7 hitrih načinov za promocijo sebe (in svojega spletnega dnevnika)

Ja, ja – vem, ne bi se smeli hvaliti. Vendar obstaja razlika med hvalisanjem in malo brezsramnim šilingom ali samopromocijo. Za začetek se hvalisanje pri ljudeh slabo počuti. Samopromocija – če je narejena pravilno – samo naredi, da želijo tisto, kar prodajamo. Da ne omenjam, da je samopromocija v našem poslu preprosto nuja – in to skoraj ni greh.


Razmislite tako: podjetja oddajajo oglase, restavracije razdelijo menije in kupone. Blogerji bi lahko (teoretično) uporabili te promocijske poti…, vendar ne verjamem, da bi bila donosnost naložbe odlična. Kljub temu je pomembno, da blogerji uporabljamo tisto, kar imamo na voljo (z dostojnimi donosi) – moč samopromocije …

Konec koncev, če se ne promovirate, kdo bo?

Kot blogerji naša podjetja obstajajo na spletu – zato je smiselno, da se tudi na spletu oglašujemo. Tu je nekaj odličnih prizorišč za samopromocijo.

1. Družbeni mediji

Družbeni mediji so odličen način za povezovanje z istoimenskimi ljudmi in za iskanje svojih oboževalcev. Twitter, Facebook in LinkedIn so vsa znana prizorišča – kar pomeni, da čaka še veliko potencialnih povezav.

Če ste šele začeli, boste morda želeli uporabiti druge vplivne mreže, če želite izvedeti, kako se uspešno oglašujejo. Oglejte si, kaj počnejo – kako sodelujejo s svojimi privrženci, kako spuščajo povezave in posel v komentarje in kako uporabljajo svoje vire? Pazite, da vidite, kaj deluje – nato usmerite svoje učenje v svoja prizadevanja na družbenih medijih.

Ukrepajte: poiščite vplivne skupine v svoji panogi

Seveda, če želite gledati te vplivneže, morate vedeti, kdo so … Buzzsumo je odlično orodje, da se naučite prav tega. Z Buzzsumo lahko odstrani vplivneže v vaši industriji na podlagi njihovega števila privržencev in Twitter-a.

buzzsumo-iskanjeBuzzSumo Influencer iskanje (spletno gostovanje)

2. Forumi

Z izjemo foruma za internetno trženje so člani foruma v drugih nišah običajno zelo prijazni in dovzetni za druge, ki objavljajo kakovostne, uporabne in ustrezne vsebine. Poleg tega moderatorji običajno niso v redu, če starejši člani prispevajo – in spustitev povezav (pod pogojem, da so povezave in prispevki ustrezni).

Ustreznost je ključna za uporabo forumov v vašo korist.

Če na primer imate spletno mesto, ki govori o mamici, morda razmislite o forumih za kuhanje ali varstvo otrok – verjetno bodo imeli teme, pomembne za vaš blog in bralce, ki jih zanimajo omenjene teme. Morda boste našli nit, v kateri razpravljate o tem, kaj počnete in česa ne dojite, ali o hitri, enostavni, zdravi izmenjavi receptov za večerjo – verjetno je, da boste lahko kaj pomembnega in zanimivega prispevali … v tem primeru lahko svoj prispevek dodate skupaj s povezavo nazaj na vaš blog, kjer najdejo več informacij.

Ključnega pomena je tudi izogibanje neželeni pošti – v vsaki niti ne objavljajte povezave do svojega spletnega dnevnika.

Vaš cilj je biti koristen skupnosti in to povezavo spustite le, če bodisi upravičeno doda vrednost razpravi, ki je v roki, ali ko jo član zahteva.

Ukrepajte: v svoji niši poiščite aktivne forume

Ponovno jih lahko objavite na ustreznih forumih in jih najprej najdete. Poskusite iskati:

“Inurl: / forum + ključni izrazi”, “inurl: / vbulletin / + ključni izrazi” in tako naprej.

Če na primer ponujate recept za burgerje, iščete “inurl: / vbulletin / + recept za burgerje” – ali če želite deliti nasvete za bloganje, bi iskali “inurl: / forum / + nasveti za bloganje “- in tako naprej.

3. Glasilo

Glasila so odličen način za povezovanje z bralci zunaj vašega dejanskega spletnega dnevnika in jim s tem še povečate njihovo vrednost.

Najprej boste potrebovali način zbiranja teh e-poštnih naslovov – vaš blog je odličen za to. Preprost obrazec z enim poljem, s katerim lahko hitro vnesejo svoj e-poštni naslov, bo naredil trik. Kar zadeva samo glasilo, morate najti način, kako ga narediti zanimivega, da ga ljudje dejansko preberejo… in želijo še naprej brati.

Za bralce ni nič bolj zanimivo kot priložnost, da pisatelja spoznajo – zato se ne bojite deliti osebnih podatkov. Zato nikoli ne pogrešam glasila Web Hosting Talk – to je nenehno zanimivo in imam občutek, da spoznam pisce.

Primer iz resničnega življenja: Dennis Johnson iz spletnega gostovanja

Tako je pred kratkim Dennis Johnson pisal o molih na dvorišču svojim naročnikom –

wht-bilten

Citirano iz glasila o spletnem gostovanju (oktober 2014, cela mola)

… Samo želim, da vključujejo nasvete o odstranjevanju molov z mojega dvorišča. Mislil sem, da jih imam pod nadzorom – in sem jih. Potem pa so se – nenadoma – po nekaj letih brez mola vrnili pred približno mesecem dni. Niso se vrnili, pripeljali so celo družino! Vsi otroci, tete in strici, stari starši, vsi! Komaj ne morem hoditi po svojem dvorišču zaradi vseh molskih poti, skozi katere padem. Dovolj imam težak čas hoje, brez dodane ovire za nenadno stabilno podlago je precej dlje, kot se je zdelo …

Ti lahko prijavite se na spletno gostovanje Pogovorite tukaj.

4. Udeležite se konference

Konference so odličen način za srečanje s potencialnimi bralci – in ker se boste nedvomno udeležili konference, ki je pomembna za temo vašega spletnega dnevnika, so ti potencialni bralci vsi ustrezni potencialni bralci. Razširite doseg te samopromocijske priložnosti tako, da vizitke pripeljete iz nasveta št. 5 in objave teh družbenih medijev odklonite s nasveta # 1.

To je moja vizitka. Lahko naredite tudi eno - tudi če nimate imena podjetja, ki bi ga natisnilo.

5. Vizitke

Da, vaše podjetje obstaja na spletu – vendar živite v fizičnem svetu.

Spoznali boste ljudi v svoji panogi, zlasti če se udeležujete mrežnih dogodkov ali industrijskih mešalnikov. Hranjenje vizitk ni le priročen način za skupno rabo podatkov o stikih – vašemu blogu zagotavlja raven legitimnosti in profesionalnosti..

To je moja vizitka. To storite tudi vi – čeprav nimate imena podjetja, ki bi ga natisnilo.

6. Mreža na sejmih

Sejmi obstajajo na skoraj vsaki konferenci in včasih celo kot samostojni izdelki.

Veste, kaj je od trgovskih sejmov? Vsi tam želijo prodati ali kupiti. Kot udeleženec imate priložnost začeti razpravo z vsemi prodajalci – da ne omenjam drugih udeležencev, ki so tam v nakupovalnem načinu. Pripravite tiste vizitke.

7. Izdajte sporočilo za javnost

Sporočila za javnost so odličen razmeroma poceni (in včasih brezplačen) način za promocijo vašega spletnega dnevnika. Vsakdo lahko najde objave na spletu, in če je vaša obveščena o novicah, jo bo morda celo pobral in zajemal novica. Če želite razširiti doseg svoje prodajalne in povečati verjetnost, da vas bodo prevzeli, jo osebno pošljite s kratkim korakom ustreznim medijem – industrijskim publikacijam ali spletnim mestom, pa tudi lokalnim medijem so vse dobre možnosti.

Ključno je, da ponudite nekaj, kar je zanimivo – naj bo to nova storitev ali ponudba zagona, dogodka, najave, da boste govorili na dogodku, podelitvi ali nagradni igri – dobili boste idejo.

Nazaj k tebi

Obstaja nešteto načinov za promocijo sebe in privabite nov promet na svoj blog – in še bolje, mnogi od njih so brez cenovne cene.

Kaj torej čakaš? Pojdite tja in začnite šilingi v svojem imenu.

Članek napisal Jerry Low; prvotno pojavil na Blog WHSR; Zdaj jih upravljajo in posodabljajo zaposleni v BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map