5 nasvetov za optimizacijo vsebine za vaše spletno mesto za partnersko trženje

Pridruženo trženje uspeva na zaupanju in ugledu. Če površinsko ravnate z vsebino, bo najverjetneje odziv, kar bo povzročilo slabe konverzije in malo prometa. Glavni razlog za to je dejstvo, da ljudje iščejo nekoga, ki bi vedel, da bi jim zagotovil pomembne in dejansko koristne informacije.


Toda resnica je, da rastemo, ko gremo naprej. Sčasoma pridobimo več znanja in izkušenj o tem, kaj je dobra pisna in zaupanja vredna vsebina. Učinkovitost pisanja in ustrezna optimizacija vsebine lahko izboljšata uspešnost vašega pridruženega spletnega mesta. Uporablja se lahko pri prihodnjih člankih in nakupu vodnikov ter obnavljanju starejših vsebin.

Po navedbah 99 podjetij, programi affiliate marketinga ustvarijo 15-30% vse prodaje oglaševalcev, pri čemer 81% blagovnih znamk in 84% založnikov že izvaja digitalno vsebino. V tem članku želimo, da vam ponudimo bistvene nasvete, ki vam bodo pomagali izboljšati konverzije in znatno povečati promet.

Nasveti za optimizacijo vsebine spletnega mesta za partnersko trženje

1. Globina nad dometom

Znova je poudariti, da ljudje iščejo dragoceno vsebino, ki jim neposredno koristi. Ne glede na demografsko kategorijo, ki jo želite, je treba najprej obravnavati potrebe vaše publike.

Ljudem ni vseeno za zalivano vsebino. Po navedbah Job 2 Joy, 38% tržnikov trdi, da je partnersko trženje njihov najboljši način pridobivanja strank, 57% pa trdi, da je bloganje in ustvarjanje vsebine njihov najprimernejši način za spodbujanje prometa.

Če želite biti prepričljivi, mora biti spletno mesto podružničnega trženja temeljito in informativno. Ali bi razmislili o nakupu izdelka, ki ga oglašuje spletno mesto, ki ne zveni dobro? Optimizacija vsebine ne bi smela biti le daljša in širša, temveč bolj temeljita in natančna.

2. Izboljšati berljivost

Obstajajo različni dejavniki, ki določajo enostavnost branja kopiranja. Najbolj priljubljen način merjenja je Flesch-Kincaid rezultat.

»Če boste dosegli visoko oceno berljivosti, bo vaše spletno mesto zelo koristilo iz mnogih perspektiv. Najprej – očitno. Dobro predstavljena kopija se ne zdi neopazna. Bere gladko in ne zahteva preveč računalništva. Drugič, berljivost je ključna za SEO. ”

– Christopher K. Mercer, digitalni podjetnik in ustvarjalec Citatior.

Ni zagotovila, da Google izračuna vsebinsko oceno Flesch-Kincaid na spletnem mestu. Vendar je vsebina, ki jo je enostavno prebrati, bolj pogosto uvrščena v rezultate iskanja. Razlog za to je tudi v človeškem dejavniku. Ljudje preprosto ne želijo brati zelo zapletenega besedila, kadar je to zahtevano. Če so ljudje kliknili na vašo povezavo v Googlu in kmalu zatem zapustili vašo stran, bo Google spletno stran “kaznoval”, saj uporabniku ni dal vrednosti, ki jo išče. Zato v rezultatih iskanja ne bi smel biti visoko.

Orodje za analizo berljivosti YoastOrodje za analizo berljivosti Yoast (vir)

Kako torej optimizirate svoje besedilo za boljšo berljivost? Tu je nekaj predlogov:

 • Naj bodo stavki kratki. Krajše so, lažje je slediti pojmu besedila. Ohranjanje stavkov pod 15 besed bi moralo storiti.
 • Odstavki naj bodo kratki. Veliki besedilni bloki zastrašujejo in bralce pogosto odvrnejo od branja. Odstavitev odstavkov pod 5-6 vrstic bo uporabnikom prijazna.
 • Uporabljajte priključke, kot so “vendar”, “poleg tega”, “nadalje” in podobno. Pomagajo vzpostaviti logično povezavo med idejami, kar besedilo olajša za branje.
 • Če želite članek narediti bolj pregleden, uporabite sezname s črkami.
 • Kadar je mogoče, se izogibajte pasivnemu glasu.

Prav tako lahko omejite število prislov, ki jih uporabljate. Namesto, da bi se odločili za prislove, je bolje, da gremo z bolj opisnimi glagoli. Besedilo ohranja bolj privlačno. Tu je kratek primer:

 • Jennifer je hitro hodila
 • Jennifer je pohitela

Druga različica je veliko bolj opisna in jedrnata, kar omogoča lažje branje in bolj privlačno.

3. Uporabite večpredstavnost

Uspeh spletne strani podružničnega trženja je deloma določen s tem, kako privlačna je njegova vsebina. Glede na sodobni tehnološki ekosistem se zdi, da imamo krajše pozornosti in ne želimo brati dolgih odstavkov ali dolgih besedil na splošno. Zato moramo članke občasno dopolnjevati s slikami in videoposnetki.

Tu je nekaj načinov, kako lahko znatno povečate bralčevo ukvarjanje s svojo vsebino:

 • Uporabite slike z obrazi. Evolucijsko smo usmerjeni v obraze. Oni zgrabite našo pozornost in nas vključite, kar vam bo morda pomagalo poudariti pomembne dele besedila in poziva k dejanjem.
 • Uporabite slike in infografike, ki olajšajo razumevanje vašega besedila.
 • Skupno priporočilo je, da uporabite sliko v 200 besedah ​​besedila. Vendar pa je Blog Pros analiziral najbolj priljubljenih 100 prispevkov na spletnem dnevniku in ugotovil, da v njih nastopa slika približno 350 besed.

4. UX nad ključnimi besedami

SEO standardi se sčasoma zelo spreminjajo in pogosto je tisto, kar je ponavadi najpomembnejša kakovostna optimizacija, v nekaj mesecih zastarela. To se je zgodilo s ključnimi besedami, ki ostajajo intenzivno razpravljana tema pri optimizaciji na strani.

James Daily, vodja oddelka za vsebino v Flashessay.com delil to

“Pred nekaj leti so morali pisci skočiti skozi najbolj čudne obroče, da so spretno vključili ključne besede v svoje besedilo. Pogosto so spominjali na okrnjene in nenaravne drobce besedila, ki jih noben razumen človek ne bi nikoli izgovoril.

Standardi za SEO pa so se močno premaknili in zdaj polnjenje ključnih besed velja za propad, kot za najboljšo prakso. “

Dobro zasnovana uporabniška izkušnja (UX) je zdaj postala bistvena sestavina za visoko uvrstitev na spletnih iskalnikih, kar spletnim mestom dejansko zagotavlja zdrav priliv prometa. Po navedbah Top Tal, 88% kupcev je malo verjetno, da bi se vrnili na spletno mesto s slabim UX-om, 62% pa trdi, da se je začelo aktivno izogibati tej znamki zaradi neprimernega UX-a.

To ne pomeni, da ključne besede zdaj niso pomembne, vendar ostajajo eden izmed pomembnih signalov, ki jih iskalniki upoštevajo pri razvrščanju spletnih mest v rezultatih iskanja. Vendar je UX zdaj ključna sestavina Strategija SEO optimizacije.

Toda kaj to pomeni za lastnike spletnih strani?

Preprosto povedano, pred vsakim se moramo osredotočiti na zadovoljevanje potreb kupcev. Zato je bombardiranje vaših potencialnih strank s ponavljajočimi se in nenaravnimi sintazami slaba praksa. Osredotočite se na zanesljiv odgovor na vprašanja stranke, šele nato poskusite uporabiti ključne besede v svojem besedilu.

5. Povej zgodbo

Eden od bistvenih ciljev spletnega mesta podružničnega marketinga je vzpostaviti zaupljiv odnos s svojo publiko. Veliko podjetij uporablja pripovedovanje zgodb, da ustvari smiselno povezavo s strankami. Vrsta pripovedovanja zgodb, ki bi jih uporabili, ko pisanje pisma osebnega računa.

Začnimo z znanostjo, ki stoji za tem.

Presenetljivo, glede na nedavno objavljene raziskave, pripovedovanje poviša ravni oksitocina v telesu – enega izmed hormonov, ki se počutijo dobro. Ljudje imajo ponavadi povišano raven oksitocina med fizičnimi in socialnimi interakcijami, kot so objemi, stiskanje rok in podobno.

300-odstotno povečanjeRezultati rezultatov kažejo, da je zgodba uvod zelo vplivala tako na bralce celotnih strani kot na povprečen čas strani (Buffer)

Zato ni presenetljivo, da članki, ki prikazujejo pripovedovanje zgodb, v primerjavi z navadnim poročanjem zagotavljajo večjo angažiranost in veliko večjo publiko. Pravzaprav vbrizgavanje članka v nekatere elemente pripovedovanja povečuje njegovo število bralcev trojni, po lastnem testu Bufferja.

Če želite izboljšati lastnosti pripovedovanja besedila, razmislite o svetovanju Piše Shaelin, Diane Callahan, in storitve, kot so Dobava eseja.

Napake, ki se jih je treba izogibati

Zdaj, ko imamo boljše razumevanje, kako optimizirati vsebino na spletnem mestu pridruženega marketinga, si oglejmo nekaj napak, ki se jih je vredno izogibati. Upoštevajte, da lahko to resno škodi vašim prizadevanjem za ustvarjanje potencialnih strank in prodaje, zato se jih vedno izogibajte:

Pomanjkanje specializacije

Težko je pokriti vsako panogo in nišo pod soncem na spletnem mestu pridruženega marketinga. Po navedbah Gostujoče sodišče, Najbolj priljubljene tržne niše so: modna (18,7%), zdravstvena (11,1%) in potovanja (8,6%). Ne glede na to, ali gre za IT, zdravje, modo ali kaj povsem drugega, poskrbite, da počasi specializirate svoje storitve v eno ali drugo smer. Tako boste dvignili cene, pritegnili bolj ekskluzivne stranke in razvili poglobljeno znanje o določenih tržnih nišah.

Pomanjkanje SEO

Ne glede na to, ali želite pritegniti stranke ali se preprosto uvrstiti višje v svetovnih iskalnikih, kot sta Google in Bing, morate poskrbeti, da bo vaša SEO igra ustrezna. Orodja, kot so Google načrtovalec ključnih besed, SEMrush in Ahrefs vam lahko pomagajo prepoznati trendi ključne besede, fraze in sisteme za optimizacijo, ki dobro delujejo v vaši podružnični tržni niši.

Pomanjkanje nenehnih inovacij

Nazadnje, podružnično trženje je namenjeno temu, da dajete vedno več možnosti komu, s katerim ste partner. Poskrbite, da boste ustvarili različne vrste vsebine, širili svoj portfelj storitev in nenehno pritegnili svoje občinstvo. Ne držite se rutine in poskušajte občasno narediti nekaj novega in vznemirljivega, da bo vaše spletno mesto podružničnega trženja ostalo privlačno.

Zaključek

Koncept optimizacije vsebine se je v zadnjih petih letih močno spremenil. Poskrbite, da boste razširili svoje spletno mesto in vsebino, da bi pritegnili čim več strank in strank. Ko najdete sistem za optimizacijo vsebine, ki ustreza vaši blagovni znamki, bo prava publika našla pot do vas prek iskalnikov in ustnih ust.

O Leoni Henryson – samostojni pisatelj in UX oblikovalec. Poleg tega je pisateljica pri različnih blogih. Ko ne piše ali oblikuje, plava, pohodi in, vreme dopušča, deska na snegu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map