5 savjeta za odabir pravog davatelja usluga e-pošte za vaše poslovanje

Posljednjih nekoliko godina velika se većina tvrtki oslanjala na marketing putem e-pošte kako bi razvili vaše poslovanje i ostvarili svoje prihode.


Marketing putem e-pošte ima ROI od 4400%. Za svaki dolar koji kompanije troše na marketing putem e-pošte, oni vide zauzvrat 44 dolara. Podaci također pokazuju da je e-pošta najveći izvor konverzija sa stopom konverzije od 4,38%.

Za usporedbu, tvrtke ostvaruju prosjek 2 USD prihoda za svaki $ 1 troše na plaćeno oglašavanje. U međuvremenu, ROI na društvenim medijima može biti izuzetno teško izmjeriti. Zapravo, 52% trgovci priznaju da imaju problema s revizijom prihoda na društvenim medijima.

Brojevi ne lažu. Marketing putem e-pošte pouzdan je i dokazani pokretač prihoda za marke bilo koje veličine, od malih obiteljskih poduzeća ili globalnih prodavaonica e-trgovine.

Iako je istina da učinkovitost marketinga e-pošte ovisi o raznim čimbenicima, jedan od najvažnijih je odabir pravog davatelja usluga e-pošte (ESP), što je često puno lakše nego učiniti.

Pretražite Google pojmu “marketing putem e-pošte” i vidjet ćete bezbroj alata za marketing e-pošte koji možete koristiti – svaki sa svojim značajkama, ciljanim korisnicima i cjenovnim točkama. Zbog toga je odabir najboljeg ESP-a za vaše poslovanje vrlo teška odluka.

U ovom postu ćemo vas provesti kroz sve korake koje je potrebno poduzeti kako biste odabrali pravog davatelja usluga e-pošte, bez obzira na to jeste li prvi put isprobali marketing e-pošte ili tražite bolje alternative vašem trenutnom davatelju usluga e-pošte.

Pročitajte – 5 važnih savjeta za odabir pravog davatelja usluga e-pošte putem tvrtke @campaignmonitor recite prijatelju

Savjeti za odabir pravog davatelja usluga e-pošte

1. Nacrtajte svoju strategiju

Prvi korak u odabiru pravog ESP-a je otkrivanje kako će se on uklopiti u vašu cjelokupnu strategiju marketinga putem e-pošte. Možete iznijeti strategiju postavljajući sebi pitanja koja uključuju (ali nisu ograničena na):

 • Koje ciljeve želim postići s marketingom putem e-pošte?
 • Kako ću koristiti svoj odabrani ESP za postizanje ovih ciljeva?
 • Hoću li slati biltene? Promotivne e-poruke? Pozivnice na događaj?
 • Želim li stvarati e-poštu pomoću predložaka koji se mogu prilagoditi mobilnim uređajima? Ili hoću stvarati e-poštu od početka i sam ih šifriram?
 • Koje su metričke adrese e-pošte ključne za mjerenje?
 • Koje će vam vrste funkcionalnosti olakšati postizanje cilja? Je li to automatizacija? Segmentacija? Ili neke druge funkcionalnosti?

Na raspolaganju su vam alati za marketing e-pošte. Svaki od ovih alata ima svoje jedinstvene značajke, planove cijena, integracije i ciljane korisnike. Postavljajući sebi pitanja poput gore navedenih, omogućit će vam suženje popisa opcija i olakšati vam odluku.

2. Razmislite koje su vam značajke potrebne

To je bitan aspekt izbora ESP-a. Poduzeća će dati prednost različitim značajkama ovisno o svojim ciljevima, ali to su značajke koje trgovci e-pošte najčešće koriste.

Predlošci

Ovo je ključna značajka mnogih trgovaca putem e-pošte. Predlošci pomažu trgovcima putem e-pošte da u nekoliko minuta stvore e-poštu profesionalne kvalitete. Ako je brza izrada poruka e-pošte prioritet, trebate potražiti ESP koji ima širok raspon dizajna koji se mogu prilagoditi potrebama e-pošte, bilo da je riječ o biltenu, pozdravnoj e-pošti ili transakcijskoj e-pošti.

Izvor: Stvarno dobre e-mailove

Mobilna optimizacija

Danas se oko 53% svih otvaranja e-pošte događa na mobilnim uređajima. Kao takav, važno je da trgovci e-pošte šalju e-poštu koja se savršeno prikazuju i na stolnim i na mobilnim uređajima. Korištenje ESP-a s predlošcima koji su mobilni na mreži odmah od šišmiša spriječit će vam da otuđite značajan dio svoje publike i da propustite vrijedne pretvorbe.

Analitika

Jedini način za točno mjerenje uspješnosti marketinga putem e-pošte jest analitika. Potražite ESP koji ima nadzornu ploču analitike koja prikazuje sve metričke podatke marketinga koje trebate nadzirati, poput otvaranja e-pošte, klikova, odjavljivanja, angažmana i, naravno, ROI-ja. Na ovaj način možete pratiti svoj ukupni učinak kao i izvedbu određenih kampanja.

Izvor: Monitor kampanje

Automatizacija

Kao i svaki digitalni prodavač, vjerojatno imate puno na tanjuru. Vi ste zauzeta osoba koja si ne može priuštiti da dnevno trošimo ogromnu količinu vremena na slanje e-poruka. To je razlog zašto je odabir ESP-a s robusnim automatizacijskim mogućnostima presudan. Možete postaviti radne tijekove jednom, a ESP će se pobrinuti za ostalo. Na primjer, možete postaviti sve svoje e-adrese o praznicima početkom godine, a zatim samo pričekati da konverzije stignu.

Za učinkovitu strategiju marketinga e-pošte najvažnije je imati pravu kombinaciju značajki u svom ESP-u.

3. Odredite svoj proračun

Sjajna stvar kod ESP-a je što je dostupan ESP za gotovo sve proračune i poslovne veličine. Postoje besplatni alati koji nude značajke bez bob-a i skuplji su ESP-ovi na razini poduzeća sa sofisticiranijim funkcijama.

Imate ESP-ove koji pomažu malim poduzećima s ograničenim proračunima, srednja poduzeća koja imaju nešto veće proračune, i tvrtke Fortune 500 koje nemaju problema trošiti desetke tisuća dolara mjesečno na ESP.

Ako ste prodavač e-pošte za malu prodavaonicu cigle i minobacača, ne bi bilo praktično da koristite ESP koji košta neverovatne količine novca..

Morate zapamtiti da se marketing e-pošte ne odnosi na veliku potrošnju. Umjesto toga, radi se na dobivanju funkcionalnosti koje su vam zapravo potrebne i održavanju troškova relativno niskim. Najskuplji ESP ne mora nužno biti najbolji za vaše poslovanje i vaš specifičan skup ciljeva.

Iako ćete biti u iskušenju da koristite i plaćate ESP na razini poduzeća, izgubit ćete dragocjene resurse ako ne budete koristili dodatne značajke.

marka
Početna cijena
Za 2.000 kontakata
Najbolje za
Web mjesto tvrtke
Monitor kampanje$ 9 / mjesečno29 $ / mjesečnoBlogovi, male i velike tvrtke i agencije.Posjetite na mreži
GetResponse15 $ / mjesečno25 $ / mjesečnoMala i velika poduzećaPosjetite na mreži
Stalni kontakt20 $ / mjesečno45 $ / mjesečnoMale i velike tvrtke i tvrtke sa nišnim zahtjevima kao što je upravljanje događajimaPosjetite na mreži
MailChimp9,99 $ / mjesečno29,99 $ / mjesečnoBlogovi, poduzetnici i mala poduzećaPosjetite na mreži
aweber19 $ / mjesečno29 $ / mjesečnoBlogovi, mala poduzeća i poduzetniciPosjetite na mreži
Sendinblue81 $ / mjesečnoNe naplaćuje se po kontaktuBlogovi, poduzetnici, mala poduzećaPosjetite na mreži

Kad se odlučujete za ESP, ključno je temeljito pregledati njihove sheme cijena. Većina ESP-ova danas ima višeslojne mjesečne planove gdje je porast cijena izravno proporcionalan značajkama i uključenjima koje dobivate. Ako ne šaljete e-poštu redovito, možete se odlučiti za ESP koji nudi unaprijed plaćene planove ili „plati po kampanji“.

Neki ESP-ovi čak nude prilagođene cijene ovisno o vašim jedinstvenim zahtjevima. Dakle, ako utvrdite da vaše potrebe ne odgovaraju nijednom unaprijed postavljenom planu, bolje je potražiti ove vrste pružatelja usluga.

4. Pogledajte korisničku podršku

Služba za korisnike nikad ne smije biti zaokupljena. Postojat će slučajevi kada će vam trebati malo savjeta – a u takvim je slučajevima presudno da možete lako pristupiti poznatim i korisnim predstavnicima korisničke podrške koji vam mogu pomoći u svim pitanjima koja biste mogli imati.

Evo nekoliko načina za testiranje kvalitete korisničke podrške ESP-a.

 • Posjetite web stranicu ESP-a i provjerite nudi li dobavljač 24/7 podršku širom svijeta.
 • Nazovite broj korisničke podrške ili im pošaljite e-poštu i pogledajte koliko vam treba vremena da dobijete odgovor.
 • Pregledajte internetsku web stranicu ESP-a i provjerite imaju li vodiče ili druge resurse koji detaljno opisuju kako funkcioniraju značajke ESP-a. Mnogo ESP-a prenose videozapise s vodiča, pa potražite i one.
 • Provjerite ima li web lokacija ESP-a poseban odjeljak s FAQ-om.

Češće nego ne, razlika između besplatnog alata i plaćenog ESP-a leži u korisničkoj podršci. Da, uštedite novac besplatnim ESP-om. Ovdje se govori da nećete dobiti podršku u slučaju da nešto pođe po zlu. S druge strane, ako plaćate korištenje ESP-a, jedna stvar koja je uvijek uključena u vaš plan je korisnička podrška.

Zamotati

Nadam se da ćete nakon čitanja ovog vodiča imati jasniju sliku onoga što točno trebate od svog ESP-a. Samo imajte na umu da ne postoji takva stvar kao “najbolji ESP”. Svaki ESP ima svoje prednosti i mane. Možete odabrati samo ESP koji je najbolji za vas, vaše ciljeve i proračun.

Ash Salleh direktor je SEO-a u kampanji Monitor, gdje usko surađuje sa timovima za sadržaj, kopiranje i analitiku kako bi poboljšao optimizaciju na cijelom web mjestu. Prije boravka u kampanji Monitor, pružio je i SEO i digitalni marketinški stručnost u tvrtkama Zappos i Axiata Digital. Povežite se s Monitor Monitor kampanje Facebook i LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map