5 nasvetov za izbiro pravega ponudnika e-poštnih storitev za vaše podjetje

V zadnjih nekaj letih se je velika večina podjetij zanašala na trženje po e-pošti, da bi razvila vaše podjetje in dosegla prihodek.


Trženje po e-pošti ima ROI v vrednosti 4.400%. Za vsako dolarjevo podjetje, ki ga porabijo za trženje po e-pošti, dobijo 44 dolarjev v zameno. Podatki kažejo tudi, da je e-pošta največji vir konverzij s stopnjo konverzije 4,38%.

Za primerjavo, podjetja povprečno znašajo 2 USD prihodka za vsakih 1 $ porabijo za plačano oglaševanje. Medtem je ROI na družbenih medijih izredno težko izmeriti. Pravzaprav, 52% tržnikov trdijo, da imajo težave pri pregledu prihodkov na družbenih medijih.

Številke ne lažejo. Trženje po e-pošti je zanesljivo in preverjeno gonilo prihodkov za blagovne znamke katere koli velikosti, od majhnih družinskih podjetij ali globalnih trgovin e-trgovine.

Čeprav je res, da je uspešnost trženja e-pošte odvisna od različnih dejavnikov, je eden najpomembnejših izbira pravega ponudnika e-poštnih storitev (ESP), kar je pogosto veliko lažje kot storiti.

V Googlu poiščite izraz »trženje po e-pošti« in videli boste nešteto orodij za trženje e-pošte, ki jih lahko uporabite – vsaka s svojimi lastnostmi, ciljnimi uporabniki in cenovnimi točkami. Zaradi tega je izbira najboljšega ESP za vaše podjetje zelo težka odločitev.

V tej objavi vas bomo vodili skozi vse korake, ki jih morate izbrati, da izberete pravega ponudnika e-poštnih storitev za svoje podjetje, ali prvič preizkušate e-poštno trženje ali iščete boljše alternative do trenutnega ponudnika e-poštnih storitev.

Preberite – 5 pomembnih nasvetov za izbiro pravega ponudnika e-pošte za podjetja prek @campaignmonitor sporočite prijatelju

Nasveti za izbiro pravega ponudnika storitev e-pošte

1. Očistite svojo strategijo

Prvi korak pri izbiri pravega ESP-ja je ugotovitev, kako se bo uvrstil v vašo celotno strategijo trženja e-pošte. Lahko predstavite svojo strategijo tako, da si zastavite vprašanja, ki vključujejo (vendar niso omejena na):

 • Katere cilje želim doseči s trženjem po e-pošti?
 • Kako bom za dosego teh ciljev uporabil svoj izbrani ESP?
 • Bom pošiljal novice? Promocijska e-poštna sporočila? Vabila na dogodek?
 • Ali želim ustvariti e-poštna sporočila s pomočjo mobilnih optimiziranih predlog? Ali pa hočem ustvarite e-poštna sporočila iz nič in jih sam kodiram?
 • Katere e-poštne meritve so ključne za merjenje?
 • Katere vrste funkcionalnosti mi bodo olajšale doseganje cilja? Ali gre za avtomatizacijo? Segmentacija? Ali kakšno drugo funkcionalnost?

Na voljo so vam množice orodij za trženje po e-pošti. Vsako od teh orodij ima svoje edinstvene lastnosti, cenovne načrte, integracije in ciljne uporabnike. Če si zastavite vprašanja, kot so zgoraj navedena, vam bo omogočilo zožitev seznama možnosti in olajšala odločitev.

2. Razmislite, katere funkcije potrebujete

To je bistven vidik izbire ESP. Podjetja bodo dajala prednost različnim funkcijam, odvisno od njihovih ciljev, vendar so to funkcije, ki jih trgovci po e-pošti najpogosteje uporabljajo.

Predloge

To je ključna funkcija za številne prodajalce e-pošte. Predloge pomagajo prodajalcem e-pošte, da ustvarijo e-poštna sporočila profesionalne kakovosti v nekaj minutah. Če je možnost hitrega ustvarjanja e-poštnih sporočil prednostna naloga, si poiščite ESP, ki ima široko paleto modelov, ki jih je mogoče prilagoditi vašim potrebam po e-pošti, naj bo to glasilo, dobrodošlo e-poštno sporočilo ali transakcijsko e-poštno sporočilo.

Vir: Res dobra e-poštna sporočila

Mobilna optimizacija

Danes se približno 53% vseh e-poštnih sporočil odpre na mobilnih napravah. Zato je za prodajalce e-pošte pomembno, da pošiljajo e-poštna sporočila, ki se odlično prikazujejo tako na namiznih kot mobilnih napravah. Uporaba ESP-ja s predlogami, ki so odzivne na mobilne naprave takoj, vam prepreči, da bi odtujili pomemben del svoje publike in izpustili dragocene konverzije.

Analytics

Edini način za natančno merjenje uspešnosti e-poštnega trženja je z analitiko. Poiščite ESP, ki ima nadzorno ploščo za analitiko, ki prikazuje vse meritve e-poštnega trženja, ki jih potrebujete za spremljanje, kot so odpiranje e-pošte, kliki, odjava, sodelovanje in seveda ROI. Tako lahko spremljate svojo splošno uspešnost in uspešnost določenih oglaševalskih akcij.

Vir: Monitor akcije

Avtomatizacija

Kot vsak digitalni tržnik, imate verjetno tudi na svojem krožniku veliko. Ste zaposlena oseba, ki si ne more privoščiti, da bi vsak dan porabila ogromno časa za pošiljanje e-poštnih sporočil. Prav zato je izbira ESP-ja z robustnimi zmogljivostmi za avtomatizacijo ključnega pomena. Enkrat lahko nastavite delovne tokove in vaš ESP bo poskrbel za ostalo. Na primer, lahko v začetku leta nastavite vsa svoja praznična e-poštna sporočila in nato samo počakate, da pridejo konverzije.

Za učinkovito strategijo trženja e-pošte je najpomembnejše pravilno kombinacijo funkcij v vašem ESP-ju.

3. Določite svoj proračun

Najboljša stvar pri ESP je, da je na voljo ESP za skoraj vsak proračun in velikost podjetja. Obstajajo brezplačna orodja, ki ponujajo funkcije brez vrat, in dražji ESP-ji na ravni podjetja s bolj izpopolnjenimi funkcijami.

Imate ESP, ki skrbijo za mala podjetja z omejenimi proračuni, srednje velika podjetja, ki imajo nekoliko večje proračune, in podjetja Fortune 500, ki nimajo težav vsak mesec porabiti več deset tisoč dolarjev za ESP.

Če ste prodajalec e-pošte za majhno trgovino z opekami in maltami, ne bi bilo praktično, da uporabljate ESP, ki stane nezaslišan znesek denarja.

Zapomniti si morate, da email marketing ne pomeni velike porabe. Gre za to, da zagotovite funkcionalnosti, ki jih dejansko potrebujete, in ohranjate stroške relativno nizke. Najdražji ESP morda ni najboljši za vaše podjetje in vaš določen cilj.

Čeprav vas bodo morda mikali uporabljati in plačevati ESP na ravni podjetja, boste na koncu zapravili dragocene vire, če ne boste izkoristili dodatnih funkcij.

Blagovna znamka
Izklicna cena
Za 2000 stikov
Najboljše za
Spletna stran podjetja
Monitor akcije9 USD / mesec29 USD / mesecBlogi, mala in velika podjetja in agencije.Obiščite na spletu
GetResponse15 USD / mesec25 USD na mesecMala in velika podjetjaObiščite na spletu
Stalni stik20 USD / mesec45 USD / mesecMajhna in velika podjetja in podjetja z nišnimi zahtevami, kot je upravljanje dogodkovObiščite na spletu
MailChimp9,99 USD / mesec29,99 USD / mesecBlogi, podjetniki in mala podjetjaObiščite na spletu
AWeber19 USD / mesec29 USD / mesecBlogi, mala podjetja in podjetnikiObiščite na spletu
Sendinblue81 USD / mesecNe zaračunava se za stikBlogi, podjetniki, mala podjetjaObiščite na spletu

Pri odločanju za ESP je ključno temeljito pregledati njihove sheme cen. Večina ESP ima danes večplastne mesečne načrte, pri katerih je povečanje cen sorazmerno z značilnostmi in vključitvami. Če e-poštnih sporočil ne pošiljate redno, se lahko odločite za ESP, ki ponuja predplačniške načrte ali načrte “plačilo na kampanjo”.

Nekateri ESP ponujajo celo ceno po meri, odvisno od vaših edinstvenih zahtev. Če torej ugotovite, da vaše potrebe ne ustrezajo nobenemu vnaprej določenemu načrtu, je bolje, da poiščete te vrste ponudnikov.

4. Oglejte si podporo za stranke

Storitev za stranke nikoli ne bi smela biti pozoren. Pojavili se bodo primeri, ko boste potrebovali malo napotkov – in v takšnih primerih je ključnega pomena, da lahko preprosto pridete do znanih in koristnih predstavnikov za podporo strankam, ki vam lahko pomagajo pri vprašanjih, ki jih imate.

Tu je nekaj načinov za preizkušanje kakovosti podpore za stranke ESP-ja.

 • Obiščite spletno mesto ESP-a in preverite, ali ponudnik ponuja podporo 24/7 po vsem svetu.
 • Pokličite številko za podporo strankam ali jim pošljite e-poštno sporočilo in si oglejte, kako dolgo traja odgovor.
 • Brskajte po spletnem mestu ESP in preverite, ali imajo vodnike ali druge vire, ki podrobno opisujejo delovanje funkcij ESP. Veliko ESP-jev naloži videoposnetke z vadnic, zato poiščite tudi te.
 • Preverite, ali ima spletno mesto ESP-ja poseben razdelek s pogostimi vprašanji.

Razlika med brezplačnim orodjem in plačanim ESP je pogostejša v podpori strankam. Da, denar prihranite z brezplačnim ESP. Pri tem je treba povedati, da ne boste dobili podpore, če gre kaj narobe. Po drugi strani, če plačujete za uporabo sistema ESP, je ena od stvari, ki je vedno vključena v vaš načrt, podpora strankam.

Zaviti

Upajmo, da boste po branju tega priročnika imeli veliko bolj jasno sliko, kaj točno potrebujete od svojega ESP-ja. Upoštevajte le, da ne obstaja “najboljši ESP”. Vsak ESP ima svoje prednosti in slabosti. Izberete lahko samo ESP, ki je najboljši za vas, vaše cilje in proračun.

Ash Salleh je direktor podjetja SEO v kampanjskem nadzorniku, kjer tesno sodeluje z ekipami za vsebino, kopiranje in analitiko za izboljšanje optimizacije spletnega mesta. Pred časom v kampanjskem nadzorniku je opravljal tudi SEO in digitalno trženje v podjetjih Zappos in Axiata Digital. Povežite se z Monitor Monitorjem Facebook in LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map