3 Najboljši nasveti za trženje za povečanje prodaje e-trgovine

Ne glede na to, ali šele začenjate svojo prvo spletno trgovino ali ste veteran, morate nekaj stvari preučiti kot del svojega trženja, da bi povečali prodajo. Po statističnih podatkih bo svetovna maloprodajna prodaja e-trgovine leta 2019. dosegla 3,45 USD na spletu. Nakupovanje v spletu hitro raste, toda konkurenca je tako, da morate biti korak naprej – da boste mirni.


Spodaj so opisane 3 prakse za povečanje prodaje.

Marketinški nasveti za povečanje prodaje e-trgovine

1. Oblikovanje vaše prodajalne

Če ima vaša nakupovalna košarica prilagodljive predloge, boste imeli veliko prednost pred številnimi tekmeci. Ko iščete programsko opremo za nakupovalno košarico, želite imeti izdelek, ki ponuja predloge, ki so tako vizualno privlačne in preproste za navigacijo za stranko, kot tudi enostavno spreminjanje.

Obiskovalci naredijo svoje prve vtise v manj kot 10 sekundah. Če vidijo nekaj grdega ali spletno mesto ne izgleda profesionalno, jih ne bo več. Navigacija je pomembna za vaše obiskovalce – obiskovalcu želite olajšati iskanje tega, kar iščejo, nakupovati ali prodati predmete, najti prave velikosti, barve ali sloge.

Prepričajte se, da so gumbi za nakup zdaj, pogled na gumbe za košarico in izdelke na prodaj na vašem spletnem mestu vedno na mestu na strani, kar je običajno za kupca, ko se želi odpraviti. Nakup obiskovalcev želite narediti čim bolj nemoteno in brez napora. Prepričajte se, da preizkusite svoj dizajn pri nekaj prijateljih. Vsi vam bodo povedali, kako enostavna je uporaba, toda gledanje ljudi na to bo odkrilo oči.

2. Ponudite izjemne storitve za stranke

Nakupovalni sistemi, kot je Volusion, omogočajo dodajanje klepeta v živo. Če ima kdo vprašanje, mu lahko takoj odgovorite in celo ponudite dodatno pomoč ali nasvete za prodajo. Ne samo, da Live Chat pomaga povečati vašo stopnjo konverzije, ampak tudi poveča odnose s strankami.

Ne pozabite ponuditi vračila in postopek vračanja jasno dokumentirati in čim bolj brez napora. Ponudba politike 30-dnevnega vračila bo vzbudila zaupanje in spodbudila nakup, čeprav bo zelo malo strank kdaj uporabilo pravilnik o vračilu.

Ko se ukvarjate s strankami, se v teh dneh na družbenih medijih spomnite, da je potreben le en negativen komentar stranke in doseže tisoče ušes. Bodite prepričani, da se odpravite, tako da v svojih e-poštnih sporočilih ponudite kupone s spoštovanjem strank, ko bodo kupljeni pri vas, pošiljanje e-poštnih sporočil podrobno opisujejo morebitne popuste in prodajo in bodite vedno prijazni in vljudni pri obravnavi e-poštnih sporočil, ki jih prejmete glede vprašanj ali pomislekov.

3. Izkoristite moč spletnih mest družbenih omrežij

Socialni mediji so eden najbolj zabavnih in dobičkonosnih načinov, kako se prepričati o svojem podjetju.

Z močjo doseči milijone s Twitterjem, Facebook, YouTube in Moj prostor če naštejemo le nekaj, lahko prodajo raznesete na vse skupaj z le nekaj objav, napisanih na pravi način in ob pravem času. Če so vaše stranke na Twitterju, lahko sporočila pošljejo svojim sledilcem in vam pomagajo najti nove stranke. Lahko tudi izvajati socialni kupon strankam, ki delijo vašo vsebino v družabnih medijih.

Postanete znani kot strokovnjak v svoji panogi, tako da pišete objave na spletnem dnevniku in jih objavljate na spletnih straneh družbenih omrežij. Ni boljšega načina za obveščanje strank o trendih v industriji, novih izdelkih na trgu ali morda odpoklicu izdelkov.

Najboljši del izkoriščanja moč spletnih strani družbenih omrežij je, da so vsi brezplačni za uporabo.

Poleg tega lahko spletno trgovino vključite s temi spletnimi mesti družabnih omrežij, da razširite svoj prodajni kanal. Na primer, lahko na Facebooku prodate več s trgovino Shopify Facebook, BigCommerce “Omni-Channel” pa lahko vaše izdelke poveže na različne trge.

Kaj pravijo strokovnjaki

Kristin Ferguson, ki ima močno znanje o računovodstvu, upravljanju projektov in trženju, z nami deli, da Facebook oglasi dobro delujejo zanje.

Kristin, predstavnica skupine The Markey Group, dodatno razloži svoje marketinške nasvete, ki pomagajo povečati prodajo e-trgovine,

V zadnjem času smo z oglasi na Facebooku in Facebookovimi vodilnimi oglasi v največji meri dosegli največjo prodajo e-trgovine.

Cena na klik je zelo dostopna, saj omogoča tako ozaveščenost kot vodilne generacije po učinkoviti ceni. Bonusne točke, če imate v svojih oglasih video vsebino!

Kristin Ferguson – Skupina Markey.

Tabitha Naylor, ustanoviteljica uspešnega zagona 101, meni, da “lahko spletna mesta za e-trgovino prevzamejo stran Amazona, ki je resnično pognala domov idejo o navzkrižni prodaji in prodajanju izdelkov.”

Razlike med navzkrižno in predprodajo obstajajo. Tabitha, tudi lastnica marketinškega podjetja na TabithaNaylor.com, podrobneje opiše svoje misli,

Navzkrižna prodaja pomeni prodajo dodatkov ali spremljevalnih kosov kupcem nečesa, kar so že kupili. Če kupec kupi na primer tablični računalnik, mu morate takoj ponuditi zaščitno etuijo.

Prodaja je nekoliko drugačna, saj kupcem ponujate nadgradnjo nečesa, kar so že kupili. Na primer, če bi stranka kupila telefon, ki je izšel pred dvema letoma, bi ga prodala najnovejši različici telefona, kar je enostavno storiti, saj že veste, da se bo stranka verjetno odzvala na bolje različico nečesa, kar je že kupil.

Tabitha Naylor – TabithaNaylor.com

Zavijanje

Ena najpomembnejših stvari, ki jih morate upoštevati pri izvajanju novih marketinških tehnik v svojo tedensko rutino, je, da poskrbite, da vse spremljate. Oglejte si, od kod prihajajo vaši obiskovalci (Google Analytics je odličen za to) in si oglejte, kakšne tržne metode najbolje delujejo za vas, nato pa oblikujte strategijo, s katero lahko iz te metode pridobite kar največ..

Izvirni članek je prvič objavljen na Blog WHSR; Zdaj jih upravljajo in posodabljajo zaposleni v BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map