7 najuspešnejših trikov e-trgovine, ki jih boste uporabili v svojem poslu

Ta članek je napisala Lori H Morris


Vsak podjetnik ima globoko željo, da bi začel podjetje in ga pustil voditi na avtopilotu. e-trgovina je najboljši način za vodenje podjetja, ki deluje samo zase. S svojimi uspešnimi nasveti spremenite malo podjetje za e-trgovino v uspešno podjetje.

igor-miske-207639Nasveti za e-trgovino, ki jih boste uporabili v svojem poslu.

Ostali uporabni članki za tiste, ki začnejo e-trgovino:

 1. Odprite trgovino e-trgovine z WordPressom
 2. Začnite spletno podjetje Dropshipping pri Shopify
 3. Ustvarite spletni nastop z Wixom
 4. Začnite blog potovanja in zaslužite
 5. Najboljše spletno gostovanje za mala in srednje velika podjetja

1. Svojo strast obravnavajte kot podjetje

Če se je vaš e-trgovalni posel rodil iz hobija, ali kaj počnete v prostem času, svojo strast popeljite na naslednjo raven. Začnite razmišljati o tem kot o hobiju in razmišljajte o njem kot o delujočem podjetju. Prva napaka, ki jo lastniki podjetij naredijo v podjetništvu, je, ker mislijo, da je njihovo podjetje premajhno, da bi lahko poimenovali posel. To sploh ni tako. Strateško razmislite, kako lahko razvijate svoje podjetje

Začne se z naslednjim:

 • Razvoj poslovnega načrta za rast. Ko imate načrt, lahko delate na njegovem doseganju.
 • Pridobivanje sredstev za vaše novo podjetje. Pogovorite se z vlagatelji ali obiščite banko za posojilo. Za začetek hobija v podjetju potrebujete kapital.
 • Ustvari marketinški načrt. Vsako podjetje, veliko ali malo, ima marketinški načrt. Začnite tržiti svoj izdelek ali storitve že danes. To je prvi korak k rasti podjetja.

2. Odločite se za dobro platformo za e-trgovino

Ker ste lastnik podjetja, potrebujete poglobljeno vizijo, da ugotovite morebitne težave, preden se pojavijo. Ocenite različne vrste Platforme e-trgovine za spletno podjetje ker bo osnova za celotno vaše delovanje. Da boste iskali najboljše spletno gostovanje za majhna podjetja, morate ustrezati vašim potrebam.

Ko izberete programsko opremo, morate upoštevati razširljivost, varnostne težave, tržna orodja in uporabnost. Vendar pa je treba upoštevati še nekaj drugih stvari:

 • Cene in plačilo
 • Integracije
 • SEO in prijaznost do mobilnih naprav
 • Storitev za stranke

3. Ugotovite, kdo so vaše stranke

Prvo pravilo vsakega podjetja je poznati in razumeti svoje ciljne stranke. Vedeti morate njihove navade, njihove interese in način preživljanja prostega časa. Številni podjetniki se zmotijo, če ignorirajo ta življenjsko pomemben korak. Posledično zapravlja veliko časa in virov pri ustvarjanju marketinških strategij.

Razmislite o sodelovanju s spletnimi mesti s kuponi, da dosežete ciljno občinstvo. Ta strategija deluje, če določite svoje poslovne motive, ciljno publiko in imate jasno ponudbo izdelkov.

To je faza, v kateri boste prepoznali, kateri marketinški viri bodo prinesli najboljšo donosnost naložbe.

Pri iskanju potreb svojih strank lahko upoštevate tudi naslednje:

 • Začenši z obstoječimi podatki
 • Kartiranje poti stranke
 • Intervjuji s strankami
 • Izvajanje raziskav strank
 • Analiza vaše konkurence

4. Olajšajte postopek odjave

Ali želite prodati več svojih izdelkov na spletu?

Poskrbite, da se vaše stranke ne bodo ozirale in zapuščale vozička. Če je postopek nakupa zahteven, lahko kupijo drugo spletno mesto za e-trgovino.

Poenostavite postopek nakupa in tako olajšajte nakup kupcev z vašega spletnega mesta. To lahko storite tako, da odpravite zahtevo, da mora uporabnik nastaviti račun, in zmanjšati število strani, ki jih mora nekdo klikniti pred nakupom.

Ustvarite privzeto in poceni možnost dostave, ki se samodejno prikaže na strani nakupa. Za hitrejše izpolnjevanje obrazcev je treba uporabiti samodejno izpolnjevanje.

Prav tako je dobro, da kupcem shranite podatke o pošiljanju, zaračunavanju in plačilu.

Prepričajte se, da obstaja nekaj načinov, kako lahko stranke izvedejo plačila za svoja naročila in vključite skupne možnosti plačila, kot sta Amazon in PayPal.

Lahko celo razmislite o naslednjih načinih za izboljšanje postopka nakupa:

 • Naročilo naj bo mobilno prijazno
 • Razmislite o uporabi kazalnika napredka
 • Izogibajte se uporabi članstva ali prijave
 • Povsod postavite varnostne funkcije
 • Zahtevajte le manj, a bistvene informacije

carlos-muza-84523-1Povečajte prodajo e-trgovine z izboljšanjem postopka nakupa.

5. Naj bodo vaše stranke ambasadorji blagovne znamke

Iščete način, kako dodati nekaj verodostojnosti v svoje podjetje?

No, to lahko dosežete s pozitivno žarečo izjavo prejšnje stranke. Redno bi morali deliti in zbirati ocene in pričevanja, s čimer bi spodbudili prodajo obiskovalcev vašega spletnega mesta.

Po prejemu izjave poiščite način, kako ga delite s svojimi strankami. Več ko vedo o vašem podjetju, večja je verjetnost, da vas bodo kupili. Stranke so najboljše sredstvo za vaše podjetje; da jih ustrezno vzamemo.

Poleg tega je tukaj nekaj dodatnih stvari:

 • Pojdite na dodatno kilometrino in naredite zvezdniški vtis – tudi majhne osebne kretnje bodo povzročile valovit učinek.
 • Poslušajte pritožbe strank – pokažite jim, da jim je mar za njihove občutke in želje.
 • Nagrade za ponudbo – Nagradite svoje stranke. Zaradi tega bodo bolj razmišljali o vas

6. Izkoristite prednosti brezplačnih preskusov

Izkoristite brezplačne preizkuse v aplikacijah in poiščite najboljše za vaše potrebe.

Kot novi lastnik podjetja mora biti eksperimentiranje del vašega procesa. Še naprej uporabljajte aplikacije, ki so za vaše podjetje najbolj uporabne, še posebej, ko podjetje postane bolj zasedeno.

7. Izvajajte strog postopek trženja

Razmislite o različnih tržnih metodah za vaše podjetje.

Poleg uporabe socialnih medijev svoje izdelke usmerite v priljubljene revije in druge dnevnike. Uporabite e-poštne novice, s katerimi boste naročnike seznanili z vašimi poslovnimi ponudbami.

Najboljšo izpostavljenost boste dobili pri optimizaciji iskalnikov. Prepričajte se, da so vaše spletne strani optimizirane za ključne besede za povečanje organskega prometa. Višje kot je vaše spletno mesto na spletnih iskalnikih, lažje vas bodo našli vaše stranke.

Tu je nekaj nasvetov za izboljšanje vašega trženja e-trgovine:

 • Strategija trženja vsebin – ustvarite strategijo za vsebino, s katero boste ustvarili svojo občinstvo in dobili ciljno usmerjen promet
 • Gradite avtoriteto – Uporabite svoje trgovine e-trgovine kot avtoritativno platformo za razpravo s strankami
 • Osredotočite se na lokalno blagovno znamko – Če imate trgovino z opeko in malto, se lahko osredotočite na lokalno blagovno znamko in trženje
 • Bodite na tekočem z novicami v industriji – uporabite najnovejše novice v industriji kot vsebino in jih lahko delite s strankami.
 • Nadgradnja / navzkrižna prodaja izdelkov – če pravilno uporabljate, so učinkovite metode prodaje in navzkrižne prodaje. Oglejte si svoje obiskovalce z ustreznimi povezavami do izdelkov.

Zaključek

Vodenje donosnega podjetja za e-trgovino je možno, če uporabljate prava orodja in taktike za rast vašega podjetja. Potrebno je le nekaj trdega dela in strategije, da bi jo rasli.

Lori H. Morris je specialist za digitalni marketing in pisatelj vsebin za Podjetje za razvoj spletnih mest v Torontu in specializirano za trženje, SEO in socialno udejstvovanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map