgovinu e-trgovine s WordPressom
 2. Započnite online Dropship posao s Shopify
 3. Kreirajte internetski izgled s Wix-om
 4. Pokrenite blog za putovanja i zaradite novac
 5. Najbolji web hosting za mala i srednja poduzeća

1. Tretirajte svoju strast kao posao

Ako se vaš posao s e-trgovinom rodio iz hobija, ili nešto što radite u slobodno vrijeme, svoju strast prebacite na novu razinu. Počnite razmišljati o tome kao o hobiju i razmišljajte o njemu kao o funkcionalnom poslu. Prva greška koju vlasnici tvrtki čine u poduzetništvu smatra to što im je posao premalen da bi sebe mogli nazvati poslom. To uopće nije slučaj. Strateški razmislite o tome kako možete razvijati svoje poslovanje

Počinje sa sljedećim:

 • Izrada poslovnog plana za rast. Kad imate plan, možete raditi na njegovom ostvarenju.
 • Dobivanje financiranja za vaš novi poslovni pothvat. Razgovarajte s investitorima ili posjetite banku radi kredita. Da biste pokrenuli svoj hobi u tvrtki, trebat će vam kapital.
 • Napravite marketinški plan. Svaki posao, velik ili mali, ima marketinški plan. Započnite s marketingom svog proizvoda ili usluga već danas. To je prvi korak ka rastu poslovanja.

2. Odlučite se za dobru platformu e-trgovine

Budući da ste vlasnik tvrtke, potrebna vam je detaljna vizija kako biste prepoznali sve moguće probleme prije nego što se pojave. Ocijenite različite vrste Platforme e-trgovine za internetsko poslovanje jer će to biti osnova za cijelu vašu operaciju. Trebate potrošiti vremena kako biste potražili najbolji web hosting za male tvrtke kako bi odgovarali vašim potrebama.

Prilikom odabira softvera morate uzeti u obzir skalabilnost, sigurnosna pitanja, marketinške alate i upotrebljivost. Međutim, evo još nekih stvari koje treba uzeti u obzir:

 • Cijene i plaćanje
 • integracije
 • SEO i mobilnost
 • Služba za korisnike

3. Prepoznajte tko su vaši kupci

Prvo pravilo svakog poslovanja je poznavanje i razumijevanje ciljanih kupaca. Morate znati njihove navike, njihove interese i način na koji provode svoje slobodno vrijeme. Mnogi poduzetnici čine grešku ignorirajući ovaj važan korak u poslovanju. Kao rezultat toga, gubi se puno vremena i resursa u kreiranju marketinških strategija.

Razmislite o radu s kuponskim web lokacijama kako biste dosegli ciljnu publiku. Ova strategija funkcionira ako identificirate svoje poslovne motive, ciljanu publiku i imate jasnu ponudu proizvoda.

Ovo je faza u kojoj ćete prepoznati koji će marketinški resursi proizvesti najbolji ROI.

Prilikom iskopavanja potreba kupaca također možete razmotriti sljedeće:

 • Počevši od postojećih podataka
 • Kartiranje putovanja kupca
 • Intervjuiranje kupaca
 • Provođenje ispitivanja kupaca
 • Analizirajući vašu konkurenciju

4. Pojednostavite postupak odjave

Želite li prodati više svojih proizvoda na mreži?

Pazite da se vaši kupci ne frustriraju i napuste svoje kolica. Ako je postupak kupnje težak, umjesto toga ga mogu kupiti s drugog web mjesta za e-trgovinu.

Pojednostavite postupak odjave kako biste olakšali kupnju putem vaše web stranice. To možete učiniti tako da uklonite zahtjev da korisnik postavi račun i smanjite broj stranica na koje netko mora kliknuti prije kupnje..

Izradite zadanu i jeftinu opciju dostave koja se automatski prikazuje na stranici kupnje. Automatsko popunjavanje treba koristiti za brže ispunjavanje obrazaca.

Također je dobra ideja spremiti podatke o otpremi, naplate i plaćanja za kupce.

Uvjerite se da postoji nekoliko načina za koje kupci izvršavaju plaćanja za svoje narudžbe i uključite uobičajene opcije plaćanja kao što su Amazon i PayPal.

Možete čak razmotriti sljedeće načine kako poboljšati postupak plaćanja:

 • Napravite odjavljivanje prilagođeno mobilnim uređajima
 • Razmislite o korištenju pokazatelja napretka
 • Izbjegavajte korištenje članstva ili prijave
 • Svugdje stavite sigurnosne značajke
 • Zatražite manje, ali samo bitne podatke

Carlos-muza-84.523-1Pojačajte prodaju e-trgovine poboljšavajući svoj postupak kupnje.

5. Neka klijenti postanu ambasadori brenda

Tražite li način da dodate neki kredibilitet svom poslu?

Pa, to možete postići pozitivno blistavim svjedočanstvom prethodnog kupca. Trebali biste redovito dijeliti i prikupljati recenzije i izjave čime ćete potaknuti prodaju posjetitelja vaše web lokacije.

Nakon što primite izjavu, pronađite način da to podijelite sa svojim kupcima. Što više znaju o vašoj tvrtki, veća je vjerojatnost da će vas kupiti od vas. Kupci su najbolje sredstvo za vaše poslovanje; iskoristiti ih u skladu s tim.

Uz to, evo nekoliko dodatnih stvari koje možete učiniti:

 • Pređite dodatni kilometar kako biste na klijente stvorili zvjezdani dojam – čak i male, osobne geste izazvat će pukotinu.
 • Slušajte pritužbe kupaca – pokažite im da vam je stalo do osjećaja i želja kupaca.
 • Nagrade u ponudi – Nagradite svoje kupce. Zbog toga će oni više razmišljati o vama

6. Iskoristite prednost besplatnih suđenja

Iskoristite bilo koja besplatna testiranja aplikacija kako biste pronašli one najbolje za vaše potrebe.

Kao novi vlasnik tvrtke, eksperimentiranje bi trebalo biti dio vašeg procesa. Nastavite upotrebljavati aplikacije koje su najkorisnije za vašu tvrtku, pogotovo kada posao postane gužvi.

7. Primijenite strog marketinški proces

Razmislite o različitim marketinškim metodama za vaše poslovanje.

Osim korištenja društvenih medija, svoje proizvode usmjerite na popularne časopise i druge blogove. Koristite biltene putem e-pošte kako biste informirali svoje pretplatnike o svojim poslovnim ponudama.

Imat ćete najbolju izloženost od optimizacije za tražilice. Provjerite jesu li vaše web stranice optimizirane za ključne riječi za povećanje organskog prometa. Što se vaše web mjesto više nalazi na tražilicama, kupci će vas lakše pronaći.

Evo nekoliko savjeta za poboljšanje vašeg marketinškog napora za e-trgovinu:

 • Strategija marketinga sadržaja – Napravite sadržajnu strategiju za izgradnju svoje publike i ciljani promet pretraživanja
 • Izgradite autoritet – Koristite svoje trgovine e-trgovine kao autoritativnu platformu za raspravu s kupcima
 • Usredotočite se na lokalno marke – ako imate trgovinu za cigle i maltere, možete se usredotočiti na lokalno marke i marketing
 • Budite u tijeku s novostima u industriji – koristite najnovije vijesti u industriji kao sadržaj za dijeljenje sa kupcima.
 • Nadogradnja / unakrsna prodaja proizvoda – Ako ih pravilno upotrebljavate, tehnike prodaje i unakrsne prodaje su učinkovite. Udarite svoje posjetitelje relevantnim vezama za proizvode.

Zaključak

Voditi unosan posao e-trgovine moguć je kada koristite prave alate i taktike za rast svog poslovanja. Potrebno je samo naporan rad i strategija da se on raste.

Lori H. Morris je specijalist za digitalni marketing i pisac sadržaja za Tvrtka za razvoj web stranica u Torontu i specijalizirala se za marketing, SEO i društveni angažman.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map