3 glavna marketinška savjeta za povećanje prodaje putem e-trgovine

Bilo da započinjete svoju prvu internetsku trgovinu ili ste veteran, morate nekoliko stvari koje biste trebali ispitati kao dio vašeg marketinga za rast prodaje. Prema statističkim podacima, globalna prodaja e-trgovine u trgovini na malo će dosegnuti 3,45 USD u 2019. Internetska kupovina brzo raste, ali tako je i konkurencija, tako da morate imati jedan korak naprijed – trčanje da biste ostali mirni.


Ispod su 3 prakse koje trebate koristiti za povećanje prodaje.

Marketinški savjeti za povećanje e-trgovine

1. Dizajn vaše trgovine

Ako vaša košarica ima fleksibilne predloške, imat ćete veliku prednost nad mnogim svojim konkurentima. Kada tražite softver za košaricu, želite imati proizvod koji nudi predloške koji su vizualno privlačni i jednostavni za navigaciju za kupca, kao i jednostavni za promjenu..

Posjetitelji prave početne dojmove za manje od 10 sekundi. Ako vide nešto ružno ili web lokacija ne izgleda profesionalno, nestat će. Navigacija je važna za vaše posjetitelje – želite posjetitelju olakšati pronalazak onoga što tražite, kupiti proizvode za carinjenje ili prodaju, pronaći prave veličine, boje ili stilove.

Provjerite jesu li gumbi za kupnju sada, pregledavanje gumba košarice i proizvoda na mreži na vašoj web lokaciji uvijek na lokaciji na stranici koja je prirodno za kupca kada želi odjaviti se. Želite učiniti iskustvo kupca svojih posjetitelja što jednostavnijim i jednostavnijim. Obavezno testirajte svoj dizajn na nekoliko prijatelja. Svatko će vam reći kako je to jednostavno koristiti, ali gledanje ljudi kako to koriste bit će otvoreno za oči.

2. Ponudite izvanrednu korisničku uslugu

Sustavi košarica kao što su Volusion omogućavaju vam dodavanje “Live Chat”. Ako netko ima pitanje, možete odmah odgovoriti i čak ponuditi dodatnu pomoć ili savjete za prodaju. Ne samo da Live Chat pomaže u povećanju stope pretvorbe, već također povećava odnose s kupcima.

Obavezno ponudite povrat novca i postupak povrata učinite jasno dokumentiranim i što jednostavnijim. Ponuda politike “30 dana povrata novca” pobudit će povjerenje i potaknuti kupnju, usprkos tome što će vrlo malo klijenata ikada koristiti politiku povrata.

Kad se bavite kupcima, sjetite se ovih dana na društvenim mrežama da je za kupnju potreban samo jedan negativan komentar da dođe do tisuća ušiju. Budite sigurni da ste krenuli sa puta nudeći kupone „poštovanje kupaca“ u svojim e-porukama nakon što su kupili s vama., slanje e-pošte s detaljnim informacijama o popustima i rasprodajama, i uvijek budite ljubazni i ljubazni kada se bavite e-poštom koju primite u vezi s pitanjima ili nedoumicama..

3. Iskoristite moć web lokacija društvenih mreža

Ispostavlja se da su društveni mediji jedan od najzabavnijih i najprofitabilnijih načina da saznate nešto o svom poslovanju.

S moći da dosegne milijune pomoću Twittera, Facebook, YouTube i Moj prostor samo da nabrojimo nekoliko njih, sve to možete eksplodirati pomoću svega nekoliko postova napisanih na pravi način i u pravo vrijeme. Ako su vaši kupci na Twitteru, mogli bi ponovno proslijediti vaše poruke svojim sljedbenicima i pomoći vam da pronađete nove kupce. Također možete implementirati društveni kupon kupcima koji dijele vaš sadržaj na društvenim mrežama.

Možete postati poznati kao stručnjak u svojoj industriji tako što ćete pisati postove na blogovima i objavljivati ​​ih na web stranicama društvenih mreža. Ne postoji bolji način da informirate svoje kupce o trendovima u industriji, novim proizvodima na tržištu ili, možda, povlačenju proizvoda.

Najbolji dio iskorištavanja moć web lokacija društvenih mreža jest da su svi oni slobodni za upotrebu.

Osim toga, možete integrirati svoju internetsku trgovinu s ovim web lokacijama društvene mreže kako biste proširili svoj prodajni kanal. Na primjer, na Facebooku možete prodati više putem Shopify Facebook trgovine, a BigCommerce “Omni-Channel” može povezati vaše proizvode na različita tržišta.

Što kažu stručnjaci

Kristin Ferguson, koja ima snažnu pozadinu u računovodstvu, upravljanju projektima i marketingu, dijeli s nama da Facebook oglasi dobro rade za njih.

Kristin, zastupnica iz The Markey Group, dalje objašnjava svoje marketinške savjete koji pomažu u povećanju e-trgovine,

U posljednje vrijeme vrlo smo uspješni s Facebook oglasima i Facebook Lead Form oglasima u maksimiziranju prodaje e-trgovine.

Cijena po kliku vrlo je pristupačna, omogućava i svjesnost i vodeće generacije po učinkovitoj cijeni. Bonusni bodovi ako imate video sadržaj za dijeljenje u oglasima!

Kristin Ferguson – Grupa Markey.

Tabitha Naylor, osnivačica Uspješnog pokretanja 101, smatra da “web lokacije za e-trgovinu mogu preuzeti stranicu od Amazona, koja je doista potaknula ideju o unakrsnoj prodaji i ponovnoj prodaji proizvoda.”

Postoje razlike između unakrsne prodaje i prodajne prodaje. Tabitha, također vlasnica marketinške tvrtke na TabithaNaylor.com, dublje opisuje svoje misli,

Ukrštena prodaja znači prodati kupcima pribor ili popratne komade za nešto što su već kupili. Ako kupac na primjer kupi tablet, trebali biste odmah ponuditi zaštitnu futrolu za taj tablet.

Prodaja je malo drugačija, jer kupcima nudite nadogradnju nečega što su već kupili. Na primjer, ako je kupac kupio telefon koji je izašao prije dvije godine, prodali biste ga najnovijoj verziji telefona, što je lako učiniti, jer već znate da će vjerovatno odgovoriti na boljeg kupca. verzija nečega što je on ili ona već kupila.

Tabitha Naylor – TabithaNaylor.com

Završavati

Jedna od najvažnijih stvari koje treba imati na umu prilikom implementacije novih marketinških tehnika u svoju tjednu rutinu jest osigurati da sve pratite. Pogledajte odakle dolaze vaši posjetitelji (Google Analytics je sjajan za ovo) da biste vidjeli koje marketinške metode najbolje rade za vas, a zatim razradite strategiju kako iz te metode dobiti što više..

Izvorni članak prvi put je objavljen na Blog WHSR; to sada upravlja i ažurira osoblje usluge BuildThis.io.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map